Půlky meruněk poprášíme vanilkovým cukrem, obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova, podáváme horké, sypané moučkovým cukrem.
Těstíčko: v mléce...
více o Smažené meruňky
Kváskem zaděláme těsto, necháme přikryté 20 min. kynout. Pak vyválíme, vykrájená kolečka smažíme ve fritovacím hrnci při 170 °C dozlatova.
Pístovou...
více o Rychlé koblihy
Do vroucího bujónu dáme kostičky brambor a mrkve, osolíme, přidáme kmín, krupičku a povaříme, nakonec zavaříme pokrájený pórek a hrášek s rozkvedlaným...
více o Polévka rychlovka
Droždí rozdrobíme, smícháme s částí teplého mléka, přidáme 2 lžíce mouky, zamícháme a dáme vykynout. Do nahřáté mouky přidáme máslo, žloutky, kvásek,...
více o Domácí briošky
Na vál prosijeme oba druhy mouky se špetkou soli, uprostřed uděláme důlek, do něj vyklepneme jen lehce rozšlehané vejce, kolem rozkrájíme oba tuky a...
více o Koláčky z Telče
Na větší pánvi na trošce oleje osmažit na plátky nakrájené žampiony a česnek. Odsunout stranou a vedle smažit plátky ryby. Rybu osolit a opepřit a...
více o Kapr Rex
Králíka naporcujeme, osolíme a opečeme na sádle nebo oleji dozlatova. Přidáme nakrájené chlebové kůrky, česnek a cibuli nakrájené nadrobno, máslo,...
více o Králík na pepři
Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme a v míse propracujeme s rozpuštěným máslem, celými vejci, česnekem a dochutíme solí a pepřem. Přidáme...
více o Bramborový kuba
Kuře očistíme, opláchneme, nasolíme a posypeme drceným pepřem a grilovacím kořením. Takto připravené kuře položíme do hlubokého pekáče. Z paprik...
více o Pikantní kuře s pečenými bramborami
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníte na oleji, přidejte plátky nakrájených žampiónů, zasypte sladkou paprikou, osolte, opepřete a podlijte vodou. Cca...
více o Žampiónový guláš
Uvaříme čočku a přidáme na kostičky nakrájená rajčata, kyselou okurku, cibuli, uzené maso nebo ostatní uzeniny. Olej, ocet, pepř a sůl podle chuti.
//...
více o Novoroční čočkový salát
Studenou Heru nasekáme do mouky, přidáme vejce a sůl, prohněteme a necháme 1/2 hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto vyválíme do vymazané koláčové...
více o Jablečný koláč bez cukru
Sušené houby předem namočíme a povaříme. Kuře naporcujeme na menší kousky nebo použijeme stehenní steaky, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na...
více o Houbové kuřátko
Do vařící vody vhodíme bujon, až se vše rozpustí, přidáme špetku vegety. Ve skleničce rozmícháme vejce se s hladkou moukou, přidáme sůl a dobře...
více o Rychlá polévka ala Kristina
Prosátou mouku dáme do mísy, smícháme s droždím, krystalovým a vanilkovým cukrem, solí, vejcem, přidáme vlažné mléko s rozpuštěným máslem a...
více o Pudinkový koláč
Z mléka, vajec, mouky a soli uděláme těsto podobné palačinkovému. V troubě rozpálíme ve větším pekáči máslo a do vřelého omastku vlijeme těsto a...
více o Vyběhlík
Kvásek připravíme ze 100 ml vlažného mléka, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a v teple necháme vzejít.
Máslo, vanilkový...
více o Velikonoční věnec
Omyté a usušené kuře osolíme a naplníme nádivkou. Kuře zašijeme, vložíme na část tuku a zbylým polijeme povrch kuřete. Pečeme 10-15 minut. Potom pod...
více o Vídeňské velikonoční kuře
Jogurt rozmícháme s majoránkou, lisovaným česnekem, sekanou pažitkou a solí. Sýr nastrouháme na hrubší nudličky a vejce nakrájíme na větší kostky....
více o Velikonoční salát
Telecí kýtu nakrájíme na 6 plátků a lehce je naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny, kolečky vajíček a proužky...
více o Velikonoční rolády
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutky, sůl, citrónovou kůru, koření a v mléce vykynutý kvásek (droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochu...
více o Zdobené jidášky
Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, špetku soli a trochu mouky, necháme vykynout kvásek.
V míse smícháme mouku, přidáme rozpuštěný tuk,...
více o Velikonoční mazanec
Mrkev jemně nastouháme. Umícháme do krému žloutky s cukrem, přidáme citronovu kůru a šťávu. Promísíme mandle, kypřící prášek a vmícháme do krému....
více o Velikonoční mrkvový beránek
V míse promícháme mouku se solí, do dolíku vlijeme vlažné mléko, máslo, vejce, cukr a droždí a necháme vykynout kvásek. Těsto vypracujeme dohladka a...
více o Tvarované velikonoční pečivo
Maso naporcujeme, plátky naklepeme, opepříme a osolíme. Opečeme je prudce na pánvi s olejem. Potom je vložíme na ohnivzdornou misku. Na zbylé části...
více o Valašská velikonoční pečeně
Utřeme máslo, cukr, sůl, citronovou kůru, vejce, mouku a kypřící prášek. Troubu předehřejeme na 200 °C, těstem naplníme vymaštěnou dortovou formu a...
více o Tvarohový dort se zajíčky
Smícháme droždí, 10 g cukru a mléko. Necháme 15 minut vykynout.
Mouku prosijeme do mísy, vytlačíme důlek, přidáme 110 g cukru, sůl, kardamom,...
více o Ruská velikonoční bábovka
Vejce uvařená natvrdo rozpůlíme a řeznou stranou položíme na talířek.
Křen osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu uležet.
Ušleháme...
více o Polská vejce
Z hladké mouky, části mléka, části cukru a droždí připravíme kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy a zaděláme je zbylým mlékem a kváskem v těsto....
více o Plněný cop
Z droždí, cukru, trochy mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek. V míse utřeme máslo s medem a žloutky. Přidáme mouku se špetičkou soli, zbylé mléko a...
více o Medové jidášky
Droždí zalijeme trochou vlažné šlehačky, přidáme trochu cukru a mouky a necháme vykynout. Do mísy dáme všechny ostatní přísady, přidáme vykynutý...
více o Jidášovy provazy
Nejprve si všechny přísady dáme do místnosti (třeba přes noc), aby měly stejnou teplotu. Do šálku dáme trochu mléka, přidáme lžíci cukru, lžíci mouky...
více o Bochánek, který se vždy povede
Červené kysané zelí promícháme s nadrobno nakrájenou anglickou slaninou nebo špekem a spěněnou cibulkou. Kuře omyjeme, nasolíme, naplníme touto směsí...
více o Kuře podle Oty
Brambory omyjeme a ve slupce v osolené vodě uvaříme. Necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na...
více o Špenátová musaka - Balkán
Vodu se solí a máslem svaříme, přidáme mouku a mícháme do hladka. Necháme vychladnout. Přidáme vejce, vyšleháme a poté vmícháme sýr (drobné kostičky)....
více o Gougeres
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a vše restujeme a nakonec přidáme půl lžičky pálivé papriky, sůl a pepř. Dále...
více o Brambory se zelím
Těstoviny uvaříme jen v mírně slané vodě (po uvaření by neměly chutnat slaně), propláchneme studenou vodou. Mezitím nakrájíme cibulku na dobná kolečka...
více o Anglický těstovinový salát
Je zapotřebí velká pánev (průměr 28 cm). Cibuli rozčtvrtit a nakrájet na proužky, osmažit na oleji a másle do sklovata. Přidat na plátky nakrájené...
více o Zdravý rocker
Do zakysané smetany nastrouháme okurku, naklájíme na drobno cibulku, přidáme hořčici, sůl a pepř.
Vše promícháme a můžeme podávat ke smaženým pokrmům....
více o Tatarka ze zakysanky
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a na pánvi na trošce oleje z jedné strany lehce opečeme. Do velkého pekáče dáme na dno trochu...
více o Prezidentské maso
Oloupané brambory zalijeme osolenou vodou a vaříme do měkka. Vodu slijeme do jiné nádoby, brambory rozšťoucháme s horkým mlékem a vymícháme na kaši....
více o Francouzská česnečka
Kolínka uvaříme dle návodu na obalu, scedíme. Špenát podusíme, ochutíme česnekem, mleté maso osmahneme na pánvičce. Osolíme a okořeníme dle chuti.
Do...
více o Kolínka s mletým masem a špenátem
Z hladké mouky, cukru, rozpuštěného másla, špetky soli a teplé vody (tolik, aby se těsto nelepilo, ale bylo krásně vláčné!) zaděláme těsto, které...
více o Tradiční tažený štrůdl
Kotlety omyjeme a mírně naklepeme. Osolíme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi rozpustíme a zahřejeme máslo a olej. Maso opékáme dozlatova asi 5 minut...
více o Kotlet s cibulovou omáčkou
Halušky: smícháme jedno vejce, 150 g polohrubé mouky a 150 g špenátu (pozor, dobře scedit vodu!) a špetku soli. Kdo nemá rád špenát, jednoduše přidá k...
více o Špenátové halušky tety Vieročky