• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Lepkavé kuře se sezamovým semínkem

Lepkavé kuře se sezamovým semínkem

V misce vyrobíme marinádu (vše bez sezamu), do toho přidáme stehýnka a alespoň 15 min marinujeme. Kuře pak dáme do pekáče a pečeme 35 min při 220... více o Lepkavé kuře se sezamovým semínkem

45 minut
Kuřecí perkelt

Kuřecí perkelt

Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, posypeme paprikou, odstavíme. Do druhého kastrulku dáme na olej kuře a zprudka osmažíme. Pak oheň stáhneme, maso... více o Kuřecí perkelt

Husa se švestkovou omáčkou

Husa se švestkovou omáčkou

Omytou kachnu osolíme (i ze vnitř), okmínujeme. Pře 200 st. pečeme 3 hodiny, na začátku trochu podlijeme vodou, během vaření občas propíchneme.... více o Husa se švestkovou omáčkou

Kuřecí čtvrtky s olivami

Kuřecí čtvrtky s olivami

Kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme na oleji. Vyjmeme na talíř. Cibuli jemně nakrájíme, dáme na olej, přidáme na plátky... více o Kuřecí čtvrtky s olivami

Kuře se zelenou paprikou z Řecka

Kuře se zelenou paprikou z Řecka

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a osmahneme na másle ze všech stran. Pomalu podléváme vínem, až se vytvoří pára. Podlijeme ještě sklenkou vody a... více o Kuře se zelenou paprikou z Řecka

20 minut
Zelené mole

Zelené mole

Maso nakrájíme na plátky nebo na kostičky a v omáčce prohřejeme za občasného míchání asi 5 až 10 minut. Prohřátý pokrm osolíme, na talíře dáme velké... více o Zelené mole

70 minut
Chile Con Carne II.

Chile Con Carne II.

Drobně nakrájenou slaninu se salámem vysmahneme, přidáme krájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova, přidáme chilli. K cibuli s česnekem dáme maso... více o Chile Con Carne II.

70 minut
Chile Con Carne I.

Chile Con Carne I.

Fazole namočíme přes noc do neslaného vývaru. Druhý den fazole ve vývaru uvaříme s 1 nakrájenou cibulí. Do pánve dáme drobně nakrájenou slaninu,... více o Chile Con Carne I.

50 minut
Urupánské kuřecí enchiladas II.

Urupánské kuřecí enchiladas II.

Na pánvi v oleji opečeme kuřecí stehna po všech stranách dozlatova. Osolíme, přidáme sekanou cibuli, omáčku z červených paprik, zředíme vodou a... více o Urupánské kuřecí enchiladas II.

Čínská pánev

Čínská pánev

Maso nakrájíme na drobné kostičky, smícháme se sójovou omáčkou, vínem, solamylem a kořením a dáme odležet alespoň na 1/2 hodiny do chladničky. Na... více o Čínská pánev

120 minut
Krocan (krůta) se žemlovou nádivkou

Krocan (krůta) se žemlovou nádivkou

Opláchnutého krocana osušte, osolte na povrchu i uvnitř a nechejte chvíli odležet. Žemle pokrájené na kostičky zalijte trochou mléka rozšlehaného se... více o Krocan (krůta) se žemlovou nádivkou

Krocan (krůta) s játrovou nádivkou

Krocan (krůta) s játrovou nádivkou

Opláchnutého krocana osušte, osolte na povrchu i uvnitř a nechejte chvíli odležet. Žemle pokrájené na plátky pokapte smetanou a nechejte prosáknout.... více o Krocan (krůta) s játrovou nádivkou

Kuře pečené s hříbky

Kuře pečené s hříbky

Omáčka - sauce bordelaise: Na pánvi smícháme všechny přísady a na mírném příkonu dusíme 30 minut. Přidáme víno a připravený základ, zamícháme a vaříme... více o Kuře pečené s hříbky

Kuře podle Cyrila

Kuře podle Cyrila

Vykostěné kuře nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vložíme do rozpáleného oleje. Dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli... více o Kuře podle Cyrila

Medailónky z kuřete

Medailónky z kuřete

Prsíčka nakrájené na větší plátky, nebo maso ze stehen naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme na ně plátek anglické slaniny a pórek.... více o Medailónky z kuřete

Pikantní kuřecí závitky se žampióny

Pikantní kuřecí závitky se žampióny

Čtyři větší kuřecí řízky naklepeme, potřeme obyčejnou hořčicí. Osolíme, přidáme trochu vegety, opepříme a takto upravené maso necháme naložené 1 den v... více o Pikantní kuřecí závitky se žampióny

60 minut
Vepřové závitky s ořechy

Vepřové závitky s ořechy

Plátky vepřové kýty lehce naklepeme, osolíme, opepříme, na každý položíme plátek anglické slaniny, posypeme nasekanými vlašskými ořechy, dáme na ně... více o Vepřové závitky s ořechy

60 minut
Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Porce kuřete opečeme na tuku ze všech stran, osolíme, přidáme několik zrnek celého pepře, rozsekanou cibuli a dusíme asi 15 minut. Potom rozmícháme... více o Kuře v pivní omáčce

Kuře v alobalu s lečem

Kuře v alobalu s lečem

Lečo krátce podusíme na pánvi, aby zhoustlo. Čtvrtky kuřete osolíme, opaprikujeme a potřeme utřeným česnekem. Párky přepůlíme a několikrát nařízneme.... více o Kuře v alobalu s lečem

maso

maso

Masox rozpustíme v 200 ml vody a necháme přejít varem. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme z ní plátky, které osolíme a opepříme. Cibule... více o maso

75 minut
Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Konzervu rozpustíme na pánvi, přidáme prolisovaný česnek, kečup a necháme provařit. Scezené těstoviny smícháme... více o Zapečené těstoviny s vepřovkou

90 minut
Mlsné kuře

Mlsné kuře

Kuře uvnitř vytřeme rozetřeným čenekem (nesolíme) a bříško vycpeme rolkami z uzeného a sýra. (Vždy zarolujeme sýr do šunky) vejde se tam cca 6 roliček... více o Mlsné kuře

Pečené kuře po Římsku

Pečené kuře po Římsku

Kuře omyjeme, osušíme, osolíme a důkladně potřeme směsí bylinek. Mezitím si na olivovém oleji podusíme drůbky spolu s telecím masem nakrájeným na na... více o Pečené kuře po Římsku

Krůtí špíz s omáčkou z ovčího sýra

Krůtí špíz s omáčkou z ovčího sýra

Maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso a cibuli střídavě napichujeme na špízové jehly. Osolíme a... více o Krůtí špíz s omáčkou z ovčího sýra

Kuře na hořčici II.

Kuře na hořčici II.

Osolená stehna vložíme do pekáče a obložíme cibulí. Vložíme 5-6 lžic hořčice a podlijeme vodou, přiklopíme a necháme péct až do propečení stehen. V... více o Kuře na hořčici II.

30 minut
Salpicon

Salpicon

Maso uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Studené maso rozkrájíme na malinké kousky a dáme do misky. Přidáme jemně nasekanou cibuli,... více o Salpicon

30 minut
Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Maso nakrájíme na tenké plátky a z utřeného česneku a všech dalších ingrediencí připravíme marinádu. Plátky marinádou důkladně po obou stranách... více o Vepřové plátky na medu

Játra s pórkem

Játra s pórkem

Játra nakrájíme na dlouhé tenké plátky a smícháme se Solamylem a vodou. Na rozehřátém oleji játra za stálého míchání prudce osmažíme. Když se kousky... více o Játra s pórkem

Guláš ukrutný

Guláš ukrutný

Guláš vaříme pokud možno v papiňáku - pokud jej nemáte, je nutné si popsaný postup přizpůsobit tj. zejména prodloužit dobu dušení masa. Ještě než... více o Guláš ukrutný

Gyros se zeleninou a jogurtovou omáčkou

Gyros se zeleninou a jogurtovou…

Maso nakrájíme na úzké proužky, 2 stroužky česneku nakrájíme na velmi jemno. V míse promícháme maso, sekaný česnek, koření, sůl a několik lžic oleje.... více o Gyros se zeleninou a jogurtovou omáčkou

20 minut
Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, potřeme je z obou stran olejem a necháme odležet. Potom obalíme ve strouhance ... více o Pečené obložené řízky

80 minut
Kotlety na pomerančích

Kotlety na pomerančích

Kotlety naklepeme, na okrajích trochu nařízneme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme silněji máslem a vyložíme kolečky cibule a kolečky oloupaného... více o Kotlety na pomerančích

Vepřové v pekáčku

Vepřové v pekáčku

Vepřové maso nakrájené na tenké plátky naklepeme, potřeme olejem a necháme nejméně 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným... více o Vepřové v pekáčku

75 minut
Kuře s citrónem v soli

Kuře s citrónem v soli

Celé kuře umyjeme, osušíme a vložíme dovnitř citrón, který jsme vidličkou propíchali. Na dno pekáče dáme vrstvu soli, položíme na ní kuře a přikryjeme... více o Kuře s citrónem v soli

45 minut
Katův šleh

Katův šleh

Kýtu nakrájíme na širší nudličky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, společně osmahneme, podlijeme trochou vody,... více o Katův šleh

Játrové řízky v jablečném těstíčku

Játrové řízky v jablečném těstíčku

Játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na řízky, opepříme. Vejce v misce rozšleháme, přidáme víno, hladkou mouku, sůl, vše důkladně rozšleháme vidličkou.... více o Játrové řízky v jablečném těstíčku

Drůbeží játra v zelených nudlích

Drůbeží játra v zelených nudlích

Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle ze všech stran opečeme kousky jater.... více o Drůbeží játra v zelených nudlích

30 minut
Pekingské nudličky s kuřecím masem

Pekingské nudličky s kuřecím masem

Sójové nudličky spaříme vývarem a necháme 15 minut stát. Pak je scedíme a smícháme s kousky nakrájeného kuřecího masa. Na oleji zpěníme utřený česnek,... více o Pekingské nudličky s kuřecím masem

30 minut
Čínské placičky

Čínské placičky

Kuře nakrájíme na malinké kousky (čtverečky nebo nudličky). Dáme do misky, přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Necháme několik hodin proležet... více o Čínské placičky

60 minut
Kuře v černém pivu

Kuře v černém pivu

Kuře naporcujeme, zespodu potřeme porce hořčicí, dáme do vymaštěného a nasekanou cibulí vyloženého pekáče. Osolíme, opaprikujeme a zalijeme necelou... více o Kuře v černém pivu

60 minut
Kuřecí stehna v jogurtu

Kuřecí stehna v jogurtu

Kuřecí stejna omyjeme, osušíme, položíme na olejem vymazaný pekáč, přikryjeme jogurtovou omáčkou a dáme na noc do chladna. Druhý den pečeme ve vyhřáté... více o Kuřecí stehna v jogurtu

15 minut
Minutková kuřecí směs

Minutková kuřecí směs

Cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka zpěníme na oleji, přidáme kuřecí maso a odblaněná drůbeží játra - oboje pokrájené na hranolky - a za stálého... více o Minutková kuřecí směs

Španělská žebírka

Španělská žebírka

Žebírka potřeme směsí z oleje, česneku, chilli koření, majoránky, pepře a soli. Necháme do druhého dne odležet v chladničce. Odleželá žebírka... více o Španělská žebírka

Kuřecí soté

Kuřecí soté

Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky, obalíme v Solamylu. Dáme na pánev s olejem, opečeme za stálého míchání. Olej slijeme, přidáme na kolečka... více o Kuřecí soté

30 minut
Kuřecí Cordon Bleu

Kuřecí Cordon Bleu

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý řízek položíme plátek šunky a plátek sýra. Řízky přehneme, strany upevníme párátky,... více o Kuřecí Cordon Bleu

Labužnické kuřecí řízky

Labužnické kuřecí řízky

Z řízků nakrájíme malé medailonky, posolíme, opepříme, posypeme mírně zázvorem a pokapeme olejem. Necháme v misce několik hodin proležet. Potom... více o Labužnické kuřecí řízky

30 minut
Kuřecí prsíčka po vídeňsku

Kuřecí prsíčka po vídeňsku

Prsíčka vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme ve vajíčkách rozšlehaných s trochou mléka a ve strouhance. Na másle smažíme do zlatova.... více o Kuřecí prsíčka po vídeňsku

Katův šleh III.

Katův šleh III.

Maso nakrájíme na kousky a na oleji orestujeme do měkka. Přidáme pokrájené feferonky nebo chilli koření, pokrájené kyselé okurky, hořčici, sůl, pepř a... více o Katův šleh III.

75 minut
Karamelové kuře

Karamelové kuře

Rozpálíme troubu. Kuře rozložíme do pekáče. Rozmícháme přísady a křidýlka zalijeme. Pečeme asi 1 hodinu.... více o Karamelové kuře

Grilovaná kuřecí prsíčka

Grilovaná kuřecí prsíčka

Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na oleji s máslem osmahneme. Pokud budeme... více o Grilovaná kuřecí prsíčka

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • ...
  • 126
  • Další stránka

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

Poslední sledované recepty

62
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)
Babiččin páteční půst …
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Míša řezy
Míša řezy
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz Nestárnoucí divoška Kate Mossová (51): Z večírku ji museli táhnout!

Nestárnoucí divoška Kate Mossová (51): Z večírku ji museli táhnout!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact