• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Voda

Voda

Podobné ingredience

  • Horká voda
  • kokosová voda
  • Minerální voda
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Rychlá fazolovka

Rychlá fazolovka

Do vody dáme propláchnuté fazole, mrkev (pokud použijete mraženou , bude to rychlejší) a bujon a dáme vařit. Pak zahustíme jíškou, přidáme majoránku,... více o Rychlá fazolovka

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Omytá jablka rozkrájet, vyndat jadřince, podlít vodou a přivést k varu (udržet jen v mírném klokotu) - nemíchat, aby z toho nebyla kaše. Přidat oprané... více o Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Kompot z černého bezu

Kompot z černého bezu

Natrhané bezinky opereme, necháme okapat. Naplníme sklenice - stlačíme jen volně a zalejeme nálevem. Uzavřené sklenice sterilizujeme 15-20 min. a... více o Kompot z černého bezu

Kanadský salát

Kanadský salát

Chleba a angl. slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme. Z vody, octa, cukru, soli, pepře,oleje a česneku uděláme zálivku. Sladkokyselou dle chuti. Do... více o Kanadský salát

Poalkoholická masakr česnečka

Poalkoholická masakr česnečka

Oloupeme brambory, osolíme a dáme vařit. Až budou brambory měkké, přídáme masox, 2 lžíce sádla a 4 lžíce pepře. Po chvilce vaření přidáme rozmačkaný... více o Poalkoholická masakr česnečka

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Do větší mísy dáme mouku, osolíme a přilijeme smíchané mléko, vodu a vejce. Mícháme, až těsto začne dělat bubliny. Housky nakrájíme na kostičky, ... více o Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Šmakoun s houbovou omáčkou

Šmakoun s houbovou omáčkou

Houby zalijte vodou nejlépe několik hodin předem a pak vařte půl hodiny. Cibulku nasekejte nadrobno, osmažte na oleji, přidejte houby a vývar z hub,... více o Šmakoun s houbovou omáčkou

Čínská polévka se skleněnými (rýžovými) nudlemi

Čínská polévka se skleněnými …

Jidášovo ucho namočíme na půl hodiny do vody, aby houba nabyla na objemu. Potom ji pokrájíme na menší kousky. V hrnci uvaříme silný vývar z kousků... více o Čínská polévka se skleněnými (rýžovými) nudlemi

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme. Doporučuji hlídat a nenechat dojít až do zlatova (jinak by se mohla připálit během další přípravy). Přidáme po... více o Gulášová polévka po anglicku

Pravé ruské kvašáky

Pravé ruské kvašáky

Do 4 litrových lahví naskládáme okurky (nejlépe větších rozměrů) a proložíme je: mrkev a petržel nakrájená na kolečka, cibule, kopr, křen (pro... více o Pravé ruské kvašáky

Gyros na smetaně

Gyros na smetaně

Maso nakrájíme na nudličky, dáme do přiměřeně velké mísy, přidáme gyros koření a promícháme. Zalijeme olejem a mlékem, zhruba v poměru 2:1 přidáme... více o Gyros na smetaně

Tvarůžkové koule

Tvarůžkové koule

Bramborové těsto v prášku zašleháme metlou na sníh do studené vody, okořeníme muškátem a 10 munit necháme odstát. Tvarůžky nakrájíme na kostky o hraně... více o Tvarůžkové koule

Sladké oříškové noky

Sladké oříškové noky

Vejce rozklepneme do litrové odměrky, doplníme do 1/2 litru studenou vodou a nalijeme do misky. Cukr, vanilkový cukr a asi polovinu lískových oříšků a... více o Sladké oříškové noky

Okurky s celerovou natí

Okurky s celerovou natí

Připravte si nálev a povařte asi 15 minut. Do poloviny sklenic narovnejte trochu větší okurky, přidejte 3 kolečka cibule, 5 koleček mrkve, 5 kostiček... více o Okurky s celerovou natí

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Svaříme vodu se solí na 4% roztok (na 1 l vody 40g soli) a necháme vychladnout. Zeleninu oloupeme a očistíme. Květák rozebereme na menší růžičky,... více o Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Krémové řezy s vaječným koňakem

Krémové řezy s vaječným koňakem

Žloutky, cukr, vodu a olej šleháme do pěny. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva, obarvíme těsto kakaem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto... více o Krémové řezy s vaječným koňakem

80 minut
Kuře na víně II.

Kuře na víně II.

Kuře rozporcujeme a obalíme v hladké mouce. Na oleji a másle osmažíme cibulku a česnek nakrájené na kolečka do zlatova, přidáme obalené kuře a také... více o Kuře na víně II.

Ořechy v karamelu

Ořechy v karamelu

Cukr s vodou dáme svařit na světlý karamel, přidáme kousek másla a lžíci smetany, odstavíme vmícháme ořechy. Občas promícháme a necháme vychladnout.... více o Ořechy v karamelu

Povidlové pirohy

Povidlové pirohy

Z mouky a vody uděláme těsto, které se bude podobat konzistenci žvýkačce. Z těsta vyválíme tenčí placku. Dáme vařit větší hrnec s vodou. Placku jakoby... více o Povidlové pirohy

Super pražský PIZZA chléb

Super pražský PIZZA chléb

Vše promíchat a přidat 1 celé droždí (kvásek) plus půl l vody. Nechat vykynout. Po vykynuti vyválet 2 šišky, pomazat olivovým olejem a posypat solí.... více o Super pražský PIZZA chléb

Nejoblíbenější celozrnný tousťák

Nejoblíbenější celozrnný tousťák

Všechny ingredience dáme v obvyklém pořadí do pekárny, semínka můžeme pro výraznější chuť opéct na pánvi. Pečeme na programu Basic/Základní/White... více o Nejoblíbenější celozrnný tousťák

Ořechovka III.

Ořechovka III.

Ořechy pokrájíme na čtvrtky a vložíme do 3 litrové sklenice. Přidáme hřebíček, celou skořici a 1 litr vodky. Zakryjeme víčkem, nebo alobalem a dáme na... více o Ořechovka III.

Linecké košíčky s jahodami

Linecké košíčky s jahodami

Na přípravu těsta všechny suroviny na vále spojíme a vypracujeme hladké těsto. Těstem plníme formičky košíčků a dáme péct. **Elektrická trouba:** asi... více o Linecké košíčky s jahodami

Rychlá fazolová polévka

Rychlá fazolová polévka

Čočkovou polévku začneme připravovat dle návodu na sáčku. Po začátku varu přidáme nakrájené brambory, asi tak po 5 minutách přidáme konzervu fazolí ... více o Rychlá fazolová polévka

Vinařské kotlety

Vinařské kotlety

Pekáček silně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou (může jí být více i na dně, dělá omáčku). Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme.... více o Vinařské kotlety

Ředkvičkový salát s vejci

Ředkvičkový salát s vejci

Salát natrháme na kousky, ředkvičky, nakrájíme na plátky, cibuli na jemná kolečka nebo půlkolečka. Lehce promícháme v míse a zalijeme zálivkou. Na... více o Ředkvičkový salát s vejci

Ostravan

Ostravan

Piškot: bílky + cukr krupice = vyšleháme, žloutky + cukr moučka = vyšleháme, obě hmoty smícháme, lehce vmícháme mouku (v dortové formě upečeme korpus)... více o Ostravan

Rizoletto

Rizoletto

Tenhle recept vzniknul takřečeno jako z nouze ctnost. Vzniklo ale velmi lahodné jídlo, které je nejblíže rizotu. Cibuli nakrájíme na kostičky a... více o Rizoletto

Rychlá špenátová polévka

Rychlá špenátová polévka

Do hrnce nalijeme tak 200-300 ml vody, přidáme mražený špenátový protlak a necháme na mírném ohni rozpustit. Postupně oloupeme česnek, který... více o Rychlá špenátová polévka

Adrijská Ciabatta

Adrijská Ciabatta

Omládek: droždí smíchame s vodou, necháme chvilku odstát. Mouku nasypeme přes síto do velké mísy, přidáme rozpuštěné droždí, ze začátku smícháme... více o Adrijská Ciabatta

Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Mouku prosejeme do větší mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vlažné mléko a necháme vykynout. Potom vmícháme... více o Skořicoví šneci

Česnečka s bílkovými nočky

Česnečka s bílkovými nočky

Na sádle zpěníme utřené stroužky česneku a zalijeme litrem vody. Z bílků ušleháme sníh,lžičkou klademe do vařící vody malé nočky a povaříme. Žloutky... více o Česnečka s bílkovými nočky

Zálivka na saláty

Zálivka na saláty

Rozmixujeme v mixéru. Vypraný hlávkový salát (nebo směs salátů) natrhám na kousky. Přidám jakoukoliv další pokrájenou zeleninu (rajčata, papriky,... více o Zálivka na saláty

Ovocná bublanina

Ovocná bublanina

Žloutky + voda vymíchat, přidat práškový cukr a olej, postupně kakao + mouka + prášek do pečiva, hrst ořechů, rozinky a sníh ze 6-ti bílků. Použijeme... více o Ovocná bublanina

30 minut
Sníh do kremrolí

Sníh do kremrolí

Z bílků a pár zrnek soli (nebo kapky citronové šťávy) ušleháme hustý sníh. (Nejprve se šlehá na pomalou rychlost, která se postupně zvyšuje). V hrnci... více o Sníh do kremrolí

Griotka z černých jeřabin

Griotka z černých jeřabin

Jeřabiny přelejeme litrem vařící vody a necháme 4-5 dnů v chladu, pak lehce promačkáme a přecedíme. Přidáme 400 g cukru a povaříme. Necháme... více o Griotka z černých jeřabin

30 minut
Ostré cukety

Ostré cukety

Cuketu i feferonky nakrájíme na silnější kolečka. Do skleniček dáme vždy k cuketám pár koleček feferonek a stroužek česneku. Zalijeme vlažným nálevem.... více o Ostré cukety

Slovan kostka

Slovan kostka

Těsto: vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vodu, olej a ještě chvíli šleháme. Potom přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme při 180 °C 20... více o Slovan kostka

Hruškový koláč IV.

Hruškový koláč IV.

Z másla, mouky a vody vypracujeme těsto, vyválíme a vyložíme jím formu, na stěnách uděláme okraj. Na těsto poklademe plátky oloupaných hrušek. V... více o Hruškový koláč IV.

Borůvková bomba

Borůvková bomba

Ovoce rozmačkáme s oběma druhy cukru. Smetanu ušleháme s cukrem. Želatinu rozmícháme se 100 ml vlažné vody. Vše vmícháme do připravené ovocné směsi. Z... více o Borůvková bomba

Letní okurková omáčka (jako od babičky)

Letní okurková omáčka (jako od…

Salátové okurky oškrábeme a na struhadle nastrouháme na tenká kolečka, hodně nasolíme a přikryjeme. Brambory nakrájéné na kostičky dáme vařit ( ak jak... více o Letní okurková omáčka (jako od babičky)

Hnědá polévka

Hnědá polévka

Do hrnce dáme na olivový olej dusit nadrobno nakrájenou větší cibuli, přidáme dvě lžíce hladké mouky a umícháme jíšku, do které přidáme brambory a ty... více o Hnědá polévka

Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Ušleháme vejce s cukrem do pěny a postupně zašleháme horkou vodu. Do husté vaječné pěny přidáme prosátou mouku smíchanou s prškem do pečiva. Vylijeme... více o Jahodové pokušení

Ořechový dezert

Ořechový dezert

Žloutky s cukrem a vodou utřeme (ušleháme), přidáme ořechy, mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidáme ušlehané bílky. Pečeme na 180 °C na pečícím... více o Ořechový dezert

Argument pro ředkvičky

Argument pro ředkvičky

Cibulku nakrájíme nadrobno, ředkvičky cca na 3 mm plátky, zelí nakrájíme na kousíčky. Na vyšší pánvi - může být WOK - rozpustíme máslo, přidáme... více o Argument pro ředkvičky

Chlebový kvásek

Chlebový kvásek

První den dáme do 7 dl skleněné zavařovací sklenice o něco méně než do poloviny řidší těsto. Sklenici přikryjeme prodyšnou tkaninou, např. gázou, a... více o Chlebový kvásek

Zelný salát IV.

Zelný salát IV.

Pokrájené zelí, mrkev, celer (popřípadě květák, brokolici), každý druh zvlášt, dáme do vhodné nádoby a přelijeme vřelou osolenou vodou a odstavíme na... více o Zelný salát IV.

Bramborovo hrachové pyré

Bramborovo hrachové pyré

Hrách den předem namočíme a pak rozvaříme. Prolisujeme přes síto. Brambory uvařené jako na kaši slijeme a slitou vodu odložíme. Brambory s... více o Bramborovo hrachové pyré

Obyčejný chléb II.

Obyčejný chléb II.

Ve vlažné vodě rozmícháme sušený kvásek a vlijeme do formy pekárny. Přidáme ocet, mouky, kmín a sůl. Navrch dáme sušené droždí. Pekárnu nastavíme na... více o Obyčejný chléb II.

Malé pizzy

Malé pizzy

Z vody cukru a droždí uděláme kvásek, potom do něj dáme olej a hladkou mouku. Těsto musí být polotuhé. Nakonec necháme chvilku vykynout a tvoříme malé... více o Malé pizzy

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • ...
  • 56
  • Další stránka

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Poslední sledované recepty

41
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
34
Banánové toasty
Banánové toasty
31
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
29
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
26
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Nedávno navštívené recepty:

Lečo s uzeninou Kapr po břeclavsku Citrónový koláč
Brokolicový salát s nivou II. Nudle s tvarohem Hruškové šátečky se skořicí
Špekové knedlíky v alobalu Brambůrky z trouby Brambory (těstoviny) s fazolkami
Listové tyčinky na sladko Fitness špagety s hovězím masem Bramborovo-fazolový salát

Další doporučené ingredience:

Vitacit Vitana Nápady Vitana šikovné recepty Vlákna šafránu Vlasové nudle
Vlašské jádra Vlašské ořechy Vlažná voda Vločky Vltavín
Vodka Vodka broskvová Vodnice Vodové oplatky Vojtěška
Vojtěškové klíčky Vuřty Výhonky Výhonky Afilla Výhonky munga
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Voda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact