Mouku smíchejte s citronovou kůrou.
Máslo utřete s cukrem a postupně vmíchejte vejce a vanilkový extrakt.
Do máslové směsi zapracujte mouku – vznikne...
více o Linecké cukroví ze špaldové mouky
Předehřejte troubu na 180 °C.
Jablka oloupejte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jadřinců. Každý měsíček nakrájejte na několik plátků.
Máslo utřete s...
více o Jablečný koláč ze špaldové mouky
Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte.
Doprostřed udělejte důlek a do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte...
více o Špaldová vánočka
Do mísy nasypte mouku, oba zázvory, skořici, sodu, cukr a sůl.
Přidejte na plátky nakrájené máslo, med a vejce.
Rukama, nebo pomocí robotu, vypracujte...
více o Zázvorové špaldové sušenky
Nejdříve si rozklepneme tři velká vejce, oddělíme bílky od žloutků a z bílků ušleháme sníh.
Mouku, vanilkový cukr, mléko, prášek do pečiva a žloutky...
více o LÍVANCE
Do mísy nastrouháme na hrubém struhadle sýr, přidáme jemně pokrájené uzené maso, opepříme, případně i osolíme, přilijeme trošku mléka, přisypeme...
více o Sýrové karbanátky s uzeným masem
Na másle s olejem osmažíme na kolečka pokrájený pórek, hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Přidat můžeme i kousek květáku...
více o Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Na másle či sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova a poté na ní rozdrobíme obě droždí, které za občasného promíchání necháme pozvolna...
více o Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova a poté do ní rozdrobíme obě droždí, které necháme pozvolně rozpustit a osmažit....
více o Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Brambory dáme do misky a hrubě rozšťoucháme, přidáme vejce, rozdrcený nebo nastrouhaný česnek, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Přisypeme polohrubou...
více o Bramborovo-houbové karbanátky / placičky
Vejce v míse rozmícháme s nastrouhaným česnekem (nemusíme šetřit), solí, pepřem a bylinkami dle chuti. Přilijeme mléko, přisypeme mouku s kypřidelem a...
více o Houbové lívance
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo (nebo máslovou Heru...) a mléko, promícháme, přisypeme mouku s kakaem a kypřidlem,...
více o Kakaový korpus / bábovka z remosky
Na rozpuštěném másle si necháme rozpustit rozdrobené droždí, ke kterému dle chuti a dle toho do jaké polévky chceme zavářku použít, přidáme dále i...
více o Drožďová zavářka
Mleté maso dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli (lze přidat i česnek nebo špetku muškátového oříšku či majoránka), na malé kostičky...
více o Ostravské karbanátky se sýrem
Korpus na remosku o průměru cca 32 cm: z mléka, 2,5 lžic cukru, kakaa a čokoládového pudinku uvaříme pudink dle návodu. Žloutky vyšleháme s cukrem do...
více o Margot řez / dort z remosky
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, scezené vychladlé pokrájené a spařené houby, pokrájenou slaninu a cibuli, nastrouhaný česnek, osolíme a...
více o Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem
Do mísy nasypeme mouku, kakao, cukr, prášek do perníku a sodu. Vše promícháme, přilijeme mléko, olej a přidáme vejce a marmeládu. Vše dobře promícháme...
více o Vláčný perník
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, dochutíme kari kořením (množství dle chuti), přidáme vejce, drobně pokrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Směs...
více o Masové koule v dýňovém pyré
Uvaříme těstoviny v osolené vodě.
Rozpálíme pánev s olejem, přidáme drobně pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky. Necháme zesklovatět....
více o Těstoviny "co dům dal"
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s...
více o Proužky portobello ve strouhance
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny. Vmíchejte mascarpone a postupně zlehka sníh.
Piškoty krátce namáčejte do kávy s...
více o Tiramisu
Mouku společně s máslem, vodou a cukrem vypracujeme v tuhé těsto. Musíme pracovat rychle, aby se máslo moc nerozpustilo. Zabalíme do potravinové folie...
více o Mandlový koláč s hruškami
Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na pánvi smažíme do křupava na kostičky nebo nudličky nakrájenou slaninu (pokud je libová, tak na oleji (a) nebo...
více o Spaghetti alla Carbonara po italsku
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme mouku, kakao a kypřidlo a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme i...
více o Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Remosku o průměru cca 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nebo ji vyložíme pečícím papírem.
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme...
více o Čokoládová buchta z remosky
Kuřecí maso důkladně omyjeme a nakrájíme na libovolné kousky. Můžeme osolit a opepřit.
Nejprve obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v...
více o Kuřecí stripsy jako z kfc
Brokolici nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, předváření není nutné, tepelná úprava smažením je dostatečná. Do mísy přistrouháme sýr a česnek,...
více o Brokolicové placičky (nejen) se sýrem
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme ve větším kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké...
více o Větrník z remosky
Remosku si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji můžeme místo vymazávání vyložit pečícím papírem.
Žloutky vyšleháme v míse s cukry do...
více o Kávový korpus (bábovka) z remosky
Hrubě pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme pokrájenou papriku a dále smažíme asi 2-3 minuty. Přisypeme pokrájené uzené maso a pokračujeme ve...
více o Lečo s uzeným masem
Předehřejeme troubu na 175 stupňů. Vymažeme a vysypeme formu na muffiny.
V míse smícháme dýňové pyré, vejce, olej a cukr. V druhé míse smícháme mouku,...
více o Nutellové muffiny
Cibuli pokrájíme nahrubo a osmažíme dosklovata na oleji. Pak přidáme očištěnou pokrájenou papriku, kterou také osmažíme, aby nám zesládla a poté ji...
více o Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Předehřejeme si troubu na 175 stupňů (elektrická). Do mísy přidáme rozehřáte máslo (dávám 125g klasického másla a 125g Ramy s kokosovým a mandlovým...
více o Tvarohová bábovka s rozinkami
Mouku prosejte se solí, vytvořte důlek a vklepněte do něj vejce. Zapracujte je s 6 lžícemi vody, těsto bude vláčné (můžete přidat vodu). Pomoučněte ho...
více o Uszka s houbami
Zahřejte 1 mléka a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci krupicového cukru a nechte vzejít kvásek. Oba cukry vyšlehejte s vejcem a žloutky do pěny,...
více o Kobližky s čokoládou
Troubu zapněte na 190 °C.
Meruňky přepulte, vypeckujte a řeznou stranou nahoru je urovnejte do zapékací misky, kterou jste vymazali kouskem másla....
více o Meruňkové clafoutis
Hladkou mouku promíchejte s cukrem a špetkou soli. Přidejte kostky studeného másla a vypracujte drobenku. Doprostřed udělejte důlek, přidejte žloutek,...
více o Koláč s medem a meruňkami
Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu.
Omytou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle nebo 1:1 hrubé a jemné struhadlo. Osolíme, přidáme vejce,...
více o Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Škvarky rozmixujeme (jestli nepůjde rozmixovat (dle mixéru), tak přidáme trochu rozpuštěného sádla a pak to jde lépe). Dáme do mísy a přidáme všechny...
více o Škvarkovka
Květák předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.
Cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata. Přidáme na kostičky pokrájené...
více o Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Namelte maso. Smíchejte ho s uvařenou rýží, vejcem, jednou hrstí nadrceného tymiánu, osolte a opepřete.
Mezitím očistěte papriky od jádřinců a naplňte...
více o Plněné papriky s knedlíkem
Na bešamel rozpusťte na pánvi máslo, vsypejte mouku a orestujte. Za stálého míchání přilévejte mléko, krátce vařte a ochuťte nasekaným tymiánem,...
více o Vaječné toasty
Oloupané brambory nakrájejte na malé kostičky a uvařte.
Mezitím nakrájejte slaninu nadrobno a chorizo na plátky, obojí krátce orestujte na másle v...
více o Frittata
Toastový chleba obalte v rozšlehaných vejcích se smetanou, skořicí a cukrem.
Poté ho z obou stran osmažte na přepuštěném másle dozlatova.
Mezitím v...
více o Francouzské toasty s červeným ovocem