• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Ukryté kuřecí plátky

Ukryté kuřecí plátky

Kuřecí prsíčka nakrájíme na řízky, naklepeme a okořeníme grilovacím kořením. Na druhé pánvi orestujeme na malé kousky nakrájená kuřecí játra a přidáme... více o Ukryté kuřecí plátky

90 minut
Kuřecí plátky s brokolicí

Kuřecí plátky s brokolicí

Brokolici rozebereme na malé růžičky, košťálky oloupeme a pokrájíme na plátky. Maso překrájíme na menší kousky a potřeme směsí nastrouhané cibule,... více o Kuřecí plátky s brokolicí

30 minut
Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Kuřecí řízky nakrájíme příčně na plátky. Tyto "medailonky" osolíme a obalíme ve směsi mouky a solamylu (napůl mouka a solamyl) a potom ve směsi... více o Janiny kuřecí medailonky

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Maso nakrájíme na hrubší proužky a orestujeme zprudka na oleji, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Když je maso téměř měkké,... více o Vepřové maso s hráškem na smetaně

Zapečené kotlety II.

Zapečené kotlety II.

Na vymazaný plech máslem, vysypaný strouhankou položíme lehce naklepané kotlety. Posolíme, popepříme, potřeme kečupem. Nato položíme silnější vrstvu... více o Zapečené kotlety II.

Losos "Slatinské Odpůldne"

Losos "Slatinské Odpůldne"

Lososa rozmrazíme, zbavíme kůže a opláchneme pod tekoucí vodou. Osušeného dáme stranou. V misce smícháme sójovou omáčku, cukr, kečup, vinný ocet a... více o Losos "Slatinské Odpůldne"

Naložené kuřecí řízečky

Naložené kuřecí řízečky

Řízečky vložíme do mísy a promícháme s marinádou, tu připravíme smícháním vajec, moučky, prolisovaného česneku, soli, pepře a majoránky. Česneku a... více o Naložené kuřecí řízečky

Kuřecí tortellini s rajčatovou šťávou a bazalkou

Kuřecí tortellini s rajčatovou šťávou…

Z mouky, vajec a vody připravíme tuhé těsto, zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme půl hodiny odpočinout. Mezitím připravíme masovou náplň. Kuřecí maso... více o Kuřecí tortellini s rajčatovou šťávou a bazalkou

Pleskačky

Pleskačky

Uvedené přísady smícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Množství koření se meze nekladou, záleží na každém jedinci. Poté upleskáme menší... více o Pleskačky

Pratchýnino kuře

Pratchýnino kuře

Kuře naporcujeme na malé porce. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, petržel nasekáme a všechno smícháme. 1/2 této směsi dáme na dno zapékací... více o Pratchýnino kuře

Pečené chobotničky

Pečené chobotničky

Chobotničky necháme zvolna rozmrazit, dobře opláchneme a na 5 minut vložíme do vroucí vody (nesmí být osolená). Oškrábeme si menší brambory a... více o Pečené chobotničky

Hovězí na rajčatech

Hovězí na rajčatech

Zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme na ni maso nakrájené na kostky a prudce opečeme, pak osolíme, opepříme, zakapeme sójovou a worchestrovou omáčkou,... více o Hovězí na rajčatech

Smažené chalupářské ražniči

Smažené chalupářské ražniči

Točený salám nakrájíme na silnější kolečka, sýr na kostky, slaninu dle obliby na menší či větší kousky, cibuli rozkrojíme na 4 díly a rozebereme na... více o Smažené chalupářské ražniči

Mleté maso s fazolkami

Mleté maso s fazolkami

Pokud máme čerstvé fazolky, nakrájíme je na malé kousky a krátce povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Konzervované fazolky jen scedíme a nakrájíme... více o Mleté maso s fazolkami

Trenčínský řízek

Trenčínský řízek

Brambory nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme, přidáme mouku, vejce, jemně nasekanou cibuli, na drobné kostičky nakrájenou slaninu, prolisovaný... více o Trenčínský řízek

Hovězí na jablkách

Hovězí na jablkách

Řízky naklepeme, osolíme. 3 jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a na oleji krátce opečeme. Na jablka uložíme řízky, přidáme kečup, víno a podlejeme... více o Hovězí na jablkách

Vepřové řízky ve sněhu

Vepřové řízky ve sněhu

Maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, v žloutcích rozmíchaných s mlékem, ve strouhance a nakonec ve sněhu z bílků. Pomalu smažíme v horkém tuku.... více o Vepřové řízky ve sněhu

Božsky vínové maso

Božsky vínové maso

Kuřecí prsa nakrájíme na malé nudličky/kostičky a osolíme. Na rozpálený olej hodíme maso a mícháme ho, dokud nechytí bílou kůrku úplně všude (1-2... více o Božsky vínové maso

Cikánská pečínka

Cikánská pečínka

V mléce dobře rozšleháme všechny ingredience, a naklepané řízky do něj ponoříme. Druhý den můžeme smažit na tuku. Podáváme s brambory, rýží nebo jen s... více o Cikánská pečínka

Cuketa plněná

Cuketa plněná

Mleté maso rozmícháme se všemi ingrediencemi. Cuketu podélně v jedné třetině nakrojíme a vydlabeme vnitřek. Cuketu naplníme masovou směsí, dáme na... více o Cuketa plněná

Vynikající vepřové kotlety s cibulí a sýrem

Vynikající vepřové kotlety s cibulí a…

Polovinu cibule rovnoměrně rozložíme na dně plechu, na cibuli pokládáme kotlety (kotlety naklepeme a z obou stran posolíme, popepříme). Na kotlety... více o Vynikající vepřové kotlety s cibulí a sýrem

Kuře podle Anči

Kuře podle Anči

Omyté, naporcované a osolené kuře vložíme do pekáče nebo remosky, přidáme celé brambory, na kolečka nakrájené cibule, posypeme oregánem a přidáme... více o Kuře podle Anči

180 minut
Marinovaná kuřecí prsa

Marinovaná kuřecí prsa

Smícháme přefiltrovanou šťávu z citronu s půl hrníčkem oleje, petrželí, majoránkou, drceným česnekem, solí a pepřem. Do marinády naložíme maso... více o Marinovaná kuřecí prsa

Plněné těstoviny tuňákovým krémem

Plněné těstoviny tuňákovým krémem

Okapaného tuňáka smícháme s tvarohem a osolíme a opepříme. Uvařené těstoviny naplníme krémem pomocí cukrářského sáčku a naskládáme je na vymazaný... více o Plněné těstoviny tuňákovým krémem

Mušle II.

Mušle II.

Vepřové maso uvaříme vcelku doměkka. Na oleji dáme zesklovatět cibulku, přidáme uvařené maso nakrájené na malé kostičky, bešamel, vejce, celou... více o Mušle II.

Kuřecí roláda II.

Kuřecí roláda II.

Kuřecí prsa položíme mezi 2 kusy plastické fólie a rozklepeme je na dvojitou velikost. Sýr, sušená rajčata, tymián a citronovou šťávu smícháme pořádně... více o Kuřecí roláda II.

Balíček na gril

Balíček na gril

Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme odležet. Z alobalu určeného na grilování si připravíme 4 obdélníky, potřeme olejem, rozložíme syrové... více o Balíček na gril

Rychlá Quiche - sýrový dort

Rychlá Quiche - sýrový dort

Večeře pro 4 za 50 minut. Opečeme slaninu tak, aby se dala drobit na malé kousky. Mezitím ušleháme vejce, mléko a ostatní ingredience mimo sýra do... více o Rychlá Quiche - sýrový dort

Zapečené brambory s nivou a broskví

Zapečené brambory s nivou a broskví

Nejprve vymažemé zapékací mísu tukem, poté do ní vložíme první vrstvu brambor nakrájených na kolečka a tyto posolíme. Poté přidáme nakrájenou cibuli a... více o Zapečené brambory s nivou a broskví

Carne asada - maso na grilu i doma

Carne asada - maso na grilu i doma

Polozmraženou kýtu (proto, aby se nám dobře krájela) nakrájíme na asi 0,5 cm nebo méně široké plátky, po vlasu (omlouvám se za ten výraz, ale nejsem... více o Carne asada - maso na grilu i doma

Krůta v zahradě

Krůta v zahradě

Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme. Přidáme maso, zprudka orestujeme, vsypeme nakrájenou zeleninu, zakapeme... více o Krůta v zahradě

Skopový guláš

Skopový guláš

Skopové nekrájíme na kostičky dáme do hrnce a přehoupneme ho ve 3 vodách jako držďky, tím se zbavíme zbytků loje, co nešel vykrájet a maso není tolik... více o Skopový guláš

Bramborové knedlíky se švestkovou omáčkou

Bramborové knedlíky se švestkovou…

Cibuli nakrájíme, přidáme na kostky nakrájené uzené maso a osmažíme, vmícháme strouhanku a necháme vychladnout. Brambory pomeleme nebo rozmačkáme,... více o Bramborové knedlíky se švestkovou omáčkou

Kachní paštika

Kachní paštika

Játra vaříme 20 minut ve, vodě, uvařená vyjmeme z vody a necháme v ledničce pořádně vychladnout. Vychlazená játra posekáme na jemno, dáme do mixéru,... více o Kachní paštika

Marinované filé II.

Marinované filé II.

Cibuli nasekáme nadrobno, smícháme ji s rozetřeným česnekem, citrónovou šťávou a chilli kořením. Porce filé osolíme, potřeme vytvořenou směsí a... více o Marinované filé II.

30 minut
Fazolový guláš s uzeninou

Fazolový guláš s uzeninou

Cibuli nakrájíme a zpěníme, přidáme mletou papriku, slaninu nakrájenou na kostky, uzeninu na kostky a osmažíme, potom přidáme uvařenou fazoli (možno i... více o Fazolový guláš s uzeninou

Ďábelské jehly

Ďábelské jehly

Maso nakrájíme na větší kousky a na několik hodin jej společně s pokrájenými játry necháme proležet v marinádě (v chladničce). Papriky a cibuli nebo... více o Ďábelské jehly

Pašerácký guláš

Pašerácký guláš

Na části tuku osmažíme drobně pokrájenou cibulku, zaprášíme paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, kmín, majoránku, pepř, utřený česnek,... více o Pašerácký guláš

Šátečky z listového těsta se špenátem a slaninou

Šátečky z listového těsta se špenátem…

Anglickou slaninu nakrájíme, opečeme s jemně nasekanou cibulí, přidáme špenát a dochutíme rozetřeným česnekem. Listové těsto rozválíme, nakrájíme na... více o Šátečky z listového těsta se špenátem a slaninou

50 minut
Vepřová žebírka Balkán

Vepřová žebírka Balkán

Maso osolíme, okořeníme pepřem. Opečeme na tuku do měkka, pokud děláme žebírka dopečeme v troubě. Na výpeku opečeme na plátky nakrájený česnek a... více o Vepřová žebírka Balkán

Kuře na kari s hermelínem

Kuře na kari s hermelínem

Kuře naporcujeme, osolíme (popřípadě můžeme použít koření na kuře) a posypeme kari (podle toho, kdo jak má rád). Vyskládáme do zapékací misky nebo... více o Kuře na kari s hermelínem

Zapečené zelí s vepřovým masem

Zapečené zelí s vepřovým masem

Celou hlávku zelí uvaříme ve slané vodě. Cibuli nakrájíme, zpěníme na oleji a přidáme nakrájené uvařené zelí, maso na kostky a osmažíme. Přendáme do... více o Zapečené zelí s vepřovým masem

Chlebová štola

Chlebová štola

Vypracujeme těsto, necháme ho vykynout. Vyválíme a poklademe plátky slaniny, kapií na proužky, kolečky vajíček na tvrdo, zasypeme nahrubo nastrouhaným... více o Chlebová štola

Králík na zelenině II.

Králík na zelenině II.

Králíka naporcujeme a osolíme. Porce naskládáme na pekáč a zasypeme na kostičky nakrájenou zeleninou (česnek na nudličky) a slaninou, přidáme koření,... více o Králík na zelenině II.

Drůbeží řízečky se sýrem

Drůbeží řízečky se sýrem

Drůbeží maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v mleté paprice. Zabalíme do plátku sýra a dvakrát obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko,... více o Drůbeží řízečky se sýrem

Nakládané kuře

Nakládané kuře

Kuře naporcujeme a stáhneme kůži. Z uvedených přísad uděláme směs (žampiony a cibulky nakrájíme na plátky), maso vložíme do směsi a necháme 2 dny... více o Nakládané kuře

Obložené kuřecí maso

Obložené kuřecí maso

Plátky naklepeme, osolíme, načesnekujeme, posypeme paprikou a bazalkou, poklademe plátky slaniny, kolečky cibule a oloupaného jablka. Dáme do... více o Obložené kuřecí maso

Králík po "španělsku" od tety Olči

Králík po "španělsku" od tety Olči

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Poté vyjmeme, naskládáme do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme... více o Králík po "španělsku" od tety Olči

Kuře na pivu se špenátovými těstovinami

Kuře na pivu se špenátovými…

Kuře osolit, opepřit, trochu grilovacího koření, položit na pekáč vymazaný slunečnicovým olejem a polít pivem, přiktyté při 180-200 °C cca 30 minut... více o Kuře na pivu se špenátovými těstovinami

Pečený candát se slaninou

Pečený candát se slaninou

Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme. Od hlavy až k ocasu uděláme každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny. Na... více o Pečený candát se slaninou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Poslední sledované recepty

100
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
97
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
74
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
72
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
49
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Zpěvačka Marta Kubišová (82) se dočkala velké pocty: Vychází na známkách!

Zpěvačka Marta Kubišová (82) se dočkala velké pocty: Vychází na známkách!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact