• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Nadívaný bůček II.

Nadívaný bůček II.

Bůčkem uděláme podélný řez na kapsu. V mléce rozšleháme žloutky, osolíme, přidáme koření, petrželku, rozpuštěné máslo, housku na kotičky a nakonec... více o Nadívaný bůček II.

Kuřecí špíz se švestkami

Kuřecí špíz se švestkami

Kuřecí maso nakrájíme na proužky a obalíme lehce v grilovacím koření. Potom je zamotáme do proužku anglické slaniny a napichujeme na navlhčenou špejli... více o Kuřecí špíz se švestkami

Živáňská na prutu

Živáňská na prutu

Na prut napíchneme nejprve klobásu, na ni hranolek slaniny a nakonec cibuli. V průběhu opékání občas postavíme prut na jeden z krajíců a zachycujeme... více o Živáňská na prutu

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Nudličky masa prudce osmažíme, osolíme, okořeníme kari kořením a přidáme okapaný ananas. Promícháme, zalijeme sójovou omáčkou a ochutíme glutasolem.... více o Čína s ananasem

Utopenci z pece

Utopenci z pece

Do pekáče nakrájíme cibuli, přidáme mražené zelené fazolky (pokud máme čerstvé, tak je krátce povaříme). Přidáme pivo, kečup a hořčici a všechno v... více o Utopenci z pece

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Přidáme asi 1 a 1/2 lžíce koření a asi 4-5 lžic sójové omáčky. Necháme přes noc marinovat. Ráno nebo... více o Čína pro lenochy

Kuře podle Alice

Kuře podle Alice

Kuřecí čtvrtky uvařit ve vodě se solí, pepřem a vegetou. Ve varném skle na sucho opražit rýži - sůl, pepř, vegeta, červená paprika, na rýži naskládat... více o Kuře podle Alice

60 minut
Kotlety s masoxem

Kotlety s masoxem

Kotlety naklepeme, trošku osolíme a opepříme. Poté je vložíme do vymazaného kastrolu. Dáme na ně nakrájenou cibuli a zasypeme je větším množstvím... více o Kotlety s masoxem

Zapečené kotletky se šunkou a slaninou

Zapečené kotletky se šunkou a slaninou

Maso nejlépe naložit do druhého dne - naklepat, naříznout po stranách, osolit opepřit, z jedné strany potřít prolisovaným česnekem a z druhé strany... více o Zapečené kotletky se šunkou a slaninou

Kuřecí špízy na gril

Kuřecí špízy na gril

Špízy: kuře zbavíme kůže a vykostíme (kdo se s tím nechce dělat, může si koupit chlazené prsní a stehenní řízky). Maso nakrájíme na menší stejné... více o Kuřecí špízy na gril

Játra pana Buriana

Játra pana Buriana

Játra nakrájíme na proužky, obalíme v mouce smíchané s paprikou a prudce osmahneme. Přidáme cibuli nakrájenou na větší kostičky a dusíme. Nakonec... více o Játra pana Buriana

Bramborový guláš II.

Bramborový guláš II.

Na oleji osmahneme za stálého míchání cibuli, stejný postup, jako na klasický guláš, tedy nechat zesklovatět a pokračovat, než se cibulka rozplizne.... více o Bramborový guláš II.

60 minut
Kuskus v páře s rybou a la Jamie Oliver

Kuskus v páře s rybou a la Jamie…

2 hrsti kuskusu dáme do vody, aby nabobtnal a promícháme. Na pánvi na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené chilli papričky (množství... více o Kuskus v páře s rybou a la Jamie Oliver

Pikantní rybí filé se sýrem

Pikantní rybí filé se sýrem

Přísady na marinádu promícháme metličkou a směsí potřeme osolené filety (už samotná marináda je slaná, tak solit opatrně). Necháme v chladu hodinu... více o Pikantní rybí filé se sýrem

Těstovinový "rychlovka, mňamka" salát

Těstovinový "rychlovka, mňamka" salát

Dáme vařit těstoviny, mezitím kuřecí maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvičce s kořením. Uvařené těstoviny smícháme s masem, přídáme na... více o Těstovinový "rychlovka, mňamka" salát

Králík ala babča

Králík ala babča

Naporcovaného králíka osolíme, česnek nastrouháme a králíka potřeme po všech stranách. Smícháme hladkou mouku a grilovací koření a kralíka obalíme.... více o Králík ala babča

Zapečené kuřecí nudličky

Zapečené kuřecí nudličky

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme grilovacím kořením a v misce promícháme. Necháme uležet. Mezitím nakrájíme cibuli na tenká kolečka a... více o Zapečené kuřecí nudličky

Koleno v zelí

Koleno v zelí

Koleno pováříme se zelím, ze kterého jsme vymačkali šťávu, asi hodinu a půl přidáme bobkový list, sůl a pepř dle chutí 4 polevkové lžice cukru, masox.... více o Koleno v zelí

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Květák uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Zatím si vymastíme a strouhankou vysypeme zapékací misku. Květák pokrájíme na menší kousky, přidáme... více o Květákový nákyp

Bulharská musaka

Bulharská musaka

Mleté maso osmažíme s nakrájenou cibulí, rajským protlakem a sladkou paprikou, polijeme vývarem, ponecháme 10-15 minut, pak osolíme, opepříme, přidáme... více o Bulharská musaka

Rybí filé podle Mayi

Rybí filé podle Mayi

Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme tři stroužky česneku, nasypeme... více o Rybí filé podle Mayi

Paštika

Paštika

Játra a bůček umlet, přidat koření a vejce, promíchat plnit do skleniček a sterilovat 2 hodiny pro 100 °C. Nejlépe dělat při zabijačce.... více o Paštika

Buřty na pivu se sýrem a zeleninou

Buřty na pivu se sýrem a zeleninou

Buřty nařežeme posypeme pepřem a chilli a položíme do hrnce (nějaký větší je ideální). Nakrájíme na kolečka cibuli, česnek, rajčata a papriku (já... více o Buřty na pivu se sýrem a zeleninou

Pikantní vepřové II.

Pikantní vepřové II.

Plátky masa naklepeme, nařízneme, posolíme, popeříme a rychle osmahneme na pánvi z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku vložíme česnek nakrájený na... více o Pikantní vepřové II.

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Žebírka naporcujeme, můžeme osolit (nemusíme), vložíme do pekáče. Na plotně na větší pánev(nebo do hrnce) dáme hoisin omáčku, med, sladkou chilli... více o Lahodná lepivá vepřová žebírka

Kotlety na pórku

Kotlety na pórku

Kotlety naklepeme, okořeníme, já dávám kari, grilovací koření, orientální koření, gyros, osolím. Zprudka opečeme v pánvi a přidáme nakrájený pórek ... více o Kotlety na pórku

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Prsa naklepeme a nařízneme tak, aby se nám v nich vytvořila "kapsa". Maso posypeme grilovacím kořením, a pořádně rozetřeme prsty, aby koření dobře... více o Plněná kuřecí prsa

Králík ze Štítné

Králík ze Štítné

Cibuli nakrájíme, dáme na olej a trochu osmahneme. Na cibulku dáme osolené maso, dáme na něj bobkový list a nové koření, pepř a trochu tymiánu a... více o Králík ze Štítné

Modranská játra

Modranská játra

Játra nakrájíme na 0,5-1 cm plátky. Poprášíme paprikou, kořením a sušenou kořenovou zeleninou. Cibulku nakrájíme na kolečka. Jednu část opražíme na... více o Modranská játra

Vepřové maso na zázvoru

Vepřové maso na zázvoru

Naklepeme plátky, osolíme, opepříme a posypeme zázvorem. Zpěníme cibulku a orestujeme připravené plátky masa po obou stranách. Až maso změní barvu,... více o Vepřové maso na zázvoru

Domácí hamburger II.

Domácí hamburger II.

Připravíme volské oko, které posypeme solí a sladkou paprikou. Hamburgery nebo housky rozkrojíme, uvnitř potřeme kečupem a horčicí, položíme omytý... více o Domácí hamburger II.

60 minut
Trojité řízky

Trojité řízky

Z vejce, mouky a strouhanky připravíme těstíčko. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, slabě potřeme hořčicí, položíme na ni plátek sýra, opět slabě... více o Trojité řízky

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Z panenky uděláme 4 plátky po 150 g, které naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením z obou stran. Na maso dáme plátek šunky, sýra,... více o Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Zavařené maso na dovolenou

Zavařené maso na dovolenou

Maso dáme po kouscích do umytých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice dáme malou lžičku soli a 1,5 dcl vody. Pokud máme kousek kůže, dáme na maso.... více o Zavařené maso na dovolenou

45 minut
Kuře na kokosu

Kuře na kokosu

Kuřecí čtvrtky opláchneme a osušíme. Na oleji zprudka ze všech stran opečeme a přendáme na talířek. Do omastku dáme 1 lžíci másla, cibulku nadrobno... více o Kuře na kokosu

Kuře v temnotách

Kuře v temnotách

Na vymazaný pekáč vložíme plátky anglické slaniny. Na ně klademe okořeněná a lehce naklepaná kuřecí prsa, opět pokryjeme slaninou. Necháme zapéci 15... více o Kuře v temnotách

60 minut
Kuře na zelí jinak

Kuře na zelí jinak

Naporcované, osolené kuře dáme na dno pekáče, na to rozložíme kyselé zelí (my dáváme 2 sáčky) trochu zředíme kysanou smetanu vodou a vše zalijeme.... více o Kuře na zelí jinak

Kuře na nádivce

Kuře na nádivce

Rohlíky i maso nakrájíme na kostky, petržel nasekáme, přidáme namleté koření, sůl a vejce a zlehka promícháme. Dáme na dno pekáče vymaštěného máslem.... více o Kuře na nádivce

Kuřecí rolky v páře

Kuřecí rolky v páře

Řízky rozřízneme tak, abychom zvětšili jejich plochu, ty kousky prsou, které z nich trčí odřízneme a jemně nasekám na kaší (nakutrujeme). V kastrůlku... více o Kuřecí rolky v páře

Buřtový salát

Buřtový salát

Salám nebo špekáčky pokrájíme na drobné kousky, stejně tak i rajčata, sýr nahrubo nastrouháme, cibuli posekáme, dost osolíme a opepříme a spojíme... více o Buřtový salát

Omáčka z králíka

Omáčka z králíka

Na sádle orestujeme cibulku. Vypneme, přidáme červenou papriku. Přidáme osolené kousky králíka, zalijeme vodou a necháme zavřít. Přidáme bobkový list ... více o Omáčka z králíka

Kuře na italský způsob

Kuře na italský způsob

Do zapékácí mísy dáme olej, přidáme rajčata a brambory nakrájené na čtvrtky, cibuli na kolečka, papriku na nudličky. Vše okořeníme oregánem, bazalkou,... více o Kuře na italský způsob

Dietní a přesto výborné rizoto

Dietní a přesto výborné rizoto

Na trošce másla zpěníme cibulku, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, koření, zeleninu, podlijeme troškou vody a 5 minut mícháme. Obdělanou... více o Dietní a přesto výborné rizoto

30 minut
Rychlá kuřecí pochoutka II.

Rychlá kuřecí pochoutka II.

Kuřecí maso nakrájím na kostičky, smíchám se solí, pepřem a kořením (dávám grilovací, trochu kari, papriku a podle toho, co mám doma), přidám lžíci... více o Rychlá kuřecí pochoutka II.

Falešné tortily s kuřecím masem

Falešné tortily s kuřecím masem

Olej v misce smícháme s grilovacím kořením a do něj na menší kousky nakrájíme kuřecí prsíčka a dáme odležet do lednice. Stačí hodina, ale lepší je to... více o Falešné tortily s kuřecím masem

Opilé makrely

Opilé makrely

Makrely zbavené ploutví a vnitřností umyjeme, usušíme, posypeme pepřem, solí, pokapeme citrónem a necháme chvíli odležet. Mezitím na másle do růžova... více o Opilé makrely

Zapečené brambory se smetanou II.

Zapečené brambory se smetanou II.

Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky, dáme do mísy a smícháme s prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Kuřecí maso pokrájíme na malé... více o Zapečené brambory se smetanou II.

Nejrychlejší zapékané brambory

Nejrychlejší zapékané brambory

Nakrájíme na jemné nudličky cibuli, papriku a salám a promícháme s hranolky. Dáme do zapékací mísy, okořeníme, zalejeme vejcem a upečeme v troubě.... více o Nejrychlejší zapékané brambory

Platýz s mandlovou krustou

Platýz s mandlovou krustou

Ušleháme sníh z bílku a smícháme s nasekanými bylinkami. Nasolené filety ponoříme do bílkové směsi a ihned po vyjmutí do nasekaných mandlí. Pořádně... více o Platýz s mandlovou krustou

10 minut
Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Z konzervy vylejeme vodu, do mísy dáme tuňáka, zakapeme olivovým olejem, pokapeme citronem, přidáme jemně nasekanou cibulku (já používám elektrické... více o Tuňáková pomazánka IV.

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • ...
  • 194
  • Další stránka

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

Poslední sledované recepty

99
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
30
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
28
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
21
Francouzský jablkový koláč
Francouzský jablkový…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz Rybičky 48 vydávají album a přiznávají: Nechceme, aby děti koukaly na ožralého tátu!

Rybičky 48 vydávají album a přiznávají: Nechceme, aby děti koukaly na ožralého tátu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact