Česnek utřeme se solí, brambory nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme brambory s polovinou česneku, zázvorem, pepřem a kmínem. Jakmile začnou...
více o Babiččina česnečka
Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme na kostky nakrájenou cuketu, papriku trošku osolíme a posypeme bazalkou a 5 minut dusime.
Pak přidáme...
více o Těstoviny se zeleninou III.
Zpracujeme maso a vejce ve vodě nebo v mléce, přidáme housku, sůl a vše ostatní(kromě strouhanky a oleje) a vytvoříme hmotu. Z hmoty mokrýma rukama...
více o Sekané karbanátky
Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme mletou papriku a...
více o Vepřové kotlety po balkánském způsobu
Na sádle osmahneme dozlatova porce kuřete a cibulku. Zasypeme kořením, osolíme, přidáme nakrájené papriky a podlijeme, dusíme doměkka.
Zahustíme...
více o Kuře po selsku
Očištěné kuře rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, okořeníme veškerým kořením,...
více o Kuře na divoko II.
Tymián smícháme se solí, pepřem, lisovaným česnekem a lžící oleje. Směsí potřeme porce kapra, uložíme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, posypeme...
více o Kapr po provensálsku
Z koření, česneku, soli a 2 lžic oleje připravíme pastu. Pastou potřeme povrch masa. Na zbytku oleje osmahneme cibulku a maso opečeme. Do výpeku...
více o Hovězí maso na česneku
Maso a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibulku spěníme na oleji, přidáme maso a zprudka osmažíme.
Přidáme kmín. Poté hořčici, lehce přesmažíme. Zalijeme...
více o Románkovo hovězí na víně
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme.
Pak zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, koření a citron a dusíme pod...
více o Pepřové ragú
Z masa, sýra, petrželky, koření a jednoho vejce vytvoříme hmotu, z ní vytvarujeme menší šišky, obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance a osmažíme....
více o Masové šišky se sýrem
Hřebíček spolu s novým kořením utlučeme ve hmoždíři nebo umeleme, přidáme kari, pepř a vše smícháme s moukou.
Ryby omyjeme, osušíme a obalíme v mouce...
více o Pstruh s mandlemi III.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a povaříme. Do hustého bešamelu vmícháme žloutky, jemně usekané zbytky drůbeže, osolíme,...
více o Šišky ze zbytků drůbeže
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě skoro do měkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme hustý bešamel. Zjemníme...
více o Zadělávaný květák s knedlíčky
Připravíme kynuté těsto a rozválíme je. Tvořítkem vykrájíme pirožky, tj. větší kolečka, které naplníme nádivkou. V půli je přeložíme dobře stiskneme...
více o Pirožky s jablkovou náplní
Na pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni osmažíme stehýnka ale vyjmemeje dokud nezhědnou a odložíme je stranou.
Na pánev do oleje po stehýnkách...
více o Mexické kuře II.
Z droždí připravíme kvásek, přidáme sůl, cukr, vejce, mléko a mouku a vypracujeme řídké těsto, které necháme vykynout. Pak přidáme tence nakrájená...
více o Jablečné lívance
Mouku smícháme na válu se solí, přidáme kousky sádla a za postupného přilévání vody vytvoříme pevné těsto.
Důkladně těsto prohněteme až je hladké a...
více o Tortila moučná (Tortillas de harina)
Na části tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme celer, osmahneme, přidáme rajčata, společně podusíme a zalijeme vodou. Když se rajčata rozvaří,...
více o Rajčatová polévka s nudlemi
Čerstvě mleté maso našleháme s trochou vody a chvíli necháme odpočinout, aby se maso nasáklo. Osolíme, přidáme trochu mouky nebo strouhanky, abychom...
více o Placičky z mletého masa
Tvaroh utřeme s máslem, podle chuti osladíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl a papriku. Narůžovělý krém naplníme do paprik, které jsme podélně...
více o Papriky plněné tvarohovým krémem
Hovězí plátek dobře naklepeme na menší placičku. Mleté vepřové maso osolíme, přidáme osmaženou cibuli a namažeme na plátek. Ten stočíme a pevnou nití...
více o Hovězí balenka plněná
Připravíme si marinádu z vajec, soli, mleté papriky, solamylu, utřeného česneku a tatarské omáčky „Mr. Pepperoni“.
Do takto připravené marinády...
více o Kuřecí řízky Mr. Pepperoni
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
Rajčata nakrájíme na dílky, salám a okurky na kostky.
Brambory marinujeme v nálevu z vývaru, octa,...
více o Bramborový salát na statkářský způsob
Přísady smícháme, nakrájíme na kostičky 2 rohlíky, můžeme přidat ale nemusíme.
Necháme kynout asi 1 hod.
Pak z těsta uděláme 2 až 3 šišky a podle toho...
více o Houskový knedlík
250 g tuku,250g hl.mouky,1 žloutek, l žíce octa , 6 lžic vody, špetka soli. Levnější: 250g tuku, 350g hl.m., 1 žloutek,+ lž.octa,8-10 lžic vody,špet...
více o Listové těsto II.
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a dozlatova osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z MAGGI Karpatského bujónu, vínem, koňakem a...
více o francouzská cibulačka III.
Na sádle necháme zpěnit oloupanou cibulku nadrobno, přidáme chléb rozlámaný na menší kousky a osmažíme. Poté zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme...
více o Chlebová polévka se zelenými bylinkami
Plátky roštěné nakrájíme na hranolky, naklepneme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a chilli. Maso naložíme do...
více o Čertovské roštěnky
Makrely očistíme, částečně vykostíme a nakrájíme na čtverečky (asi 2 cm). Osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, necháme odležet. Slaninu...
více o Rybí jehly
Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. Na zpěněném másle a cibulce podusíme plátky žampiónů, přidáme měkké fazole. Zalijeme trochou vody (ve které...
více o Fazole na kyselo se žampiony
Porce kuřete osolíme a opečeme na rozpáleném másle. Přidáme papriku, jemně pokrájenou cibuli, zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni. Přidáme...
více o Bulharské kuře s lilkem
Oprané žampióny nakrájíme na půlky, vybělíme ve vroucí osolené vodě s přídavkem citrónové šťávy. Ochucenou majonézu smícháme s vejci natvrdo a s...
více o Žampionový salát s vejci
Na tuku osmahneme do zlatova pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě. K poloměkkému masu přidáme...
více o Vepřové maso s celerem po řecku
Na másle osmahneme pokrájené maso a poté ho vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, vmícháme mletou papriku, rajský protlak, utřený...
více o Krakonošův guláš
Hřiby očistíme, opereme a nakrájíme na plátky. Dáme vařit s kmínem a libečkem do mírně osolené vody. Když jsou houby měkké zavaříme vlasové nudle....
více o Jednoduchá hřibová polévka
Z kuřecích prsíček nakrájíme řízky, okraje nařízneme, rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátkovým sýrem, několika kolečky uheráku a proužky...
více o Plněný kuřecí řízek
V kuchyňském robotu nasekáme na drobno cibuli, přidáme sardinky (olej slijeme), pomazánkové máslo, lžičku plnotučné hořčice, sůl a pepř podle chuti,...
více o Rybí pomazánka bez kostí
Nastrouháme nebo zpracujeme v mixéru vařené brambory, přidáme hladkou mouku. Zpracujeme vláčné těsto.
Vyválíme na vále tenké placky a pečeme na plátu...
více o Bramborové placky VI.
Bifteky naklepeme hřbetem ruky a opepříme.
V hmoždíři či v mističce utřeme tymián,oregano, kmín, česnek a sůl. Přidáme citronovou kůru a asi 2 lžíce...
více o Bifteky jinak
Sýr nastrouháme, ostatní přísady nakrájíme na kostičky a smícháme dohromady.
Necháme přes noc uležet.
Podáváme s vekou nebo i samotné....
více o Kuřecí salát X.
Smícháme (ručně či lépe mixérem) máslo a cukr, přidáme vejce a sodu rozpuštěnou ve dvou lžících mléka. Poté vidličkou rozmačkáme banány, smícháme...
více o Banánový americký koláč
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu a kuřecí maso pokrájíme na kostičky. V pánvi...
více o Barevná rýže se slaninou a kuřecím masem
Bůček celý zalijeme vařící vodou, přidáme cibuli, 4 zrnka pepře, sůl a vaříme. Česnek prolisujeme a promícháme s chilli kořením nebo jemně nasekanými...
více o Ostrý bůček
Kořenovou zeleninu očistíme, (1/3 celeru, 2 mrkve, 1 petržel) cibuli nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme vejce, mleté maso, drobně...
více o Maso v mase
Vejce usmažíme a vmícháme do nich tavené sýry, přidáme nakrájený salám, drobně nasekané rajče a pažitku. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
Papriky...
více o Plněné papriky - studená kuchyně
Z uvedených surovin zpracujeme dvě těsta:
1.těsto: 500 g umletého sádla smícháme s 500 g hladké mouky a vypracujeme hladký bochánek, který vyválíme na...
více o Sádlové taštičky
Nejprve připravíme šťávu z kostky (ale nemusí být).
Řízek osolíme a lehce opepříme a opečeme na oleji.
Vejce rozšleháme a trochu ochutíme Vegetou a...
více o Utajený kuřecí řízek
Z droždí, špetky cukru a mouky připravíme kvásek. Přidáme jej do zbylé mouky, osolíme, přidáme rozpuštěný tuk a vlažnou vodou zaděláme na kynuté těsto...
více o Rozpeky