• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
30 minut
Masovo-mrkvové nudličky

Masovo-mrkvové nudličky

Kuřecí maso si pokrájíme na nudličky a jemně osolíme. Oloupanou mrkev pokrájíme na plátky nebo slabé nudličky. Z vejce, kari a solamylu si umícháme... více o Masovo-mrkvové nudličky

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Kotlety můžeme použít i s kostí. Jemně je naklepeme a potřeme utřeným česnekem se solí, opepříme, zakápneme olejem a necháme přes noc uležet v chladu.... více o Vepřové kotlety se špekáčkem

Fenyklový salát s kuřecím masem

Fenyklový salát s kuřecím masem

Fenykl očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, zakápneme ho olejem a necháme ho asi půl hodiny rozležet. Do misky natrháme listy ledového salátu,... více o Fenyklový salát s kuřecím masem

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Chřest oloupeme a krátce povaříme ve slané vodě, scedíme a pokrájíme na kousky. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a... více o Pečené kuřecí s chřestem

Kuřecí stehna s jarní nádivkou

Kuřecí stehna s jarní nádivkou

Kuřecí stehna opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži. Přes folii lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Toastový chléb nakrájíme, přelijeme... více o Kuřecí stehna s jarní nádivkou

Kuřecí prsa s hruškou - z jedné pánve

Kuřecí prsa s hruškou - z jedné pánve

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme ... více o Kuřecí prsa s hruškou - z jedné pánve

Kuřecí maso s paprikou a černými olivami

Kuřecí maso s paprikou a černými…

Z masa odstraníme kůžii. Z tymiánu otrháme lístečky, jehličky rozmarýnu a petrželku nakrájíme na drobno. Pokud nemáme koření čerstvé, použijeme sušené... více o Kuřecí maso s paprikou a černými olivami

Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně

Pečený bůček s drůbežími játry na…

Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Drůbeží játra si očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a naskládáme do pekáčku. Podlijeme... více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně

Kapsy s kořenovou zeleninou - minutka

Kapsy s kořenovou zeleninou - minutka

Kořenovou zeleninu pokrájíme na plátky (nudličky) a na kousku másla jí společně s novým kořením orestujeme dorůžova. Do kotlet nebo kuřecích řízků si... více o Kapsy s kořenovou zeleninou - minutka

60 minut
Hornický guláš

Hornický guláš

Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme... více o Hornický guláš

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, osolíme, přilijeme olej, přidáme tymián a nakrájený česnek. Promícháme a necháme marinovat minimálně hodinu.... více o Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Maso naklepeme, nařízneme. Osolíme z obou stran a naklademe na jemně vymaštěný plech. Mezi plátky masa rozmístíme kousky oloupaneho česneku a půlky... více o Vepřové kotlety podle tchyně

45 minut
Kotlety pro gurmána

Kotlety pro gurmána

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a poklademe na ně usmažená míchaná vajíčka. Vejce pokapeme kečupem, pokryjeme plátkem šunky a... více o Kotlety pro gurmána

10 minut
Maso na paprice pro bezlepkáře

Maso na paprice pro bezlepkáře

Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku do růžova, zasypeme balíčkem papriky, zalijeme mlékem a vložíme na kousky nakrájené maso. Vaříme, zhruba... více o Maso na paprice pro bezlepkáře

60 minut
Kotletky ve slaninové peřince s bramboráčky

Kotletky ve slaninové peřince s…

Maso nakrájíme, jemně poklepeme, osolíme a opepříme. Nachystáme si misku, do které klademe na sebe plátky masa a potíráme směsí z hořčice, grilovacího... více o Kotletky ve slaninové peřince s bramboráčky

20 minut
Kuřecí jatra se žampiony

Kuřecí jatra se žampiony

Kuřecí játra očistíme a dáme na pánvičce na malém množství oleje osmahnout, přidáme steakové koření a celou plechovku žampionů, celé hlavičky. Chvilku... více o Kuřecí jatra se žampiony

Vepřové maso v hořčičné omáčce

Vepřové maso v hořčičné omáčce

Maso nakrájíme na větší kostky (cca 4x4x cm), osolíme, okmínujeme, přidáme hořčici, promícháme a necháme do druhého dne uležet v ledničce. Na oleji... více o Vepřové maso v hořčičné omáčce

Kuřecí kapsa se zeleninou

Kuřecí kapsa se zeleninou

Kuřecí filety omyjeme studenou vodou, osušíme a ostrým nožem ze strany nařízneme kapsu. Maso okořeníme pepřem a solí. Kořenovou zeleninu očistíme ,... více o Kuřecí kapsa se zeleninou

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Hovězí maso (přední, zadní...) si nakrojíme do většího plátu nebo nám s tím pomůže ochotný řezník :-). Plát masa si osolíme, opepříme a potřeme... více o Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Kari kuře v trojobalu

Kari kuře v trojobalu

Kuře naporcujeme na menší díly, omyjeme, osušíme, potřeme olejem s kari kořením a solí. Uložíme do misky a necháme do druhého dne v chladu odležet.... více o Kari kuře v trojobalu

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Koriandr smícháme s olejem, hořčicí a špetkou soli a pepře. Panenky očistíme, osušíme a potřeme hořčičnou směsí, necháme alespoň hodinu odležet.... více o Kořeněná panenka - grilovaná

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Česnek smícháme s bylinkami a olejem, bobkové listy přepůlíme. Každou kotletu položíme zvlášť na alobalový čtverec, osolíme a opeříme, pokapeme... více o Jehněčí kotlety - grilované

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Hovězí maso si nakrojíme do vetšího plátu nebo nám pomůže ochotný řezník :-). V misce smícháme čerstvé bylinky s česnekem, olejem, hořčicí, solí a... více o Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Kuřecí s překvapením - grilované

Kuřecí s překvapením - grilované

Každé kuřecí prso rozdělíme na tři díly. Do každého dílu uděláme nožem kapsu, do které vsuneme sušené ovoce. Kuře opepříme, jemně osolíme a obalíme... více o Kuřecí s překvapením - grilované

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí maso si pokrájíme na delší proužky, které napíchneme jako harmoniku na předem namočené špejle. Gyros koření si prošleháme se solí, citronovou... více o Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Steak na hořčici - grilovaný

Steak na hořčici - grilovaný

Olej, česnek a hořčici rozmícháme v misce a pak důkladně vetřeme do masa. Maso necháme půl hodiny odležet. Na rozehřáté grilovací pánvi nebo grilu... více o Steak na hořčici - grilovaný

60 minut
Bažantí prsíčka v těstíčku

Bažantí prsíčka v těstíčku

Bažantí prsíčka nejprve omyjeme a pak je osušíme. Do masa vetřeme česnek a veškeré koření a nechám cca 6 hodin marinovat. Troubu rozpálíme na 200 C. Z... více o Bažantí prsíčka v těstíčku

Pomerančovo-medové kotlety - grilované

Pomerančovo-medové kotlety - grilované

Maso očistíme, zbavíme tuku, nařízneme kraje. Všechny suroviny na marinádu promícháme a kotlety do směsi naložíme na 30 minut. Před grilováním kotlety... více o Pomerančovo-medové kotlety - grilované

Barbecue kotlety - grilované

Barbecue kotlety - grilované

Na marinádu smícháme šťávu z celého citronu s barbecue omáčkou a všemi sypkými přísadami. Kotlety po stranách nařízneme, potřeme marinádou a necháme v... více o Barbecue kotlety - grilované

Vínové bifteky  - grilované

Vínové bifteky - grilované

Maso omyjeme, osušíme, jemně naklepeme (rukou). Na marinádu smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem a vínem. Maso do marinády naložíme nejlépe... více o Vínové bifteky - grilované

120 minut
Vepřové Cordon Bleu

Vepřové Cordon Bleu

Do kotlet si prořízneme hlubší kapsy. Do každé kapsy vložíme plátek šunky a plátek sýru. Kapsu zavřeme, osolíme a opepříme, okraj můžeme zajistit... více o Vepřové Cordon Bleu

120 minut
Králík pečený v omáčce

Králík pečený v omáčce

Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli, sušené houby a proužky anglické slaniny (nahrubo překrájím plátky), na to rozložíme porce králíka, osolíme,... více o Králík pečený v omáčce

30 minut
Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Maso zakapeme citronem a necháme minimálně půl hodiny odležet. Osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji. Olej scedíme, zakapeme... více o Kuřecí prsa na citronu

Hovězí maso v jogurtové omáčce

Hovězí maso v jogurtové omáčce

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme na drobno (můžeme rozmixovat). Do hrnce dáme trochu olivového oleje a orestujeme maso s cibulí, opepříme,... více o Hovězí maso v jogurtové omáčce

Slavnostní zapečené tortellini

Slavnostní zapečené tortellini

Tortellini uvaříme v osolené vodě jen na půl (mají-li se vařit 10 minut, vaříme 5 minut), slijeme, propláchneme studenou vodou a v míse smíchame se... více o Slavnostní zapečené tortellini

Kuřecí stehna s mletým masem

Kuřecí stehna s mletým masem

Kuřecí stehna opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži. Přes folii lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Do mísy dáme mleté maso, vejce, jemně... více o Kuřecí stehna s mletým masem

20 minut
Tortilla mexicana

Tortilla mexicana

Plátky masa vložím do misky, okořením, lehce pokapu limetkou, přidám nakrájenou zeleninu a cibulku a nechám 3 hod marinovat. Maso i zeleninu poté... více o Tortilla mexicana

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Do vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme vrstvu pokrájené cibule - 600 g. Na cibuli položíme silnější plátky masa (nejméně 2 cm), které dobře... více o Cibulové hovězí

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Srdce opláchneme a vaříme v osolené vodě s menší částí cibule a 2 bobkovými listy doměkka. Pak srdce nakrájíme na slabé nudličky a vývar přecedíme.... více o Srdce na smetaně

Zapečená králičí haše

Zapečená králičí haše

Opláchnuté maso vložíme do hrnce zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Po chvilce přidáme kořenovou zeleninu a cibuli. Měkké maso obereme z kostí a spolu... více o Zapečená králičí haše

Králičí haše

Králičí haše

Opláchnuté maso vložíme do hrnce zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Po chvilce přidáme kořenovou zeleninu a cibuli. Měkké maso obereme z kostí a spolu... více o Králičí haše

30 minut
Kečupové řízečky à la Daniel

Kečupové řízečky à la Daniel

Omyté řízky si nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na pánvi si dáme roztavit máslo nebo olivový olej, na kterém řízky na malém ohni lehce... více o Kečupové řízečky à la Daniel

75 minut
Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Plátky naklepejte a osolte (ne moc - slanina i Niva jsou dost slané). Přichystejte si čtyři kousky alobalu na zabalení. Alobal potřete olejem, aby se... více o Vepřové maso v alobalu

Obalovaná česneková křidélka

Obalovaná česneková křidélka

Kuřecí křídla si očistíme, konce křídel odsekneme a mezi klouby kůži nařízneme, aby se nám při pečení křídla nezvedala a byla stejnoměrně opečená.... více o Obalovaná česneková křidélka

25 minut
Mleté mexiko na smetaně

Mleté mexiko na smetaně

V hrnci si osmažím mraženou zeleninu - hrášek, mrkev, kukuřice. Když to bude osmahlé (ne zcela), přidám maso. Za stáleho míchání přidám žlutou papriku... více o Mleté mexiko na smetaně

50 minut
Vůně orientu

Vůně orientu

Švestky rozpůlíme, odstraníme pecky a nakrájíme na menší kusy. Kuskus zalijeme horkou vodou a necháme pod pokličkou bobtnat. Do kastrůlku vlijeme... více o Vůně orientu

60 minut
Peřinka ve vepřové panence se slaninou

Peřinka ve vepřové panence se slaninou

Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut.... více o Peřinka ve vepřové panence se slaninou

45 minut
Kuřecí rizoto

Kuřecí rizoto

Nejprve uvaříme maso s očištěnou zeleninou (mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kusy). Můžete použít jakékoli kuřecí maso - prsní řízky,... více o Kuřecí rizoto

30 minut
Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Cibuli i česnek nakrájíme najemno, kuřecí maso a cuketu na nudličky. Na pánvi rozpálíme 1-2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli a mícháme, než... více o Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

**Postup:** - maso očistíme a nakrájíme na cca 200g kusy, osolíme, opepříme bílým pepřem - do červeného vína přidáme rozdrcený (namletý) jalovec a do... více o Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • ...
  • 125
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

Poslední sledované recepty

17
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
17
Linecký koláč mlsné Ivy
Linecký koláč mlsné Ivy
15
Poleva z "ledových kaštanů"
Poleva z "ledových…
14
Kapr obalovaný v semínkách
Kapr obalovaný v…
14
Bramborový závin
Bramborový závin

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact