• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
45 minut
Kuřecí kapsy

Kuřecí kapsy

Nálev ze sterilizovaného zelí vymáčkáme. Nakrájíme slaninu a cibuli. Slaninu opečeme na oleji a přidáme nakrájenou cibuli. Pak přidáme sterilizované... více o Kuřecí kapsy

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Krkovičku vykostíme a rozřízneme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme jemně nakrájenou cibulí a potřeme masovou směsí. (Mleté maso... více o Plněná krkovička

60 minut
Kuřecí špíz s jogurtem

Kuřecí špíz s jogurtem

Omyté maso nakrájíme na kostky, cibuli, žampiony, lilek a papriku na plátky. Na špíz střídavě napichujeme kostky masa, plátky cibule, žampionů, lilku... více o Kuřecí špíz s jogurtem

Pikantní kuřecí směs

Pikantní kuřecí směs

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme vejce, promícháme, vsypeme solamyl, a necháme odležet. Pórek, papričku, cuketu a mrkev nakrájíme na... více o Pikantní kuřecí směs

45 minut
Olomoucký sekaný řízek

Olomoucký sekaný řízek

Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, osolíme a necháme v lednici přes noc odležet. Odleželé maso spolu s hovězím masem umeleme,... více o Olomoucký sekaný řízek

Moravský flamendr

Moravský flamendr

Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky, posypeme moukou a vegetou, dobře promícháme, mírně osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Přidáme... více o Moravský flamendr

45 minut
Řízek z Vizovic

Řízek z Vizovic

Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme česnekem a necháme 3 hodiny v chladnu odležet. Poté maso máčíme v řidším bramborákovém těstě a v rozehřátém... více o Řízek z Vizovic

Roštěnky na leču

Roštěnky na leču

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriku, chvíli orestujeme a podlijeme trochou vody. Do základu vložíme naklepané, na okrajích naříznuté roštěnky a... více o Roštěnky na leču

Chlapská kýta

Chlapská kýta

Z kýty nakrájíme 4 plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a zprudka po obou stranách opečeme. Potom přidáme nadrobno nakrájenou šunku, cibuli a... více o Chlapská kýta

Řecký gyros

Řecký gyros

Maso nakrájíme na nudličky, přisypeme gyros koření a asi 10 minut smažíme na oleji. Utřeme česnek a smícháme jej s jogurtem a nasekanou pažitkou,... více o Řecký gyros

60 minut
Opilé roštěnky

Opilé roštěnky

Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Plátky masa osmažíme na rozpáleném oleji. Často je obracíme, během smažení je pokapeme... více o Opilé roštěnky

30 minut
Krůtí filé

Krůtí filé

Maso opláchneme, osušíme, lehce naklepeme do tvaru listů a poprášíme moukou. Plátky masa smažíme na rozpáleném oleji z každé strany asi 2 minuty.... více o Krůtí filé

Kuře a la kachna

Kuře a la kachna

Kuře osolíme, okmínujeme, dovnitř vložíme nakrájené jablko a podlijeme. Dáme péci. Během pečení podléváme černým pivem a poléváme šťávou. Příloha:... více o Kuře a la kachna

Keftedes

Keftedes

Mleté maso smícháme s vajíčkem, strouhankou, vodou nebo mlékem, osolíme, prolisujeme do toho česnek, přidáme nasekanou cibuli, oregáno a špetku... více o Keftedes

Kuřecí stehýnka po domácku

Kuřecí stehýnka po domácku

Stehýnka srovnáme do pekáčku, osolíme, posypeme kořením, poklademe cibulí, česnekem, špekem, slaninou, kolečky mrkve, navrch dáme plátky másla,... více o Kuřecí stehýnka po domácku

Tourainské škvarky

Tourainské škvarky

Bůček nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a uložíme do kameninového hrnce. V chladničce necháme 24 hodin odpočinout. Poté maso zalijeme vínem a na... více o Tourainské škvarky

60 minut
Vepřové žebírko v zelných listech

Vepřové žebírko v zelných listech

Z masa odsekneme obratlové kosti, nasekáme jednotlivá žebírka a okrajové blány nařízneme. Mírně naklepeme paličkou, potřeme česnekem osolíme a... více o Vepřové žebírko v zelných listech

Kuřecí řízek Tahiti

Kuřecí řízek Tahiti

Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu (2/3 strouhanky nahradíme kokosem). Obalené řízky usmažíme dozlatova. Na oleji rozpustíme cukr na... více o Kuřecí řízek Tahiti

Vepřový paprikáš

Vepřový paprikáš

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a prudce osmahneme. Vysmahnuté maso zaprášíme moukou, podlijeme a... více o Vepřový paprikáš

Vepřové ledvinky po maďarsku

Vepřové ledvinky po maďarsku

Očištěné ledvinky rozpůlíme, odstraníme z nich močové kanálky a v několika vodách dobře vymneme. Poté je důkladně osušíme a nakrájíme příčně na plátky... více o Vepřové ledvinky po maďarsku

Biftek se žampiony

Biftek se žampiony

Maso nakrájené na plátky, mírně naklepeme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet. Poté maso osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Takto... více o Biftek se žampiony

Špíz Bílé paní

Špíz Bílé paní

Všechny druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme solí a steakovým kořením. Šunku a sýr, nakrájíme na velmi tenké plátky, dáme na maso a... více o Špíz Bílé paní

60 minut
Králík po beskydsku

Králík po beskydsku

Králíka rozdělíme na porce, omyjeme, osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme přes noc odležet. Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do... více o Králík po beskydsku

60 minut
Kýta po brněnsku

Kýta po brněnsku

Maso dusíme do poloměkka a poté ho nakrájíme na malé kostky. Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel. Přidáme koření, na plátky nakrájené žampiony,... více o Kýta po brněnsku

Masová směs s brokolicí po čínsku

Masová směs s brokolicí po čínsku

Houby přelijeme 1/4 l vroucí vody a necháme 30 minut máčet. Omyté maso nakrájíme na proužky a smícháme s prolisovaným česnekem, 4 lžícemi sójové... více o Masová směs s brokolicí po čínsku

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Houby očistíme a nakrájíme... více o Kotlety na houbách

Králík na víně

Králík na víně

Omyté porce králíka potřeme solí a pepřem. Na rozehřátém oleji maso opečeme, přidáme majoránku, bobkový list, podlijeme vínem a vývarem. Dusíme pod... více o Králík na víně

Vepřové maso s cuketou a rajčaty

Vepřové maso s cuketou a rajčaty

V pánvičce rozpálíme olej a maso nakrájené na nudličky na něm opečeme. Přidáme jemně nasekanou cibuli, kari a rozetřené stroužky česneku. Za občasného... více o Vepřové maso s cuketou a rajčaty

Domácí paštika

Domácí paštika

Do rozemletých jater přidáme sádlo, vejce, šlehačku, sůl a pepř. Vše dobře vymícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky slaniny, vlijeme směs a... více o Domácí paštika

Řízky po cikánsku

Řízky po cikánsku

Omyté, lehce naklepané kotlety obalíme ve směsi koření a mouky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji orestujeme slaninu... více o Řízky po cikánsku

90 minut
Králík s nivou

Králík s nivou

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme rozmačkaným česnekem. Poté maso obalíme v mouce a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Vyjmeme z... více o Králík s nivou

150 minut
Hovězí na celeru

Hovězí na celeru

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dobře naklepeme. Polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky. Marinádu připravíme smícháním vody, octa a... více o Hovězí na celeru

90 minut
Kotlety pro gurmány

Kotlety pro gurmány

Maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Pečeme v předem vyhřáté... více o Kotlety pro gurmány

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Omytý a očištěný špenát dusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme na másle zesklovatět. Přidáme špenát, osolíme,... více o Florentský telecí řízek

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Očištěné papriky rozpůlíme, opečeme pod grilem nebo v troubě, stáhneme slupky a lusky nadrobno posekáme. Na lžíci oleje papriky osmahneme, přidáme... více o Kuřecí kapsa

Asijské kuře na pánvi wok

Asijské kuře na pánvi wok

Omyté maso nakrájíme na nudličky široké asi 2 cm. Cukr se 4 lžícemi vody zkaramelizujeme v rozehřátém woku do světle hněda a karamelem maso potřeme.... více o Asijské kuře na pánvi wok

Barevná kuřecí srdíčka

Barevná kuřecí srdíčka

Srdíčka naložíme do sojové omáčky s česnekovými plátky a necháme asi hodinu odležet (pokud budeme dávat i houby namočíme je zároveň do trochy vody).... více o Barevná kuřecí srdíčka

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do kameninové nádoby. Přidáme víno, bobkový list, česnek a několik zrnek pepře. Maso... více o Hovězí na červeném víně

Játra s cibulkou

Játra s cibulkou

Cibuli nakrájenou na kolečka osmažíme dorůžova na dvou lžících oleje. Plátky jater omyjeme a obalíme v mouce. Na zbylém oleji plátky jater 2-3 minuty... více o Játra s cibulkou

Vepřová plec na pivu

Vepřová plec na pivu

Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a na rozehřátém oleji osmahneme dorůžova. Přidáme na kousky nakrájené maso, podusíme je, osolíme, přidáme kmín,... více o Vepřová plec na pivu

Kotlety plněné bryndzou

Kotlety plněné bryndzou

Bryndzu rozmělníme vidličkou, přidáme na kostičky nakrájené olivy, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Kotlety omyjeme, osušíme,... více o Kotlety plněné bryndzou

Vepřové maso s hráškem

Vepřové maso s hráškem

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme moukou a nepatrně opepříme. Pak maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso přelijeme vlažnou... více o Vepřové maso s hráškem

Kuřecí a rýžová polévka

Kuřecí a rýžová polévka

Kuře vaříme v osolené vodě asi půl hodiny, pak je vyjmeme z hrnce a dáme stranou. Opranou rýži nasucho opražíme, ale nesmí žloutnout. Přidáme ji do... více o Kuřecí a rýžová polévka

Hovězí v sójové omáčce

Hovězí v sójové omáčce

Maso nakrájené na nudličky zalijeme sójovou omáčkou a vínem a necháme asi hodinu marinovat. Opepříme a přidáme glutasol. V pánvi na oleji osmahneme... více o Hovězí v sójové omáčce

Azu po tatarsku

Azu po tatarsku

Hrubě nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso pokrájené na hranolky a za stálého míchání zprudka osmahneme. Lehce podlijeme vodou nebo... více o Azu po tatarsku

Zapečené kuře

Zapečené kuře

Očištěné kuře uvaříme doměkka. Vykostíme ho a rozkrájíme na větší kostky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Okurky nakrájíme... více o Zapečené kuře

Grilované kuře

Grilované kuře

Kuře dobře omyjeme. Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, sojové omáčky, kečupu a soli. Touto směsí potřeme kuře zevnitř i vně a necháme chvíli... více o Grilované kuře

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

Maso opláchneme nakrájíme kostky, osolíme a poprášíme moukou. Na kostičky nakrájené cibule osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme maso, podlijeme... více o Hovězí guláš se zeleninou

Beef Stew

Beef Stew

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a mrkev nakrájíme na kolečka, celer na proužky, cibuli najemno posekáme a brambory nakrájíme na... více o Beef Stew

Polévka starých Apačů

Polévka starých Apačů

Maso dáme do studené vody a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme, vrátíme na oheň, přidáme fazolové lusky, squash, cibuli, česnek, chilli papričku a... více o Polévka starých Apačů

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • ...
  • 126
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

60 minut
Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

Poslední sledované recepty

48
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
33
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
30
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
28
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
18
Smetanový cappuccino dort / řez
Smetanový cappuccino…

Zajímavé články

Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept budete dělat znovu a znovu
Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept…
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho správně připravit
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho…
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
AHA.cz Jan Čenský vyvedl paní Columbovou: Žena, kterou skrýval 36 let

Jan Čenský vyvedl paní Columbovou: Žena, kterou skrýval 36 let

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Ženy.cz 5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

Blesk.cz Bondova šéfka Judi Denchová: Kvůli slepotě nepoznám ani rodinu!

Bondova šéfka Judi Denchová: Kvůli slepotě nepoznám ani rodinu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 29.–30. 11. 2025: Kdo prožije radostné dny a kdo dostane nečekanou zprávu?

Horoskop na víkend 29.–30. 11. 2025: Kdo prožije radostné dny a kdo dostane nečekanou zprávu?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact