• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Roštěnky na zázvoru II.

Roštěnky na zázvoru II.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Cibuli nasekáme najemno a česnek na plátky. Zázvor očistíme,... více o Roštěnky na zázvoru II.

Kuřecí v papiňáku

Kuřecí v papiňáku

Na kostky nakrájená prsíčka zprudka osmahneme na rozpáleném oleji a másle, když maso zbělá, přidáme grilovací koření, nakrájenou cibuli a česnek,... více o Kuřecí v papiňáku

45 minut
Guláš z červené řepy II.

Guláš z červené řepy II.

Syrovou řepu a brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájime a osmažíme na ni nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme řepu a za stálého... více o Guláš z červené řepy II.

Minutka s mrkví a hráškem

Minutka s mrkví a hráškem

Maso nakrájíme na větší kousky posolíme, popepříme, okořeníme česnekem s bylinkami a zakápneme citronovou šťávou (cca 1/4 citronu) a trochou... více o Minutka s mrkví a hráškem

Klobásová pomazánka

Klobásová pomazánka

Polovinu klobásy umeleme na masovém mlýnku. Máslo vyšleháme se syrokrémem a hořčicí a s mletou klobáskou dobře prošleháme. Ochutíme pepřem, podle... více o Klobásová pomazánka

Dietní špagety s lososem

Dietní špagety s lososem

Špagety uvaříme v osolené vodě, slijeme a zakápneme olivovým olejem. Na pánvi opečeme lososa, osolíme, okořeníme, přidáme hrášek, nasekané ořechy,... více o Dietní špagety s lososem

Pangasius s brokolicí na pánvi

Pangasius s brokolicí na pánvi

Rybu opláchněte, posypte vegetou (nebo kořením na ryby), potřete utřeným česnek a nechejte odpočinout po dobu přípravy brokolice. Tu rozdělte na... více o Pangasius s brokolicí na pánvi

Losos s lečem

Losos s lečem

Na trošku oleje nasyp mraženou zeleninovou směs a dus do změknutí. Přidej koření, špetku cukru, trochu citronové šťávy, strouhaný muškátový oříšek a... více o Losos s lečem

Steak s žampiónovou omáčkou a anglickými brambory

Steak s žampiónovou omáčkou a…

Maso osolíme, opepříme, lehce potřeme olejem a dáme do lednice marinovat nejlépe přes noc (min. 2 hod.) - maso zkřehne. Rozehřejeme pánev a maso... více o Steak s žampiónovou omáčkou a anglickými brambory

Rybičkovo-tvarohová pomazánka

Rybičkovo-tvarohová pomazánka

Tvaroh utřeme s pomazánkovým máslem a sýrem. Slijeme tomatovou šťávu z rybiček a zašleháme do tvarohu, pak přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, česnek... více o Rybičkovo-tvarohová pomazánka

Dejvické rizoto

Dejvické rizoto

Rýži dáme vařit do vody, ve které jsme rozpustili bujóny. Mezitím obereme maso z křídel, orestujeme anglickou slaninu a nakrájíme nakládanou kapii. Do... více o Dejvické rizoto

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Filety opláchneme, osolíme, okořeníme, posypeme paprikou a necháme krátce odležet. na másle osmažíme cibuli a česnek do sklovita, vložíme filety a... více o Pangasius zapečený se sýrem

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Filé umeleme na masovém strojku. Po rozemletí přidáme zbytek ingrediencí a řádně promícháme. Poté uděláme placičky a obalíme v trojobalu. Podáváme s... více o Karbanátky z filé

Rýžový celozrnný salát

Rýžový celozrnný salát

Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme maso na kostičky. Smícháme maso s... více o Rýžový celozrnný salát

Kuřecí variace

Kuřecí variace

Do skleněné zapékací mísy nalijeme Cullinesku, vložíme kuřecí kousky, které hezky posypeme Aromatem, přidáme všechno koření, zeleninový salát i s cca... více o Kuřecí variace

Francouzská specialita z Alp Tartiflette

Francouzská specialita z Alp…

V papiňáku nejdříve lehce na másle nebo olivovém oleji osmažte cibuli nakrájenou na půlkroužky a česnek na plátky, přidejte šunku, pak brambory... více o Francouzská specialita z Alp Tartiflette

Králík na belgický způsob - Flappy

Králík na belgický způsob - Flappy

Králíka naporcujeme na 1/4, osolíme a opepříme. Ve velkém hrnci dáme vařit vodu, do které vložíme na půlkolečka nakrájenou mrkev, na jemno nakrájenou... více o Králík na belgický způsob - Flappy

Ruský guláš

Ruský guláš

Maso si nachystáme, osolíme a opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne a odstavíme je z ohně. Ve větším kastrolu zahřejeme máslo a do něj... více o Ruský guláš

Kuřecí roláda s mletým masem

Kuřecí roláda s mletým masem

Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs na sekanou pečeni nebo na... více o Kuřecí roláda s mletým masem

Kuřecí maso od Jáji

Kuřecí maso od Jáji

Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na struhadle nastrouháme sýr nivu na... více o Kuřecí maso od Jáji

Calzonetti

Calzonetti

Na těsto smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr, dáme vše do větší mísy a promícháme (neděláme klasický kvásek). Přidáme olej, vodu a vejce a... více o Calzonetti

Nejlepší těstoviny s krevetami

Nejlepší těstoviny s krevetami

Těstoviny uvaříme dle návodu. Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj krevety, osolíme a smažíme po všech stranách, přidáme... více o Nejlepší těstoviny s krevetami

Špagety "Adriatico"

Špagety "Adriatico"

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme najemno nasekaný česnek (ne lisovaný!!!), jemně nasekanou petržel, chvilinku restujeme, přidáme krevety.... více o Špagety "Adriatico"

Kuřecí stehna na oregánu

Kuřecí stehna na oregánu

Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme společně s bramborami do zapékací misky a posypeme oregánem, osolíme a... více o Kuřecí stehna na oregánu

Firinda

Firinda

Ve vroucí vodě se solí uvaříme špagety - cca jedno balení. Po uvaření je propláchneme ve studené vodě a necháme vystydnout. **Maso:** na pánvi spěníme... více o Firinda

Námořnický biftek

Námořnický biftek

Maso dáme do mísy, přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané rozinky, vejce a koření. Dobře promícháme a utvoříme malé placičky, které usmažíme na... více o Námořnický biftek

Kuřecí podle Marci

Kuřecí podle Marci

Na oleji osmahneme na kousky nakrájené maso, přidáme nakrájené olivy, papriku a pórek - chvíli společně orestujeme. Pak slijeme olej, zalijeme... více o Kuřecí podle Marci

Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku

Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku

Rybí filé pokapeme citrónem. Do jogurtu přidáme sůl, česnek a podle chuti koření. Filé dáme do pekáčku, přidáme ochucený jogurt a dáme přes noc do... více o Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku

Tuňákový sendvič

Tuňákový sendvič

Tuňáka necháme okapat a dáme do misky, přidáme nakrájené krabí tyčinky a spolu rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno nakrájenou cibulku a pórek, pak... více o Tuňákový sendvič

Šunka podle paní nadlesní

Šunka podle paní nadlesní

Na rozškvařené slanině osmahneme pokrájené houby a krátce je podusíme s červeným vínem a kečupem. Šunku opečeme na másle a přendáme na talíře.... více o Šunka podle paní nadlesní

Zapečené chlebíčky

Zapečené chlebíčky

Veku nakrájíme na plátky a z jedné strany lehce potřeme máslem (tak aby se nepekly na sucho). Druhou stranu potřeme směsí - do sýru vetřeme nadrobno... více o Zapečené chlebíčky

240 minut
Sarma od Muki

Sarma od Muki

Rozebereme listy a spaříme je vodou. Maso opláchneme pod vodou a smícháme s nevařenou rýží a nakrájenou cibulí (já jí rozmiksuji úplně na drobno)... více o Sarma od Muki

Žraločí steak s majonézovým přelivem

Žraločí steak s majonézovým přelivem

Ze žraloka nakrájíme silnější porce, případně použijeme odpovídající množství zmrazených steaků, osolíme, opepříme, prudčeji opečeme na oleji po obou... více o Žraločí steak s majonézovým přelivem

Těstoviny s tuňákem IV.

Těstoviny s tuňákem IV.

Cibulku a česnek osmahneme na oleji do zlatova, přidáme okapaného tuňáka, trošku osahneme a hned dáme protlak a rajčata v konzervě, vše promícháme,... více o Těstoviny s tuňákem IV.

Sladké maso

Sladké maso

Kuřecí prsa nakrájíme na menší medailonky, osolíme a slabě opepříme. Rozpálíme v pánvi olej, do něho dáme lžíci cukru. Jakmile začne karamelizovat,... více o Sladké maso

Spaghetti carbonara (po uhlířsku)

Spaghetti carbonara (po uhlířsku)

Bůček nakrájíme na kostičky nebo na slabší proužky a orestujeme ho na olivovém oleji dozlatova. Ve šlehačce rozšleháme 4 žloutky se solí, pepřem a... více o Spaghetti carbonara (po uhlířsku)

Gyros zeleninový salát

Gyros zeleninový salát

Kuřecí prsa nakrájet na malé nudličky a naložit do koření s olejem. Papriky omýt, rozpůlit, očistit a dát na na cca 15 min. upéct do trouby (200 °C... více o Gyros zeleninový salát

Pastašuta

Pastašuta

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme do zlatova na trošce oleje, vařím na teflonu, tak toho tuku moc být nemusí, přidáme lžíci cukru a když se... více o Pastašuta

Jednoduché kuře II.

Jednoduché kuře II.

Kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Přidáme sáčky se zeleninou a poklademe kousky másla. Dáme péct do trouby na 180 °C. Dle potřeby... více o Jednoduché kuře II.

75 minut
Lagman

Lagman

Maso nakrájíme na větší kostky. V hrnci rozpálíme olej a maso zprudka osmahneme tak, aby se nám zatáhlo, poté ubereme teplotu a přidáme na nudličky... více o Lagman

Vydlabané brambory plněné masem

Vydlabané brambory plněné masem

Brambory dobře omyjeme a vaříme 15 min. v mírně osolené vodě. Nesmí se uvařit příliš do měkka. Poté je scedíme a necháme trochu vychladnout. Cibulku... více o Vydlabané brambory plněné masem

Mrkvové masíčko

Mrkvové masíčko

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, lehce obalíme v hladké mouce a osmahneme na olivovém oleji na pánvi. V hrnci osmahneme cibulku s česnekem... více o Mrkvové masíčko

Gnocchi s houbami

Gnocchi s houbami

V hlubší pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme mírně zčervenat. Potom přidáme na... více o Gnocchi s houbami

Italské špagety s parmezánem

Italské špagety s parmezánem

Do uvařených špaget přidáme pokrájenou slaninu na kostičky, kterou jsem osmahli na troše oleje. Smíchané špagety se slaninou, přelijeme dohromady... více o Italské špagety s parmezánem

Citronové masové kuličky

Citronové masové kuličky

Česnek nakrájíme nadrobno a nebo jej propasírujeme. Toustový chleba nasekáme nebo nastrouháme. Do misky dáme maso, vejce, toustový chléb, česnek,... více o Citronové masové kuličky

45 minut
Vepřové na hořčici II.

Vepřové na hořčici II.

Maso hojně pomažeme hořčicí a necháme alespoň hodinu marinovat. V hrnci rozhřejeme tuk a osmažíme na něm cibuli nakrájenou na plátky a lžičku... více o Vepřové na hořčici II.

Vepřové na kari s hermelínem

Vepřové na kari s hermelínem

Na dno zapékací misky dáme tuk, polovinu cibule, česneku a pórku a vše lehce poprášíme karí. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, ochutíme karí,... více o Vepřové na kari s hermelínem

Špízy do trouby i na gril

Špízy do trouby i na gril

Vepřové maso, drůbeží maso, čabajku, papriku a špek nakrájíme na kousky a napícháme vše na špejle. Připravíme si marinádu: rozehřejeme máslo, přidáme... více o Špízy do trouby i na gril

Kuře La c´

Kuře La c´

Maso nakrájíme na kostičky, smísíme se solí, vejcem, škrobem a promícháme. Nachystáme si nahrubo krájenou cibuli a kapii. V misce smícháme víno,... více o Kuře La c´

Tuniské těstoviny

Tuniské těstoviny

Na oleji zprudka osmažíme osolené a opepřené kuřecí maso. Přidáme cizrnu a oloupané brambory, mírně přelijeme vodou a dusíme, dokud brambory nezměknou... více o Tuniské těstoviny

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

Poslední sledované recepty

589
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
78
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…
70
Salát s ořechy a bobulemi
Salát s ořechy a bobulemi
36
Boloňské špagety a la Krupi
Boloňské špagety a la…
26
Italské kuře II.
Italské kuře II.

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Rapper Hard Rico měl vystoupit v Chomutově: Přijal peníze, ale nepřijel!

Rapper Hard Rico měl vystoupit v Chomutově: Přijal peníze, ale nepřijel!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact