• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Pohankový šoulet - židovská kuchyně

Pohankový šoulet - židovská kuchyně

Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a na nakrájené cibuli na oleji opražíme. Přidáme předem namočené fazole, zalejeme vodou a 2 hodinu pomalu vaříme.... více o Pohankový šoulet - židovská kuchyně

Masový šoulet - židovská kuchyně

Masový šoulet - židovská kuchyně

Maso nakrájíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a moukou. Na oleji spolu s nakrájenou cibulí opražíme. Přidáme předem namočené fazole a... více o Masový šoulet - židovská kuchyně

Makaronová nádivka do drůbeže - židovská kuchyně

Makaronová nádivka do drůbeže -…

Na tuku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme houby, nasekané nebo umleté drůbky a 10 minut pražíme. Odstavíme, přidáme uvařené makarony, vejce, sůl,... více o Makaronová nádivka do drůbeže - židovská kuchyně

Pohanková nádivka do drůbeže - židovská kuchyně

Pohanková nádivka do drůbeže -…

Na trošce tuku opražíme nakrájenou cibuli, odstavíme, přidáme nasekané drůbky, uvařenou pohanku, uvařené a posekané houby, vejce a dobře promícháme.... více o Pohanková nádivka do drůbeže - židovská kuchyně

Farvelová nádivka do drůbeže - židovská kuchyně

Farvelová nádivka do drůbeže -…

Na trošce tuku opražíme nakrájenou cibuli, odstavíme z ohně. Přidáme na drobno nakrájená játra, uvařené farvely, žloutky, osolíme, opepříme. Nakonec... více o Farvelová nádivka do drůbeže - židovská kuchyně

Kuře v sýru

Kuře v sýru

Kuře naporcujeme, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec v sýru nastrouhaném na jemno. Maso dáme na plech vymazaný olejem. Zbylá... více o Kuře v sýru

Kuře s mandlemi - čína

Kuře s mandlemi - čína

Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, osolíme a kousky obalíme ve škrobové moučce, nakrájíme menší cibuli (já osobně ji do tohohle receptu krájím... více o Kuře s mandlemi - čína

Kuře se zelím a bramborem

Kuře se zelím a bramborem

Kůře rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm velká kolečka, klobásu nakrájíme také na kolečka. Zakysané zelí i se... více o Kuře se zelím a bramborem

80 minut
Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Brambory, cibuli, mrkev, jablko nakrájíme na plátky, dáme do mísy zakapeme olejem, dáme česnek nasekaný na drobno, grilovací koření, hořčici a... více o Kuřecí stehna po Řecku

Uzené maso

Uzené maso

Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli.... více o Uzené maso

Králičí hrudky

Králičí hrudky

Králičí maso umeleme a přilijeme tolik mléka, kolik se vsákne (čím více, tím budou hrudky šťavňatější). Necháme uležet do druhého dne. Druhý den... více o Králičí hrudky

Směs z vepřového masa na čínský způsob

Směs z vepřového masa na čínský způsob

Maso nakrájíme na nudličky, lépe se krájí polozmrzlé, protože drží tvar, Do misky přiměřeně velké množství masa, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce... více o Směs z vepřového masa na čínský způsob

Evičky kuřecí v jogurtu

Evičky kuřecí v jogurtu

Kuřecí nakrájíme na kousky a smícháme s pokrájenou cibulkou a žampiony, osolíme a přidáme trochu worchestru. Do misky připravíme jogurt, 2 lžíce medu,... více o Evičky kuřecí v jogurtu

Vepřové na sýru a smetaně

Vepřové na sýru a smetaně

Maso jemně naklepeme, osolíme jemně, opepříme. Cibuli nakrájíme na 0,5-1 cm hrubá kolečka. Do menšího, ale vysokého pekáčku dáme na dno třetinu cibule... více o Vepřové na sýru a smetaně

Kotlety sváteční

Kotlety sváteční

Smícháním všech ingrediencí kromě šlehačky vytvoříme již zmíněnou pastu. Kotlety nařízneme, asi tak 1 cm plátky, ale nedokrojíme do konce, takže nám... více o Kotlety sváteční

60 minut
Papardelle s kuřecími prsíčky

Papardelle s kuřecími prsíčky

Papriky očistit a nakrájet na kostky, česnek na plátečky. Kuřecí maso osolit grilovací směsí a osmahnout po obou stranách na oleji. Vyjmout a ve... více o Papardelle s kuřecími prsíčky

Řízečky jinak

Řízečky jinak

Kuřecí maso se nakrájí na nudličky, cibulka nadrobno. Scedíme lečo a všechno smícháme dohromady. Okořeníme podle své chuti. Necháme odležet asi půl... více o Řízečky jinak

Maso pečené na soli

Maso pečené na soli

Do varné mísy nasypeme 1,5 cm soli, rozprostřeme. Na to položíme opláchnuté maso. Pečeme při 180 °C 2-2,5 hodinky, maso musí mít krásně zlatavou kůrku... více o Maso pečené na soli

Vepřový závitek Hukvaldský

Vepřový závitek Hukvaldský

Slaninu nakrájíme na kostky, částečně ji roztavíme, přidáme žampiony, krátce podusíme a spojíme s vejci a osolíme. Plátky plníme touto směsí zabalíme... více o Vepřový závitek Hukvaldský

Masové ragů na starořecký způsob

Masové ragů na starořecký způsob

Maso nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji osmahneme cibuli, maso, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, brambory, papriku, rajčata.... více o Masové ragů na starořecký způsob

30 minut
Masovo-fazolkový koláč

Masovo-fazolkový koláč

Z mouky, mléka, soli, tuku a 1 vejce vypracujeme těsto a necháme vykynout. Nakrájené fazolky krátce povaříme (5 min.), maso nakrájené na nudličky... více o Masovo-fazolkový koláč

70 minut
Koňakové kuře

Koňakové kuře

Kuře rozřízneme na polovinu, osolíme a v koňaku podusíme do poloměkka. Potom jednu polovinu naplníme játry a posypeme hřebíčkem, druhou naplníme... více o Koňakové kuře

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Bůček bez kůže nakrájíme na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Slaninu nakrájíme nadrobno a vyškvaříme.... více o Bůčkové závitky se zelím

Kuře - opilecký výmysl

Kuře - opilecký výmysl

Na láhev piva (plné ze 3/4) posadíme kuře, okořeníme ho grilovacím kořením, láhev dáme do pekáčku a nalijeme kolem 2 cm vody. Pečeme na 200 °C, občas... více o Kuře - opilecký výmysl

Králík na jalovci s bramboráčky

Králík na jalovci s bramboráčky

Naporcovaného králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Do pekáčku přidáme jalovec, máslo a podlijeme vínem. Pečeme... více o Králík na jalovci s bramboráčky

Minutky s broskvemi a karamelem

Minutky s broskvemi a karamelem

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Osmažíme na oleji. Na jinou pánev nasypeme několik lžic krystalu a opražíme na světle hnědý... více o Minutky s broskvemi a karamelem

120 minut
Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Nařízneme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a... více o Krkovička pro vítanou návštěvu

Super kuře

Super kuře

Kuře rozporcujeme, nebo již rozporcované kousky stehen nebo křidýlek nachystáme do mísy. V jogurtu rozmícháme koření dle chuti (kmín, grilovací, sůl,... více o Super kuře

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Řízky nasolíme, naklepeme a poté je ještě jednou naklepeme ve strouhance. Takto připravené řízečky obalíme v rozšlehaném vejci a dáme zprudka opéct na... více o Řízečky naruby

Rostbíf od kamarádky z Anglie

Rostbíf od kamarádky z Anglie

Maso naložíme do marinády připravené z uvedených surovin na 1 až 2 dny. Maso občas obrátíme. Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl centimetru... více o Rostbíf od kamarádky z Anglie

Kuřecí na rychlo

Kuřecí na rychlo

Kuře rozebereme na části, stehna v kloubu rozdělíme na půl a podél kosti nařízneme, aby kost byla vidět. Křidýlka necháme, osolíme, opepříme,... více o Kuřecí na rychlo

Kuřecí šneci

Kuřecí šneci

Každý řízek rozřízneme podélně tak, aby vznikl dlouhý plát. Každý osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny. Stočíme a na třech... více o Kuřecí šneci

60 minut
Kuřecí tažín

Kuřecí tažín

Osolit, opepřit maso, osmažit na oleji do červena, přidat cibuli a smažit asi 5 minut do zesklovatění, přidat vývar, šafrán, koriandr a zázvor,... více o Kuřecí tažín

Králík po Šumavsku

Králík po Šumavsku

Do hlubšího pekáče narovnáme králíka a poklademe ho špekem, rozkrájenou cibulí a česnekem. Posypeme paprikou, pepřem, solí, rozkrájíme plátky másla a... více o Králík po Šumavsku

Kuře Baskické

Kuře Baskické

Kuře naporcujeme a zprudka osmažíme. Maso vyndáme a na tom samém oleji osmahneme prolisovaný česnek. Přidáme bylinky - petržel, tymián, bobkový list a... více o Kuře Baskické

120 minut
Kuře s mrkvovou kaší

Kuře s mrkvovou kaší

Kuře nakrájíme na kousky a napícháme na grilovací jehlice. Špízy namočíme v hořčici a necháme v lednici asi na 30 minut. Mezitím si osmahneme pórek,... více o Kuře s mrkvovou kaší

120 minut
Hovězí s houbami na červeném víně

Hovězí s houbami na červeném víně

Slaninu nakrájíme na slabé plátky a osmahneme. Vyjmeme z pánve a osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso. Když je maso osmahnuté, vložíme předem... více o Hovězí s houbami na červeném víně

60 minut
Zapečené kuře s brambory

Zapečené kuře s brambory

Kuře omyjeme potřeme grilovacím kořením i uvnitř. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtinky a lehce posypeme grilovacím kořením. Kuře dáme na mírně... více o Zapečené kuře s brambory

60 minut
Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Větší chlebovou patku vydlabeme a vrchovatě naplníme dobrým sádlem. Navrchu posypeme kmínem. Poté ji vložíme do nasoleného kuřete, které ještě po... více o Kuře a la kachna II.

45 minut
Kuřecí salát s řapíkatým celerem

Kuřecí salát s řapíkatým celerem

Maso nakrájíme na menší kostky, posypeme grilovacím kořením a na trošce oleje opečeme. Necháme vychladnout. Smícháme nakrájený a spařený celer ... více o Kuřecí salát s řapíkatým celerem

30 minut
Restovaná játra s celerem

Restovaná játra s celerem

Nakrájenou cibuli opražíme na oleji, přidáme nakrájenou zeleninu, orestujeme, osolíme, podlijeme trochou horké vody a dusíme (zbytečně dlouho nedusíme... více o Restovaná játra s celerem

35 minut
Rizoto II.

Rizoto II.

Na trošce oleje za stálého míchání opražíme propláchlou rýži, zalijeme vodou tak, aby se její výška nad rýží rovnala výšce rýže a přikryté dusíme ... více o Rizoto II.

Kuře „Vzpomínka na Afriku“

Kuře „Vzpomínka na Afriku“

Kuře zbavíme kostí a nakrájíme na menší kousky i s kůží. Kousky kuřete osmažíme na oleji do zlatova, přidáme jemně nakrájenou cibuli a opět smažíme... více o Kuře „Vzpomínka na Afriku“

30 minut
Smetanová omáčka s brokolicí a kuřecím masem

Smetanová omáčka s brokolicí a…

Na rozpálený olej nadrobíme 2 bujóny, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, podlijeme 200 ml vody a necháme dusit. Když je maso měkké, přidáme... více o Smetanová omáčka s brokolicí a kuřecím masem

Mexický vepřový steak

Mexický vepřový steak

Maso omyjeme, osušíme, neklepeme, orestujeme na olivovém oleji, sundáme z pánve udržujeme v alobalu teplé. Na oleji zpěníme česnek, orestujeme rajčata... více o Mexický vepřový steak

Steak s čokoládovou omáčkou

Steak s čokoládovou omáčkou

Předehřejeme troubu na 200 °C. Steaky dejte do mísy s polovinou olivového oleje, česnekem, pepřem a tymiánem. Na pánvi rozpustíme máslo a smažíme... více o Steak s čokoládovou omáčkou

Frikasé s omáčkou

Frikasé s omáčkou

Oloupané pomeranče a grepy nakrájíme na plátky (šťávu zachytíme). Maso nakrájíme na nudličky, a na trošce oleje prudce opečeme. Vyjmeme z pánve a na... více o Frikasé s omáčkou

80 minut
Pantůček

Pantůček

Bůček, pepř, 10 stroužků česneku, bobkové listy vaříme asi hodinu. Mezitím připravíme marinádu - 15 stroužků česneku utřeme se solí, přidáme kari,... více o Pantůček

Pavlovo gyros kuře

Pavlovo gyros kuře

Kuře vcelku nasolíme, posypeme důkladně gyros kořením, trochu sušeným česnekem. Dáme do pekáčku, pokladeného máslem na plátky, do pekáčku nalijeme... více o Pavlovo gyros kuře

Výborné marinované kuře na toustech

Výborné marinované kuře na toustech

Smícháme víno, sojovou omáčku, cukr, dijonskou hořčici a pepř (nesolit). Do této marinády vložíme na nudličky nakrájené kuřecí řízky. Pokud použijete... více o Výborné marinované kuře na toustech

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • ...
  • 126
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

Poslední sledované recepty

32
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
22
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
17
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Otřesný zážitek Havlové: Před očima jí srazili psa!  A ujeli…

Otřesný zážitek Havlové: Před očima jí srazili psa! A ujeli…

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact