• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Sádlo (bůček zbavený kůže) nakrájíme na kostky cca 1 x 1 cm (i větší). Vložíme do pekárny a zapneme program marmeláda. Necháme proběhnout 2 x celý a... více o Škvarky z domácí pekárny

Falešné španělské ptáčky II.

Falešné španělské ptáčky II.

Hovězí maso si můžeme nechat na plátky nebo proužky (kostky). Maso si naklepeme, osolíme, opepříme. Kdo chce, nechá si maso vcelku, já jej krájím na... více o Falešné španělské ptáčky II.

Francouzské brambory od Haničky

Francouzské brambory od Haničky

Celé brambory uvaříme do poloměka (uvnitř tvrdší) a nakrájíme na kolečka. Vymažeme zapékací mísu nebo pekáč olivovým olejem a poklademe brambory,... více o Francouzské brambory od Haničky

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená rajčata,... více o Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Rajská omáčka s masem

Rajská omáčka s masem

Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme dokud není maso měkké. Podle potřeby dolíváme... více o Rajská omáčka s masem

Lívanečky s lososem a omáčkou

Lívanečky s lososem a omáčkou

V míse smícháme mouku, kypřící prášek, pažitku, cibulku se špetkou soli. V jiné míse smícháme vejce, mléko a rozpuštěnou Ramu a vlijeme do mísy s... více o Lívanečky s lososem a omáčkou

Výborná rybí pomazánka

Výborná rybí pomazánka

Cibulku si nakrájíme najemno, všechny ingredience promícháme. Ušleháme a dáme na chvíli do chladu. Podáváme s pečivem.... více o Výborná rybí pomazánka

Roastbeef, rostbíf (studený nářez)

Roastbeef, rostbíf (studený nářez)

Pěkný kousek roštěné vcelku necháme zmrznout v mrazáku. Nerozmražený dáme do pekáče, nesolíme ani nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75°C a při... více o Roastbeef, rostbíf (studený nářez)

Dušené maso na rajčatech

Dušené maso na rajčatech

Maso nakrájíme na nudličky a jemně osmahneme na oleji. Přilijeme přibližně 1 až 1,5 l vody a na vrch přidáme nakrájená rajčata na měsíčky. Osolíme,... více o Dušené maso na rajčatech

Špenátové rizoto z trouby

Špenátové rizoto z trouby

Najemno nakrájenou cibulku osmahneme na kapce oleje do sklovata, do pánve přidáme na malé kousky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Maso chvíli... více o Špenátové rizoto z trouby

30 minut
Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Tyčinky, rajče a okurku nakrájíme na malé kousky. Přidáme majonézu, dle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a necháme proležet v chladničce.... více o Salát z krabích tyčinek s majonézou

Prsa zámecké paní

Prsa zámecké paní

Kuřecí prsa omyjeme, osolíme, opepříme, důkladně naklepeme (spíše na tenčí plátky). Na každý plátek masa přidáme nakrájeny hermelín, arašídy a plátek... více o Prsa zámecké paní

50 minut
Pangas raz dva

Pangas raz dva

Pangase (zmrzlého) položíme do pekáče, osolíme (ne moc, sůl je také v koření na ryby), posypeme kořením nebo citrónovým pepřem, přidáme máslo a... více o Pangas raz dva

Radůzovy šátečky

Radůzovy šátečky

Z rozváleného těsta si "nakrájíme" obdelníky, na které poklademe nasekanou cibuli, sýr a šunku. Růžky obdelníčku ohneme, lehce potřeme vajíčkem, aby... více o Radůzovy šátečky

Chemikovy obalované kuřecí kostky

Chemikovy obalované kuřecí kostky

Kuřecí řízky omyji a nakrájím na kostky ( tak 1 cm na cm ), záleží jak kdo chce, můžou to být i silnější nudličky. Vše pak osolím a opepřím. Poté si... více o Chemikovy obalované kuřecí kostky

Brambory v jiném stavu.

Brambory v jiném stavu.

Vydlabejte velké brambory a osolte. Dužinu nastrouhejte, smíchejte s trochou smetany, nakrájeným salámem, nastrouhaným tvrdým sýrem. Přidejte... více o Brambory v jiném stavu.

Králík podle Štarka

Králík podle Štarka

Pekáč vymažeme sádlem a zasypeme polovinou osolených brambor. Na ně položíme okořeněné a osolené porce králíka a zasypeme druhou polovinou brambor.... více o Králík podle Štarka

Kuřecí tetrazzini

Kuřecí tetrazzini

Ve velkém kastrolu rozpustíme máslo, a na mírném ohni na něm během 5 minut osmahneme cibuli. Přidáme houby a mícháme ještě 5 minut. Přilijeme vývar,... více o Kuřecí tetrazzini

Neomezené kuřecí

Neomezené kuřecí

Na oleji osmahneme nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji pustit šťávu. Poté přidáme na plátky nakrájené... více o Neomezené kuřecí

Tuňák s citrónovou omáčkou

Tuňák s citrónovou omáčkou

Plátky tuňáka 3 - 4 hodiny před pečením po obou stranách posypeme solí a pepřem. Tuňáka vložíme do varné mísy, zalijeme asi 8 lžícemi olivového oleje... více o Tuňák s citrónovou omáčkou

Kuřecí na hruškách a slanině

Kuřecí na hruškách a slanině

Řízky omyjeme, očistíme a překrojíme napůl. Z obou stran posolíme, popepříme, posypeme kořením na čínu, skořicí a jemně zaprášíme solamylem. Zprudka... více o Kuřecí na hruškách a slanině

Tesíkovy olomoucké kotletky

Tesíkovy olomoucké kotletky

Do vypracované marinády naložíme naklepané plátky na pár hodin či dní. Poté plátky orestujeme na pánvi cca 3 minuty po každé straně (záleží na výšce... více o Tesíkovy olomoucké kotletky

Jednoduché lečo po našem

Jednoduché lečo po našem

Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme propasírovaná... více o Jednoduché lečo po našem

Kuře v těstíčku

Kuře v těstíčku

Víno smícháme s vodou a lžičkou soli, přivedeme k varu. Přidáme naporcované kuře na čtvrtky a vaříme na mírném ohni 20 minut. Pak vyndáme, necháme... více o Kuře v těstíčku

Bramboráčky s kuřecím masem

Bramboráčky s kuřecím masem

Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé plátečky, osolíme, opepříme. Na pánvi rozpalte olej, vložte maso a opékejte do zlatova, postupě přidávejte ostatní... více o Bramboráčky s kuřecím masem

Bramborizza

Bramborizza

Oloupané brambory nastrouhejte na struhadle, vymačkejte z nich přebytečnou vodu a dejte do mísy. Přidejte k nim jedno celé vejce, hladkou mouku,... více o Bramborizza

Rychlý rybí salát s jogurtem

Rychlý rybí salát s jogurtem

Zavináče nakrájíme na kousky cca 3 x 1 cm, cibuli na drobno a vše smícháme s celým jogurtem, přidáme dle chuti sůl, pepř a kopr. Podle toho jak máte... více o Rychlý rybí salát s jogurtem

Babgulyás (Fazolový guláš)

Babgulyás (Fazolový guláš)

Cibuli nakrájíme na měsíčky, papriky na proužky, klobásku na půlkolečka, špek na menčí kostky (ale ne úplně malé). V hrnci rozehřejeme trošku oleje,... více o Babgulyás (Fazolový guláš)

Kuřecí ptáčci v trojobalu

Kuřecí ptáčci v trojobalu

Kuřecí prsa přes potravinářskou folii naklepeme na tenké plátky. Každý plátek okořeníme z jedné strany grilovacím kořením a pepřem. Pokořeněnou stranu... více o Kuřecí ptáčci v trojobalu

Pečené papriky s ančovičkou

Pečené papriky s ančovičkou

Papriky rozpůlíme, vyčistíme a do každé půlky papriky dáme pokrájenou polovinu rajčete, ančovičky (sardelová očka) a lžičku olivového oleje. Pečeme... více o Pečené papriky s ančovičkou

Tortilly zapečené se sýrem

Tortilly zapečené se sýrem

Eidam nastrouháme, promícháme s cottage sýrem a nadrobno pokrájenou šunkou, dochutíme a směsí naplníme tortilly. Dáme asi na 10 minut zapéct do trouby... více o Tortilly zapečené se sýrem

240 minut
Rybí pomazánka ala Kusák

Rybí pomazánka ala Kusák

Předem máslo necháme asi 4 hod. volně odležet při pokojové teplotě (důležité), Obsah plechovky ryb rozmačkáme v míse vidličkou, mírně osolíme. Najemno... více o Rybí pomazánka ala Kusák

Závin z listového těsta se zelím

Závin z listového těsta se zelím

Zelí uvařím, rozškvařím špek, přidám drobně nakrájenou cibulku, nechám trošku zezlátnout, přisypu mouku a zahustím tím to zelí(nesmí v něm být moc... více o Závin z listového těsta se zelím

Maso s cuketou

Maso s cuketou

V misce rozmícháme vejce, sůl a solamyl. Maso nakrájíme na hranolky, přidáme do misky - promícháme a necháme odležet 2 - 3 hodiny. Dále nakrájíme... více o Maso s cuketou

Jemný boubínský guláš

Jemný boubínský guláš

Maso nakrájíme na menší kostky, na tuku dozlatova orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme nakrájené maso, orestujeme,... více o Jemný boubínský guláš

Kachní prsa na švestkách

Kachní prsa na švestkách

Kachní prsa omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče nebo zapékací mísy s víkem. Osolíme, posypeme 2 tlučenými hřebíčky (třetí necháme na švestky).... více o Kachní prsa na švestkách

Tortellini s žampiony

Tortellini s žampiony

Tortellini uvaříme dle návodu na sáčku. Šunku nakrájíme na kostičky, přidáme žampiony a nakrájenou slaninu na kostičky - vše orestujeme. Přidáme... více o Tortellini s žampiony

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme do zlatova. Mezitím si v hrnci připravíme směs ze zakysané smetany, nakrájeného pórku na malé... více o Kuře na nivě

Chilli von carne

Chilli von carne

Kuřecí řízky nakrájíme na kostky a opečeme na oleji s cibulí, přidáme kukuřici a děláme do měkka. Přidáme fazole i s nálevem, koření, kečup a trochu... více o Chilli von carne

Kuřecí ptáček s cuketovou omáčkou

Kuřecí ptáček s cuketovou omáčkou

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, okořeníme. Rozkrojíme si vejce na půlky nebo na čtvrtky dle libosti, stejně tak i okurky a párek. Naklepané řízky... více o Kuřecí ptáček s cuketovou omáčkou

Kuře Yoghotami

Kuře Yoghotami

Nakrájíme jednu celou cibuli na proužky a jeden celý česnek rozdrtíme do připravené misky. Přidáme kelímek bílého jogurtu, podle chuti pepř a... více o Kuře Yoghotami

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Všechny suroviny smícháme a přidáme ke kuřecím křídlům či stehnům. Toto množství je zhruba na 5 stehýnek nebo 10 křidélek. Při grilování potíráme.... více o Jogurtová marináda na kuře

Zapečené noky s kuřecím masem a špenátem

Zapečené noky s kuřecím masem a…

Gnocchi uvaříme dle návodu. Vymažeme mísu máslem a rozložíme do ní uvařené noky. Čerstvý, očištěný špenát spaříme v horké vodě. (Případně zmrazený... více o Zapečené noky s kuřecím masem a špenátem

Langusta nebo můžou být i tygří krevety Morney

Langusta nebo můžou být i tygří…

Langustu očistíme pod studenou vodou, rozpulíme po délce na půl a opatrně vyndáme maso ze skořápky. Čisté omyté maso naporcujeme na malé kousky. V... více o Langusta nebo můžou být i tygří krevety Morney

Bůček s česnekem v červené paprice

Bůček s česnekem v červené paprice

Bůček omyjeme a ze strany do něj podélně uděláme nožem vedle sebe dvě kapsy, tak aby se nám vytvořil prostor na česnek. Nepropichujeme až do konce. Do... více o Bůček s česnekem v červené paprice

Chipsy z uzeného bůčku

Chipsy z uzeného bůčku

Uzený bůček pokrájíme na co nejtenčí plátečky, posypeme špetkou pepře, sušeným česnekem a smažíme na pánvi do křupava, výborná chuťovka k pivu a vínu.... více o Chipsy z uzeného bůčku

Smetanová marináda na kuře

Smetanová marináda na kuře

Uvedené ingredience smícháme. Poté do marinády naložíme kuřecí stehna či křídla, která si předem okořeníme podle chuti. Já je lehce potírám kořením na... více o Smetanová marináda na kuře

Tuňákové kuličky

Tuňákové kuličky

Vločky namočíme na 20 minut do 100 ml vody, v které jsme rozmíchali vegetu. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Scedíme, oloupeme a nastrouháme... více o Tuňákové kuličky

Jednoduché plněné papriky

Jednoduché plněné papriky

Papriky, musí být ty pravé sezónní, které trochu pálí - vydlabeme a naplníme směsí ze strouhaného eidamu a nadrobno nakrájeného gothaje (je nutné... více o Jednoduché plněné papriky

VVV - Velice Vydařené Vepřové

VVV - Velice Vydařené Vepřové

Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce řádně promícháme sladkou papriku,... více o VVV - Velice Vydařené Vepřové

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • ...
  • 194
  • Další stránka

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

Poslední sledované recepty

81
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Krémové řezy s jablky
Krémové řezy s jablky
21
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Veronica Biasiol přiznala zlomené srdce: Rozchod s Alicí!

Veronica Biasiol přiznala zlomené srdce: Rozchod s Alicí!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact