• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Ragú z krevetek a surimi

Ragú z krevetek a surimi

Na rozehřátém másle opečeme předvařené krevetky a pokrájené surimi tyčinky, zalijeme je kokosovou smetanou, osolíme, opepříme, přidáme špetku kůry z... více o Ragú z krevetek a surimi

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Všechny suroviny smícháme v hladkou hmotu, popřípadě přisypeme trošku strouhanky. Do pekáčku položíme šišku z mletého masa a podlijeme vodou. Pečeme... více o Sekaná pečeně s paprikou

Vepřové plátky s šunkovými závitky

Vepřové plátky s šunkovými závitky

Vepřové plátky naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a drceným kmínem, zakápneme olejem a necháme odležet (hodina stačí).... více o Vepřové plátky s šunkovými závitky

30 minut
Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Paprikám seřízneme vršky, očistíme je od semínek a potřeme je celé olejem (i seřízlé vršky). Dáme je do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme asi 20... více o Výborné plněné papriky

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí prsa nařežeme na řízky priměřené tloušťky. Zlehka vyklepeme z jedné strany. Osolíme mírně, opepříme, přidáme tymian – vše z obou stran řízků.... více o Kuřecí kapsa First class

Špagety Albor Royale S.A.R.

Špagety Albor Royale S.A.R.

Uvaříme špagety ve slané vodě, scedíme, pokapeme olivovým olejem a zamícháme. Na pánev dáme máslo a necháme ho roztát, pak do něj dáme na kolečka... více o Špagety Albor Royale S.A.R.

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Do pekáče dáme zelí, na to pokrájené maso, osolíme, okmínujeme, zasypeme asi 2 kávové lžičky sladké papriky a 2 kávové lžičky pálivé papriky. Do vody... více o Troubový segedinský guláš

60 minut
Mexické fajitas

Mexické fajitas

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, smícháme s kořením fajitas a necháme přes noc uležet (nebo alespoň na pár hodin). Druhý den dáme tortilly ohřát... více o Mexické fajitas

10 minut
Čína po pudlovsku

Čína po pudlovsku

Kuřecí maso nakrájíme na velmi tenké plátky asi 5 cm dlouhé. Dáme do misky, osolíme a opepříme. Přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, česnek a... více o Čína po pudlovsku

Krkovice plněná kysaným zelím

Krkovice plněná kysaným zelím

Krkovici nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a prokrojíme do nich kapsu. Krkovici zlehka naklepeme a dáme pozor, abychom ji nepotrhali. Kapsu zevnitř... více o Krkovice plněná kysaným zelím

90 minut
Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme do plátků slaniny, naskládáme... více o Zapečená (nejen) krůtí játra

Myslivcovy půlnoční kotlety

Myslivcovy půlnoční kotlety

Kotlety po obvodu nakrojíme, osolíme, opepříme a krátce opečeme na grilu (jen zatáhnout). Ostatní ingredience smícháme, touto směsí kotlety potřeme,... více o Myslivcovy půlnoční kotlety

Lucemburský pstruh ve vinné omáčce s bylinkami

Lucemburský pstruh ve vinné omáčce s…

Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Okořeníme solí, pepřem a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a pstruhy na něm osmažíme 2 - 3 minuty... více o Lucemburský pstruh ve vinné omáčce s bylinkami

Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)

Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti…

Do velké mísy nalijeme víno, přidáme protlak, 3 stroužky česneku (rozkrájené na půlky), bylinky a bobkový list, lehce promícháme na marinádu. Králíka... více o Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)

Berlínská játra

Berlínská játra

Z jablek odstraníme jádřince a společně s cibulkou nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, jablka a cibulku na něm osmahneme a... více o Berlínská játra

Palestinské makloubeh

Palestinské makloubeh

Kuře i s kůží naporcujeme na menši kousky, čtvrtiny nebo i osminky. Spolu s 1 - 2 cibulemi a stroužky česneku lehce opečeme kuře na oleji, zalijeme... více o Palestinské makloubeh

Flambovaná vepřová panenka v kabátku

Flambovaná vepřová panenka v kabátku

Špalíky panenky(3cm)okořeníme, obalíme slaninou a upevníme jí párátkem. Orestujeme na pánvi, vyjmeme do pekáčku. Do pánve přidáme brambory, které jsme... více o Flambovaná vepřová panenka v kabátku

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Na drobno nakrájený špek orestujeme na pánvi, přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Necháme zpěnit a přidáme osolené kuřecí maso nakrájené na nudličky a... více o Kuře s kysanou smetanou

30 minut
Boloňské brambory

Boloňské brambory

Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené mleté maso. Přidáme rozetřený česnek (3 stroužky), rajský protlak (100 g) smíchaný s... více o Boloňské brambory

45 minut
Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou

Brokolice zapečená s drůbežím masem a…

Brokolici necháme chvíli spařit a rozebereme na růžičky, cuketu pokrájíme na kousky, kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky (posolíme). Na pánvi... více o Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou

Flambované tygří krevety

Flambované tygří krevety

Okapané žampiony orestujeme na pánvi s olejem, pak přidáme sůl, pepř a víno. Přidáme krevety, petrželku a vaříme 2 minuty. Korýše vyjmeme na horkou... více o Flambované tygří krevety

Zeleninový aspik s krůtím masem

Zeleninový aspik s krůtím masem

Zeleninu zalijeme horkou vodou, osolíme, povaříme 4 minuty, slijeme, necháme okapat. Krůtí maso nakrájíme na kostičky a očištěnou feferonku, zbavenou... více o Zeleninový aspik s krůtím masem

Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)

Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)

Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 15 minut odpočinout, pak ho vtlačíme do vymazané koláčové (dortové) formy (cca 25 cm), uděláme i vyšší... více o Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)

120 minut
Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do... více o Vepřové koleno na černém pivě

120 minut
Kuře a la HAIN

Kuře a la HAIN

Kuře rozporcujeme na menší díly, osolíme a opepříme, cibuli nakrájíme. Do pekáče dáme rozporcované kuře, cibuli, moravanku (já trošku zeleninu... více o Kuře a la HAIN

45 minut
Zapečený lilek s anglickou slaninou

Zapečený lilek s anglickou slaninou

Lilek nakrájet na kolečka a možno vypotit. Zapnout troubu na cca 200 stupňů. Oloupat brambory a nakrájet na kolečka, spíše tenčí. Do zapékací mísy ... více o Zapečený lilek s anglickou slaninou

90 minut
Pečené kuřecí paličky

Pečené kuřecí paličky

Každou z kuřecích paliček třikrát příčně nakrojíme. Smícháme sojovku, med, olivový olej a hořčici. Ve směsi důkladně obalíme kuřecí paličky a necháme... více o Pečené kuřecí paličky

120 minut
Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme z obou stran, podlijeme troškou vody... více o Vepřové řízky po moravsku

10 minut
Nevařené závitky z uzeného lososa

Nevařené závitky z uzeného lososa

Nastříhanou naklíčenou řeřichu smícháme s lučinou, citronovou šťávou a hořčicí, osolíme a opepříme. Plátky lososa potřeme ochucenou lučinou,... více o Nevařené závitky z uzeného lososa

60 minut
Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Rohlíky si pokrájíme na kostičky, dáme do větší mísy a zakapeme je mlékem. Brokolici povaříme ve slané vodě - 5 minut bohatě stačí, zcedíme, nahrubo... více o Brokolicová nádivka

Vepřová panenka v kabátku

Vepřová panenka v kabátku

Z vepřové panenky nakrájíme špalíky, které lehce osolíme a opepříme a zabalíme po obvodu do anglické slaniny. Spíchneme je párátkem aby na špalíku... více o Vepřová panenka v kabátku

Červená řepa na slanině

Červená řepa na slanině

Řepu uvaříme(v tlak. hrnci 30 - 40 min. podle velikosti), přelejeme stud. vodou, po vychladnutí oloupeme, nastrouháme na struhadle s většími slzami. V... více o Červená řepa na slanině

Svíčkové medailonky na divoko

Svíčkové medailonky na divoko

Plátky masa ochutíme divokým kořením a na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova. Maso vyjmeme a na vypečené štávě orestujeme nakrájenou cibuli a... více o Svíčkové medailonky na divoko

Kuře jako grilované

Kuře jako grilované

Kuře očistíme, omyjeme, nasolíme (i uvnitř!) a necháme do druhého dne proležet v lednici. Pak ho posadíme na stojánek, na nejnižší mřížku v předehřáté... více o Kuře jako grilované

50 minut
Tagliatelle s uzeným lososem a cottage cheesem

Tagliatelle s uzeným lososem a…

Do hrnce dáme vařit tagliatelle na al dente. Lososa si nakrájíme na nudličky. Těstoviny slijeme a v jedné pánvi smícháme s lososem a sýrem. Přidáme... více o Tagliatelle s uzeným lososem a cottage cheesem

180 minut
Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře omyjeme a nasolíme. Připravíme si nádivku: změklé máslo utřeme a postupně k němu přimícháme 1 celé vejce a 3 žloutky, nakrájené žemle zvlhčené... více o Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Vejce se šunkou ala Hemenex

Vejce se šunkou ala Hemenex

Na pánvi si rozehřejeme olej a po celé ploše rozložíme na plátky nakrájenou šunku, kterou propečeme. Navrch rozklepneme vejce a bez míchání je... více o Vejce se šunkou ala Hemenex

Ryba se zeleninou

Ryba se zeleninou

Rybu po obou stranách natřeme pastou z utřeného česneku se solí a okořeníme grilovacím kořením. Na másle pečeme tak dlouho, aby filé zůstalo buď v... více o Ryba se zeleninou

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Připravíme si v misce směs, kterou promícháme, solit nemusíme vzhledem ke slanosti sýrů. Listové těsto tence rozválíme, vykrájíme kolečka (např.... více o Sýrové koláčky z listového těsta

Vepřová pečeně v bylinkové krustě

Vepřová pečeně v bylinkové krustě

**Bylinková směs:** zamíchejte vejce, citronovou šťávu, bylinky, česnek, sůl a strouhanku dle hustoty. Pečeni nakrájejte na plátky, nařízněte okraje... více o Vepřová pečeně v bylinkové krustě

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme nebo okrájíme na drobné růžičky a... více o Boží penne rigate

Kari omáčka s hráškem s těstovinami a krůtím masem

Kari omáčka s hráškem s těstovinami a…

Cibuli a česnek nakrájíme najemno, zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, přídáme kari, chvíli mícháme, zalijeme smetanou, trošku provaříme, přisypeme... více o Kari omáčka s hráškem s těstovinami a krůtím masem

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Do pánve na paellu si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, rajčata a papriku, rozdrobíme kostku masoxu a prolijeme olivovým olejem. Pomalu dusíme.... více o Paella s mořskými plody

Kuřecí stehna se smetanovo-nivovou omáčkou

Kuřecí stehna se smetanovo-nivovou…

Na sádle zpěníte jednu cibuli a asi 50 g slaniny. Na tomto základu z obou stran opečeme osolená a opepřená kuřecí stehna, přidáme asi 3 nadrobno... více o Kuřecí stehna se smetanovo-nivovou omáčkou

120 minut
Kuřecí kapsy plněné mandlemi

Kuřecí kapsy plněné mandlemi

Mandle dáme do hrnce s vodou a necháme povařit dokud nevyplavou. Mandle oloupeme a opražíme dohněda, poté je slijeme do hrnku spolu s máslem. Přidáme... více o Kuřecí kapsy plněné mandlemi

Americký hamburger

Americký hamburger

Nachystáme směs masa z ingrediencí. Vedle v misce si připravíme omáčku z hořčice, cibule nasekané na jemno, kečupu, kapky tabasca a pimienta. Nechcete... více o Americký hamburger

Zapečený květák se sýrovou omáčkou

Zapečený květák se sýrovou omáčkou

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit cibulku a zaprášíme moukou.... více o Zapečený květák se sýrovou omáčkou

Fedelini s tuňákem a cizrnou

Fedelini s tuňákem a cizrnou

Na pánvičce mícháme tuňáka s těstovinami, přidáme cizrnu, rajčata a za stálého míchání opékáme až jsou rajčata měkká. Nakonec přidáme kůru a fenykl.... více o Fedelini s tuňákem a cizrnou

Tousty po Bohdanečsku

Tousty po Bohdanečsku

Prsíčka nakrájíme na malé kousky a opečeme dozlatova. Mezitím si dáme do trouby plátky toustového chleba a předpečeme. Až bude maso do zlatova dáme... více o Tousty po Bohdanečsku

Louisianské smažené kuře

Louisianské smažené kuře

Kuře rozdělíme na menší části, originálně se kuře dělí na 8 částí, ale doporučuji tak 10 i více, meší části se lépe propékají a je více výborné krusty... více o Louisianské smažené kuře

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • ...
  • 194
  • Další stránka

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Poslední sledované recepty

98
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
74
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou
Pečené kapří hranolky s…
40
Bezlepkový tvarohový mazanec
Bezlepkový tvarohový…
32
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s…

Zajímavé články

Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i…
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z…
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact