• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
20 minut
Zapečené brambory s brokolicí a masem

Zapečené brambory s brokolicí a masem

Brambory oloupeme a nakrájíme. Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a brokolici rozdělíme na menší růžičky. Všechno dáme do zapékací nádoby. Osolíme,... více o Zapečené brambory s brokolicí a masem

15 minut
Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Na kousku másla osmažíme na kolečka pokrájenou cibuli, kterou jsme ještě rozebrali na jednotlivé prstýnky. K cibuli dáme ještě osmažit nudličky... více o Rychlá sedlácká omeleta

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Křídla očistíme, nasolíme a dáme péct na olejem vymaštěný plech. Pečeme doměkka, zhruba 10 minut před dopečením je vyndáme z trouby a naneseme na ně... více o Achillova pikantní křidýlka

Rajské kuře na rozmarýnu

Rajské kuře na rozmarýnu

Na másle(oleji) necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené kuřecí maso, které jsme osolili a jemně posypali rozmarýnem,... více o Rajské kuře na rozmarýnu

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením "Divočina" od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím... více o Srnčí maso na smetaně

Gurmánské pečené vepřové maso na pivě

Gurmánské pečené vepřové maso na pivě

Zhruba 1 kg vepřového masa řádně osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, vložíme do pekáčku a kolem nasypeme pokrájenou cibuli, rajčata, pokrájený česnek... více o Gurmánské pečené vepřové maso na pivě

Bramborová omeleta se šunkou a žampiony

Bramborová omeleta se šunkou a…

Brambory pokrájíme na malé kostičky a na rozpálené teflonové pánvi s trochou oleje je osmažíme dorůžova. Pak přidáme orestovat kostičky šunky a plátky... více o Bramborová omeleta se šunkou a žampiony

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Na oleji si osmažíme dosklovata cibuli, ke které dáme osmažit pokrájenou slaninu, kostičky osoleného a opepřeného kuřete, přidáme nastrouhaný česnek,... více o Kuřecí směs v bramborové kaši

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Množství záleží na počtu strávníků: Oloupané vařené brambory nastrouháme najemno, slabě zaprášíme solamylem, jemně osolíme, přidáme vejce a dle... více o Bramborové knedlíky plněné prejtem

20 minut
Tortilly s kuřecím masem a zeleninou

Tortilly s kuřecím masem a zeleninou

Maso: Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na tenké kousky,osolíme a opepříme.Na rozpálené pánvi zprudka osmažíme. Zelenina: Zelí nastrouháme,zbytek... více o Tortilly s kuřecím masem a zeleninou

Máslová pěna s uzenou rybou

Máslová pěna s uzenou rybou

Máslo a rybu používáme zhruba v množství 100g másla na 150g rybího masa. Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli oloupeme a obojí dáme do mixeru.... více o Máslová pěna s uzenou rybou

Paprikový utopenec

Paprikový utopenec

Špekáčky oloupeme, pokud máme špekáčky ve střívku, loupat nemusíme. Do špekáčků uděláme dva hluboké zářezy. Jeden zářez okořeníme mletým pepřem, druhý... více o Paprikový utopenec

Hořčičné kotlety na tompě

Hořčičné kotlety na tompě

Kotlety ze stran nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí smíchanou s rozetřeným... více o Hořčičné kotlety na tompě

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Cibule oloupeme, pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Jitrnici vymačkáme ze střívka, rozmačkáme vidličkou a na rozpálené teflonové pánvi za... více o Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Jemně pokrájenou cibulku osmažíme dozlatova na sádle nebo oleji. Na cibulku vymačkáme jelito (prejt) ze střívka, rozmačkáme vidličkou a necháme dobře... více o Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

35 minut
Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Maso omyjte, zbavte blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Nechte odležet. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, žampiony... více o Svíčková Stroganoff

60 minut
Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O…

Roštěnky na okraji nakrojte, naklepejte, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Orestujte po obou stranách na rozpáleném sádle a nechte stranou.... více o Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji... více o Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Kuřecí nudličky s mrkví

Kuřecí nudličky s mrkví

Očištěnou mrkev rozpůlíme a nakrájíme na tenší plátky (půlměsíčky), které posléze ozestujeme na másle. Přidáme podravku a kmín a krátce opékame než si... více o Kuřecí nudličky s mrkví

Prsíčka v zeleninovém kabátku

Prsíčka v zeleninovém kabátku

Kuřecí prsa prokrojením snížíme o polovinu, takže z jednoho prsa budeme mít dva řízky, nebo prso nakrájíme na více menších plátků. Maso osolíme a... více o Prsíčka v zeleninovém kabátku

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme do pekáčku na drobně pokrájenou... více o Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Holandská jitrnička (prejt)

Holandská jitrnička (prejt)

Obsah jitrnice vymačkáme do misky, přidáme strouhanku, vejce, sýr a promícháme. Vzniklou směs stejnoměrně navrstvíme do tukem vymazané a strouhankou... více o Holandská jitrnička (prejt)

40 minut
Špenátové balíčky

Špenátové balíčky

Mouku, sůl, mléko a vejce spolu prošlehejte a zpracujte v těsto. Na másle osmažte cibuli. Přimíchejte ji spolu se sekanými bylinkami a uzeninou do... více o Špenátové balíčky

60 minut
Koláč Cholera

Koláč Cholera

Troubu předehřejte na 180 °C. Na pánvi v tuku z vyškvařeného bůčku osmažte dozlatova jemně pokrájený pórek a na plátky nakrájenou cibuli. Uvařené... více o Koláč Cholera

30 minut
Játrová omáčka - snadno a rychle

Játrová omáčka - snadno a rychle

Očištěná drůbeží játra dáme orestovat na drobně pokrájenou a osmaženou cibulku, jemně osolíme a opepříme a přilijeme vývar. Vaříme cca 10-15 minut.... více o Játrová omáčka - snadno a rychle

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka, a scedíme. Kroupy připravíme stejným způsobem. Na trošce oleje osmažíme drobně... více o Fazole s kroupami a slaninou

15 minut
Řízky obalené v mandlích

Řízky obalené v mandlích

Naklepané řízky osolíme, opepříme,ochutíme.Obalíme je v mandlích.Na pánev rozpálíme olej a postupně přidáváme řízečky.... více o Řízky obalené v mandlích

Okoun po italsku

Okoun po italsku

Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě. Máslem vymažeme plech, rozložíme povařené brambory, nakrájená rajčata a... více o Okoun po italsku

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

JÁTRA: Očištěná játra nakrájíme na kostičky. Dále si na kostičky nakrájíme cibuli, kterou poté dáme na rozpálený olej a počkáme až zesklovatí. Přidáme... více o Drůbeží játra se zeleninovou rýží

45 minut
Smažené rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené rýžové nudle s kuřecím masem…

Cibuli pokrájíme na proužky, maso na co nejmenší kousky a dáme smažit (raději v hrnci než na pánvi, aby se nám to tam vešlo). Mrkev pokrájíme na tenké... více o Smažené rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Vepřové maso na houbách

Vepřové maso na houbách

Na sádle orestujeme cibuli na kostičky. Na to dáme naklepané osolené a opepřené vepřové maso a orestujeme. Přidáme houby, masox a veškeré koření a... více o Vepřové maso na houbách

60 minut
Curry kuře

Curry kuře

Rozpálit olivový olej na pánvi na mírném ohni, mírně opéct na drobno nakrájenou cibuli. Přidat kuřecí kousky, lehce osmažit. Vmíchat česnek, kari,... více o Curry kuře

20 minut
Hovězí steak s česnekovými fazolemi Cannelini (Seared beef with garlic cannellin

Hovězí steak s česnekovými fazolemi…

**Postup**: **Fazole**: 1) Rozpalte pánev na střední plamen. Přidejte olej, rozmarýn a pokrajený česnek a smažte cca 1 minutu. Přidejte fazole, křen a... více o Hovězí steak s česnekovými fazolemi Cannelini (Seared beef with garlic cannellin

120 minut
Pajšl - plíčky na smetaně

Pajšl - plíčky na smetaně

Nejdříve povařím asi 5 minut všechny vnitřnosti a pak vodu sliji a vnitřnosti properu. Dám do druhé vody, přidám veškeré koření, cibuli, česnek,... více o Pajšl - plíčky na smetaně

20 minut
Vepřové nebo kuřecí maso na přírodno (Cigánská)

Vepřové nebo kuřecí maso na přírodno …

Na řízky nakrájíme a vyklepeme maso, následně osolíme a opepříme a natřeme hořčici. Řízky vždy ukládáme na sebe, aby se natřely s obou stran. Na pánvi... více o Vepřové nebo kuřecí maso na přírodno (Cigánská)

50 minut
Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

V hluboké pánvi W!OK podusíme zeleninu. Nejprve na malém množství oleje zpěníme najemno pokrájenou cibulku, pak přidáme na proužky pokrájené papriky,... více o Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Fenyklová minutka s kořeněným masem

Fenyklová minutka s kořeněným masem

Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky(kostky), osolíme a okořeníme. V pánvi s rozpáleným olejem zprudka osmažíme dozlatova a ke konci... více o Fenyklová minutka s kořeněným masem

Kapusta s masem a rýží - zapečená

Kapusta s masem a rýží - zapečená

Kapustu uvaříme téměř doměkka v osolené vodě, pak ji scedíme, necháme okapat, vychladit a pokrájíme. Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě dle návodu,... více o Kapusta s masem a rýží - zapečená

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Kroupy na dvě hodiny namočíme do studené vody, pak uvaříme doměkka a scedíme. Na drobně pokrájené slanině osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova,... více o Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Zabijačkové palačinky

Zabijačkové palačinky

Nejprve si vyrobíme slabé palačinky. Těsto umícháme z mléka, soli, vajec a mouky s kypřidlem (cca 130 g mouky) a osmažíme na trošce rozpáleného oleje.... více o Zabijačkové palačinky

Bramborové placičky s prejtem

Bramborové placičky s prejtem

Uvařené brambory rozšťoucháme nahrubo s drobně pokrájeným prejtem (světlým nebo tmavým), dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou. Přidáme vejce,... více o Bramborové placičky s prejtem

20 minut
Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

1) Zapneme friťák. Mřížku necháme ponořenou dole. 2) Vejce rozšleháme s moukou a kořením podle chuti na kašičku hustší než jogurt. 3) Maso nakrájíme... více o Maso jako z KFC

20 minut
Kuřecí kuskus s meruňkami

Kuřecí kuskus s meruňkami

Z kuřecích skeletů a mrkve u vaříme silný vývar, poté maso obereme a mrkev nakrájíme. Meruňky omyjeme vlažnou vodou a nakrájíme na menší kousky. Lehce... více o Kuřecí kuskus s meruňkami

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

Filety pokapeme citronem a necháme chvilku proležet, pak osolíme a opepříme, na oleji zprudka osmažíme z obou stran a uložíme v teple. Do výpeku dáme... více o Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

Kořeněná ryba se žampiony

Kořeněná ryba se žampiony

Rybí filety jemně osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova orestujeme a uložíme v teple. Do výpeku dáme... více o Kořeněná ryba se žampiony

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Plátky libovější krkovičky po stranách nakrojíme, naklepeme, osolíme, dle chuti okořeníme a naskládáme do pekáčku. Vymazávat nemusíme a když, tak... více o Majolková krkovička se sýrem

40 minut
Dušené rybí filé na rajčatech a smetaně

Dušené rybí filé na rajčatech a…

Slaninu nakrájíme na plátky opeče,opečené plátky vyndáme a na tuku ze slaniny opečeme po obou stranách osolené filé. Ryby vyndáme bokem a na zbylém... více o Dušené rybí filé na rajčatech a smetaně

170 minut
Husí prsa na calvadosu

Husí prsa na calvadosu

Troubu předehřejte na 200 °C. Maso opláchněte a osušte. Z jedné strany trochu uvolněte kůži a vsuňte pod ni část nasekaných lístků tymiánu. Maso... více o Husí prsa na calvadosu

Fenyklový salát s mandarinkou a kuřecím masem

Fenyklový salát s mandarinkou a…

Maso pokrájíme na kousky, posypeme kořením dle chuti a osolíme. Pak na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova a necháme vychladnout. Fenykl očistíme a... více o Fenyklový salát s mandarinkou a kuřecím masem

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí maso pokrájíme na kostky, které jemně osolíme, dobře opepříme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle osmažíme drobně pokrájené cibule, na ně... více o Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Poslední sledované recepty

70
Chilaquiles s mletým hovězím
Chilaquiles s mletým…
65
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
44
Sedlácké brambory s bryndzou a slaninou
Sedlácké brambory s…
41
Makarony se sýrem
Makarony se sýrem
40
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Bouček už pravdu neskrývá: Těžká krize v soukromí

Bouček už pravdu neskrývá: Těžká krize v soukromí

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Těhotná Šárka Krausová: Pravda o útěku z Ulice!

Těhotná Šárka Krausová: Pravda o útěku z Ulice!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact