• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
120 minut
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami

Pot-au-feu s králičím masem a…

Maso králíka uvolněte od kostí a zbavte případných blan a šlach. Hřbetní filety nechte stranou, odřezky, kosti a drůbky zalijte v hrnci 1 litrem... více o Pot-au-feu s králičím masem a bramborami

Čočka s mletým masem a fenyklem

Čočka s mletým masem a fenyklem

Čočku propláchneme a uvaříme téměř do měkka, nesolíme. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a jemně osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme maso,... více o Čočka s mletým masem a fenyklem

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a nastrouhaný celer s mrkví dorůžova. Pak přidáme osolené a opepřené maso na kostky pokrájené a dorestujeme... více o Boloňský guláš na zítra

Ryba v kořeněném vajíčku

Ryba v kořeněném vajíčku

Množství surovin záleží na počtu strávníků. Filety ochutíme osolíme a necháme chvíli proležet. Pak je osušíme a vložíme do okořeněných rozšlehaných... více o Ryba v kořeněném vajíčku

Bramborové lodičky s mletým masem

Bramborové lodičky s mletým masem

Brambory ve slupce dáme vařit na 15 min. Poté necháme vychladnout. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a jarní cibulku pokrájenou na kolečka osmažíme.... více o Bramborové lodičky s mletým masem

Tokajský guláš

Tokajský guláš

Na trošce rozpáleného oleje osmažíme cibuli, ke které přidáme osmažit pokrájené maso a pokrájenou papriku. Pak zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme... více o Tokajský guláš

Rybí směs s těstovinami

Rybí směs s těstovinami

Na trošce rozpáleného oleje orestujeme pokrájenou slaninu. K ní přidáme orestovat pokrájené plátky očištěných žampionů, nakrájené cibulky(trochu... více o Rybí směs s těstovinami

(nejen) Hovězí ragú

(nejen) Hovězí ragú

Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také... více o (nejen) Hovězí ragú

15 minut
Rychlý pangasius s ananasem

Rychlý pangasius s ananasem

Do misky dáme na 30 minut marinovat filety, přidáme na drobno nakrájený česnek a čerstvý zázvor, citrónovou šťávu, sladkou chilli omáčku a Teryiaki... více o Rychlý pangasius s ananasem

90 minut
Císařská kýta

Císařská kýta

Celý sval masa opláchněte, osušte a lehce naklepejte. Potřete solí, posypte lžičkou jemně pokrájené citronové kůry a nechte asi 20 minut odležet.... více o Císařská kýta

Špagety all'Amatriciana

Špagety all'Amatriciana

Guanciale nakrájíme na proužky a opečeme v nepřilnavé pánvi na mírném ohni společne s papričkou. Nepřidáváme žádný tuk, guanciale nám jej pustí.... více o Špagety all'Amatriciana

70 minut
Uzená žebra s fazolkami

Uzená žebra s fazolkami

1. Uzené maso vaříme asi hodinu ve vodě bez soli. Naopak fazolové lusky, z nichž odkrojíme stopky a konečky, vaříme pouhých 10 minut ve slané vodě. 2.... více o Uzená žebra s fazolkami

70 minut
Kuře z mozzarelou a smaženými brambory

Kuře z mozzarelou a smaženými brambory

Nejdříve rozehřejeme pánev z olivovým olejem tak na 10 minut. Mezi tím naklepete kuřecí prsa,a posypete je provencálském kořením,a solí. Když... více o Kuře z mozzarelou a smaženými brambory

60 minut
Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)

Kachní stehna s polentovymi…

Kachní stehna omyjte a osušte a potřete směsí z rozmačkaného česneku, soli, kmínu a majoránky. Pak je zprudka opečte na přepuštěném másle. Přidejte... více o Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)

50 minut
Čočka s krevetami, pórkem a nočky

Čočka s krevetami, pórkem a nočky

Čerstvé krevety vložte do vroucí osolené vody, vypněte plamen a nechte ve vývaru vychladnout a pak je vyloupejte. Většinu oleje rozehřejte v hrnci a... více o Čočka s krevetami, pórkem a nočky

Barevný rybí špíz

Barevný rybí špíz

Filety osušíme a pokrájíme na kostky, jemně osolíme a opepříme, obalíme ve slanině. Papriky očistíme a pokrájíme na stejně velké kousky jako rybí maso... více o Barevný rybí špíz

Nádivka s paprikovou klobásou

Nádivka s paprikovou klobásou

Množství je do formy na biskupský chlebíček, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme do... více o Nádivka s paprikovou klobásou

60 minut
Králičí ragú

Králičí ragú

Jednotlivé porce králičího hřbetu osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme do zlatova.... více o Králičí ragú

Kuřecí zázvorové nudličky

Kuřecí zázvorové nudličky

Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, opepříme a necháme alespoň půl hodiny marinovat v omáčce smíchané ze zázvoru a sojové omáčky. Nesolíme, sojová... více o Kuřecí zázvorové nudličky

Smetanové kuřecí s kari a sezamem

Smetanové kuřecí s kari a sezamem

Větší kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na širší nudličky, osolíme a lehce opepříme. V misce smícháme zakysanou smetanu, kari koření, vejce,... více o Smetanové kuřecí s kari a sezamem

45 minut
Kroupová polévka s paprikovou klobásou

Kroupová polévka s paprikovou klobásou

Bůček, oloupanou cibuli a očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na malé kostičky. Kroupy dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat.... více o Kroupová polévka s paprikovou klobásou

90 minut
Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky... více o Italská rybí polévka „caciucco“

60 minut
Nadívané pečené kvíčaly

Nadívané pečené kvíčaly

Kvíčaly důkladně očistěte, opláchněte, osušte a vytřete solí s drceným jalovcem. V kastrůlku nahřejte sádlo, přimíchejte cibulku a osmažte ji... více o Nadívané pečené kvíčaly

Nádivka s uzeným masem a obilnými klíčky

Nádivka s uzeným masem a obilnými…

Uzené maso povaříme, pokrájíme na kostičky. Rohlíky pokrájíme na kostičky, přelijeme mlékem rozmíchaným se žloutky. Do mísy k rohlíkům přidáme maso,... více o Nádivka s uzeným masem a obilnými klíčky

10 minut
Steak Diane

Steak Diane

Šalotky nasekáme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme, žampionové kloboučky nakrájíme na plátky. Medailonky ze střední části hovězí svíčkové... více o Steak Diane

100 minut
Karibský králík na kakaové hořčici

Karibský králík na kakaové hořčici

Pokud jsme nesehnali Crème fraîche, smícháme den předem kelímek šlehačky se dvěma lžícemi podmáslí a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě. Pro... více o Karibský králík na kakaové hořčici

15 minut
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Guanciale (sušená slanina) nakrájíme na kostičky. Špagety dáme vařit dle návodu, mezitím v pánvičce osmahneme Guanciale za občasného míchání dozlatova... více o Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

30 minut
Oříškové jelení řízky na liškách

Oříškové jelení řízky na liškách

Lišky řádně očistíme od hlíny a jehličí, šalotky nasekáme na kostičky, šlehačku ušleháme, petrželku nasekáme. V pánvičce rozpustíme 3 lžíce másla, ve... více o Oříškové jelení řízky na liškách

Redukovaný zvěřinový vývar

Redukovaný zvěřinový vývar

Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekáme nahrubo, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Troubu předehřejeme na 190°C. Na vhodný pekáč dáme kosti a... více o Redukovaný zvěřinový vývar

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Řízky prokrojíme, lehce nasolíme, uvnitř potřeme hořčicí, do každého řízku položíme sýr a podélně prokrojenou klobásu, zavřeme a posypeme kořením. Na... více o Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Prsíčka po toskánsku (v alobalu)

Prsíčka po toskánsku (v alobalu)

Množství surovin záleží na počtu strávníků, pro každého děláme porci samostatně zabalenou. Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Pak do masa uděláme několik... více o Prsíčka po toskánsku (v alobalu)

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Zapečené rizoto česko-italské…

Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat.... více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Kuře s chlebovou nádivkou

Kuře s chlebovou nádivkou

Kuře očistíme a nasolíme(i uvnitř). Z plátků chleba odstraníme kůrky a pokrájíme střídky na kostičky, které dáme do mísy a zvlhčíme je smetanou nebo... více o Kuře s chlebovou nádivkou

Řízky se sýrem a olivami

Řízky se sýrem a olivami

Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků. Do vepřových kotlet (kuřecí prsa) bez kosti opatrně prořízneme kapsu, kterou uvnitř potřeme rozetřeným... více o Řízky se sýrem a olivami

Dědova pikantní směs

Dědova pikantní směs

Anglickou slaninu (libovější) pokrájíme na nudličky, dáme na rozpálenou teflonovou pánev a restujeme. Očištěné papriky pokrájíme na silnější nudličky... více o Dědova pikantní směs

Masová směs s chřestem

Masová směs s chřestem

Chřestu odkrojíme dřevnaté konce, opláchneme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a... více o Masová směs s chřestem

30 minut
Dobětický měšec

Dobětický měšec

**Náplň**: šunka nakrájená na nudličky, nakládané žampiony na plátky, kapie na kostičky, hrášek, kyselé okurky na nudličky. Vše prohřejeme na pánvičce... více o Dobětický měšec

Bramborové placky (smaženky) pro dědu

Bramborové placky (smaženky) pro dědu

1/ Brambory hrubě rozšťoucháme, přidáme česnek, vejce, osolíme a přisypeme mouku dle potřeby. Tolik, aby nám vznikla hladká hmota s kousky brambor, ze... více o Bramborové placky (smaženky) pro dědu

Klobásy v peřince

Klobásy v peřince

Klobásky ozdobně nařízneme po celém boku a nasucho krátce opečme, aby se řezy zvýraznily, otevřely a chytly barvu. Do misky nasypeme mouku, přidáme... více o Klobásy v peřince

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Přes noc necháme hrášek a krupky máčet ve vodě (odděleně v kastrůlcích). Druhý den můžeme vařit, obojí opět odděleně, do měkka. To přece-jenom nějakou... více o Rabínův šoulet

Kremžská panenka s bylinkami

Kremžská panenka s bylinkami

Panenku očistíme, osušíme a osolíme ze všech stran. Plát alobalu uprostřed potřeme silnější vrstvou másla. Hořčici a bylinky smícháme a panenku... více o Kremžská panenka s bylinkami

Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži

Masová směs s cuketou na těstoviny,…

Na rozpáleném oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso a také orestujeme, pak osolíme, opepříme, přidáme papriku, protlak, cukr,... více o Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži

Kuřecí kousky s artyčoky

Kuřecí kousky s artyčoky

Artyčoky necháme okapat a podélně rozkrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na tenké proužky, osolíme, pokapeme trochou oleje, promícháme... více o Kuřecí kousky s artyčoky

120 minut
Králík na halali

Králík na halali

Králíka (bez hlavy) položíme na pekáč, přidáme všechno koření, špek nakrájený na kostičky spolu s pokrájenou cibulkou a sklenici Halali. Přidáme 5... více o Králík na halali

20 minut
Těstoviny s masem na šafránu a fenyklu

Těstoviny s masem na šafránu a fenyklu

Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody s trochou oleje. Ve větší pánvi osmahneme na troše oleje nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme maso,... více o Těstoviny s masem na šafránu a fenyklu

15 minut
Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Na pánvičce osmahneme cibuli a opečeme mleté maso (pokud není solené, tak ochutíme) a tak dlouho do něj štoucháme vařečkou, až jsou z něj opečené malé... více o Bulharská musaka -Olga

30 minut
Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

File opláchneme, případně odstraníme kůži a nakrájíme na malé kousky. Šalotku nakrájíme na jemno. V hrnci rozehrřejeme trochu oleje, kousek másla a... více o Krémové rizoto s lososem

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Cibuli pokrájíme a orestujeme na trošce rozpáleného oleje. Mleté maso dáme k cibuli, orestujeme, přidáme protlak, gyros koření, cukr, rozetřený česnek... více o Cuketové lasagne

30 minut
Kuřecí prsa s cuketou

Kuřecí prsa s cuketou

Maso nakrájíme na nudličky a naložíme asi na 1-2 hodiny do směsi z prolisovaného česneku, olivového oleje a sojové omáčky. Omytou a osušenou cuketu si... více o Kuřecí prsa s cuketou

Paprikové karbanátky na gril nebo pánev

Paprikové karbanátky na gril nebo…

Mleté maso ochutíme sladkou nebo pálivou paprikou, grilovacím kořením, čerstvou červenou paprikou. Přidáme jemně nastrouhanou žemli, vejce a vodu,... více o Paprikové karbanátky na gril nebo pánev

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

Poslední sledované recepty

69
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
67
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
40
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
38
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact