Šalotky oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Do hrnce nalijeme 1,2 l vody, přidáme šalotky spolu s bujónem a přivedeme k varu. Jakmile šalotka změkne,...
více o Šalotková polévka s bílým vínem
Karotku omyjeme, očistíme a nahrubo nastrouháme. Z poloviny důkladně omytého citronu vymačkáme šťávu, druhou odložíme na ozdobu. Mrkev ochutíme solí,...
více o Karotkový salát s pažitkou
Oloupané brambory a oloupaná jablka rozkrájíme na kostičky.
Ořechová jádra nastrouháme a lehce smícháme s majonézou. Ochutíme citronovou šťávou,...
více o Bramborový salát Waldorf
Drobně nasekanou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, prošleháme a vaříme asi 20 minut (často...
více o Krémová polévka z růžičkové kapusty
V misce utřeme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a česnek, podle chuti osolíme, přidáme kari koření a nakrájenou pažitku. Podáváme na topince....
více o Sýrová pomazánka na topinky
Vykostěné kuře nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vložíme do rozpáleného oleje. Dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli...
více o Kuře podle Cyrila
Prsíčka nakrájené na větší plátky, nebo maso ze stehen naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme na ně plátek anglické slaniny a pórek....
více o Medailónky z kuřete
Čtyři větší kuřecí řízky naklepeme, potřeme obyčejnou hořčicí. Osolíme, přidáme trochu vegety, opepříme a takto upravené maso necháme naložené 1 den v...
více o Pikantní kuřecí závitky se žampióny
V misce utřeme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a česnek, podle chuti osolíme, přidáme kari koření a nakrájenou pažitku. Podávat můžeme na topince....
více o Sýrová pomazánka s česnekem III.
Do osolené vody dáme vařit gnocci - vaříme al dente. Než se uvaří, připravíme omáčku. Rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibulku a rozdrcený...
více o gnocci se sýrovou omáčkou
Chleba nakrájíme na kostky a opečeme na másle dokřupava, zvlášť orestujeme pokrájené uzené maso. Brambory oloupeme, uvaříme a nakrájíme na drobné...
více o Finská piiräkkä
Připravíme světlou jíšku, tu zředíme mlékem a uvaříme hustou kaši. Vmícháme sůl, pepř a lžičku veqety. Kapustu krátce povaříme v horké osolené vodě,...
více o Křupavé řízečky
Plátky vepřové kýty lehce naklepeme, osolíme, opepříme, na každý položíme plátek anglické slaniny, posypeme nasekanými vlašskými ořechy, dáme na ně...
více o Vepřové závitky s ořechy
Filé osolíme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na těstíčko smícháme mouku, sůl, koření, solamyl,...
více o Filé v těstíčku
Porce kuřete opečeme na tuku ze všech stran, osolíme, přidáme několik zrnek celého pepře, rozsekanou cibuli a dusíme asi 15 minut.
Potom rozmícháme...
více o Kuře v pivní omáčce
Lečo krátce podusíme na pánvi, aby zhoustlo. Čtvrtky kuřete osolíme, opaprikujeme a potřeme utřeným česnekem. Párky přepůlíme a několikrát nařízneme....
více o Kuře v alobalu s lečem
Rozřízneme vejce. Žloutky rozetřeme se sýrem, máslem a hořčicí. Ochutíme a vyšleháme do pěny. Směsí naplníme bílky a ozdobíme zeleninou....
více o Plněná vejce
Masox rozpustíme v 200 ml vody a necháme přejít varem. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme z ní plátky, které osolíme a opepříme. Cibule...
více o maso
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
Konzervu rozpustíme na pánvi, přidáme prolisovaný česnek, kečup a necháme provařit.
Scezené těstoviny smícháme...
více o Zapečené těstoviny s vepřovkou
Kuře uvnitř vytřeme rozetřeným čenekem (nesolíme) a bříško vycpeme rolkami z uzeného a sýra. (Vždy zarolujeme sýr do šunky) vejde se tam cca 6 roliček...
více o Mlsné kuře
Všechnu zeleninu dáme vařit do osolené vody (možno vařit i v jednom hrci), uvaříme doměkka, scedíme vodu, přimícháme vajíčko, hladkou mouku a...
více o Studentské zeleninové řízečky
V kastrolu si na lžíci oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky a na ní osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do světlehněda. Přidáme houby...
více o Dršťková polévka z hub
1. cibulku osmažit do zlatova
2. na to dát konzervu 1x vepřové ve vlastní šťávě nebo mleté maso nebo točený salám nechat opéct
3. na to dát vypranou...
více o Rizoto s vepřovým masem ve vlastní šťávě
Kuře omyjeme, osušíme, osolíme a důkladně potřeme směsí bylinek. Mezitím si na olivovém oleji podusíme drůbky spolu s telecím masem nakrájeným na na...
více o Pečené kuře po Římsku
Hlávku bílého zelí krájíme nadrobno a házíme do vroucí osolené vody. Po asi třech minutách přecedíme a prolijeme studenou vodou. Na malé kousky...
více o Zelný salát se špekem
Na plátky rohlíku namažeme rozetřenou Nivu, na ní přijde plátek jablka a nahoru ořech, vše propíchneme párátkem nebo ozdobným napichovátkem.
Variací...
více o Silvestr - Rokfór, ořechy a jablka
Maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso a cibuli střídavě napichujeme na špízové jehly. Osolíme a...
více o Krůtí špíz s omáčkou z ovčího sýra
Cukety umyjeme, brambory oloupeme, obojí nakrájíme na plátky. Formu vymastíme máslem. Do formy naskládáme brambory a cukety. Smetanu, mléko, parmezán,...
více o Bramborovo-cuketový nákyp
Osolená stehna vložíme do pekáče a obložíme cibulí. Vložíme 5-6 lžic hořčice a podlijeme vodou, přiklopíme a necháme péct až do propečení stehen. V...
více o Kuře na hořčici II.
Do šlehače dáme 1 vejce zapneme na 1.stupeň, přidáme sůl a šleháme. Pomalu přiléváme olej, po zhoustnutí přidáme hořčici a ocet a ještě prošleháme....
více o Italská majonéza
Misku vymažeme olejem a naskládáme do ní oloupané plátky lilku, cibule, rajčata, papriky a zakápneme olejem.
Zalijeme rozšlehanými vejci. Pečeme asi...
více o Bulharský zeleninový nákyp
Oloupeme lilky a nakrájíme je na kolečka. Obalíme je v hladké mouce a opečeme z obou stran. Na každé kolečko dáme plátek rajčete a zalijeme smetanou,...
více o Lilky s rajčaty
Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a krátce osmahneme. Mírně...
více o Rybí paprikáš
Maso uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Studené maso rozkrájíme na malinké kousky a dáme do misky. Přidáme jemně nasekanou cibuli,...
více o Salpicon
Ingredience na těsto zpracujeme všechny dohromady a necháme chvíli v chladu odpočinout. Potom vyválíme placku, kterou přeneseme do formy na pizzu a...
více o Tuňáková pizza
Na rozpáleném oleji podusíme cibuli, petržel a česnek. Po chvíli vmícháme pastu, podlijeme vínem a necháme 5 minut dusit. Vmícháme spařená, oloupaná,...
více o Těstoviny s brokolicí V.
Flíčky uvaříme skoro doměkka, na másle opečeme nakrájenou cibuli s pórkem, necháme vychladnout, přidáme flíčky, sýr, sůl, pepř a dobře promícháme. 60...
více o Sýrové flíčky
Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme se strouhaným sýrem a drobně nakrájenou petrželkou. Urovnáme stejnoměrně ve slabé vrstvě do pekáčku...
více o Nudlové smaženky
Guláš vaříme pokud možno v papiňáku - pokud jej nemáte, je nutné si popsaný postup přizpůsobit tj. zejména prodloužit dobu dušení masa. Ještě než...
více o Guláš ukrutný
Maso nakrájíme na úzké proužky, 2 stroužky česneku nakrájíme na velmi jemno. V míse promícháme maso, sekaný česnek, koření, sůl a několik lžic oleje....
více o Gyros se zeleninou a jogurtovou omáčkou
Roštěnky naklepeme, na okrajích lehce nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem (piva tolik, aby byly roštěnky zakryté, ale...
více o Roštěnky v pivu
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, potřeme je z obou stran olejem a necháme odležet. Potom obalíme ve strouhance ...
více o Pečené obložené řízky
Kotlety naklepeme, na okrajích trochu nařízneme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme silněji máslem a vyložíme kolečky cibule a kolečky oloupaného...
více o Kotlety na pomerančích
Rajčata rozmačkáme a slupky odstraníme, přidáme utřený česnek, ochutíme octem a kořením. Zpracujeme na hladkou kaši, kterou necháme v chladu asi...
více o Studená polévka z rajčat a avokáda
Omytou brokolici očistíme a vaříme v osolené vodě asi 2 minuty, poté ji rozebereme na růžičky. Zálivku připravíme z citronové šťávy, vody, soli, pepře...
více o Salát z brokolice a manga