• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Nakládané maso

Nakládané maso

Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24 hodin. Možno marinovat i kratší... více o Nakládané maso

30 minut
Couscous s kuřecím masem

Couscous s kuřecím masem

Couscous si připravíme dle návodu, kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky a necháme 30 min. marinovat v gyrosovém koření. Mezitím nadrobno nakrajíme... více o Couscous s kuřecím masem

Koláčky s tuňákem

Koláčky s tuňákem

Listové těsto vyválíme, vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech, potřeme vejcem a poklademe slabými plátky zeleniny dle vlastního výběru.... více o Koláčky s tuňákem

Labužnické vepřové kotlety

Labužnické vepřové kotlety

Kotlety na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme a zprudka v kastrolku na oleji opečeme. Potom je vyndáme, na tuk rozložíme na silnější... více o Labužnické vepřové kotlety

90 minut
Králík na moravance s brambůrkami

Králík na moravance s brambůrkami

Králíka naporcujeme, do hrnce dáme rozpustit máslo a přidáme olej, až se rozpálí opečeme ze všech stran naporcovaného králíka. Nakrájíme cibuli na... více o Králík na moravance s brambůrkami

Výpečky na víně

Výpečky na víně

Maso opláchneme, nakrájíme na větší kostky(4cm), dobře osolíme, opepříme a dáme na chladné místo na 24 hodin proležet. Kostky masa pak dáme do pekáčku... více o Výpečky na víně

Citronovo-tymiánové řízky ve sněhovém kabátku

Citronovo-tymiánové řízky ve sněhovém…

Kuřecí řízky rozkrojením snížíme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a obalíme v mouce. Z bílků, špetky soli a citronové šťávy vyšleháme hutný sníh... více o Citronovo-tymiánové řízky ve sněhovém kabátku

90 minut
Plněné žampiony od Stelly Zázvorkové

Plněné žampiony od Stelly Zázvorkové

K přípravě se hodí větší žampiony, počítáme nejméně 3 na osobu. Dobře je opereme a očistíme, odřízneme nožičky, které povaříme doměkka ve vývaru z... více o Plněné žampiony od Stelly Zázvorkové

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Maso pokrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme osmažit maso, ke konci přidáme nastrouhaný česnek a... více o Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Cuketky pokrájíme na plátky, které osmažíme na pánvi s olejem, ke konci přidáme plátky česneku, které necháme v oleji jen rozvonět, nesmažíme. Tuňáka... více o Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Uvařené špagety (nebo jiné těstoviny) dáme do větší mísy, přidáme pokrájená rajčata, ochutíme tymiánem. Na pánvi s troškou oleje osmažíme dosklovata... více o Těstoviny se žampiony ala pizza

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Tuňáka slijeme, důkladně promícháme s ricottou, parmezánem, vejcem a trochou čerstvě nasekané petrželky, zahustíme troškou strouhanky, osolíme a... více o Báječné tuňákové placičky s ricottou

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Omytá rajčátka rozpůlíme, bylinky nebo rukolu nasekáme, tuňáka slijeme. Čtyři vymazané a vysypané zapékací misky stejnoměrně naplníme rajčátky a... více o Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Kroupový salát s tuňákem

Kroupový salát s tuňákem

Cuketu pokrájíme na plátky, papriku na proužky a na malém množství oleje orestujeme, ke konci přidáme plátky česneku. Osolíme a opepříme, ochutíme... více o Kroupový salát s tuňákem

270 minut
Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Kachnu (např. vodňanskou) osolíme a okmínujeme z obou stran (teda i uvnitř). Dáme do pekáče na záda a přiklopíme víkem. Dáme ji do trouby a zapneme na... více o Kachna pomalu pečená

20 minut
Zapečené brambory s brokolicí a masem

Zapečené brambory s brokolicí a masem

Brambory oloupeme a nakrájíme. Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a brokolici rozdělíme na menší růžičky. Všechno dáme do zapékací nádoby. Osolíme,... více o Zapečené brambory s brokolicí a masem

15 minut
Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Na kousku másla osmažíme na kolečka pokrájenou cibuli, kterou jsme ještě rozebrali na jednotlivé prstýnky. K cibuli dáme ještě osmažit nudličky... více o Rychlá sedlácká omeleta

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Křídla očistíme, nasolíme a dáme péct na olejem vymaštěný plech. Pečeme doměkka, zhruba 10 minut před dopečením je vyndáme z trouby a naneseme na ně... více o Achillova pikantní křidýlka

Rajské kuře na rozmarýnu

Rajské kuře na rozmarýnu

Na másle(oleji) necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené kuřecí maso, které jsme osolili a jemně posypali rozmarýnem,... více o Rajské kuře na rozmarýnu

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením "Divočina" od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím... více o Srnčí maso na smetaně

Gurmánské pečené vepřové maso na pivě

Gurmánské pečené vepřové maso na pivě

Zhruba 1 kg vepřového masa řádně osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, vložíme do pekáčku a kolem nasypeme pokrájenou cibuli, rajčata, pokrájený česnek... více o Gurmánské pečené vepřové maso na pivě

Bramborová omeleta se šunkou a žampiony

Bramborová omeleta se šunkou a…

Brambory pokrájíme na malé kostičky a na rozpálené teflonové pánvi s trochou oleje je osmažíme dorůžova. Pak přidáme orestovat kostičky šunky a plátky... více o Bramborová omeleta se šunkou a žampiony

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Na oleji si osmažíme dosklovata cibuli, ke které dáme osmažit pokrájenou slaninu, kostičky osoleného a opepřeného kuřete, přidáme nastrouhaný česnek,... více o Kuřecí směs v bramborové kaši

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Množství záleží na počtu strávníků: Oloupané vařené brambory nastrouháme najemno, slabě zaprášíme solamylem, jemně osolíme, přidáme vejce a dle... více o Bramborové knedlíky plněné prejtem

20 minut
Tortilly s kuřecím masem a zeleninou

Tortilly s kuřecím masem a zeleninou

Maso: Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na tenké kousky,osolíme a opepříme.Na rozpálené pánvi zprudka osmažíme. Zelenina: Zelí nastrouháme,zbytek... více o Tortilly s kuřecím masem a zeleninou

Máslová pěna s uzenou rybou

Máslová pěna s uzenou rybou

Máslo a rybu používáme zhruba v množství 100g másla na 150g rybího masa. Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli oloupeme a obojí dáme do mixeru.... více o Máslová pěna s uzenou rybou

Paprikový utopenec

Paprikový utopenec

Špekáčky oloupeme, pokud máme špekáčky ve střívku, loupat nemusíme. Do špekáčků uděláme dva hluboké zářezy. Jeden zářez okořeníme mletým pepřem, druhý... více o Paprikový utopenec

Hořčičné kotlety na tompě

Hořčičné kotlety na tompě

Kotlety ze stran nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí smíchanou s rozetřeným... více o Hořčičné kotlety na tompě

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Cibule oloupeme, pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Jitrnici vymačkáme ze střívka, rozmačkáme vidličkou a na rozpálené teflonové pánvi za... více o Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Jemně pokrájenou cibulku osmažíme dozlatova na sádle nebo oleji. Na cibulku vymačkáme jelito (prejt) ze střívka, rozmačkáme vidličkou a necháme dobře... více o Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

35 minut
Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Maso omyjte, zbavte blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Nechte odležet. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, žampiony... více o Svíčková Stroganoff

60 minut
Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O…

Roštěnky na okraji nakrojte, naklepejte, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Orestujte po obou stranách na rozpáleném sádle a nechte stranou.... více o Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji... více o Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Kuřecí nudličky s mrkví

Kuřecí nudličky s mrkví

Očištěnou mrkev rozpůlíme a nakrájíme na tenší plátky (půlměsíčky), které posléze ozestujeme na másle. Přidáme podravku a kmín a krátce opékame než si... více o Kuřecí nudličky s mrkví

Prsíčka v zeleninovém kabátku

Prsíčka v zeleninovém kabátku

Kuřecí prsa prokrojením snížíme o polovinu, takže z jednoho prsa budeme mít dva řízky, nebo prso nakrájíme na více menších plátků. Maso osolíme a... více o Prsíčka v zeleninovém kabátku

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme do pekáčku na drobně pokrájenou... více o Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Holandská jitrnička (prejt)

Holandská jitrnička (prejt)

Obsah jitrnice vymačkáme do misky, přidáme strouhanku, vejce, sýr a promícháme. Vzniklou směs stejnoměrně navrstvíme do tukem vymazané a strouhankou... více o Holandská jitrnička (prejt)

40 minut
Špenátové balíčky

Špenátové balíčky

Mouku, sůl, mléko a vejce spolu prošlehejte a zpracujte v těsto. Na másle osmažte cibuli. Přimíchejte ji spolu se sekanými bylinkami a uzeninou do... více o Špenátové balíčky

60 minut
Koláč Cholera

Koláč Cholera

Troubu předehřejte na 180 °C. Na pánvi v tuku z vyškvařeného bůčku osmažte dozlatova jemně pokrájený pórek a na plátky nakrájenou cibuli. Uvařené... více o Koláč Cholera

30 minut
Játrová omáčka - snadno a rychle

Játrová omáčka - snadno a rychle

Očištěná drůbeží játra dáme orestovat na drobně pokrájenou a osmaženou cibulku, jemně osolíme a opepříme a přilijeme vývar. Vaříme cca 10-15 minut.... více o Játrová omáčka - snadno a rychle

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka, a scedíme. Kroupy připravíme stejným způsobem. Na trošce oleje osmažíme drobně... více o Fazole s kroupami a slaninou

15 minut
Řízky obalené v mandlích

Řízky obalené v mandlích

Naklepané řízky osolíme, opepříme,ochutíme.Obalíme je v mandlích.Na pánev rozpálíme olej a postupně přidáváme řízečky.... více o Řízky obalené v mandlích

Okoun po italsku

Okoun po italsku

Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě. Máslem vymažeme plech, rozložíme povařené brambory, nakrájená rajčata a... více o Okoun po italsku

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

JÁTRA: Očištěná játra nakrájíme na kostičky. Dále si na kostičky nakrájíme cibuli, kterou poté dáme na rozpálený olej a počkáme až zesklovatí. Přidáme... více o Drůbeží játra se zeleninovou rýží

45 minut
Smažené rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené rýžové nudle s kuřecím masem…

Cibuli pokrájíme na proužky, maso na co nejmenší kousky a dáme smažit (raději v hrnci než na pánvi, aby se nám to tam vešlo). Mrkev pokrájíme na tenké... více o Smažené rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Vepřové maso na houbách

Vepřové maso na houbách

Na sádle orestujeme cibuli na kostičky. Na to dáme naklepané osolené a opepřené vepřové maso a orestujeme. Přidáme houby, masox a veškeré koření a... více o Vepřové maso na houbách

60 minut
Curry kuře

Curry kuře

Rozpálit olivový olej na pánvi na mírném ohni, mírně opéct na drobno nakrájenou cibuli. Přidat kuřecí kousky, lehce osmažit. Vmíchat česnek, kari,... více o Curry kuře

20 minut
Hovězí steak s česnekovými fazolemi Cannelini (Seared beef with garlic cannellin

Hovězí steak s česnekovými fazolemi…

**Postup**: **Fazole**: 1) Rozpalte pánev na střední plamen. Přidejte olej, rozmarýn a pokrajený česnek a smažte cca 1 minutu. Přidejte fazole, křen a... více o Hovězí steak s česnekovými fazolemi Cannelini (Seared beef with garlic cannellin

120 minut
Pajšl - plíčky na smetaně

Pajšl - plíčky na smetaně

Nejdříve povařím asi 5 minut všechny vnitřnosti a pak vodu sliji a vnitřnosti properu. Dám do druhé vody, přidám veškeré koření, cibuli, česnek,... více o Pajšl - plíčky na smetaně

20 minut
Vepřové nebo kuřecí maso na přírodno (Cigánská)

Vepřové nebo kuřecí maso na přírodno …

Na řízky nakrájíme a vyklepeme maso, následně osolíme a opepříme a natřeme hořčici. Řízky vždy ukládáme na sebe, aby se natřely s obou stran. Na pánvi... více o Vepřové nebo kuřecí maso na přírodno (Cigánská)

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • ...
  • 194
  • Další stránka

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Poslední sledované recepty

33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
15
Houbová polévka
Houbová polévka
14
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i…
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z…
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact