Těstoviny na lasaně uvaříme.
Do vymazaného plechu děláme vrstvy. Nudle, tvaroh, nudle, tvaroh, strouhaný sýr, přikryjeme alobalem a pečeme asi 1...
více o Lasaně
Maso smícháme se sójovou omáčkou, brandy, škrobovou moučkou, solí a pepřem. Nahřejeme wok, vlijeme olej a přidáme česnek. Smažíme asi 1 minutu, aby...
více o Kuřecí maso s ořechy a řapíkatým celerem
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme lžičkou soli, promícháme s kari kořením a solamylem.
Rychle opečeme na oleji, přidáme nahrubo nakrájené...
více o Kuřecí prsa na kari se smetanou
Prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme do misky. Vymačkáme citrony a zalejeme prsíčka tak, aby byly všechny potopené. Necháme v lednici...
více o Citronové kuře II.
Hlávkový salát opereme, natrháme na menší kousky, přidáme nakrájené rajče, podle chuti přidáváme olivový olej a sůl. Avokádo a pomeranč nakrájíme na...
více o Hlávkový salát s avokádem
Utvoříme krásně tvárné těsto, rozválíme na utěrce.
Na náplň smícháme oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a posekané ořechy. Není třeba přidávat...
více o Dietní jablečný závin
Očištěné bílé části pórku nakrájíme na 8 špalíků a opatrně do poloměkka uvaříme v osolené vodě. Plátky šunky tence potřeme máslem, na každý položíme 2...
více o Šunkové závitky s pórkem
Prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme do misky. Vymačkáme citrony a zalejeme prsíčka tak, aby byly všechny potopené. Necháme v lednici...
více o Citronové kuře III.
Vločky namočíme do části mléka a necháme asi hodinu nabobtnat.
Přidáme mouku, sůl, vejce a vykynutý kvásek.
Přidáme zbytek mléka, vymícháme těstíčko,...
více o Lívanečky z oves. vloček
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a případně v kloubu rozřízneme. V misce smícháme plnotučnou hořčici, utřený česnek, zázvor, kmín, sójovou omáčku,...
více o Pivní kuřecí stehna
Rajčata nakrájíme na plátky. Položíme na talíř a pokapeme olejem. Sýr nastrouháme na rajčata a posypeme pepřem. Pokud je sýr osolený, salát nesolíme....
více o Rajčatový salát se sýrem
Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, salát a ředkvičky na plátky. Promícháme a na míse poklademe ozdobně nakrájeným...
více o Hlávkový salát s cibulí a ředkvičkami
Maso umyjte, usušte, osolte, opepřte. Na rozpálené pánvičce ho zprudka upečte a až bude mít jemně zlatou barvu a pak může zmírnit a nechat to...
více o Kuřecí pohoda II.
Zapékací mísu vymastíme máslem, spodek pokryjeme polovinou uvařených těstovin, pokryjeme uvařenou zeleninou. Jako další vrstvu použijeme vybranou...
více o Zapékané těstoviny se zeleninou
Očištěné a oprané půlky kapra osušíme, naporcujeme, na každé porci prořízneme na kůži nekolik zářezů, porce potřeme pastou ze směsi bylinek a...
více o Kapr pečený s bylinkami na másle
Houby orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji, přidáme cibuli, krájenou na půlkolečka, okořeníme drceným pepřem, drceným kmínem, solí, zaprášíme...
více o Lišky na smetaně
Na másle osmažit kostičky mrkve, nadrobno nakrájenou cibulku, plátky česneku, rajčata, pórek. Zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme do měkka.
Pak...
více o Rajská polévka III.
Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, posypeme paprikou, odstavíme.
Do druhého kastrulku dáme na olej kuře a zprudka osmažíme. Pak oheň stáhneme, maso...
více o Kuřecí perkelt
Omytou kachnu osolíme (i ze vnitř), okmínujeme. Pře 200 st. pečeme 3 hodiny, na začátku trochu podlijeme vodou, během vaření občas propíchneme....
více o Husa se švestkovou omáčkou
Houby očistíme nakrájíme na malé kostičky stejně tak i papriku šunku a vařené vejce.
Uděláme (husté) mléčné těstíčko a smícháme s houbami paprikou,...
více o Smažená směs
Kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme na oleji. Vyjmeme na talíř.
Cibuli jemně nakrájíme, dáme na olej, přidáme na plátky...
více o Kuřecí čtvrtky s olivami
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a osmahneme na másle ze všech stran. Pomalu podléváme vínem, až se vytvoří pára. Podlijeme ještě sklenkou vody a...
více o Kuře se zelenou paprikou z Řecka
Těsto zpracujeme jako na moučné tortilly a pečlivě zabalené uschováme v chladu.
Po přípravě náplní přistoupíme k tvorbě antojitos. Prohněteme těsto a...
více o Antojitos
Rohlíky podélně rozřízneme na poloviny a obě namažeme máslem. Namazané půlky opečeme na grilu až lehce zhnědnou.
Mezitím na pánvi lehce osmahneme...
více o Obyčejné tortas
Maso nakrájíme na plátky nebo na kostičky a v omáčce prohřejeme za občasného míchání asi 5 až 10 minut. Prohřátý pokrm osolíme, na talíře dáme velké...
více o Zelené mole
Smícháme součásti ve veliké pánvi a na mírném ohni vaříme asi 10 minut, až je kaše hustá.
Doba přípravy: 15min.
Země původu: Mexiko...
více o Těstová vložka do tamales - vařená
Sádlo dobře ušleháme, pak do něho vmícháme sůl, mouku a vodu nebo vývar, až těsto drží dobře při sobě. Přikryjeme vlhkým plátnem a uložíme v chladu do...
více o Těstová vložka do masových tamales
Drobně nakrájenou slaninu se salámem vysmahneme, přidáme krájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova, přidáme chilli.
K cibuli s česnekem dáme maso...
více o Chile Con Carne II.
Fazole namočíme přes noc do neslaného vývaru. Druhý den fazole ve vývaru uvaříme s 1 nakrájenou cibulí.
Do pánve dáme drobně nakrájenou slaninu,...
více o Chile Con Carne I.
Na pánvi vysmahneme nadrobno nakrájenou slaninu a na ní osmahneme cibuli a česnek dosklovata, přidáme hotové fazole, důkladně promícháme, prohřejeme,...
více o Papriky plněné fazolemi
Na pánvi v oleji opečeme kuřecí stehna po všech stranách dozlatova. Osolíme, přidáme sekanou cibuli, omáčku z červených paprik, zředíme vodou a...
více o Urupánské kuřecí enchiladas II.
Fazole zalijeme vodou a necháme je máčet do druhého dne. Druhý den přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a fazole vaříme ve vodě, ve které byly namočeny....
více o Opečené fazole - Frijoles Refritos
Tortilly opečeme na plotýnce bez tuku, nebo na sebe naskládané tortilly zabalíme do alobalu a ohřejeme v troubě 15 minut při 180 °C.
Na pánvi na sádle...
více o Burritos
Návod:
Instantní směs na kukuřičnou kaši smícháme s moukou, vodou a solí, propracujeme na husté těsto, rozdělíme na 12 stejných dílů a hned začneme...
více o Tortilly z našich surovin
Maso nakrájíme na drobné kostičky, smícháme se sójovou omáčkou, vínem, solamylem a kořením a dáme odležet alespoň na 1/2 hodiny do chladničky.
Na...
více o Čínská pánev
Opláchnutého krocana osušte, osolte na povrchu i uvnitř a nechejte chvíli odležet. Žemle pokrájené na kostičky zalijte trochou mléka rozšlehaného se...
více o Krocan (krůta) se žemlovou nádivkou
Opláchnutého krocana osušte, osolte na povrchu i uvnitř a nechejte chvíli odležet. Žemle pokrájené na plátky pokapte smetanou a nechejte prosáknout....
více o Krocan (krůta) s játrovou nádivkou
Vodu převaříme s octem, olejem a nakrájenou cibulí, přidáme sůl, pepř a nové koření, bobkový list, tymián a worchestrovou omáčku. Horkým odvarem...
více o Sledi marinovaní
Rybu nakrájíme na 2 cm široké plátky a na rozpáleném oleji krátce opečeme. Rybu vyndáme a držíme v teple
Do pánve přidáme nakrájená rajčata, bouquet...
více o Mník na víně
Houby očistíme, odřízneme kloboučky a pod kloboučky odstraníme trubky. Kloboučky povaříme 1 minutu ve vařící osolené vodě a necháme okapat. Zapékací...
více o HŘÍBKY PLNĚNÉ
baklazany prekrojit pozdlz na dve polovice. Duzinu vydlabat a pokrajat ju
nadrobno - kocky. Polky nasucho oprazit na panvici z oboch stran /len
trocha...
více o Baklažan půlený zapékaný
Baklažán umyjeme, neloupeme. Nakrájíme na kostky, cca 3 x 3 x 3 cm. Kostky osolíme a necháme 30 min vypotit.
Medzitím rozehřejeme troubu.
Do cca 1 dcl...
více o Baklažán na kostky
Čínské houby namočíme na 30 minut do horké vody, vodu slijeme a houby nakrájíme nadrobno. Nudle namáčíme 20 minut ve studené vodě, slijeme a nakrájíme...
více o Sečuánská polévka
**Křehké těsto:** všechny přísady dáme do misky a ručním hnětačem zpracujeme v hladké těsto. Těsto vložíme na hodinu do chladničky.
Vyválíme na...
více o Pikantní sýrové pečivo
Zapékací misky vymažeme máslem a vyložíme šunkovým salámem. Na lžičce másla zpěníme nasekanou cibuli, přidáme plátky žampionů, osolíme, opepříme a za...
více o Salámové misky