• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
20 minut
Kuřecí salát VIII.

Kuřecí salát VIII.

V toubě předehřáté na 180 stupňů pečeme bagetu 12-15 minut do zlatova. Kuřecí maso opečeme, vychladlé nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme se zálivkou... více o Kuřecí salát VIII.

30 minut
Kuře na paprice s těstovinami

Kuře na paprice s těstovinami

Papriku nakrájíme najemno. Prsa naklepeme, osolíme, opečeme a vyndáme na teplé místo. Na zbytku tuku orestujeme papriku. Sáček Kuře na paprice vsypeme... více o Kuře na paprice s těstovinami

Kuře v zeleninové omáčce

Kuře v zeleninové omáčce

Maso opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, protlak, orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Mrkev a celer nakrájíme na nudličky a... více o Kuře v zeleninové omáčce

Grilovaná kuřecí prsa se zeleninovou rýží

Grilovaná kuřecí prsa se zeleninovou…

Kuřecí maso nakrájíme na dlouhé proužky, vložíme je do misky, přidáme grilovací koření, olej, utřený česnek, špetku cukru, hořčici a promícháme. Maso... více o Grilovaná kuřecí prsa se zeleninovou rýží

Katův šleh IV.

Katův šleh IV.

Vykostěný bůček nakrájíme na špalíčky. Osolíme, opepříme a pečeme do měkka a podléváme. Přidáme cibuli, česnek (třený), mletou papriku, na nudličky... více o Katův šleh IV.

Drůbeží směs

Drůbeží směs

Maso si nakrájíme na nudličky, přidáme koření a orestujeme na pánvičce. Poté přídáme čínskou zeleninu, zakapeme sojovou omáčkou a podusíme doměkka. ... více o Drůbeží směs

Dalmatské čufty II.

Dalmatské čufty II.

Housku nakrájíme na plátky zvlhčíme mlékem, dobře rozmělníme a vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, polovinu mouky, pepř, papriku a sůl. Z těsta... více o Dalmatské čufty II.

Katův špalek

Katův špalek

Vykostěný bůček nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a v troubě upečeme doměkka. Přidáme česnek, sladkou papriku, na nudličky pokrájené papriky,... více o Katův špalek

Kastrolková roštěná

Kastrolková roštěná

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a ve větším hrnci na oleji dozlatova opečeme. Maso vyjmeme a na tuku dorůžova osmažíme kolečka cibule.... více o Kastrolková roštěná

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji dozlatova opečeme. Přendáme do jiné nádoby. Na tuku osmahneme jemně nasekanou cibuli, přidáme... více o Hovězí námořnické maso

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Na másle zpěníme drobně... více o Vepřové plátky pana nadlesního

VEPŘOVÁ PEČENĚ S KMÍNOVOU KŮRKOU

VEPŘOVÁ PEČENĚ S KMÍNOVOU KŮRKOU

Oba kmíny smícháme se 2 lžičkami soli, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a dáme na 4 h. do chladničky. Maso ze všech stran prudce opečeme, přidáme... více o VEPŘOVÁ PEČENĚ S KMÍNOVOU KŮRKOU

PLNĚNÉ TLAPIČKY

PLNĚNÉ TLAPIČKY

Umletá masa vyšleháme s vodou, pepřem a solí, přidáme strouhanou cibuli, strouhanku a vše ještě promícháme. Z hmoty tvoříme na pomoučněném válu tenké... více o PLNĚNÉ TLAPIČKY

DUŠENÉ HOVĚZÍ PLÁTKY SE ZELENINOU

DUŠENÉ HOVĚZÍ PLÁTKY SE ZELENINOU

Na zeleninu jemně nasekáme cibuli a česnek, pepř a jalovec rozdrtíme v hmoždíři, přísady smícháme s citronovou kůrou a šťávou. Touto směsí potřeme... více o DUŠENÉ HOVĚZÍ PLÁTKY SE ZELENINOU

KRUMLOVSKÝ DRAK

KRUMLOVSKÝ DRAK

Do umletého masa přidáme jemně nakrájenou cibuli a feferonky, mouku, vejce, sůl, pepř a dobře promícháme. Tvarujeme malé placičky, které opékáme po... více o KRUMLOVSKÝ DRAK

CÍFERSKÝ ŘÍZEK

CÍFERSKÝ ŘÍZEK

Naklepané řízky osolíme, pomoučníme a opečeme po obou stranách. Do výpeku dáme cibuli, zpěníme, přidáme kuřecí játra, osmahneme, zaprášíme moukou,... více o CÍFERSKÝ ŘÍZEK

ZÁHORÁCKÝ ZÁVITEK

ZÁHORÁCKÝ ZÁVITEK

Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, hodně naklepeme, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvičce osmahneme nakrájenou slaninu, zpěníme... více o ZÁHORÁCKÝ ZÁVITEK

HOVĚZÍ ZÁVITEK PO PRAŽSKU

HOVĚZÍ ZÁVITEK PO PRAŽSKU

Do míchaných vajíček přidáme nakrájený salám, žampiony a osolíme. Nakrájené plátky masa dobře rozklepeme, osolíme, opepříme, nádivkou naplníme závitky... více o HOVĚZÍ ZÁVITEK PO PRAŽSKU

Drůběží špíz s ořechovou omáčkou

Drůběží špíz s ořechovou omáčkou

Maso nakrájíme na proužky 2 cm široké. Česnek a cibuli nakrájíme na kostičky, smícháme s olejem, citrónovou šťávou a pepřem. Maso marinujeme. Ořechy... více o Drůběží špíz s ořechovou omáčkou

Pečené kuře po španělsku

Pečené kuře po španělsku

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na horkém oleji, vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, nakrájenou cibuli, dorůžova... více o Pečené kuře po španělsku

VEPŘOVÉ RAGÚ NA BRAMBORÁCÍCH

VEPŘOVÉ RAGÚ NA BRAMBORÁCÍCH

Vepřové i uzené maso nakrájíme na nudličky,osolíme,opepříme,necháme odležet. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme v tlakovém hrnci na tuku.... více o VEPŘOVÉ RAGÚ NA BRAMBORÁCÍCH

SEKANÁ PEČENĚ NA HOUBÁCH

SEKANÁ PEČENĚ NA HOUBÁCH

Brambory prolisujeme, cibulky nasekáme, jalovec rozdrtíme, vše smícháme s masem, vejcem a mlékem, osolíme a opepříme. Ze směsi utvoříme šišku, potřeme... více o SEKANÁ PEČENĚ NA HOUBÁCH

ZBOJNICKÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY

ZBOJNICKÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY

Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme . V oleji po opékání... více o ZBOJNICKÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY

TAJEMSTVÍ PANÍ EMY

TAJEMSTVÍ PANÍ EMY

Z masa nakrájíme malé medailonky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v horkém oleji opečeme po obou stranách doměkka. Připravené omelety... více o TAJEMSTVÍ PANÍ EMY

Maso pěti vůní

Maso pěti vůní

Do hrnce dáme lžíci oleje, ohřejeme a přidáme cukr, aby zkaramelizoval. Když ztmavne sejmeme hrnec rychle z ohně. Přidáme omyté maso a vlijeme horkou... více o Maso pěti vůní

Kuřecí prsa na roštu

Kuřecí prsa na roštu

Do jednoho litru slabě osolené vroucí vody zamíchejte postupně kukuřičnou mouku. Takto vzniklou kaši za stálého míchání 6 - 8 minut povařte.... více o Kuřecí prsa na roštu

Hermelín s kuřetem

Hermelín s kuřetem

Kuře dáme uvařit do vody, ochucené solí, novým kořením, bobkovým listem a 1/2 cibule. Když je měkké, obereme maso a nakrájíme na malé kousky. (zbylý... více o Hermelín s kuřetem

Marinované roštěnky II.

Marinované roštěnky II.

Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát mělce nařízneme, jemně naklepeme, potřeme marinádou (česnek a cibuli drobně nakrájíme a přidáme ostatní... více o Marinované roštěnky II.

Pilaf afgánský

Pilaf afgánský

Jemně krájená cibule se podusí na másle, přebytečný tuk se slije a na něm se podusí syrové hovězí maso a drobné kousky odkostěného kuřecího masa. Pak... více o Pilaf afgánský

Hovězí ragú na houbách

Hovězí ragú na houbách

K přípravě hovězího ragú se nejlépe hodí pruh masa, který je přirostlý k podélné straně svíčkové. Očištěné a na kousky rozkrájené maso dusíme na sádle... více o Hovězí ragú na houbách

Kynuté závitky s masovou náplní

Kynuté závitky s masovou náplní

Z vlažné vody, droždí a mouky připravíme těsto, které necháme vykynout. Vepřové maso uvaříme v malém množství osolené vody doměkka. Prochladíme, jemně... více o Kynuté závitky s masovou náplní

Ohnivý guláš

Ohnivý guláš

Papriky zbavené jádřinců nakrájím na menší proužky, rajčata na výseče, okurku na kostičky a cibuli na kolečka. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu... více o Ohnivý guláš

45 minut
Vepřové kotlety s granátovým jablkem

Vepřové kotlety s granátovým jablkem

Omyté a osušené kotlety naklepeme, osolíme. Do misky nalijeme olej, přidáme utřený česnek, pokrájenou a jádřince zbavenou feferonku, sekanou petrželku... více o Vepřové kotlety s granátovým jablkem

30 minut
Chalupářské maso II.

Chalupářské maso II.

Z uvedených přísad připravíme marinádu. Plátky masa naklepeme, obalíme marinádou a naskládáme do zavařovací sklenice. Zavíčkujme ji a uložíme do... více o Chalupářské maso II.

60 minut
Kuřecí tlapky

Kuřecí tlapky

Nejdříve připravíme náplň. Vepřové maso umeleme na masovém mlýnku. Žemli (nejlépe 1 den starou) pokrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme... více o Kuřecí tlapky

30 minut
Nudle s masem

Nudle s masem

Zelí jemně nakrouháme a krátce podusíme na oleji. Mícháme a za chvíli přidáme omáčkovou směs, do níž jsme přidali zázvor. Mícháme a odškrabujeme ode... více o Nudle s masem

Pekingské maso II.

Pekingské maso II.

Maso nakrájíme na jemné nudličky, smícháme s rozšlehaným vejcem, vínem, škrobovou moučkou, cukrem, paprikou a zázvorem. Prudce opečeme ze všech stran... více o Pekingské maso II.

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Řízky omyjeme a osušíme. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu, druhou nakrájíme na plátky. Na polovinu řízku položíme plátek citronu, maso přes něj... více o Pikantní telecí řízek

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, zasypeme sladkou a pálivou paprikou, promícháme a zalijeme vroucí vodou.... více o Zabijačkový guláš

Labužníkova specialita

Labužníkova specialita

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, papriky na proužky. Rajčata na špičce křížem nařízneme... více o Labužníkova specialita

Domácí šunka

Domácí šunka

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, vložíme do nádoby, přidáme sůl, cukr, vodu a promícháme. Dáme na 48 hodin odležet do ledničky při teplotě 4... více o Domácí šunka

Masová pánev

Masová pánev

Maso nakrájíme na malíček silné proužky, osolíme, opepříme a posypeme jemně nasekanými stroužky česneku. Cibuli nasekáme, papriky rozkrájíme na... více o Masová pánev

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Maso pomeleme, přidáme cibuli, česnek, vymačkané žemle, vegetu, sůl, vejce a hladkou mouku. Vše smícháme a dobře propracujeme. Vytvarujeme menší šišky... více o Lahůdková sekaná

Utajená kýta

Utajená kýta

Maso jemně rozklepeme, aby nebylo voskové, osolíme, posypeme grilovacím kořením, zprudka osmažíme na rozpáleném oleji, často otáčíme, aby maso mělo... více o Utajená kýta

Medajlonky pana Purkmistra

Medajlonky pana Purkmistra

na tuku si osmahneme veprovou panenku,zalijeme veprovym vypekem a potreme krenem a zasypeme nastrouhanym syrem podavame s hranolky,krokety,brambory... více o Medajlonky pana Purkmistra

Kančí kýta po myslivecku (specialita)

Kančí kýta po myslivecku (specialita)

Maso naložíme do směsi koření na 48 hodin a poté opečeme na pánvi podává se s hranolkami... více o Kančí kýta po myslivecku (specialita)

Přírodní Roštěná

Přírodní Roštěná

Maso na krájíme na plátky,na klepáme,osolíme,opepříme.Oloupeme cibuli,na krájíme a osmažíme.Přidáme maso,sprutka opečeme a zalijeme vývarem.Měkké maso... více o Přírodní Roštěná

30 minut
Kureci kridla po cinsku

Kureci kridla po cinsku

Křidýlka potřeme sójovou omáčkou a mírně je osolíme a opepříme. Smažíme je na rozpáleném oleji asi 15 minut. Na jiné pánvi osmahneme na sádle drobně... více o Kureci kridla po cinsku

kuře - po indicku II.

kuře - po indicku II.

Z kuřecích stehen stáhneme kůži a několikrát je nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí. Na marinádu rozetřeme jogurt s... více o kuře - po indicku II.

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Maso z hlavy, nožiček i kůži omyjeme v teplé vodě, očistíme a dáme vařit, nejlépe do tlakového hrnce. Přidáme jednu cibuli, sůl, kuličky pepře a... více o Domácí huspenina

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • ...
  • 126
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

60 minut
Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

Poslední sledované recepty

31
Svařák
Svařák
24
Jablečné pyré
Jablečné pyré
23
Klasická gulášová polévka
Klasická gulášová polévka
18
Marry Me Chicken
Marry Me Chicken
16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept budete dělat znovu a znovu
Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept…
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho správně připravit
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho…
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
AHA.cz Jan Čenský vyvedl paní Columbovou: Žena, kterou skrýval 36 let

Jan Čenský vyvedl paní Columbovou: Žena, kterou skrýval 36 let

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Ženy.cz 5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

Blesk.cz Velkolepá rodinná oslava topmodelky Peštové: Proč Habera chyběl?

Velkolepá rodinná oslava topmodelky Peštové: Proč Habera chyběl?

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact