Na másle zpěníme do měkka cibuli. Přidáme mrkev, rajčata, vývar a bylinky a přivedeme k varu. Vaříme asi 15-20 minut až je zelenina hotová....
více o Tradiční rajčatová polévka
Na pánev do oleje přidáme mrkev, zelí, celer, a pastinák a vaříme asi 10 - 15 minut za občasného míchání.
Přidáme kuřecí vývar a přivedeme k varu....
více o Zimní zeleninová polévka
Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu uvařených...
více o Plněná kotleta s houbami
Na rozpáleném oleji osmahneme na malé kousky nakrájená játra s cibulkou, trochu osolíme, opepříme, zakapeme worcesterem, přidáme sekanou petrželku,...
více o Plněné vepřové plátky s játry
Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli, majoránku a česnek jemně...
více o Nákyp z kyselého zelí
Uvaříme hustou krupicovou kaši, kterou rozetřeme na plech do výše asi dvou centimetrů a dáme do chladničky ztuhnout.
Pak kaši nakrájíme na odélníčky ...
více o Smažená krupicová kaše po švýcarsku
Kapustu uvaříme ve slané vodě a pak jemně nakrájíme.
V misce umícháme máslo, vejce, na másle usmaženou cibulku, sůl, pepř, muškátový květ a uzené maso...
více o Kapustové karbanátky III.
**Holandská omáčka**: žloutky vložíme do mísy nad vroucí vodu. Dno mísy se nesmí dotýkat vody, jinak začneme dělat míchaná vejce. Postupně přidáváme...
více o Benediktinská vejce
Smícháme mouku a margarín až je z toho posypka.
Přidáme studenou vodu a rozvalíme. Těsto pečeme 15 minut v předehřáté troubě.
Osmažíme cuketu s pepřem...
více o Quiche zeleninový
Orestujeme maso do hněda.
Česnek, cibuli, mrkev, skořici, pomerančovou kůru a bobkový list smažíme až je cibule mekká, ale ne hnědá.
Přidáme maso,...
více o Dušené hovězí na červeném víně
Omyjeme a odblaníme králičí maso, osolíme, opepříme a mírně pomoučíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji na pánvi zprudka opečeme ze všech stran....
více o králičí hřbet s mandlemi
Zelí nakrájíme na nudličky a necháme 10 minut povařit. Vodu slijeme. Uděláme si nálev z octa, soli, pepře, cukru a vody. Na teplé zelí dáme cibuli,...
více o Teplý zelný salát se špekem
V míse smícháme mleté maso, nakrájenou anglickou slaninu, nadrobno nakrájené papriky, rajčata, cibuli a koření. Připravíme si několik kousků alobalu....
více o Karbanátky se zeleninou II.
Rozmražené kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na alobal a na prso přidáme plátek eidamu, uděláme ještě jedno patro a vrhneme se na...
více o Kuřecí prsíčka v alobalu
Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme trošku vody, na...
více o zálesácký guláš
Česnek rozetřeme, smícháme s nasekanými bylinkami a pepřem, posypeme jím maso, přitlačíme a pokapeme olejem. Vložíme do pekáče tučným okrajem dolů,...
více o rostbíf s bilinkama
Na masovém strojku semeleme maso, vložíme na horký olej a za stálého promíchávání opékáme. Dříve, než je maso měkké, přidáme nakrájené žampiony,...
více o myslivecká topinka
Roštěnec zbavíme tuku a blán, lojovitou část nařežeme šikmými řezy na čtverečky, osolíme, opepříme a necháme hodinu proležet. Maso opečeme po všech...
více o anglický rostbíf
Nakrájené plátky masa nařízneme, naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a na horkém tuku po obou stranách prudčeji opečeme. Maso vyjmeme,...
více o hověží na jalovci
Kuře naporcujeme, osolíme a v rendlíku na másle za občasného podlití upečeme do měkka.. Jednotlivé porce vyjmeme, do výpeku vložíme veškerou zeleninu...
více o kuře se zeleninovou omáčkou II.
Kuře rozdělíme na porce, osolíme, vložíme do porcelánové mísy a posypeme tymiánem. V kastrolku smícháme suroviny na marinádu a svaříme. Do vychladlé...
více o Kuře na tymiánu III.
Kuře nakrájíme na porce, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na nudličky, rozpustíme ji, vložíme na ni porce kuřete, podlijeme troškou vody a pečeme...
více o Kuře na víně se žampiony
Mírně ztuhlá játra nakrájíme na menší kostky nebo širší nudličky. Jemně nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme...
více o kuřecí játra s mandlemi
Pečené drůbeží maso (lhostejno jaké) odkostíme, z poloviny nakrájíme na kostičky a z poloviny umeleme. Z mouky, tuku a mléka si připravíme bílou...
více o Nákyp z pečeného kuřete
Dobře očištěnou a opranou kachnu osolíme, vložíme na pekáč a pečeme s cibulí a máslem. Při pečeni mírně podlijeme vodou a občas přeléváme vypečenou...
více o Kachna s nudlemi
Kuře osolíme a potřeme kari kořením.
Z mléka, housky, nakrájených a podušených hub, petrželky cibule a jater uděláme nádivku a naplníme kuře.
Vložíme...
více o Kuře s houbovou nádivkou
Špagety nalámeme a uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou.
Do misky nastrouháme sýr, vejce rozšleháme, osolíme, okmínujeme a přidáme nasekanou...
více o Špagetová hnízda III.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném sturhadle.
Přidáme cibuli, česnek a ostatní ochucovadla, promícháme.
Podáváme...
více o Falešný tatarák z brambor
Okurky, ředkvičky, jablko nakrájíme na tenké hranolky, osolíme, přidáme hořčici, jemně posekanou pažitku a kopr. Pro vylepšení můžeme přidat lžičku...
více o Letní polévka z čerstvé zeleniny
Maso nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme také na nudličky a rozškvaříme na oleji. Přidáme maso a za stálého míchání prudce opékáme asi 2 minuty....
více o Minutkový kuřecí guláš
Houby pokrájíme na plátky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě. Drobně pokrájenou cibuli osmahneme na sádle za přidání sladké mleté papriky.
Přidáme...
více o Houbový guláš se smetanou
Mléko mixujeme s vařenými bramborami a brynzou, vejcem (bez skořápky) a solí. Zahustíme pak moukou, vykrajujeme nočky, které vaříme až vyplavou....
více o Brynzové noky
Kýtu a játra nakrájíme na nudličky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a játra.
Krátce osmahneme, zasypeme mletou paprikou,...
více o Masová směr s játry a žampiony
Kýtu a játra nakrájíme na nudličky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a játra. Krátce osmahneme, zasypeme mletou paprikou,...
více o Špindlerovské masíčko
Rajčata oloupeme, rozmačkáme a smícháme s nastrouhanou okurkou a utřeným česnekem. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme chvíli macerovat v octě a...
více o Gazpacho andaluz
Ze zelí vymačkáme šťávu a poklademe jej na pekáč. Omyté, osolené části kuřete položíme na zelí. Kuře okořeníme a nakrájíme na něj kousky másla. Takto...
více o Kuře se zelím na pivu
Osolené plátky kuřecího masa na noc naložíme do mísy do této směsi: mléka s rozmačkanými stroužky česneku. Druhý den maso obalíme v hladké mouce,...
více o Kuřecí buchtička
Mušle ne zcela uvaříme v osolené vodě. Na olivovém oleji orestujeme nakrájené žampiony, přidáme špenát, zamícháme, přendáme do mísy a vmícháme sýr....
více o Plněné mušle s rajčatovou omáčkou
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, osmáhneme, k tomu přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, dáme na rozpáleny tuk, přidáme nakrájený špek, koření a...
více o Kuřecí nudličky s játry
Brambory dobře operte a slupky propíchejte vidličkou. Vetřete do slupek trochu soli a dejte je na pekáč. Pečte v předehřáté troubě při 190°C 1 hodinu,...
více o Pečené brambory s pestem
V pánvi s těžkým dnem rozehřejte olivový olej. Přidejte nové brambory, rozkrojené na polovinu, a plátky cibule, míchejte a vařte 4-5 minut, dokud...
více o Španělské brambory II.
Kološvárské zelí je recept pro slavnostní příležitosti.
Připravíme si perkelt, vejce uvaříme natvrdo, klobásu nakrájíme na tenké plátky. Kotlety...
více o Kološvárské zelí II.
Maso osmahneme,přidáme mletou papriku, česnek utřený se solí a maso. Společně chvíli opékáme, potom mírně podlijeme teplou vodou vždy, když se tuk...
více o Dolnozemský maďarský guláš
Očištěná vypraná husí játra nakrájíme na malé kousky a na jemně nasekané, na másle usmažené cibulce dusíme za stálého míchání asi 10 minut. Pak je...
více o Rizoto s husími játry
Žampiony očistíme a oddělíme od hlaviček nožičky, které rozkrájíme nadrobno. Následovně na pánvi rozpustíme máslo a nožičky na něm tepelně upravujeme...
více o Plněné žampiony IV.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme na tenké nudličky nakrájené kuřecí maso, kečup, grilovací koření, pepř, sůl a zprudka osmahneme...
více o Calzone s kuřecím masem
Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci (vaříme je asi 11 minut). Do vody přidáme asi 1 lžíci oleje a trochu soli. Pak vodu slijeme a těstoviny necháme...
více o Těstovinový salát s krůtím masem
Z tuňáka vyndejte všechny kosti. Dejte do mixéru společně s ančovičkami, 2,25 dl olivového oleje a petrželkou. Vše rozmixujte na hladkou omáčku. Lžící...
více o špagety s tuňákem III.
Překrojte papriky na poloviny, odstraňte jádřince a semínka. Pokapejte je několika kapkami olivového oleje a okořeňte. Na pánvi rozehřejte zbývající...
více o Plněné papriky po italsku