• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Smažená kuřata po bavorsku

Smažená kuřata po bavorsku

Kuřata rozčtvrtíme, osolíme, obalíme v mouce, vejcích a strouhance, smíchané se stejným množstvím strouhaného sýra. Smažíme na oleji. Omáčka: z másla... více o Smažená kuřata po bavorsku

Kuřecí rolka s česnekem a sýrem

Kuřecí rolka s česnekem a sýrem

Kuřecí maso prořízneme a rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Posolíme a opepříme ( pepře ale spíše méně). Sýr utřeme s protlačeným česnekem a s... více o Kuřecí rolka s česnekem a sýrem

Pikantný kuřecí závitky se žampióny

Pikantný kuřecí závitky se žampióny

Čtyři větší kuřecí řízky naklepeme, potřeme česnekem, obyčejnou hořčicí, možno potřít i lehce jogurtovým Špakem. Osolíme, přidáme trochu vegety,... více o Pikantný kuřecí závitky se žampióny

Těstovinové kouzlo

Těstovinové kouzlo

Nejdříve si nakrájíme maso na kostky a oloupeme cibuli. V kastrolu rozpálíme olej (sádlo) a cibuli na něm osmahneme. Jakmile zesklovatí, přidáme... více o Těstovinové kouzlo

Roštenka plnená šunkou

Roštenka plnená šunkou

Nakrájanú roštenku naklepeme, osolíme a plníme. Plnka: Šunku zmiešame s varenými zemiakmi na kocky nakrájanými zemiakmi, žĺtkami, smotanou, pridáme... více o Roštenka plnená šunkou

60 minut
Zapečené plněné vepřové maso

Zapečené plněné vepřové maso

Maso naklepeme a osolíme a nakrájíme na plátky. Na půlku plátku položíme plátek sýra, salámu a kápii a přeložíme. Upevníme párátkem. Takto naplněné... více o Zapečené plněné vepřové maso

Syrová roláda VIII.

Syrová roláda VIII.

Vymiešame maslo a tavené syry. Tvrdý syr vložíme do mikroténového sáčku, zaviažeme a dáme variť do vriacej vody. Uhorky, šunku a vajcia nakrájame na... více o Syrová roláda VIII.

Kuřecí směs II.

Kuřecí směs II.

Maso nakrájíme na kousíčky a z prudka osmahneme na pánvi pokapeme sojovou omáčkou a smažíme do zlatova. Potom nakrájený porek a papriku (vše na... více o Kuřecí směs II.

Bůčkové řízky

Bůčkové řízky

Bůček vykostíme a pomeleme (nebo koupíme mleté maso) pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky Osolíme, opepříme, přidáme syrová vejce, sýr... více o Bůčkové řízky

Mleté maso s kořeněnou omáčkou

Mleté maso s kořeněnou omáčkou

Maso: Umeleme obě masa Nadrobno v robotu se srpovitým nožem nejprve usekáme dva stroužky česneku a pak přidáme půl cibule (sekáme společně) Smícháme... více o Mleté maso s kořeněnou omáčkou

Karbanátky s kapustou

Karbanátky s kapustou

Namočíme žemle do mléka Kapustu uvaříme ve vodě se špetkou sody Kapustu necháme vychladnout Bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme... více o Karbanátky s kapustou

Sekaná

Sekaná

Žemle namočíme do mléka Očistíme cibuli, nakrájíme najemno Osmažíme cibuli na oleji dozlatova Bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme... více o Sekaná

Svíčková-rychlá

Svíčková-rychlá

Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso měkké. Maso vyndáme na talíř a... více o Svíčková-rychlá

45 minut
Asijské kuřecí prsty

Asijské kuřecí prsty

Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a zalijeme 400 ml osolené studené vody. Přivedeme k varu a přikryté 15-20 minut vaříme. Pak hrnec... více o Asijské kuřecí prsty

Krůtí stehna na česneku

Krůtí stehna na česneku

Omytá stehna osolíme, vložíme na kostičky vyškvařené slaniny a po obou stranách opečeme. Přidáme kostičky cibule, podlijeme horkou vodou, přidáme... více o Krůtí stehna na česneku

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

Kuřeci stehna omyjeme ve vlažné vodě, papirovou utěrkou osušíme a osolíme. Stehenní kost vyřízneme a dáme pozor, abychom nerozřezaly kůži, protože ji... více o K - Nadívaná kuřecí stehna

Pomerančová kachna

Pomerančová kachna

Kachnu očistíme, potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek, bobkový list a sekanou... více o Pomerančová kachna

Skořicové květy

Skořicové květy

Maso nakrájíme na plátky a tupou stranou nože je naplocho rozklepeme. Nakrájíme na nudličky a v misce promícháme se směsí sójové omáčky, glutasolu,... více o Skořicové květy

Klášterní kolínko

Klášterní kolínko

Koleno vykostíme podélným řezem, oškrábeme kůžičku, posolíme, potřeme česnekem, jalovcem a snítkou rozmarýnu. Vše pevně srolujeme a upevníme motouzem.... více o Klášterní kolínko

Kuře na pórku

Kuře na pórku

Postup: Prsa NEnaklepávejte, jenom je trochu osolte a obalte v grilovacím koření. V zapékací míse rozehřejte máslo a vložte obalená prsa. Zasypejte je... více o Kuře na pórku

Čína dle Bobinky

Čína dle Bobinky

POSTUP Maso se nakrájí na nudličky a smíchá se solí, kari, čili, vajíčkem, utřeným česnekem, trochou solamylu. Směs dáme na rozpálený olej a přidáme... více o Čína dle Bobinky

Kuře po marseilsku

Kuře po marseilsku

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpuštěné slanině. Přidáme cibuli a česnek a chvíli smažíme s kuřetem. Zalijeme vínem a přidáme... více o Kuře po marseilsku

Kuře Marianne

Kuře Marianne

Kuře omyjeme, rozkrájíme na kousky a na oleji opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme a přidáme petržel, pažitku a česnek. Zaprášíme moukou a chvíli... více o Kuře Marianne

Pečené kuře se zelím

Pečené kuře se zelím

Kuře omyjeme. Klobásu nakrájíme na plátky. Smícháme klobásu s kysaným zelím a nakrájenou cibulí. Naplníme kuře vzniklou směsí a zašijeme. Pečeme do... více o Pečené kuře se zelím

Kuřecí stehna se zeleninou

Kuřecí stehna se zeleninou

Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme. Potom přidáme na kostičky... více o Kuřecí stehna se zeleninou

Kuře se zelím II.

Kuře se zelím II.

Kuře omyjeme, osolíme, okmínujeme a naplníme zelím. Přilijeme dovnitř ještě asi 1/2 sklenice piva. Pekáč vytřeme sádlem, položíme do něj kuře a... více o Kuře se zelím II.

Indické kuře

Indické kuře

Kuře omyjeme a naporcujeme. Nejdříve smícháme jogurt, curry, chilli, sůl a olej. V další misce smícháme kokosovou moučku, cibuli, česnek, zázvor a... více o Indické kuře

Kuře s hořčicovou kůrkou

Kuře s hořčicovou kůrkou

Kuřecí prsa položíme na desku a zmáčkneme na co nejtenčí plátky (je možno i lehounce naklepat). Osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Pokapeme 2... více o Kuře s hořčicovou kůrkou

Řízky v županu

Řízky v županu

Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Potom jej na oleji lehce osmažíme a necháme vychladnout. Na plátek těsta vždy položíme plátek masa, na... více o Řízky v županu

120 minut
Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Celý kus masa osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ze všech starn opečeme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Podlijeme bílým... více o Vepřová pečeně Robert

Kotlety v omáčce

Kotlety v omáčce

Kotlety naporcujeme, potřeme hořčicí a necháme ve vyhřáté troubě opéci. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a celer na malé kousky. Přidáme cibuli a... více o Kotlety v omáčce

Kotlety v pikantní omáčce

Kotlety v pikantní omáčce

Kotlety ponecháme v celku, jenom je na horní části nařízneme asi 2 cm do hloubky. V misce rozmícháme šťávu z konzervovaného ananasu, tmavý cukr,... více o Kotlety v pikantní omáčce

Kuřecí závitky II.

Kuřecí závitky II.

Kuřecí řízky opatrně rozklepeme na co největší plátky, posolíme a nakořeníme grilovacím kořením. Potom plátky poklademe vrstvou šunky, na šunku... více o Kuřecí závitky II.

Kuře s jablky II.

Kuře s jablky II.

Sójovou omáčku smícháme s olejem, utřeným česnekem, cukrem a pepřem. Kuře rozsporcujeme, omyjeme a osušíme utěrkou. Pak ho potřeme sójovou směsí a... více o Kuře s jablky II.

Kuře na zelí III.

Kuře na zelí III.

Kuře rozdělíme na čtyři díly, opláchneme, osolíme a potřeme grilovacím kořením. Kysané zelí opláchneme, necháme okapat, smícháme s grilovacím kořením... více o Kuře na zelí III.

Játra po sečuánsku

Játra po sečuánsku

Játra nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme v solamylu. **Připravíme si směs, do které dáme:** 1 dc vývaru, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce... více o Játra po sečuánsku

Sečuánské vepřové maso

Sečuánské vepřové maso

Maso nakrájíme na nudličky a obalíme v Solamylu a vejcích. Hlávkové zelí, pórek a cibuli nakrájíme na nudličky, černé houby překrojíme na menší kousky... více o Sečuánské vepřové maso

Kantonská rýže

Kantonská rýže

Kuřecí maso a šunku nakrájíme na kostky. Žampiony na plátky, černé houby překrojíme. Zelí, pórek a cibuli nakrájíme na drobnější kostky. Na pánev s... více o Kantonská rýže

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Maso nakrájíme na plátky. Každý plátek naklepeme a obalíme v osolené strouhance, kterou paličkou důkladně zaklepeme. Potom řízky namáčíme do... více o Zatloukané řízky

Zapečené vepřové panenky

Zapečené vepřové panenky

Z vepřové panenky nakrájíme plátky, velmi jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a na směsi másla a oleje po obou stranách osmahneme. Zbylý tuk vlijeme... více o Zapečené vepřové panenky

Zapékané kotlety II.

Zapékané kotlety II.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou kari a špetkou papriky. V pánvi rozpálíme tuk a maso po obou stranách osmahneme asi 5 minut. Do... více o Zapékané kotlety II.

Vepřová roláda III.

Vepřová roláda III.

Vepřovou kýtu si necháme u řezníka rozkrojit na plát, doma ho naklepeme, osolíme,opepříme a poklademe plátky anglické slaniny. Na sádle osmahneme... více o Vepřová roláda III.

Vepřové kotlety na zelí

Vepřové kotlety na zelí

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozehřátém sádle po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a dáme na teplo. Na zbylém tuku rozškvaříme na... více o Vepřové kotlety na zelí

Vepřové kotlety na póru

Vepřové kotlety na póru

Polovinu másla rozehřejeme, přidáme mouku a necháme jen krátce zasmahnout. Pak přilijeme trochu zeleninového vývaru a povaříme 5 minut. Očištěný pórek... více o Vepřové kotlety na póru

Šenkýřovo vepřové

Šenkýřovo vepřové

Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. K měkkému masu přidáme kečup a lečo, orestujeme,... více o Šenkýřovo vepřové

Obrácený řízek

Obrácený řízek

Řízky po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Opečeme je na rozpáleném oleji po obou stranách.... více o Obrácený řízek

Maďarská játra

Maďarská játra

Játra zbavíme blan a žilek, nakrájíme na plátky a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách. V průběhu pečení přidáme nasekaný česnek a na tenké... více o Maďarská játra

Kotlety s česnekem

Kotlety s česnekem

Vejce našleháme vidličkou, přidáme pepř, sůl, cukr, majoránku, čili, sójovou omáčku, utřený česnek a vše promícháme. Do směsi vložíme maso, přikryjeme... více o Kotlety s česnekem

Husarské kotlety

Husarské kotlety

Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, prudce opečeme po obou stranách na sádle a vyjmeme. Do výpeku přidáme na kostky nakrájený špek, nastrouhanou... více o Husarské kotlety

Čína (universální)

Čína (universální)

Vepřové maso nakrájené na nudličky dáme do kameninové misky, promícháme s trochou pepře a sójové omáčky. Přidáme lžičku Solamylu a necháme asi dvě... více o Čína (universální)

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • ...
  • 126
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

Poslední sledované recepty

31
Sušenky s arašídovým krémem
Sušenky s arašídovým…
27
Klasická gulášová polévka
Klasická gulášová polévka
27
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
26
Čokoládovo-karamelový koláč
Čokoládovo-karamelový…
25
Avignonský Rumpsteak s cibulí
Avignonský Rumpsteak s…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Bacheloři Míra a Martin: Život vzhůru nohama! Je to brutální, přiznávají...

Bacheloři Míra a Martin: Život vzhůru nohama! Je to brutální, přiznávají...

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact