• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Zakysaná smetana

Zakysaná smetana

Podobné ingredience

  • Kokosová smetana
  • Kyselá smetana
  • Nízkotučná smetana
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

30 minut
Kuře na paprice s těstovinami

Kuře na paprice s těstovinami

Papriku nakrájíme najemno. Prsa naklepeme, osolíme, opečeme a vyndáme na teplé místo. Na zbytku tuku orestujeme papriku. Sáček Kuře na paprice vsypeme... více o Kuře na paprice s těstovinami

TĚSTOVINOVÝ NÁKYP S KRŮTÍMI PRSÍČKY

TĚSTOVINOVÝ NÁKYP S KRŮTÍMI PRSÍČKY

Těstoviny uvaříme a scedíme. Žampióny nakrájíme na plátky, rajčata na kostky a smícháme s těstovinami a hráškem. Troubu předehřejeme na 200°C. Maso... více o TĚSTOVINOVÝ NÁKYP S KRŮTÍMI PRSÍČKY

SEKANÁ PEČENĚ NA HOUBÁCH

SEKANÁ PEČENĚ NA HOUBÁCH

Brambory prolisujeme, cibulky nasekáme, jalovec rozdrtíme, vše smícháme s masem, vejcem a mlékem, osolíme a opepříme. Ze směsi utvoříme šišku, potřeme... více o SEKANÁ PEČENĚ NA HOUBÁCH

Buritos (mexická dobrůtka)

Buritos (mexická dobrůtka)

Mleté maso prudce opečeme a podusíme na oleji, osolíme a okořeníme. Tortilly pokropíme vodou nebo proložíme navlhčenými papírovými ubrousky, zabalíme... více o Buritos (mexická dobrůtka)

45 minut
Štika v bílé omáčce

Štika v bílé omáčce

Porce ryby vložíme na 5 minut do osolené horké vody, pak ji vyjmeme a necháme okapat. V litru vody uvaříme nadrobno nakrájenou zeleninu, protlačíme jí... více o Štika v bílé omáčce

Masová pánev

Masová pánev

Maso nakrájíme na malíček silné proužky, osolíme, opepříme a posypeme jemně nasekanými stroužky česneku. Cibuli nasekáme, papriky rozkrájíme na... více o Masová pánev

Pikantní drůbeží jatýrka s barevnou rýží

Pikantní drůbeží jatýrka s barevnou…

Na hlubší pánev dáme orestovat slaninu, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a promícháme. Po zesklovatění cibule přidáme pórek nakrájený na kostky a... více o Pikantní drůbeží jatýrka s barevnou rýží

piškotové banány

piškotové banány

V misce si rozmícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem (kdo má radši sladší přidá i cukr moučkový), banány nakrájíme na kolečka. Do misky na dno... více o piškotové banány

Pivní salát

Pivní salát

Salám oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do salátové mísy. Společně povaříme kečup, olej, ocet worchestrovou omáčku, hořčici, chilli... více o Pivní salát

Těstoviny s kapari

Těstoviny s kapari

Těstoviny si uvaříme v osolené vodě a slijeme. Mezitím si připravíme směs. Do hlubší pánve dáme na kousky nakrájenou slaninu a necháme orestovat,... více o Těstoviny s kapari

60 minut
Vesnický boršč

Vesnický boršč

Omyté maso zalijeme 1 a 1/2 litrem vody, osolíme, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Vaříme hodinu. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, vložíme... více o Vesnický boršč

Kyselo s klobásou

Kyselo s klobásou

Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme na kostky, vložíme do vařící osolené vody, přidáme kmín a vaříme až jsou skoro měkké. Potom přidáme mléko a... více o Kyselo s klobásou

Křenová omáčka s jablky

Křenová omáčka s jablky

Jablko omyjeme, oloupeme, najemno nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo. vejce oloupeme a vyjmeme žloutek. Bílek nakrájíme a... více o Křenová omáčka s jablky

Farmářský guláš

Farmářský guláš

Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájenou papriku a 5 minut povaříme, poté přidáme... více o Farmářský guláš

Pečené brambory s kaviárem

Pečené brambory s kaviárem

Brambory důkladně očitíme kartáčkem pod tekoucí vodou a zabalíme je do alobalu. V předehřáté troubě pečeme při střední teplotě asi 45 minut. Smetanu... více o Pečené brambory s kaviárem

Zapečený květák IV.

Zapečený květák IV.

Lehce ovařený květák rozdělíme na růžičky. Šunku rozkrájíme na malé kostičky. Polovinu strouhaného sýra, vejce, sůl a zakysanou smetanu dobře... více o Zapečený květák IV.

45 minut
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a povaříme ve vývaru spolu s bobkovými listy celým pepřem doměkka. Dýňovou dužinu nakrájíme na kostky... více o Dýňová polévka

Tokáň

Tokáň

Očištěné maso opláchneme, nakrájíme na nudličky, osolíme, vložíme do kastrolu na rozpuštěnou, na nudličky nakrájenou slaninu a opečeme. Po chvíli... více o Tokáň

Barevný koláč

Barevný koláč

Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, postupně přidáváme vejce (jedno po druhém) a třeme, poté přidáme kysanou smetanu a nakonec polohrubou... více o Barevný koláč

Fazole na paprice

Fazole na paprice

Fazole přebereme, opereme a namočíme do studené vody. Druhý den je uvaříme doměkka. Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme papriku,... více o Fazole na paprice

Polévka z kyselého mléka

Polévka z kyselého mléka

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme s kmínem a solí. Z másla mouky uděláme světlou jíšku, vmícháme celé vejce a když vejce ztuhne,... více o Polévka z kyselého mléka

Vepřová panenka v zelném závitku na víně

Vepřová panenka v zelném závitku na…

Osm zelných listů povaříme 3 minuty v osolené vodě, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Maso omyjeme, osušíme, opečeme ze všech stran na lžíci... více o Vepřová panenka v zelném závitku na víně

Rokfórový koláč

Rokfórový koláč

Rozehřejeme 200 g másla, rozmícháme je s vínem, moukou a špetkou soli, vypracujeme pružné těsto, které dáme na 30 minut do chladničky. Šalotky... více o Rokfórový koláč

Štika ve vinné omáčce

Štika ve vinné omáčce

Filety omyjeme, osušíme a obalíme slaninou. Na kostičky nakrájené šalotky zasklovatíme na dvou lžících másla. Přidáme filety a krátce opečeme.... více o Štika ve vinné omáčce

Zapečená rýže se zelím a smetanou

Zapečená rýže se zelím a smetanou

Rýži několkrát propláchneme teplou vodou, nakonec studenou vodou a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži, kterou prudce osmahneme... více o Zapečená rýže se zelím a smetanou

Kuře pečené na zelí

Kuře pečené na zelí

Na dno pekáče poklademe vrstvu zelí, posypeme grilovacím kořením, oreganem a vločkami másla. Dále poklademe naporcovaným, mírně osoleným kuřetem a... více o Kuře pečené na zelí

Rychlá pomazánka

Rychlá pomazánka

Salám s nivou nastrouháme (nebo rozmixujeme) - dle zkušeností a smícháme se smetanou. Výborná pomazánka na jednohubky, chlebíčky, ale i k večeři či ke... více o Rychlá pomazánka

50 minut
Kuřecí řízky s nivou

Kuřecí řízky s nivou

Na oleji osmahneme cibulku a trochu špeku, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí řízky - propečeme. Do této směsi nadrobíme nivu a necháme roztavit,... více o Kuřecí řízky s nivou

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Brambory oloupeme a prolisujeme. Z brambor, špetky soli, žloutků a mouky vypracujeme vláčné těsto. Meruňky oloupeme a zbavíme pecek. Místo pecky... více o Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Kotlety na paprice

Kotlety na paprice

Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v paprice a mouce a na polovině rozpáleného oleje z obou stran prudce opečeme. Osmažené... více o Kotlety na paprice

Čočková polévka se zelím

Čočková polévka se zelím

Čočku přebereme a namočíme na několik hodin do studené vody. Potom vodu slijeme, čočku zalijeme čistou vodou a zvolna vaříme. K poloměkké přidáme zelí... více o Čočková polévka se zelím

15 minut
Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Avokádo rozkrojíme na poloviny, odstraníme jádro, oloupeme a nakrájíme na kousky. V míse kousky rozmačkáme vidličkou na hrubou kaši. Vmícháme nasekané... více o Mexické "Guacamole"

Zadělávaná slepice

Zadělávaná slepice

Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme, podlijeme vřelou vodou a dusíme. Přidáme celou cibuli a koření. Z másla a mouky připravíme světlou... více o Zadělávaná slepice

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Brambory oloupeme, přidáme sůl, kmín a vaříme. Když se brambory trochu povařily, přidáme drobně nakrájené kysané zelí, klobásu nakrájenou na kolečka a... více o Slovenská kapustnice

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Cukety očistíme, jednu nakrájíme na plátky, ostatní na kostičky. Plátky cukety osmahneme na rozpáleném oleji, sejmeme z plotny a necháme v teple.... více o Cuketová polévka se salámem

Zelený dip

Zelený dip

Všechny uvedené suroviny smícháme dohromady. Dip necháme vychladit a podáváme k fondue.... více o Zelený dip

Vepřové ledvinky po maďarsku

Vepřové ledvinky po maďarsku

Očištěné ledvinky rozpůlíme, odstraníme z nich močové kanálky a v několika vodách dobře vymneme. Poté je důkladně osušíme a nakrájíme příčně na plátky... více o Vepřové ledvinky po maďarsku

Králík na víně

Králík na víně

Omyté porce králíka potřeme solí a pepřem. Na rozehřátém oleji maso opečeme, přidáme majoránku, bobkový list, podlijeme vínem a vývarem. Dusíme pod... více o Králík na víně

Blinčiky s houbovým kaviárem

Blinčiky s houbovým kaviárem

Sušené houby namočíme, necháme asi 15 minut nabobtnat a scedíme. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji osmažíme na... více o Blinčiky s houbovým kaviárem

Rýžové lívanečky

Rýžové lívanečky

Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě teplou ji rozmixujeme. Vmícháme mouku, krupici, špetku badyánu, vejce a vypracujeme těsto, které necháme 6... více o Rýžové lívanečky

Salát norské hospodyňky

Salát norské hospodyňky

Krevety uvaříme a v misce promícháme s hráškem, najemno nasekanou okurkou a cibulkou. Vmícháme majonézu, kysanou smetanu a okořeníme bílým pepřem.... více o Salát norské hospodyňky

Řízky po cikánsku

Řízky po cikánsku

Omyté, lehce naklepané kotlety obalíme ve směsi koření a mouky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji orestujeme slaninu... více o Řízky po cikánsku

150 minut
Hovězí na celeru

Hovězí na celeru

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dobře naklepeme. Polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky. Marinádu připravíme smícháním vody, octa a... více o Hovězí na celeru

30 minut
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Fazole propláchneme a na 6 hodin namočíme do vody. V téže vodě je pak uvaříme doměkka spolu s mrkví a cibulí vcelku. Ze sádla a mouky upražíme růžovou... více o Fazolová polévka

Zeleninové placičky

Zeleninové placičky

Cibuli nakrájíme na nudličky, omytou a očištěnou zeleninu na tenké plátky. Oloupané, omyté brambory nastrouháme, osolíme a opepříme. Zeleninu podusíme... více o Zeleninové placičky

Rybí salát se zeleninou

Rybí salát se zeleninou

Zeleninu osolíme, polijeme rajčatovým pyré a několik minut podusíme. Ze sleďů sloupneme kůžičku a nakrájíme je i s cibulí na menší kousky. Vložíme do... více o Rybí salát se zeleninou

Kuřecí řízky se žampionovou omáčkou

Kuřecí řízky se žampionovou omáčkou

Víno svaříme s vodou, přidáme žampiony nakrájené na čvrtky (příp. osminky - podle velikosti) a necháme přejít varem. Okořeníme bazalkou, rozmarýnem,... více o Kuřecí řízky se žampionovou omáčkou

Italská omáčka

Italská omáčka

Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev, celer a za stálého míchání... více o Italská omáčka

Rebarborový dort

Rebarborový dort

Připravíme těsto a zabalené do fólie je na 30 minut uložíme do chladu. Rebarboru oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zasypeme ji 100 g cukru, přidáme... více o Rebarborový dort

Houby nakyselo

Houby nakyselo

Houby očistíme, nakrájíme a osolíme. Pod pokličkou je necháme dusit ve vlastní šťávě, až tekutina vysmahne. Potom přidáme na kostičky nakrájenou... více o Houby nakyselo

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Další stránka

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Kristýna Schicková ukázala syny: Model po mámě a fotbalista po slavném strejdovi

Kristýna Schicková ukázala syny: Model po mámě a fotbalista po slavném strejdovi

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Nedávno navštívené recepty:

Bifteky se zeleným pepřem Bramborové noky - příloha ke gulášům Černá buchta jednička
Apple pie Bábovka olejová Osvěžující jogurtový koláč
Kuřecí prsa se žampiony II. Balkánské řezy II. Šopský salát II.
Obložená vejce Oříškovo-nugátová roláda Houbové placičky s rýží

Další doporučené ingredience:

Wei-su Whisky Worcestrová omáčka Yufka Zadní část zajíce
Zahradní šneci Zahušťovadlo Zaječí hřbet Zaječí maso Zákys
Zakysaný krém Rama Zálivka Zasmážka Zavařenina Zavářka
Závin Vitana Zavináče Zázvor Zázvor - mletý Zázvorky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Zakysaná smetana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact