Do uvařených a vychladlých těstovin přidáme nadrobno nakrájenou menší cibulku, zeleninu, plechovku kukuřice, šunku na kostičky a vejce vařené natvrdo....
více o Těstovinový salát ze Bzové
Na pánvi orestujeme slaninu nebo bůček, česnek, cibulku, vše nadrobno nakrájené.
Potom přidáme maso, osolíme, opepříme a okořeníme.
Když se maso...
více o Fazolové lusky s mletým masem
Na pánvi si osmahneme osolené a opepřené mleté maso.
V rendlíku na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme mletou paprikou, moukou a...
více o Gulášovka šéfkuchaře Káji
Z uzeného masa uvaříme vývar.
Maso pokrájíme na kousky a vrátíme zpět.
Přidáme zeleninu, masox, podravku, dosolíme, opepříme a na konec přidáme...
více o Uzená polévka (maminčina)
Papriky omyjeme, ukrojíme stopku a vyčistíme středy.
Mleté maso osolíme, okořeníme a smícháme s hrstkou syrové rýže. Touto směsí papriky naplníme....
více o Plněné papriky podle mojí maminky
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší).
Dále přidáme zeleninu, bujón a...
více o Zeleninová polévka s drobením
Krajíce chleba zalijeme vodou a necháme do rána nasáknout. Pak vodu slijeme (ponecháme), neždímáme, jen chleba rozmixujeme.
Do mísy dáme hladkou mouku...
více o Bulky z chleba se semínky a ořechy
Pět krajíců chleba Šumava večer namočíme do studené vody, ve vodě je necháme do rána, ráno přebytečnou vodu slijeme (ponecháme), chleby neždímáme, jen...
více o Dalamánky z chleba
Na rozpuštěném másle se lžící oleje necháme orestovat pokrájené žampiony, pak přidáme oloupané, na kostičky pokrájené brambory, zalijeme mlékem,...
více o Mléčná žampionová polévka
Vejce oloupeme, pokrájíme na měsíčky a narovnáme na talíř, talířek, tác... .
Plátky slaniny pokrájíme na čtverečky a nasucho vyškvaříme na rozehřáté...
více o Dijonská vejce se slaninou
Kapustu uvaříme ve slané vodě na skus, scedíme, necháme dobře okapat, pokrájíme na měsíčky tak, že každý kousek bude mít část košťálu, který nám bude...
více o Kapusta v pivním těstíčku
Brambory pokrájíme a dáme do větší mísy, přidáme uvařené, scezené těstoviny, osolíme, opepříme, přidáme bylinky nebo koření dle chuti, papriku, česnek...
více o Bramborové těstoviny - zapečené
Na pánvi s rozpáleným olejem (pokud je slanina tučná, olej můžeme vynechat) necháme osmažit pokrájenou slaninu. Pak přidáme lehce osmažit nastrouhaný...
více o Česnekové těstoviny se slaninou a špenátem
Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme, na olivovém oleji spěními cibulku přidáme kuřecí maso a osmahneme za občasného míchání přidáme...
více o Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami
Všechny ingredience pokrájíme na malé kostičky.
Smícháme s majonézou, osolíme, opepříme a vychladíme.
Moc dobrý salát, který můžete jíst jen tak, nebo...
více o Letní salát s ředkvičkama
Vepřovou panenku si nakrájíme na medailonky a jen lehce naklepeme klouby ruky.
Osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a provensálskými...
více o Vepřové medailonky na víně
Na oleji osmažíme pokrájenou klobásu, pak přidáme osmažit dozlatova brambory. Nakonec přidáme očištěné, pokrájené listy špenátu a nastrouhaný česnek,...
více o Brambory s klobásou a špenátem
Do vyšších plátků masa opatrně prořízneme kapsy, jemně maso naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme, naplníme smaženicí a mírně přimáčkneme....
více o Kapsy se smaženicí
Česnekové výhonky pokrájíme na malé špalíčky a krátce povaříme v osolené vodě. Pak scedíme, necháme okapat.
Na kousku másla osmažíme dosklovata drobně...
více o Česnekové výhonky s vejci - smaženice
Maso pokrájíme na nudličky, posypeme kořením, zakápneme lžící oleje, přidáme pokrájené česnekové výhonky, promícháme. Směs necháme alespoň dvě hodiny...
více o Nudličky s česnekovými výhonky - minutka
Brambory nakrájíme na větší plátky či kostky, lehce osolíme a vaříme (nejlépe na páře).
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na másle. Přidáme na...
více o Kyselé brambory
Půl hlavy čerstvého zelí nadrobno nakrájíme (v robotu). Přidáme nakrájené papriky (nejlépe červené), nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný trvdý sýr...
více o Salát z bílého zelí II.
Bulgur si dáme vařit. Pórek, hlívu, tuříny a zelí si nakrájíme na požadované kousky. Množství je asi všeho 1:1:1:1.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme...
více o Letní oběd
Česnekové výhonky pokrájíme na menší kousky a v osolené vodě krátce povaříme. Pak je scedíme a necháme okapat. Na pánvi s troškou oleje osmahneme...
více o Česnekové výhonky na slanině
Maso omyjeme, naklepeme, po stranách nařízneme, aby se na pánvi nekroutilo, osolíme, opepříme (podle chuti přidáme jiné koření). Na pánvi rozehřejeme...
více o Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Pozn. 1: Chleba kyne 8-12 hod., takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce a nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. U...
více o Domácí chléb bez hnětení
Rajčata nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s rýží, fazolemi a ledovým salátem nasekaným na nudličky. Ochuťte solí, drceným pepřem a limetkou.
Na...
více o Tostadas se salátem a avokádem
Na oleji orestujte cuketu nakrájenou na půlkolečka. Promíchejte s paprikou, nudličkami cibule, natrhanou čekankou a kukuřicí. Ochuťte a nakonec...
více o Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou
Dobře omyté brambory rozkrájejte na čtvrtky, propláchnutý pórek na kolečka. Zázvor oloupejte a nastrouhejte.
V hrnci rozehřejte polovinu oleje a...
více o Bramboračka s lososem
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory pečlivě omyjte a nakrouhejte na co nejtenčí plátky. Česnek a cibuli oloupejte, cibuli nakrájejte na kroužky....
více o Zapečené brambory se smetanou a parmazánem
Brambory důkladně omyjte, ale slupku neodstraňujte. Rozpulte je a ve vroucí osolené vodě povařte asi 10 minut. Sceďte a nechte stranou.
Troubu...
více o Brambory na estragonu s chřestem
Pečlivě omyté brambory nakrájejte na menší kousky, stejně jako papriku a cuketu. V kastrolu na rozehřátém oleji nejprve osmažte brambory. Přilijte...
více o Ratatouille s bramborami
Pokud máme nové brambory a mladou mrkvičku, pouze je dobře omyjeme a odtrhneme (neodřezáváme) zelené z mrkve. Pokud máme staré brambory a mrkev,...
více o Dušené hovězí po francouzku
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat mleté maso, osolíme a opepříme, k masu přidáme nastrouhaný česnek a drobně pokrájené...
více o Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi
Filety z tresky, kapra, pangasia... nakrájíme na 1 - 1,5 cm silné hranolky (nudličky).
Vejce, koření, solamyl, olej a sůl vymícháme v misce do hladké...
více o Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku
Drobně pokrájenou cibuli na másle nebo oleji osmažíme dosklovata. Přidáme maso nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran....
více o Kuřecí ragú se žampiony
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce...
více o Dušená krkovička se zeleninou
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a orestujeme,...
více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Postup v domácí pekárně: do pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr. Program těsto nebo...
více o Špaldové housky
Všechny suroviny smícháme a vyhněteme do hladkého těsta. Chceme-li si ušetřit práci, vložíme vše do hnětače či domácí pekárny (program na přípravu...
více o Těsto na tortily
Rozbalte listové těsto a nakrájejte ho na proužky cca délka 5 cm a šířka 1 cm.
Na jednotlivé proužky natřete rozkvrdlané vajíčko a posypte kmínem....
více o Nudličky z listového těsta
Těsto: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, moukou, solí a kypřicím práškem, dokud to strukturou nepřipomíná strouhanku. Vyšlehejte mléko s vejci, pak 2/3...
více o Bostonské krémové mufiny
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme. Dále prosolíme, opepříme, posypeme kmínem a červenou paprikou.
Oloupanou žlutou cibuli nakrájíme na větší kousky a...
více o Kuřecí stehna na víně
Do studené vody vložíme vejce, které vaříme přesně 6 minut. Poté vyndáme a zchladíme ve studené vodě.
//Tip: Pokud vejce budete vařit s trochou octa,...
více o Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Cibule rozkrájíme na silné půlměsíčky a necháme restovat na sádle či másle, dokud nezesklovatí. Poté přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat ...
více o Cibulačka s vínem
Česnek oloupeme a půlku hlavičky rozkrájíme po stroužkách na slabá kolečka. Ty orestujeme na rozpáleném sádle či másle dozlatova. Mezitím si nakrájíme...
více o Česnečka pro labužníky