• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)

Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti…

Do velké mísy nalijeme víno, přidáme protlak, 3 stroužky česneku (rozkrájené na půlky), bylinky a bobkový list, lehce promícháme na marinádu. Králíka... více o Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)

Berlínská játra

Berlínská játra

Z jablek odstraníme jádřince a společně s cibulkou nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, jablka a cibulku na něm osmahneme a... více o Berlínská játra

Palestinské makloubeh

Palestinské makloubeh

Kuře i s kůží naporcujeme na menši kousky, čtvrtiny nebo i osminky. Spolu s 1 - 2 cibulemi a stroužky česneku lehce opečeme kuře na oleji, zalijeme... více o Palestinské makloubeh

Flambovaná vepřová panenka v kabátku

Flambovaná vepřová panenka v kabátku

Špalíky panenky(3cm)okořeníme, obalíme slaninou a upevníme jí párátkem. Orestujeme na pánvi, vyjmeme do pekáčku. Do pánve přidáme brambory, které jsme... více o Flambovaná vepřová panenka v kabátku

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Na drobno nakrájený špek orestujeme na pánvi, přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Necháme zpěnit a přidáme osolené kuřecí maso nakrájené na nudličky a... více o Kuře s kysanou smetanou

30 minut
Boloňské brambory

Boloňské brambory

Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené mleté maso. Přidáme rozetřený česnek (3 stroužky), rajský protlak (100 g) smíchaný s... více o Boloňské brambory

45 minut
Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou

Brokolice zapečená s drůbežím masem a…

Brokolici necháme chvíli spařit a rozebereme na růžičky, cuketu pokrájíme na kousky, kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky (posolíme). Na pánvi... více o Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou

Flambované tygří krevety

Flambované tygří krevety

Okapané žampiony orestujeme na pánvi s olejem, pak přidáme sůl, pepř a víno. Přidáme krevety, petrželku a vaříme 2 minuty. Korýše vyjmeme na horkou... více o Flambované tygří krevety

Zeleninový aspik s krůtím masem

Zeleninový aspik s krůtím masem

Zeleninu zalijeme horkou vodou, osolíme, povaříme 4 minuty, slijeme, necháme okapat. Krůtí maso nakrájíme na kostičky a očištěnou feferonku, zbavenou... více o Zeleninový aspik s krůtím masem

Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)

Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)

Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 15 minut odpočinout, pak ho vtlačíme do vymazané koláčové (dortové) formy (cca 25 cm), uděláme i vyšší... více o Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)

120 minut
Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do... více o Vepřové koleno na černém pivě

120 minut
Kuře a la HAIN

Kuře a la HAIN

Kuře rozporcujeme na menší díly, osolíme a opepříme, cibuli nakrájíme. Do pekáče dáme rozporcované kuře, cibuli, moravanku (já trošku zeleninu... více o Kuře a la HAIN

45 minut
Zapečený lilek s anglickou slaninou

Zapečený lilek s anglickou slaninou

Lilek nakrájet na kolečka a možno vypotit. Zapnout troubu na cca 200 stupňů. Oloupat brambory a nakrájet na kolečka, spíše tenčí. Do zapékací mísy ... více o Zapečený lilek s anglickou slaninou

90 minut
Pečené kuřecí paličky

Pečené kuřecí paličky

Každou z kuřecích paliček třikrát příčně nakrojíme. Smícháme sojovku, med, olivový olej a hořčici. Ve směsi důkladně obalíme kuřecí paličky a necháme... více o Pečené kuřecí paličky

120 minut
Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme z obou stran, podlijeme troškou vody... více o Vepřové řízky po moravsku

10 minut
Nevařené závitky z uzeného lososa

Nevařené závitky z uzeného lososa

Nastříhanou naklíčenou řeřichu smícháme s lučinou, citronovou šťávou a hořčicí, osolíme a opepříme. Plátky lososa potřeme ochucenou lučinou,... více o Nevařené závitky z uzeného lososa

60 minut
Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Rohlíky si pokrájíme na kostičky, dáme do větší mísy a zakapeme je mlékem. Brokolici povaříme ve slané vodě - 5 minut bohatě stačí, zcedíme, nahrubo... více o Brokolicová nádivka

Vepřová panenka v kabátku

Vepřová panenka v kabátku

Z vepřové panenky nakrájíme špalíky, které lehce osolíme a opepříme a zabalíme po obvodu do anglické slaniny. Spíchneme je párátkem aby na špalíku... více o Vepřová panenka v kabátku

Červená řepa na slanině

Červená řepa na slanině

Řepu uvaříme(v tlak. hrnci 30 - 40 min. podle velikosti), přelejeme stud. vodou, po vychladnutí oloupeme, nastrouháme na struhadle s většími slzami. V... více o Červená řepa na slanině

Svíčkové medailonky na divoko

Svíčkové medailonky na divoko

Plátky masa ochutíme divokým kořením a na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova. Maso vyjmeme a na vypečené štávě orestujeme nakrájenou cibuli a... více o Svíčkové medailonky na divoko

Kuře jako grilované

Kuře jako grilované

Kuře očistíme, omyjeme, nasolíme (i uvnitř!) a necháme do druhého dne proležet v lednici. Pak ho posadíme na stojánek, na nejnižší mřížku v předehřáté... více o Kuře jako grilované

50 minut
Tagliatelle s uzeným lososem a cottage cheesem

Tagliatelle s uzeným lososem a…

Do hrnce dáme vařit tagliatelle na al dente. Lososa si nakrájíme na nudličky. Těstoviny slijeme a v jedné pánvi smícháme s lososem a sýrem. Přidáme... více o Tagliatelle s uzeným lososem a cottage cheesem

180 minut
Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře omyjeme a nasolíme. Připravíme si nádivku: změklé máslo utřeme a postupně k němu přimícháme 1 celé vejce a 3 žloutky, nakrájené žemle zvlhčené... více o Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Vejce se šunkou ala Hemenex

Vejce se šunkou ala Hemenex

Na pánvi si rozehřejeme olej a po celé ploše rozložíme na plátky nakrájenou šunku, kterou propečeme. Navrch rozklepneme vejce a bez míchání je... více o Vejce se šunkou ala Hemenex

Ryba se zeleninou

Ryba se zeleninou

Rybu po obou stranách natřeme pastou z utřeného česneku se solí a okořeníme grilovacím kořením. Na másle pečeme tak dlouho, aby filé zůstalo buď v... více o Ryba se zeleninou

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Připravíme si v misce směs, kterou promícháme, solit nemusíme vzhledem ke slanosti sýrů. Listové těsto tence rozválíme, vykrájíme kolečka (např.... více o Sýrové koláčky z listového těsta

Vepřová pečeně v bylinkové krustě

Vepřová pečeně v bylinkové krustě

**Bylinková směs:** zamíchejte vejce, citronovou šťávu, bylinky, česnek, sůl a strouhanku dle hustoty. Pečeni nakrájejte na plátky, nařízněte okraje... více o Vepřová pečeně v bylinkové krustě

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme nebo okrájíme na drobné růžičky a... více o Boží penne rigate

Kari omáčka s hráškem s těstovinami a krůtím masem

Kari omáčka s hráškem s těstovinami a…

Cibuli a česnek nakrájíme najemno, zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, přídáme kari, chvíli mícháme, zalijeme smetanou, trošku provaříme, přisypeme... více o Kari omáčka s hráškem s těstovinami a krůtím masem

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Do pánve na paellu si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, rajčata a papriku, rozdrobíme kostku masoxu a prolijeme olivovým olejem. Pomalu dusíme.... více o Paella s mořskými plody

Kuřecí stehna se smetanovo-nivovou omáčkou

Kuřecí stehna se smetanovo-nivovou…

Na sádle zpěníte jednu cibuli a asi 50 g slaniny. Na tomto základu z obou stran opečeme osolená a opepřená kuřecí stehna, přidáme asi 3 nadrobno... více o Kuřecí stehna se smetanovo-nivovou omáčkou

120 minut
Kuřecí kapsy plněné mandlemi

Kuřecí kapsy plněné mandlemi

Mandle dáme do hrnce s vodou a necháme povařit dokud nevyplavou. Mandle oloupeme a opražíme dohněda, poté je slijeme do hrnku spolu s máslem. Přidáme... více o Kuřecí kapsy plněné mandlemi

Americký hamburger

Americký hamburger

Nachystáme směs masa z ingrediencí. Vedle v misce si připravíme omáčku z hořčice, cibule nasekané na jemno, kečupu, kapky tabasca a pimienta. Nechcete... více o Americký hamburger

Zapečený květák se sýrovou omáčkou

Zapečený květák se sýrovou omáčkou

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit cibulku a zaprášíme moukou.... více o Zapečený květák se sýrovou omáčkou

Fedelini s tuňákem a cizrnou

Fedelini s tuňákem a cizrnou

Na pánvičce mícháme tuňáka s těstovinami, přidáme cizrnu, rajčata a za stálého míchání opékáme až jsou rajčata měkká. Nakonec přidáme kůru a fenykl.... více o Fedelini s tuňákem a cizrnou

Tousty po Bohdanečsku

Tousty po Bohdanečsku

Prsíčka nakrájíme na malé kousky a opečeme dozlatova. Mezitím si dáme do trouby plátky toustového chleba a předpečeme. Až bude maso do zlatova dáme... více o Tousty po Bohdanečsku

Louisianské smažené kuře

Louisianské smažené kuře

Kuře rozdělíme na menší části, originálně se kuře dělí na 8 částí, ale doporučuji tak 10 i více, meší části se lépe propékají a je více výborné krusty... více o Louisianské smažené kuře

Maso s citrónovou omáčkou

Maso s citrónovou omáčkou

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, zasypeme citronovou kůrou. Osmahneme na oleji, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Podle potřeby... více o Maso s citrónovou omáčkou

Krvavé jednohubky

Krvavé jednohubky

Sýr osmažíte obalený ve vajíčkách a ve strouhance. Buřty nakrájejte na půlky a osmažte (neloupejte!!!). Do misek které vzniknou z buřtů dejte sýr a... více o Krvavé jednohubky

Hovězí dušené na sladko

Hovězí dušené na sladko

Hovězí maso nakrájené na větší kostky osolíme a opepříme. Na olivovém oleji osmahneme cibulku a přidáme hovězí maso. Jakmile se maso zatáhne,... více o Hovězí dušené na sladko

Vepřová žebírka na pivu

Vepřová žebírka na pivu

Z očištěných jarních cibulek odkrojíme zelenou nať a nakrájíme na tenká kolečka, bílý konec podélně rozpulíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, na... více o Vepřová žebírka na pivu

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky obalíme v hladké mouce a opečeme z obou stran na oleji. Vložíme do pekáčku. Ve zbylém... více o Bůček trochu jinak

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Kapustové listy krátce povaříme v osolené vodě. Okapané listy rozložíme a položíme na ně plátek šunky a sýra. Stočíme do závitku, sepneme párátkem ... více o Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Staročeská omeleta s rajčaty

Staročeská omeleta s rajčaty

Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a přisypeme koření. Cibulku nakrájíme na drobno a společně s rajčaty osmahneme do zlatova. Přidáme šunku... více o Staročeská omeleta s rajčaty

Stehýnka na česneku

Stehýnka na česneku

Nejlépe přes noc naložíme stehýnka do olivového oleje smíchaného s nekrájeným česnekem, solí, pepřem, vegetou. Poté dáme do pekáče, který již nemusíme... více o Stehýnka na česneku

Vegánske tofu lasagne se špenátem

Vegánske tofu lasagne se špenátem

Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Ze špenátu vymačkáme vodu a necháme usušit. V mixéru smícháme tofu, cukr, sojové mléko, česnek, citronovou... více o Vegánske tofu lasagne se špenátem

Čína z kapra

Čína z kapra

Filety z kapra nakrájejte na nudličky. Ze škrobu, vejce, soli a koření vytvořte marinádu, kterou dochutíte např. česnekem, sójovou omáčkou i dalším... více o Čína z kapra

Kapr ve zlatých šupinách

Kapr ve zlatých šupinách

Kapra důkladně osolte a okořeňte trochou kmínu. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšlehejte řidší těstíčko. Osolte ho a také nechte chvíli stát, aby... více o Kapr ve zlatých šupinách

50 minut
Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Na menší kousky nakrájeného kapra, osolte a obalte v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka). Následně kousky kapra usmažte a nechte na... více o Pečenáče z kapra

Dušený kapr na šalvěji

Dušený kapr na šalvěji

Filety kapra osolte, celer a cibuli nakrájejte na nudličky, česnek na plátky. Zprudka a krátce opečte porce kapra v pánvi z vyžším okrajem. Olej mějte... více o Dušený kapr na šalvěji

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

17
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Čevabčiči
Čevabčiči
16
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
16
Kulajda
Kulajda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact