Maso smícháme s drobně nakrájenou cibulkou, nasekaným česnekem, ochutíme kečupem, pepřem, solí, oregánem.
Lasagne vyložíme na dno pekáčku, pokropíme...
více o Lasagne s masem a žampiony
zeleninu nakrájíme na malé nudličky a smícháme s uvařenými těstovinami. Osolíme, ochutíme na jemno nasekaným česnekem a dáme do silikonové bábovky...
více o Těstoviny zapečené se zeleninou
Na oleji z tuňáka osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí přidáme maso z tuňáka a osmažíme. Pak zaprášíme moukou, promícháme a zakrátko...
více o Tuňák Lucitta
Zelí a mrkev pokrájíme na nudličky, květák rozebereme na růžičky.
Všechno se dá do hrnce, zalije vodou a nechá se vařit do měkka. Po chvilce vaření se...
více o Zeleninová polévka z nouze
Do směsi sýra a másla umeleme nebo nastrouháme šunkový salám, přidáme na jemno nakrájené kapie, utřený česnek, na jemno nakrájenou cibulku.
Vše dobře...
více o Kapiová pomazánka
Nakrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na kostičky krájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel a chvilku podusíme. Pak přidáme mleté maso a za...
více o Špagety s mletým masem a zeleninou
Ryby očistíme - nevaříme je, zbavíme ploutví, páteře a hlavy. Tak vytvoříme z ryb filety, které pak nameleme na masovém strojku. Přidáme pepř, sůl,...
více o Karbanátky ze syrových ryb na kyselo
Z mletého masa a přísad se připraví klasická sekaná. Z ní se dělají malé karbanátky. Ty se pak smaží na oleji. Po usmažení se dají okapat, aby nebyly...
více o Nákládané karboše
Těstoviny uvaříme dle návodu. Maso orestujeme, ochutíme solí, pepřem a přidáme najemno nasekaný česnek. Zeleninu nakrájíme na kostky, cibuli na...
více o Báječné zapečené těstoviny
Kuře osolíme, naplníme směsí, spíchneme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme na kostičky krájenou cibuli a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme...
více o Kuře plněné zeleninou
Syrové ryby očistíme a zbavíme páteře, ploutví a hlavy. Vytvoříme vlastně filety. Pak je rozemeleme na masovém strojku. Do směsi přidáme na jemno...
více o Nakládané rybí karbanátky
Na másle zpěníme jemně krájenou cibuli, lisovaný česnek, nakrájenou slaninu, osolíme a opepříme. Chvilku restujeme a přidáme spařenou okapanou rýži,...
více o Rizoto raz dva
Sádlo utřeme s hořčicí do pěny, přidáme jemně nastrouhané brambory, sůl a pepř, prolisovaný česnek a nakonec vmícháme vychladlá jemně nastrouhaná...
více o Vaječná pomazánka s česnekem
Brokolici rozebereme na malé růžičky, cerel hrubě nastrouháme. V kastrůlku rozpustíme máslo, na kterém osmahneme ovesné vočky a nastrouhaný celer,...
více o Brokolicová polévka s ovesnými vočkami
Slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme na oleji, přidáme najemno krájenou cibuli , opět restujeme a přidáme okapané nakrájené kysané zelí a vše...
více o Rohlíky se zelím a slaninou
Omyté a vysušené kuře naporcujeme, osolíme a potřeme hořčicí (hořčicí nešetříme). Uložíme do ohnivzdorné mísy a posypeme plátky česneku, přidáme...
více o Kuře na pivu
Tvaroh s měkkým máslem, majonézou vyšleháme elektrickým šlehačem do hladké pěny osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný romadur a vmícháme najemno...
více o Pomazánka z romaduru
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme papriku, omyté maso nakrájené na kostky, česnek, bobkové listy a sůl.
Uvařené kyselé zelí scedíme, přidáme...
více o Segedínský guláš II.
Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého...
více o Segedínský guláš I.
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso,...
více o Český guláš
Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme...
více o Volyňský guláš
Na větší části sádla zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku a na kostky pokrájené maso. Opečeme je po všech stranách...
více o Znojemský guláš II.
Na kostky nakrájené a omyté maso osolíme, okořeníme, vložíme na jemně nakrájenou cibuli osmahnutou na sádle a osmažíme ze všech stran, pak podlijeme...
více o Vepřový guláš na pivě
Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky...
více o Uherský guláš
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, rozinkami a mletými ořechy, špetkou soli a skořicí. Přidáme jemně strouhanou mrkev, olej, vejce a řádně...
více o Mrkvové řezy
Čisté fazole namočíme předem na 6 hodin do studené vody. Pak je scedíme a zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Na kostičky nakrájený bůček...
více o Pikantní fazolová polévka II.
Očistěné listy kapusty nakrájíme a podusíme v troše slané vody téměř doměkka, pak scedíme a jemně nakrájíme. Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme...
více o Kapustový nákyp s houbami
V hlubokým hrnci rozpálíme olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Lehce osmahneme. Pak přidáme slaninu nakrájenou na tenčí plátky a (poklademe jí...
více o Ragú podle detektivky
Kuřecí prsíčka odblaníme a nakrájíme na řízky. Nenaklepáváme je, ale vložíme je do marinády, kterou si připravíme z oleje, sójové omáčky, pepře,...
více o Kuřecí prsíčka s brokolicí
Maso den předem naklepeme a namočíme do mléka, aby bylo ponořené. Druhý den maso osušíme, posolíme, potřeme česnekem, posypeme kořením, obalíme v...
více o Kotlety v mléce
Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Mouku, pivo, žloutky a sůl dáme do mísy a metlou umícháme do hladkého těstíčka. Necháme zhruba 15 minut...
více o Jablečné kroužky v pivním těstíčku
Vepřový mozeček odblaníme a naplníme jím pergamenový či silonový rukáv na výrobu tlačenky, poté jej dáme zmrazit do mrazničky. Z takto připraveného...
více o Smažený vepřový mozeček
Maso nakrájíme na 2 cm velké kousky a 10 minut restujeme na oleji. Přidáme koření, rozmačkaný česnek, rajský protlak a horký vývar. Vaříme pod poklicí...
více o Maso s rýží po balkánsku
Plátky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v mouce - klasická příprava roštěnek. Dáme na...
více o Zakryté hovězí plátky
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, vložíme do větší mísy, posolíme, propasírujeme dva stroužky česneku, posypeme kmínem a pokropíme olivovým...
více o Rychlé brambory v mikrovlnce
Do pekáče nalijeme trochu oleje, dáme nakrájenou cibuli a na ni vložíme osolená, sladkou paprikou poprášená kuřecí prsa, přikryjeme pokličkou a pečeme...
více o Bylinkové kuře Diana
Celer oloupeme, nastrouháme najemno spolu s mrkví. Salám se nastrouhá na hrubém struhadle. Zamíchá se, osolí, opepří, přidá se zakysaná smetana a...
více o Celerová pomazánka na chlebíčky
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Slijeme vodu, přidáme vejce, sůl, strouhanku a polohrubou mouku, tak aby těsto bylo husté. Strouhanky dát o...
více o Chlupaté knedlíky III.
Z brambor, mouky, soli a vejce se udělá klasické bramborové těsto. Rozválí se pruh, aby se do něho dal zabalit salám. Salám rozkrájíme asi na 8 cm...
více o Bramborové krokety III.
Na másle se rozpustí kvasnice a přidá se na kolečka nakrájená část pórku, pak se přidá hladká mouka a udělá se jíška. Zalije se vývarem, přidá se...
více o Pórková polévka III.
Krabí tyčinky a cibuli pokrájíme, smícháme s rýží a kukuřicí, spojíme majonézou napůl s bílým jogurtem. Osolíme, opepříme, vychladíme.
Pozor, jenom s...
více o Rýžový salát s krabími tyčinkami
1/2 kg vepřového masa nakrájíme na nudličky, vhodíme na zpěněnou cibulku /hoodně/, přidáme lžíci podravky / pokud nemám, dávám gulášové koření/ a...
více o Dřevorubecký guláš II.
Mouku, sůl, semínka a na okurkovém struhadle nastrouhaný salám smícháme ve velké míse, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme kvasnice, pocukrujeme...
více o Dalamánky III.
Celer oloupene a nakrájíme na centimetrové kousky, které dámě vařit spolu s částí celerové natě a lžičkou oleje a solí a směsí koření. Až celer změkne...
více o Celerové pyré
Na másle zpěníme jemně pokrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme fazolky, promícháme a pak rozkrájená rajčata a krátce...
více o Fazolková polévka s rýží
Kadeřávek očistíme a dáme na 15 minut vařit do osolené vody. Pak vyjmeme, drobně usekáme a dáme na nakrájenou zpěněnou cibuli, lehce osmažíme a...
více o Dušený kadeřávek s ovesnými vločkami
Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem, a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem,...
více o Zapražená pórková polévka se sýrem
Brambory uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout. Očištěnou růžičkovou kapustu vaříme v menším množství osolené vody asi 10 minut. Na oleji necháme...
více o Salát z růžičkové kapusty a brambor