Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměka, a když vychladne, lehce z ní vymačkáme vodu a pokrájíme na nudličky. Potom ji smícháme s mletým masem,...
více o Nedělní kapustové karbanátky
Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
Pekáček vymažeme máslem, na dno rozložíme vrstvu nahrubo pokrájené cibule, na ni...
více o Brambory s koprem
Do rozpáleného oleje nasypeme mletou papriku a syrovou rýži, krátce osmahneme, zalijeme osoleným drůbežím vývarem a uvaříme doměkka.
Do hotové rýže...
více o Rizoto Sicilský klan
Kuře vykostíme a i s kůží pokrájíme na větší kousky, které osolíme, obalíme v hladké mouce a spolu s cibulí pokrájenou na kolečka lehce osmahneme na...
více o Kuře v nudlích
Z těsta umícháme těsto a upečeme asi 12 tenkých palačinek, které necháme vychladnout. Špenát dáme vařit do malého množství mléka a asi po 20 minutách...
více o Špenátové palačinky zapečené
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo a přisypeme...
více o Květáková polévka s mrkví
Brambory pokrájené na kolečka uvařené v osolené vodě, omastíme máslem. Syrečky pokrájíme na větší kousky a s drobně pokrájenou cibulí vmícháme do...
více o Olomoucké brambory
Karotku pokrájíme na malé kostičky a na másle dusíme do poloměkka. Těsně před dokončením přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat.
Hotovu mrkev i se...
více o Rizoto karamelka
Nudle uvaříme v osolené vodě a dáme okapat.
Houby pokrájíme na menší kousky (sušené předem namočíme) podusíme doměkka v hovězím vývaru s kmínem a...
více o Krkonošské nudle
Krupičku namočíme do mléka asi na 20 minut, potom přidáme špetku soli a za stálého míchání uvaříme řídkou kaši.
Hrneček s kaší pak přendáme do vodní...
více o Krupicový pudink s malinami
Smetanu ušleháme s vejci, cukrem a špetkou soli do pěny a postupně vmícháváme mouku s práškem do pečiva.
Pekáč vymažeme olejem, poprášíme moukou a...
více o Mramorová bublanina
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku, jablka nakrájená na plátky,...
více o Vepřové s jablky na kmíně
Květy černého bezu dobře opereme, odřízneme z nich tuhé části a kvítky s asi 2 cm stopkami smícháme s osolenými vejci, přidáme hladkou mouku, pepř a...
více o Kosmaticové omelety
Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku vše pokrájené na kostičky. Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy a přidáme...
více o Voňavé knedlíky
Brambory pokrájíme na kolečka a v osolené vodě s kmínem vaříme asi 2 minuty. Potom je vyjmeme a dáme okapat.
Pekáček vymažeme olejem, dno vyložíme...
více o Voňavé brambory
Droždí rozpustíme s cukrem, přidáme asi 2 lžíce mléka a trochu mouky, promícháme a necháme vykynout.
Mezitím smícháme mouku se solí a rozpuštěným...
více o Žemličky dobré mysli
Brambory uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme vidličkou, promícháme se špenátovým protlakem, nadrobno pokrájenou cibulí, utřeným česnekem, strouhaným...
více o Rusalka
Cibuli pokrájíme na kolečka, jablko na menší kostičky a houby na větší kousky a vše společně osmahneme na oleji.
Potom podlijeme vývarem, přidáme sůl...
více o Hejkalův guláš
Rýži uvaříme v osolené vodě. Slaninu pokrájíme na nudličky a pomalu opékáme. Když zesklovatí a pustí tuk, vmícháme jemně pokrájené cibulky i s natí a...
více o Vílí rizoto
Brambory uvaříme v osolené vodě, prolisujeme a necháme vyhladnout. Potom do nich rozsekáme máslo, přidáme mouku, sůl, pepř, papriku a prášek do pečiva...
více o Čertovské sušenky
Sýry, uzeniny i papriky pokrájíme na kostky, promícháme s olejem, kořením a solí a urovnáme na mísu.
Zobeme vidličkou s chlebem nebo bez ničeho a...
více o Zákusek k mariáši
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, mírně z nich vymačkáme šťávu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, rozšlehaná vejce, sůl, koření a...
více o Pravý upírský bramborák
Na třech lžících másla necháme zrůžovět nakrobno pokrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a vše ještě krátce osmahneme.
Potom podlijeme vývarem,...
více o Polívčička pro skřítky
Do misky dáme vlažné mléko, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut vykynout. V míse smícháme hladkou...
více o Langoše - expres
Nakrájíme na drobné kostičky salám, sýr, okurky, cibuli a smícháme se spojkou, necháme v lednici odležet a pak už jen ujídáme a zapíjíme a zapíjíme....
více o Salát "Palivec"
Nakrájený salám nakrájíme na nudličky, přidáme na drobno nasekanou cibuli a okurku. Smícháme se spojkou, kterou si připravíme tak, že olej, ocet,...
více o Sloní žrádlo II.
Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s vejcem, máčeným škrobem, solí a necháme odležet (stačí 30 minut, ale může to být taky do druhého dne)....
více o Vepřové Kung - Pao
Na drobno nakrájíme cibuli a dámena rozehřátou pánev s olejem.Osolíme kuřecí maso a nakrájíme na kostičky.Smažíme asi 15 min.Ke konci přídáme...
více o Zeleninová ďábelská pánev
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na rozehřátém oleji nebo na grilu opékáme, až je maso měkké....
více o Vepřová kýta Ježibaba
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu...
více o Barevná rýže se slaninou a žampiony
Do vymazaného pekáče narovnáme po vrstvách na plátky nakrájené brambory, na malé kostičky krájený salám a polovinu strouhaného sýra. Poslední vrstva...
více o Štrasburské brambory
Maso smícháme s vejci, solí, lisovaným česnekem a pepřem. Vymícháme hmotu, do níž vmícháme vločky a necháme asi 15 minut v lednici.
Poté připravíme...
více o Vločkové smaženky s masem
Omyté, otřené roštěnky naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na sádle. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a dusíme doměkka.
Mezitím si...
více o Ruské roštěnky
Bramborovou moučku rozmícháme ve studené vodě, nalijeme do vařícího mléka a krátce povaříme. Přidáme sůl, cukr, odstavíme a zahustíme žloutkem...
více o Banánová polévka
Do prejtu přidáme změklé máslo nakrájenou cibuli, česnek rozetřený se solí, spojíme se 2 lžícemi hořčice (kremžské nebo francouzské), a nakonec...
více o Zabijačková pomazánka
Maso nakrájíme na kostky. Nasekané cibule orestujeme na oleji, přidáme sladkou papriku, nakrájenou papriku a rajče, sůl, pepř, nasekaný česnek....
více o Maďarský guláš
Na slabém ohni rozehřejeme máslo s jemně nastrouhaným hermelínem, osolíme, přidáme papriku a pažitku. Směs uložíme do chladničky. Po vychladnutí...
více o Sýrové kuličky s petrželkou
Maso si upravíme do tvaru plátu a důkladně ho osolíme. Uvaříme si 0,2 l vývaru z uzeného masa a uvařené uzené nakrájíme na kostičky. Smícháme si...
více o Velikonoční roláda s hlavičkovou nádivkou
K pretlačeným vareným zemiakom pridáme sójovú a pšeničnú múku, soľ, vajce, prášok do pečiva, maslo zamiesime cesto. Na doske posypanej múkou...
více o Sójové valčeky plnené škvarkami
K rozemnutému droždí přidáme cukr,zalijeme 80 ml vlažné vody,zamícháme a necháme na teplém místě.Do mísy prosijeme obě mouky,do důlku vlijeme vykynutý...
více o Langoše VII.
Kuře naporcujeme, omyjeme a každý kousek nařízneme ke kosti. Jablka rozčtvrtíme a zbavíme jadřinců. Cibule nakrájíme na silná kolečka (půlkolečka)....
více o Kuře s jablky a medem
Z mouky tuku, cukru, soli, žloutků a vykynutého kvásku zaděláme vláčné nelepivé těsto a necháme 1 hodinu kynout. Po vykynutí rozválíme plát a krájíme...
více o Buchta s náplní z jablek a mrkve
Nakrájíme cibuli a měkký salám na kostičky. Rozpálíme na pánvičce olej a cibulku. Zeleninu a salám orestujeme. Syrové brambory nakrájíme na kolečka a...
více o Francouzké brambory se šlehačkou
Salát natrháme nebo nakrájíme na sousta, tuňáka vidličkou rozmačkáme v misce (necháme i vlastní šťávu) a osolíme a opepříme. Půlku citrónu vymačkáme a...
více o Tuňákový salát II.
Jogurt smícháme s kořením a do této marinády uložíme na noc kuře. Ráno ho znovu pomažeme (i uvnitř) a pečeme v troubě. Občas poléváme olejem.
Jogurt...
více o Ohnivé kuře (Pákistán)
Okurka a zelí se nakrájí na velmi tenké proužky. Prasečí ouška se též nakrájí na tenké proužky, ouška jsou vlastně jemná chrupavka, která je potažená...
více o Salát ze syrových prasečích uší (Japonsko)
Tenký plát masa se potře směsí z obou stran a nechá se grilovat (péci) z obou stran na roštu. Výborná je i na vepřovém kolenu, pečeném v klasické...
více o Čepice na pečené maso (Argentina)
Na roztavené slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a zeleninu. Pak přidáme nakrájený česnek a na kostky nakrájené maso. Osolené a opepřené...
více o Guláš ze srnčího masa
Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme tuňáka z plechovky (olej je lepší vylít). Nastrouháme vejce, přidáme všechny další ingredience a pořádně promícháme...
více o Pomazánka z tuňáka