Začneme těstem, které bude potřebovat vykynout. Smícháme si kvasnice s vlažným mlékem a lžičkou cukru. Necháme 2 minuty odstát dokud se na kvásku...
více o Houstičky se sýrem a slaninou
Na oleji osmažíme lehce dorůžova jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i očištěná osolená a opepřená játra.
Po osmažení jater přidáme...
více o Bylinková játrová omáčka se žampiony
Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem.
Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda,...
více o Kančí karbanátky / sekaná
Smetanu vyšleháme na šlehačku, pokud máme nízkoprocentní, přidáme ztužovač šlehačky.
Do šlehačky dále vešleháme mascarpone (nebo domácí smetanovou...
více o Křenové jednohubky / chlebíčky
Na másle osmažíme na nudličky pokrájenou kedlubnu dorůžova.
Po osmažení kedlubnu zaprášíme hladkou moukou a houbovou drtí, kterou necháme buď s...
více o Kedlubnová polévka s bramborem
Maso ochuťte solí, pepřem, kmínem a chilli. Potřete olejem a uložte do vzduchotěsné krabičky alespoň na 2 hodiny do ledničky.
Na pánvi rozehřejte olej...
více o Losos se smetanou a kaviárem
Mušle očistěte, mango oloupejte, obojí nakrájejte na kousky. Šalotku nasekejte najemno stejně jako většinu kopru (4 kousky nechte na ozdobu). Vše...
více o Tataráčky z mušlí a manga
Žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně upéct s...
více o Portobello (nejen) se sušenými rajčaty
Rohlíky pokrájíme na kolečka, na která vidličkou nanášíme pomazánku, do které zapichujeme kolečko klobásy a dozdobíme ještě dle chuti nakládanými...
více o Česnekové jednohubky
Na rozpálené pánvi s troškou sádla či oleje osmažíme pokrájené osolené a opepřené kostky nebo nudličky masa ze všech stran dozlatova. Kdo chce, může...
více o Vepřové se zelím v minutkové verzi
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova, ke které přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a smažíme do povadnutí.
Pak...
více o Polévka z hlívy s vinnými nočky
Žampiony PORTOBELLO očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které drobně pokrájíme.
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájené nohy od...
více o Portobello (nejen) s uzeným sýrem
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou zeleninu a nasekanou celerovou nať, ke které přidáme osmažit nadrobno pokrájené uzené maso a nasekaný...
více o Čočková polévka ze zbylé čočky II.
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, osolíme je a trošku více opepříme. Naklepávat není nutné, ale pokud chceme...
více o Játrová krkovička na pórkovém sosu
Kuřecí stehna vykostíme, v masité části uděláme pár hlubších zářezů, kůži z druhé stany necháme (nemusíme), osolíme, okořeníme dle chuti a promneme,...
více o Kuřecí steak ze stehna ala čína
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, které pokapeme olejem, osolíme, okořeníme a necháme půl hodinky odležet.
Na trošce rozpáleného oleje si maso...
více o Kuřecí kari se žampiony a zeleninou
Na másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova, ke které přidáme osmažit malé nočky z vinné klobásy, které odkrajujeme z prkénka přímo do...
více o Gulášová polévka s vinnou klobásou
Očištěnou a omytou husu si připravíme nejlépe den předem: dáme do pekáče, důkladně nasolíme, okmínujeme z obou stran a necháme přes noc v lednici....
více o Svatomartinská husa 5 hodin pečená
Kachnu očistěte a omyjte zevnitř i zvenku pod tekoucí studenou vodou, nechte ji okapat a osušte papírovou utěrkou. Můžete také odříznout krk, konce...
více o Kachna pomalu pečená
Očištěnou a omytou husu si připravíme nejlépe den předem: dáme do pekáče, důkladně nasolíme, okmínujeme z obou stran a necháme přes noc v lednici....
více o Svatomartinská husa 2
Z husy oškubejte přebytečné brka, případné jemné peří opalte zapalovačem. Z opeřence vyndejte droby, z nich můžete udělat vývar a skvělou polévku....
více o Svatomartinská husa 13 hodin pečená
Jakmile bude maso hotové přendáme je na talíř a dáme osmažit nakrájená rajčátka přidáme smetanu gnocchi necháme povařit a nakonec přimícháme maso.
Už...
více o Smetanovokuřecí omáčka na gnocchi
Na oleji nebo sádle si osmažíme dozlatova na kostičky pokrájené cibule, ke kterým přidáme osmažit na menší kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso...
více o Uzené se zelím
Kuřecí maso si pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme a posypeme kari kořením.
Brokolici rozebereme na růžičky a krátce uvaříme v osolené...
více o Bleskové kuřecí kari s brokolicí
Krkovici pokrájíme na 3 plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme.
V...
více o Krkovice se zelím
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme.
Na pánvi s...
více o Přírodní maso se žampiony - minutka
Širší plátky vepřového masa opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme. Použít můžeme dle chuti i kuřecí nebo krůtí maso. Tímto způsobem v nich uděláme...
více o Kapsy plněné (nejen) sušenými rajčaty
Mandle se slupkou nasypeme do vroucí vody a minutku povaříme. Nevaříme příliš dlouho, aby nebyly "gumové".
Pak je scedíme a ihned, ještě teplé, je...
více o Mandle v pánvi pražené
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou (jen první slupka) cibulí. Během vaření sbíráme...
více o Kuřecí kaldoun - polévka
Cibulku lehce opražíme na másle. Přidáme brambory s mrkví nakrájené na kostičky. Dále přidáme brokolici rozebranou na růžičky. Prohodíme v hrnci a...
více o Brokolicová polévka
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, ochutíme kari kořením a necháme asi půlhodinky proležet.
Rozpálíme si trošku oleje v pánvi, na...
více o Kuřecí kari s pórkem a cizrnou
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dorůžova. Přidáme na plátky pokrájené osolené, opepřené, po stranách nakrojené plátky masa, které osmažíme...
více o Vepřový plátek s listovým špenátem
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které pak vložíme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na plátky, které...
více o Bylinkové vepřové na houbách
Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které dáme dozlatova osmažit pokrájenou farmářskou slaninu na nudličky nebo kostičky.
Přidáme okapané...
více o Farmářské špecle
Žloutky utřeme s cukry a máslem do pěny.
Přisypeme mouku s kypřidlem a solí, přilijeme mléko a vše dobře promícháme.
Do těsta nasypeme a vmícháme dle...
více o Biskupský chlebíček - hrnkový
Celá vejce vyšleháme s cukry, přistrouháme jedno oloupané jablko bez jádřinců, přilijeme olej a mléko a vše promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem,...
více o Vláčný makovník / makovec
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky či kostičky, osolíme a opepříme a dáme smažit dozlatova za občasného promíchání do pánve s troškou...
více o Tandoori masovo-zeleninová směs II.
Vychladlá vařená vejce oloupeme a nastrouháme do mísy, kam přidáme i jemně pokrájenou cibuli a drobně pokrájenou šunku. Následně přidáme majolku a...
více o Sýrovo-šunková pomazánka
Máslo rozpustíme, přihodíme koření a bylinky dle chuti, které zasypeme hladkou moukou, kterou necháme za občasného promíchání zpěnit lehce dorůžova a...
více o Rajská polévka se špeclemi
Na oleji osmažíme slaninu, ke které následně přidáme osmažit i očištěná, pokrájená játra. Po osmažení jater přidáme nasekaný česnek, tymián, hrubě...
více o Bylinková játra (nejen) se slaninou
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme drobně pokrájené uzené maso, které také krátce osmažíme. Ke konci smažení vmícháme...
více o Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme...
více o Plněné knedlíky uzeným masem
Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo...
více o Mleté maso s cizrnou
Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme celý česnek a necháme v oleji pár minut rozvonět, pak vyndáme.
Do česnekového oleje přidáme...
více o Toskánské čatní
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme pokrájené osolené a kari kořením ochucené maso. Osmažíme ze všech stran, ke konci přidáme rozvonět i...
více o Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
V hrnci mírně orestujte najemno nasekanou cibulku s máslem, přidejte fíky a třtinový cukr.
Po 5 minutách přidáme balzamikový ocet a horkou vodu,...
více o Fíkové čatní
Pohanku uvaříme dle návodu v osolené vodě nebo ve vývaru s uzeného masa se snítkou tymiánu.
Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji, ke konci smažení...
více o Pohanka s uzeným masem