Těstoviny vaříme do poloměkka. Mezitím nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přídáme šunku (popř. masíčko), ovegetujeme, osolíme a opepříme....
více o Špenátovo-těstovinová mňamka
Z mouky, vejce oleje, vody a soli vypracujeme těsto, které odložíme nejméně na hodinu odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Na oleji osmahneme...
více o Samsa
Vepřovou panenku naplníme anglickou slaninou, cibulí a vložíme také několik stroužků česneku. Osolíme, opepříme, řádně okořeníme Argentinou a vložíme...
více o Panenský štrůdl
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut vzejít. Přidáme ostatní přísady...
více o Františky
Máslo utřeme s tvarohem nebo sýrem do pěny, přidáme ředkvičky jemně nastrouhané na křenovém struhadle, trochu soli a jemně sekanou petrželku nebo...
více o Ředkvičková pomazánka V.
Bůček nařežeme podélně (po kosti) asi na 1/2 až 3/4 cm silné listy. Každý řez prosolíme troškou soli, stejně tak troškou mletého pepře a zasypeme...
více o Bůčková kniha
Naklepte plátky kuřecího masa, osolte a opepřete, naklaďte na plátky nakrájené olivy, přidejte nastrouhanou nivu, zabalte a spíchněte párátkem. V...
více o Kuřecí závitky s olivami a sýrovou omáčkou
Kotlety naklepeme a z poloviny odřízneme od kosti. Osolime opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na hrubo. Vařené brambory nakrájíme na menší kousky...
více o Tajemství jizerských hor
Vykostěné vepřové maso nakrájíme na menší kostky, přidáme Solamyl, vejce, trochu vody promícháme a necháme krátce odležet.
Mezitím si připravíme...
více o Vepřové maso na kari
Na pánvi osmahneme na kolečka nakrájený pórek, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou šunku. Tortellini uvaříme podle návodu. Omáčku připravíme...
více o Sýrové tortellini
Na tuku osmažte kostky slaniny, přisypte plátky cibule a česneku, přidejte osolená králičí stehýnka, opečte, podlijte pivem a duste v horké troubě pod...
více o Králičí stehýnko Gambrinus
Maso rozkrájejte na plátky, naklepejte, osolte, okořeňte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka. Na grilovací jehly...
více o Špízy na bramborách
Brokolici mírně povaříme. Do zapékací mísy dáme olivový olej, rozdělenou brokolici, rajčata (i zavařená), šunku na nudličky, koření, mírně podusíme....
více o Těstoviny s brokolicí II.
Maso smíchejte se solí,pepřem a vajíčkem.Uhněťte kuličky a osmažte na oleji.Ve vývaru rozmíchejte med a hořčici a směs přilijte na pánev.Promíchejte...
více o Voňavé masové kuličky
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a v hrnci necháme zesklovatět. Přidáme naporcované kuře, zhlehka opečeme, přidáme vodu, sůl a koření podle...
více o Mansaf I.
Salám umeleme, dáme do misky a přidáme strouhaný křen, majolku, část vajec nakrájených na kostičky, přisolíme dle chuti a promícháme. Mažeme na chleba...
více o Křenová pomazánka se salámem
Houby podusíme na másle s kmínem. Veku nakrájíme na plátky, vždy dva plátky spojíme s míchanými osolenými houbami. Přitiskneme k sobě, namočíme ve...
více o Chudí rytíři s houbami
Cibuli osmahneme přidáme konzervu a ostatní ingredience, krátce podusíme dochutíme solí česnekem a pepřem a podáváme s vařenou rýží....
více o Pikantní vepřová konzerva
V očištěných plátcích vepřového masa prožízneme kapsy, které plníme směsí pokrájené šunky a cibule. Maso sepneme párátky, osolíme a poprášíme kari...
více o Vepřové plněné šunkou a cibulí
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, na jednu půlku položíme plátek šunky a kolečko syrečku. Maso v půli přehneme, okraje přiklepneme a řízek obalíme...
více o Plněný vepřový řízek
Mrkev najemno ustrouháme a zalijeme marinádou připravenou z vody, cukru, soli a šťávy i dřeně z citrónu. Směs pokapeme olejem a necháme vychladit....
více o Salát Putirarky
Z vepřové kýty nakrájíme řízky, které lehce naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, hořčicí, vložíme párek, kapii, cibuli a utvoříme závitek. Ten pak...
více o Formanský špíz
Na naklepané plátky naneseme směs z másla, nadrobno nakrájené cibule, žampiónů, hořčice, kečupu, soli, worchestru a pepře, pak položíme anglickou...
více o Vepřové na jehle
Srdce omyjeme, ořežeme cévy a blány (použijeme do polévky), nakrájíme na tenké plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatava, vsypeme papriku, krátce...
více o Srdce po myslivecku
Kuře rozdělíme na 10 dílů a osolíme. Na pánvi rozpáleného oleje kousky kuřete osmahneme. Nakrájíme cibuli na drobno a vyjmeme kuře z pánve, vložíme...
více o Perské kuře II.
Kýtu nakrájíme na malé kostky a dáme upéci na zpěněnou cibuli. Přidáme ostatní přísady a nakonec sterilované lečo a vše společně podusíme do měkka....
více o Litoměřická směs
Česnek prolisujeme, přidáme jogurt, zakysanou smetanu, majonézu, kukuřici bez nálevu a dochutíme pepřem a solí. Šťavnaté masíčko z grilu přelijeme...
více o Omáčka ke grilovanému masu jedna báseň
Česnek nastrouháme a vše smícháme dohromady a nalijeme na maso i na klobásy a necháme přes noc odležet v ledničce, druhý den maso grilujeme a zbylým...
více o Hana's grilovací tajemství
Opláchnuté vepřové plecko nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na sádle dorůžova s kmínem, přidáme kostky masa, které...
více o Vepřové s cibulí na černém pivu
Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, osmažíme je na oleji, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Potom je zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme,...
více o Mozeček z ředkviček
Na rozpuštěném tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, rozmícháme, vložíme na kousky pokrájené mladé kedlubny, podle chuti osolíme...
více o Kedlubna na paprice
Drobně nakrájené brambory uvaříme v 1 litru osolené vody. Z másla a mouky uvěláme světlou jíšku, zalijeme vývarem z brambor, přidáme jemně ustrouhanou...
více o Mrkvová polévka s bramborem
Kuře nakrájíme na kousky a osolíme. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drobů a povaříme. Přidáme kuře udusíme do měkka....
více o Kuře dušené s koprem
Sýr Niva jemně nastrouháme, utřeme s olejem, přidáme jemně nastrouhané ředkvičky, drobně nakrájenou cibuli a přisolíme. Vše dobře promícháme a mažeme...
více o Ředkvičková pomazánka s nivou
Okurky oloupeme, nakrájíme na plátky a pak na nudličky, přidáme sůl, trochu sekaného kopru, 1 stroužek lisovaného česneku a dobře natlačíme do nádoby...
více o Zelí z okurek
Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a přes plátno vyždímáme vodu. Přidáme nastrouhané vařené brambory, hladkou mouku, mírně osolíme a s...
více o Tvaroháky
Omyté kopřivové listy spaříme v osolené vodě a drobně nasekáme. Na sádle rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou...
více o Jarní špenát z kopřiv
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a dáme restovat na oleji spolu s nakrájenou anglickou slaninou a houbami.
Svaříme 1 dcl vody a necháme v ní...
více o Rychlá kuřecí pochoutka
Maso nakrájíme na kostky, posypemem kořením, promícháme s olejem a necháme půl hodiny odpočinout. Na jehlu napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu,...
více o Athénská jehla
Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem. Touto marinádou potřeme filety a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Smícháme oba druhy hořčice se...
více o Pečený losos s cuketou
Maso nakrájíme na širší nudličky a zprudka opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli, protlak, sůl, pepř a orestujeme. Zalijeme vývarem a pod...
více o Vepřové nudličky v pivní omáčce
Na sádle zpěníme cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme, podlijeme pivem a dusíme s pepřem a kmínem. Nakonec necháme vydusit šťávu,...
více o Vepřové maso na kmínu a pivu
Očištěný hlávkový salát pokrájíme na nudličky, ředkvičky na plátky, přidáme jemně krájený kopr a spojíme zálivkou připravenou smícháním uvedených...
více o Salát pro zahrádkáře
Očištěné kadeřávkové listy drobně pokrájíme. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme jeden stroužek česneku pokrájený na plátky,...
více o Kadeřávková polévka s rýží
Cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje. Přidáme kmín, chilli, koriandr a smažíme do zlatova. Přidáme fazole i s asi 1/4 nálevu a rajčata. Nesmí to být...
více o Fazolový guláš Santa Fe
Z alobalu utrhneme 4 čtverce asi 30 cm dlouhé. Každý přeložíme na polovinu a zase ho otevřeme. Na polovinu alobalu ke středu nalejeme lžičku oleje,...
více o Játra v alobalu
Naklepeme kotlety, aby byly dostatečně měkké. Na každou kotletu položíme plátek sýra, poté šunku a srolujeme.
Vložíme do zapékací nádoby, aby se nám...
více o Kelišovské kotlety
Řízky osolíme,opepříme a obalíme nejdříve e strouhance,potom v těstíčku ze 2 vajec,trochu hladké mouky,pivo.Rychle opečeme na pánvi na rozehřátém...
více o Řízky naruby V.
OMÁČKA TZAZIKI: Prolisujeme 2 stroužky česneku. Omyjeme okurku a nahrubo nastrouháme. Smícháme dohromady tvaroh, okurku, česnek a smetanu.
Maso...
více o Gyros