• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Sergejovo zelí

Sergejovo zelí

Zelí nakrouháme, osolíme a na trošce oleje osmahneme, pak přilijeme trošičku vody a pod pokličkou podusíme. Vepřové maso nakrájíme na kostičky,... více o Sergejovo zelí

Kuřecí maso se žampiony, špenátem a noky

Kuřecí maso se žampiony, špenátem a…

Kuřecí stehenní řízky nakrájím na kostičky, osmažím na pánvi bez tuku, osolím a přidám česnekové koření. Když začne maso zlátnout, přidám žampiony a... více o Kuřecí maso se žampiony, špenátem a noky

Pečená kuřecí srdíčka

Pečená kuřecí srdíčka

Srdíčka očistíme a napícháme na špejle, které jsme si předtím rozlomili na polovinu. Osolíme, opepříme a přendáme na plech vymazaný olivovým olejem,... více o Pečená kuřecí srdíčka

Vepřové kostky v marinádě s kuskusem

Vepřové kostky v marinádě s kuskusem

Smícháme hořčici, med, šťávu a vložíme do ní kostky. Necháme asi půl hodiny odležet, dáme na pánev a nejprve zprudka oupečeme, pak dodusíme do měkka.... více o Vepřové kostky v marinádě s kuskusem

Vepřové kostky ála bažant

Vepřové kostky ála bažant

Osmažíme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso a restujeme, až maso ztratí hrany (zatáhne se). Přidáme rajský protlak -... více o Vepřové kostky ála bažant

Jednoduchá panenka

Jednoduchá panenka

Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky a jemně naklepeme prsty. Směs koření smícháme v trošce olivového oleje a potřeme nachystané maso, které... více o Jednoduchá panenka

Kari maso v brambůrkách

Kari maso v brambůrkách

Maso naklepeme a naložíme jej do směsi kari koření a jogurtu. Paprikové brambůrky rozdrtíme na jemno a naložené maso v nich obalíme. Na plech položíme... více o Kari maso v brambůrkách

200 minut
Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou

Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou

Kachničku jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře a červené papriky, roztlučený... více o Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou

Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Pohanku nasypeme do vroucí vody a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak přidáme pokrájenou cibulku, utřený česnek,... více o Pohankové karbanátky

Švédské kuličky ala IKEA

Švédské kuličky ala IKEA

Z uvedených surovin a cibule nakrájené na drobno vypracujeme hladkou směs, ze které podle libosti tvoříme buď kuličky, nebo placičky, a smažíme je na... více o Švédské kuličky ala IKEA

90 minut
Rychlá a výborná ryba

Rychlá a výborná ryba

Filety necháme rozmrazit, na másle zpěníme menší množství cibule (stačí jen půlka menší cibule) a poklademe citrónem zakapané a osolené filety.... více o Rychlá a výborná ryba

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Představím zde velmi jednoduchý a fantastický recept na roastbeef (nebo chcete-li: rostbíf), upravený podle ne zcela všední metody vaření při nízké... více o "Low Temperature" - Roastbeef

60 minut
Anglická léčka

Anglická léčka

Maso omyjeme a osušíme a zbavíme blan, v hlubokém talíři či v míse smícháme olej s přiměřeným množstvím pepřového koření, přiložíme maso a rovnoměrně... více o Anglická léčka

Francouzské brambory - nejlepší recept

Francouzské brambory - nejlepší recept

Do pečící formy klademe brambory nakrájené na plátky (syrové) až vytvoří souvislou vrstvu, osolíme a okmínujeme. Dostatečně poklademe salámem a... více o Francouzské brambory - nejlepší recept

Pomazánka z drůbků

Pomazánka z drůbků

Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovita na 2 lžících oleje, přidáme omyté, na kousky pokrájené drůbky. Osmažíme, přilejeme trochu vývaru a víno,... více o Pomazánka z drůbků

Tofu rizotko

Tofu rizotko

Nejdříve připravíme tofu nakrájením na malé kostičky cca půl centimetrové. Takto nakrájené tofu necháme marinovat minimálně ve dvou lžících sojové... více o Tofu rizotko

Dokonalý sendvič na 100 chutí

Dokonalý sendvič na 100 chutí

Příprava koření: v mixéru mixujeme všechno koření 2 min., až je vše velice dobře smícháno, nebo utřeme vše přes jemnější síto. Používáme 30 g koření... více o Dokonalý sendvič na 100 chutí

Kuře na cibuli II.

Kuře na cibuli II.

Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji a přidáme kuře, chvíli restujeme a pak podlejeme vodou, rozdrobíme bujón nebo přidáme podravku (já... více o Kuře na cibuli II.

Vepřové kostky se sýrovou omáčkou

Vepřové kostky se sýrovou omáčkou

Na sádle krátce osmahneme cibuli, která je pokrájená na drobno a přidáme vepřové maso pokrájené na větší kostky. Maso restujeme, tak dlouho, až nám... více o Vepřové kostky se sýrovou omáčkou

Zdravější sekaná

Zdravější sekaná

Sojový granulát uvaříme v osolené vodě, scedíme ho. V hrnci na trošce oleje smažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme k ní na tenčí plátky nakrájené... více o Zdravější sekaná

60 minut
Kyjevský kotlet - původní recept

Kyjevský kotlet - původní recept

Do jednotlivých porcí úzkým nožem prořízneme otvor, do kterého natlačíme asi jako palec velký kus ztuhlého másla. Okraje otvoru dobře přitlačíme (příp... více o Kyjevský kotlet - původní recept

Slaneček v oleji

Slaneček v oleji

Nepoužívat uzené slanečky, pouze nasolené. Ze slanečků vyjmeme páteř, opláchneme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na kousky (sousta). Mrkev... více o Slaneček v oleji

Vepřové plátky v pórku

Vepřové plátky v pórku

Vepřové opláchneme, lehce naklepeme. Alobal vždy potřeme olivovým olejem, položíme plátek, který přelijeme 1 lžící sójovky a zasypeme na kolečka... více o Vepřové plátky v pórku

Biftek falešný

Biftek falešný

Na oleji usmažíme klasickou topinku. Po usmažení ji "prokapeme" kořením KLASIK, potřeme plnotučnou hořčicí, na to položíme vejce usmažené na způsob ... více o Biftek falešný

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Pokud máme čas, plátky panenky si tak na 2 hodinky předem naložíme do směsi oleje a různých bylinek. Pánev s kapkou oleje pořádně rozpálíme a panenky... více o Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Avignonský Rumpsteak s cibulí

Avignonský Rumpsteak s cibulí

Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky roztrhaný bobkový list,... více o Avignonský Rumpsteak s cibulí

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Některým lidem se může zdát příprava řízků tak jednoduchá a jasná, že jeho recept je zbytečné zveřejňovat či rozvádět, věřte ovšem, že řízek není jako... více o "Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

1001 noc

1001 noc

Kuřecí prsa naklepeme natenko a poté z jedné strany ještě několikrát (proti vláknům) nařízneme, skoro jako bychom chtěli nakrájet nudličky, akorát, že... více o 1001 noc

Skotská vejce II.

Skotská vejce II.

Čtyři vejce uvaříme natvrdo. Mleté maso dáme do větší mísy a dobře propracujeme se zbylými 2 vejci, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Rohlíky... více o Skotská vejce II.

Stroganov *** II.

Stroganov *** II.

Maso nakrájíme na jemné nudličky a zprudka opečeme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme. Přidáme papriku nakrájenou na proužky a žampiony na plátky a... více o Stroganov *** II.

Pstruh plněný vlašskými ořechy a nivou

Pstruh plněný vlašskými ořechy a nivou

Očištěné pstruhy mírně osolíme a pokapeme po celé ploše šťávou z jednoho citronu (podle toho, jak to máte rádi). Pstruha dle velikosti naplníme nivou... více o Pstruh plněný vlašskými ořechy a nivou

Kotlety na másle s jablky

Kotlety na másle s jablky

Pekáč pořádně vymažeme máslem a na dno položíme ještě 2-3 tenké plátky másla. Každý kousek masa několikrát propíchneme vidličkou, z obou stran osolíme... více o Kotlety na másle s jablky

Filé na smetaně – rychlovka

Filé na smetaně – rychlovka

Do pekáčku naskládáme rybí filé, posypeme kořením na ryby, zalijeme smetanou a dáme do trouby. Zhruba po 20 minutách máme hotovo. Jakou příloha... více o Filé na smetaně – rychlovka

Drůbeží řízečky se smetanou

Drůbeží řízečky se smetanou

Řízky rozdělíme na menší řízečky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na tuku krátce opečeme z obou stran a zalijeme asi 1/4 l... více o Drůbeží řízečky se smetanou

Filé s dobrou omáčkou

Filé s dobrou omáčkou

Plech vymastíme olejem a posypeme kořením na ryby nejprve na plech a pak ještě rybu. Rybu rozpůlíme na 1/2. Vložíme na cca 30 minut do trouby.... více o Filé s dobrou omáčkou

Granáty

Granáty

Vše promícháme a dáme do pekárny. Pečeme asi 90 minut. Program: Pečení. Zdroj: domacipekarny.dama.cz... více o Granáty

50 minut
Pravý staročeský smažený kapr

Pravý staročeský smažený kapr

Filety z kapra dobře osolíme z obou stran, položíme kůží dolů a necháme minimálně 3 hodiny odležet. Pak z obou stran potřeme rozetřeným česnekem a... více o Pravý staročeský smažený kapr

Brokolicová sekaná

Brokolicová sekaná

Cibuli na drobno osmažíme s anglinou na kostičky. Brokolici krátce povaříme nebo napaříme a 1/3 odložíme a nahrubo pokrájíme. Zbytetek smícháme s... více o Brokolicová sekaná

Krůtí stehna s omáčkou

Krůtí stehna s omáčkou

Krůtí stehna omyjeme, nasolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáče na máslo. Podlijeme asi 1 dcl vody a dáme péci. Podléváme. Asi po hodině vložíme... více o Krůtí stehna s omáčkou

Roláda z kuřecích prsíček

Roláda z kuřecích prsíček

Kuřecí prsa podle potřeby rozkrojíme a naklepeme tak, abychom dostali co největší plátky. Alobal potřeme olejem a naskládáme na něj maso tak, aby se... více o Roláda z kuřecích prsíček

Kuřecí s pórkem na kari ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí s pórkem na kari ve smetanovo…

Kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme na pánvičku na kousek másla, trošku posypeme grilovacím kořením a zlehka společně s pokrájeným pórkem orestujeme... více o Kuřecí s pórkem na kari ve smetanovo sýrové omáčce

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Kuřecí prsa prořízneme tak, aby vznikly tenčí plátky, ty trošku naklepeme, osolíme, opepříme a trošku posypeme grilovacím kořením nebo kořenící směsí... více o Pečené kuřecí závitky

Těstoviny s olivami II.

Těstoviny s olivami II.

Ve větším kastrolu na oleji osmažíme česnek a plátky sardelek, které stlačujeme vidličkou. Přidáme loupaná rajčata, osolíme, dáme Bylinky bazalka a... více o Těstoviny s olivami II.

Přátelské kotletky

Přátelské kotletky

Kotlety naklepeme a nařízneme, aby se maso nezkroutilo. Hladkou mouku promícháme s vegetou, v této směsi obalíme maso a na oleji zprudka orestujeme z... více o Přátelské kotletky

Pangasius v kapse

Pangasius v kapse

Na pečící papír položíme pangase, na který naklademe česnek, tymián, máslo. Zakápneme citronem. Pečící papír po jedné straně filety přeložíme a... více o Pangasius v kapse

Utopenci flamendři

Utopenci flamendři

Připravíme nálev: smícháme sojovku, worchestr, kečup, hořčici, ocet, olej, vodu a lák z moravanky a dáme vařit na 1/2 hodiny. Mezitím do sklenice... více o Utopenci flamendři

Garnely na tymiánu a česneku

Garnely na tymiánu a česneku

Zmrazené garnely necháme rozmrazit. Na pánvičce necháme rozehřát olej, do kterého vložíme nakrájený (může být i prolisovaný) česnek. Necháme ho... více o Garnely na tymiánu a česneku

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, trochu zahustíme strouhankou. Vymastíme formu SRNČÍ HŘBET. Dvěmi třetinami masové směsi vyložíme formu.... více o Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Satanova kuřecí stehýnka

Satanova kuřecí stehýnka

Kuřecí stehýnka omyjeme a ostrým nožem vytvoříme několik zářezů v kůži, jež částečně zasahují i maso. Máslo a koření pečlivě promýcháme aby vznikla... více o Satanova kuřecí stehýnka

Pórkový koláč se slaninou

Pórkový koláč se slaninou

Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca 3 mm silné a poklademe směsí,... více o Pórkový koláč se slaninou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • ...
  • 194
  • Další stránka

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Poslední sledované recepty

90
Máslové řízky
Máslové řízky
70
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
46
Dýňová tortila
Dýňová tortila
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Smutek Lely Vémoly: Už podruhé zrušená operace Arnieho!

Smutek Lely Vémoly: Už podruhé zrušená operace Arnieho!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact