Květák rozeberte na menší růžičky. Měly by být zhruba stejně velké, aby se zelenina rovnoměrně propekla. V míse květák zalijte asi dvěma lžícemi...
více o Pečený květák s kari
Dýni omyjte, vydlabejte a pokrájejte na měsíčky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Cizrnu slijte a nasypte mezi dýni. Vše osolte,...
více o Pečená dýně
Řepu důkladně vydrhněte, loupáním se nezdržujte. Bulvy pokrájejte na měsíčky a dejte na plech. Přidejte neoloupané stroužky česneku, vše důkladně...
více o Pečená řepa s česnekem a fetou
V hrnci na rozehřátém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a zázvor. Přidejte na malé kostičky nakrájenou dýni. Vmíchejte kari a ještě 1 minutu...
více o Dýňový krém s kari
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě.
Během vaření nudlí si na pánvi nasucho opražíme mleté nebo...
více o Sladké ořechové nudle (těstoviny)
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě.
Během vaření nudlí si rozdrobíme do misky olešnický tvaroh a...
více o Sladké nudle s olešnickým tvarohem
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) si uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě.
Během vaření nudlí si nastrouháme perník a rozpustíme...
více o Nudle s perníkem
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) si uvaříme dele návodu v mírně osolené vodě.
Během vaření nudlí si rozmícháme do požadované hustoty ...
více o Povidlové těstoviny s tvarohem
Nakrájenou cibulku s dýní zpěníme v hrnci na másle. Přidáme zázvor, hřebíček a kari. Přilijeme bílé víno a vývar, uvedeme do varu a ochutíme...
více o Dýňová polévka.......Danča
Jemně nastrouhané brambory smícháme s vejcem, solí, solamylem a moukou dle hustoty těsta v hladkou hmotu, kterou rozdělíme na stejně velké dílky, z...
více o Zabijačkové bramborové knedlíky
Všetku cibuľu si nakrájame na polcentimetrové kolieska a len polovicu z nej vložíme do rozpálenej masti.
Cibuľu pravidelne miešame, aby sa nám...
více o Francúzska cibuľová polievka
Lososa zbavte kůže, naporcujte na 4 kusy, osolte a opepřete. Každou porci položte na dva plátky slaniny a zabalte ji do nich. V pánvi důkladně...
více o Losos ve slanině s bramborovou kaší
Kuřecí skelety, krky a křídla omyjte, osušte, dejte do pekáče a asi 10 minut pečte v troubě při 220°C. Kořenovou zeleninu s pórkem nakrájejte nahrubo,...
více o Drůbeží vývar s knedlíčky
Do mísy prosejte oba druhy mouky, uprostřed udělejte důlek, do něj rozdrobte droždí a přilijte asi 2/3 vlažného mléka. Lehce promíchejte a nechte v...
více o Vánočka
Kapří filety nakrájejte na 4 porce, důkladně osolte a nechte v chladu pár hodin odležet. V robotu rozdrťte krajíce toustového chleba, můžete je také...
více o Smažený kapr
Brambory uvařte ve slupce ideálně už den předem. Mrkev oloupejte a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky,...
více o Bramborový salát
Předehřejte troubu na 190 °C, kuře omyjte a osušte. Kuře zvenku i zevnitř osolte a opepřete, posypte uzenou paprikou. Pod kůži na prsa zatlačte 50 g...
více o Pečené kuře s nádivkou
Filety z tresky (rozmrazené) potřeme marinádou ze šťávy a trošky jemně nastrouhané kůry jednoho citronu, smíchané se lžící a půl oleje, jemně...
více o Smažená marinovaná treska
Cibule oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme na trošce rozpáleného oleje lehce zezlatovět.
Přidáme na nudličky pokrájený řapíkatý celer, mleté...
více o Kedlubna s mletým masem - dušená
Na másle osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které přisypeme krátce osmažit i na kostičky nebo hranolky pokrájenou oloupanou kedlubnu....
více o Kedlubnová omáčka s koprem
Vločky namočíme do mléka a necháme je 20 - 30 minut nasát mléko.
Mezitím si nastrouháme do mísy syrový květák, sýr a starší, ne zcela tvrdý rohlík....
více o Květákovo - vločkové placičky
Na másle osmažíme na plátky pokrájený řapíkatý celer s kuličkami nového koření, který následně posypeme moukou a ještě krátce osmažíme.
Poté vmícháme...
více o Rajská polévka s řapíkatým celerem
Maso dle vlastního výběru (vepřové, kuřecí, králičí...) pokrájíme na nudličky, které osolíme a okořeníme Adžikou nebo jiným, námi oblíbeným kořením či...
více o Kořeněné masové nudličky s řapíkatým celerem
Syrový květák nastrouháme do mísy na hrubém struhadle do mísy. Přidáme nastrouhaný starší rohlík, uzený sýr a česnek.
Přidáme vejce, opepříme, osolíme...
více o Květákové placičky s uzeným masem a sýrem
Do vody dáme sůl a dáme ji vařit. Mezitím si mozzarellu nakrájíme na kostičky. Jakmile voda začne vařit dáme do ní kostičky mozzarelly. Po chvilce až...
více o korbačíky
Cibuli nakrájíme a osmažíme dozlatova na trošce sádla či oleje. K ní přidáme osmažit i pokrájené vepřové, drůbeží, králičí maso, které dochutíme...
více o Rýže s pečeným masem
Každou porci rybího filé osolíme, opepříme a buď obalíme v trojobalu nebo pouze v hladké mouce, případně je necháme čistě přírodní a osmažíme z obou...
více o Rybí burgery
Silnější plátky kotlet, kýty, krkovice nebo kuřecí prsa... opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme a vytvoříme tak hlubší kapsy, které osolíme a opepříme,...
více o Cottage kapsy se sušenými rajčaty
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak...
více o Utopenci podle Gajzy
Rozinky namočíme na hodinu do rumu.
Do mísy vložíme všechny ingredience a uhněteme těsto. Do těsta přidáme rozinky a zvolna promícháme. Poté necháme...
více o Vánočka z osmi pramenů
Ingredience vložíme v pořadí dle seznamu do pekárny.
Nastavíme program na č. 1 Basic (základní), velikost na Small (malý), barva (Color) na Medium pro...
více o Chléb z domácí pekárny
Omyté skelety a očištěné drůbky vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou, očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí s vrchní tmavou slupkou a s kořením...
více o Kuřecí polévka s droby a quinoou
Začněte vývarem. Kořenovou zeleninu nakrájejte nahrubo a orestujte dorůžova na másle. Přidejte drobně nakrájenou cibuli a chvíli pokračujte v...
více o Kapří polévka
Nasypte sodu do vody a počkejte, dokud se nerozpustí. Poté ji vmíchejte do melasy a dejte směs stranou. Utřete máslo s cukrem a do mouky přisypejte...
více o Perníkové hvězdičky
Hlavy a odřezky pstruhů i s kořením zalijte 1 litrem vody a 15 minut povařte. Na másle orestujte nasekanou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, pak...
více o Polévka ze pstruha
Šalotky a česnek nakrájejte nadrobno a na másle orestujte dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájen kaštany a vše ještě krátce orestujte, část kaštanů...
více o Kaštanový krém
Kroupy den předem namočte do vody. Nasekaná žebra vložte do kastrolu, zalijte vodou a přiveďte k varu. Vařte 10 minut, poté slijte, dolijte vodou a...
více o Uzená polévka s kroupami
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečte na másle dozlatova, zaprašte moukou a upražte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu. 15 minut...
více o Hrachová polévka
Namočte brusinky na 5 minut do teplé vody, slijte a dobře vysušte.
Utřete máslo s cukrem a přidejte do něj vanilkový extrakt a vejce. Smíchejte mouku...
více o Brusinkové "blondýnky"
Nejprve si uvaříme quinou.
Cibuli osmažíme na másle nebo oleji lehce dozlatova. Pak přidáme krátce osmažit jeden větší nasekaný stroužek česneku,...
více o Quinoa s houbami ala houbový kuba
Na polévku použijeme vývar, například ze silvestrovského ovaru, který jsme vařili dle vlastních zvyklostí. Já přidávám menší cibuli s vrchní slupkou,...
více o Ovarová polévka s quinoou