• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Italský salát s nivou

Italský salát s nivou

Salátem vyložíme větší misku a doprostřed vložíme všechnu nakrájenou zeleninu, žampióny a maso. Zalijeme dresingem z octa, oleje a soli. Z nivy... více o Italský salát s nivou

Zapékané kuřecí závitky

Zapékané kuřecí závitky

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme provensálskými... více o Zapékané kuřecí závitky

Tatarský biftek speciál

Tatarský biftek speciál

Maso naškrábeme (případně můžeme 2x umlít hovězí zadní), vytvoříme kopeček s důlkem, do kterého dáme žloutek, na okraj talíře uděláme malé hromádky... více o Tatarský biftek speciál

Manestra

Manestra

Na oleji zpěníme cibulku a papriku, přidáme okořeněná stehna naporcovaná na 6 dílů a dusíme v troubě. Když je maso téměř měkké, přidáme syrové... více o Manestra

150 minut
Bůčková roláda IV.

Bůčková roláda IV.

Umeleme bůček, přidáme celá vejce, Vegetu, a rozmačkaný česnek. Vše dobře promícháme, přidáme nevařené uzené maso nakrájené na kostičky, může být i ze... více o Bůčková roláda IV.

Tajemství řeckého boha

Tajemství řeckého boha

Kuřecí prsíčka mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořenící směsí Gyros, zakapeme olejem a necháme marinovat několik hodin v lednici (klidně i do... více o Tajemství řeckého boha

20 minut
Králík - jakoby bulharský

Králík - jakoby bulharský

Naporcovaného králíka rozložíme do pekáče, obsypeme nakrájenou cibulí, mrkví a konzervovanými rajčaty. Maso pokapeme sojovou omáčkou, okořeníme... více o Králík - jakoby bulharský

Rychlá pikantní játra

Rychlá pikantní játra

Játra nakrájíme na medajlonky a lehce pěstí naklepeme. Opepříme, přidáme chlilli podle chuti, zalijeme vínem a sojovou omáčkou. Necháme odpočinout.... více o Rychlá pikantní játra

Vepřová kýta na rozmarýnu

Vepřová kýta na rozmarýnu

Kýtu osolit, posypat rozmarýnem. Opéct zprudka na másle ze všech stran. Pak dát do trouby a podlévat bílým vínem s trochou vody, případně vývaru. Ale... více o Vepřová kýta na rozmarýnu

Rýže a la paella

Rýže a la paella

Šalotku zpěníme na oleji, přidáme kuře nakrájené na kousky (nebo filé a plody moře či krevety), opečeme, přidáme bílé víno, lehce opepříme, zasypeme... více o Rýže a la paella

Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno

Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno

Zeleninu spolu s kořením vaříme do poloměka (zelenina nesmí být rozvařená). Lák necháme vychladnout. Prošpikované maso do nálevu naložíme na 1-2 dny.... více o Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno

Zapečená panenka na párátku

Zapečená panenka na párátku

Panenku nakrájíme na plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, slaninu taktéž i šunku. **Napícháme na párátko:** 1 plátek panenky, 1 slaniny, 1 šunky... více o Zapečená panenka na párátku

60 minut
Španělská krůtí stehna na šampaňském

Španělská krůtí stehna na šampaňském

Na oleji zpěníme cibuli, vložíme osolená krůtí stehna a kuličky černého pepře a opečeme. Pak nádobu vložíme do trouby a pečeme. Podléváme vodou a... více o Španělská krůtí stehna na šampaňském

Seatonův hrnec

Seatonův hrnec

Do ohně dáme rozpálit větší kámen. Vykopeme jámu cca 1 metr hlubokou. Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Do jámy vložíme rozpálený kámen, kotlety... více o Seatonův hrnec

Lulja kabab

Lulja kabab

Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Potom přidáme nadrobno nakrájené natě cibulky, koriandru, petrželky a bazalky, pepř, sůl, tuk nebo... více o Lulja kabab

Provensálské kuře

Provensálské kuře

Nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na oleji. Kuře či králíka naporcujeme, ze všech stran opečeme, přidáme houby, koření, podlijeme vodou a pečeme... více o Provensálské kuře

Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete

Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete

Kuře očistíme, rozdělíme na kousky asi po 40 gramech, osolíme, opepříme, zbavíme kůží a zprudka opečeme na másle. Kuře z hrnce vyndáme a zpěníme... více o Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete

60 minut
Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Jarpag dolma - masem plněné vinné…

Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Do směsi přidáme ryži, nasekanou nať (koriandru, kopru a máty), sůl, pepř, špetku skořice, někdy... více o Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Přátelské kotlety II.

Přátelské kotlety II.

Brambory nakrájíme na kolečka, kotlety naklepeme a osolíme. Pekáč vyložíme papírem na pečení a pokryjeme kolečky brambor. Na brambory dáme kotlety,... více o Přátelské kotlety II.

Vepřová pečeně s jablky

Vepřová pečeně s jablky

Maso omyjeme, ze všech stran opečeme, okmínujeme, osolíme a dáme péct spolu s kuličkami černého pepř. Přidáme zázvor. Cca v polovině pečení přidáme... více o Vepřová pečeně s jablky

Bigos speciál

Bigos speciál

Poněkud složitější příprava, ale stojí za to. Cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme hovězí maso nakrájené na kostičky, opečeme, opepříme,... více o Bigos speciál

Roštěná trampa Vaňky

Roštěná trampa Vaňky

Roštěnou dobře naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, obalíme v trojobalu a osmažíme. Česnekem nešetříme. Podáváme s vařenými... více o Roštěná trampa Vaňky

20 minut
Houbovec

Houbovec

Houby podusíme na cibuli (uvedené množství hub je orientační, čím víc hub a čím víc různých druhů, tím lépe), opepříme, osolíme, vmícháme krupici,... více o Houbovec

Guláš ze slepice s uzeninou

Guláš ze slepice s uzeninou

Slepici vykostíme a maso nakrájíme na kostky. Kostru můžeme použít na menší množství polévky. V kastrole rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme... více o Guláš ze slepice s uzeninou

60 minut
Pikantní kuřecí kostičky

Pikantní kuřecí kostičky

Nakrájíme na kostičky omyté plátky řízečků, které okořeníme podravkou a maggi, opečeme na rozpáleném oleji, zalijeme šlehačkou, přidáme sýry a necháme... více o Pikantní kuřecí kostičky

Kuřecí kousky v paprice

Kuřecí kousky v paprice

Kuřecí prsa nakrájíme na menší proužky. Mletou papriku smícháme s majoránkou a kousky v něm obalíme. Pak smažíme a solíme až na talíři. Dle chuti může... více o Kuřecí kousky v paprice

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín, necháme odležet. Těstíčko: z piva, hladké mouky, jemně... více o Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Kachnička Otíkovy babičky

Kachnička Otíkovy babičky

Vnitřek pečlivě očištěné kachny vytřeme lisovaným česnekem a naplníme směsí z králičího masa, čtvrtek cibule a jablíčka. Osolíme, okmínujeme a upečeme... více o Kachnička Otíkovy babičky

15 minut
Italské kuře II.

Italské kuře II.

Na plech dáme olej, přidáme nakrájená rajčata, brambory na čtvrtky, cibuli na kolečka a papriku na proužky. Vše okořeníme bazalkou, oregánem, osolíme... více o Italské kuře II.

30 minut
Prsa na žampionech

Prsa na žampionech

Maso nakrájíme na menší nudličky, orestujeme na oleji, osolíme, opepříme, zastříkneme sójovkou, ještě při restování přidáme houby a restujeme do... více o Prsa na žampionech

Kuřecí stehýnka v medovém kabátku

Kuřecí stehýnka v medovém kabátku

Marináda: med, hořčici, koření (sůl, pepř, mletá paprika, rozmarýn), sojová omáčka, prolisovaný česnek. Vše promícháme. Kuřecí stehýnka potřeme... více o Kuřecí stehýnka v medovém kabátku

Svatojánský steak s česnekovými brambory

Svatojánský steak s česnekovými…

Nivu nastrouháme nahrubo do misky, zalijeme smetanou a prohříváme, až je omáčka hladká. Brambory ve slupce omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a klademe... více o Svatojánský steak s česnekovými brambory

15 minut
Kuřecí minutkový guláš

Kuřecí minutkový guláš

Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je na velkou pánev s rozehřátým olejem a za stálého míchání je opékáme 3 minuty. Osolíme je, opepříme... více o Kuřecí minutkový guláš

Kotletky s pivní jíškou

Kotletky s pivní jíškou

Kotlety osolíme, opepříme a na trošce oleje zprudka opečeme. Výpek slijeme do pekáče, přidáme pivo, kotlety a dusíme pod pokličkou necelou hodinku.... více o Kotletky s pivní jíškou

30 minut
Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a nakrájenou okurku. Zavineme... více o Vepřové závitky v římském hrnci

Alsaské zelí

Alsaské zelí

Nařízněte na okrajích vepřové kotlety, lehce je naklepejte, osolte, posypte drceným pepřem a kmínem a obalte v hl. mouce. Pak je opečte krátce z obou... více o Alsaské zelí

Vepřové plátky v pikantérii

Vepřové plátky v pikantérii

Plátky vepřové pečeně naklepejte, osolte, posypte drceným pepřem, potřete olejem a nechte v chladu několik hodin rozležet. V hlubší pánvi rozehřejte 3... více o Vepřové plátky v pikantérii

Stroganov

Stroganov

Na pánvi rozpustíme sádlo. Mezitím vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a dáme na pánev společně s cibulí nakrájenou na kolečka.... více o Stroganov

40 minut
Ovíněné kuře

Ovíněné kuře

Kuře naporcujeme na menší kousky, osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, posypeme paprikou a pepřem. Na rozpáleném oleji orestujeme do červena (pozor,... více o Ovíněné kuře

Masové nudličky s houbami

Masové nudličky s houbami

Plátky lehce naklepejte a nakrájejte na nudličky. V misce promíchejte maso se lžičkou škrobové moučky, lžící oleje, solí a pepřem. Směs hub očistěte a... více o Masové nudličky s houbami

35 minut
Tymiánovo-smetanové kuřátko

Tymiánovo-smetanové kuřátko

Kuře naporcujeme na menší díly, např. stehno na polovinu, osolíme, opepříme, Posypeme tymiánem a orestujeme na rozškvařené slanině, či oleji.... více o Tymiánovo-smetanové kuřátko

Kuřecí steak Feng-Shui

Kuřecí steak Feng-Shui

Jemně naklepeme kuřecí prsa asi tak, aby zůstala pěkně vysoká a šťavnatá. Pokud je máte rádi spíše sušší, tak je třeba propíchejte steakovým nožem a... více o Kuřecí steak Feng-Shui

30 minut
Těstovinový salát s masem

Těstovinový salát s masem

Maso nakrájíme na malé kostičky, utřeme česnek a smícháme s ostatními surovinami - směs musí být hodně pikantní, proto se nebojíme přidat koření.... více o Těstovinový salát s masem

45 minut
Kuřecí řízky v jogurtové marinádě II.

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě II.

Jogurty, vejce a koření rozšleháme. Řízky mírně naklepeme, nesolíme a naložíme do připravené směsi. Necháme naložené nejlépe přes noc. Obalujeme pouze... více o Kuřecí řízky v jogurtové marinádě II.

Záhorácké závitky

Záhorácké závitky

Maso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme. Nakrájíme cibuli najemno, přidáme nakrájené uzené maso na kostičky a restujeme na... více o Záhorácké závitky

45 minut
Dušené slezinky - omáčka

Dušené slezinky - omáčka

Nakrájenou cibuli osmažíme do sklovata na sádle a přidáme na plátky nebo nudličky očištěné slezinky s pepřem, které krátce orestujeme. Posléze... více o Dušené slezinky - omáčka

Játra s kapií

Játra s kapií

Játra nakrájíme na nudličky, spolu s cibulkou je vložíme na rozpálený olej, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme na nudličky kapii, sůl, pepř a kari.... více o Játra s kapií

Hnědé zelí

Hnědé zelí

Dáme zpěnit cibulku, když změkne přidáme jitrnice nebo jelita vytlačené ze střívka, orestujeme, přidáme zelí a podusíme. V trošce vody rozmícháme... více o Hnědé zelí

Roláda z kuřecího masa

Roláda z kuřecího masa

Kuřecí prsa, která prodávají samostatně, odkostíme, potom nakrojíme z každé strany, tak, abychom získali co největší kus na roládu. Ze strany, kde... více o Roláda z kuřecího masa

Arašídové smetanové kuřátko

Arašídové smetanové kuřátko

Na oleji s máslem krátce orestujeme nakrájený pórek a kuře na malé kousky, osolíme, podlijeme trochou vody a krátce podusíme. Zalijeme smetanou a... více o Arašídové smetanové kuřátko

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • ...
  • 126
  • Další stránka

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Poslední sledované recepty

187
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
157
Dýňová tortila
Dýňová tortila
129
Máslové řízky
Máslové řízky
18
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
16
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact