Do kuřecího vývaru dáme nakrájený pórek a nastrouhanou mrkev a necháme vařit. Mezitím si uděláme knedlíčky. Na olej dáme rozpustit droždí, pak přidáme...
více o Pórková polévka s drožďovými knedlíčky
Vychladlé vařené brambory nastrouháme. Přidáme mouku, vejce a sůl. Vše promícháme.
Vypracujeme z těsta šišku a z té krájíme placičky, které usmažíme...
více o Bramborové placky
Rohlíky podélně rozkrojíme, měkkou část vydlabeme.
Na náplň prolisujeme tvaroh (nebo použijeme jemný), vejce, vanilkový a práškový cukr, rozinky....
více o Tvarohové rohlíky
Krkovičku nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Na dno papiňáku vložíme na tenké plátky nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájenou 1...
více o Oběd z papiňáku
Veku namočíme do mléka, přidáme vejce, jemně nasekanou petržel, prolisovaný česnek, ořechy, koření a dobře promícháme. Naplníme kuře a dáme péct do...
více o Kuře s ořechovou nádivkou
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na kostičky pokrájený poličan (a popřípadě na kostičky pokrájená kuřecí prsa), osolíme, opepříme a zalijeme teplým...
více o Těstoviny se sýrovou omáčkou II.
Uvařené brambory nakrájíme na plátky a polovinu dáme na dno zapékacího pekáčku a posypeme vegetou a osolíme. Na ně navrstvíme na kolečka nakrájená...
více o Zeleninová halucinace
Jablka očistíme (loupat netřeba), nakrájíme na malé kostičky, přidáme mouku, sůl, rozinky, sekané ořechy (nemusí být) a vejce. Promícháme a zalijeme...
více o Jablkové smaženky
V mléce rozšleháme vejce a sůl, vlijeme do misky s moukou. Promícháme a vmícháme vypeckované třešně. Pomocí 2 lžic hážeme do vroucí osolené vody...
více o Třešňové halušky
Mouku smícháme s cukrem, solí a sodou, přidáme jemný (propasírovaný, rozmixovaný) tvaroh, vejce a rum.
Zpracujeme těsto, které vyválíme silné 1 cm a...
více o Tvarohové šišky
Brambory nastouháme, přidáme vejce, sůl a hladkou mouku. Utvoříme těsto. Vyválíme placky tenké placky.
Rozpálíme pánev bez oleje a placku z obou stran...
více o Jednoduché bramborové placky
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme žampiony, okořeníme a dusíme. Hermelínům skrojíme vršky,...
více o Plněný hermelín II.
Zapékací misku vymažeme máslem a trochou rozetřeného česneku. Do druhé misky nalijeme smetanu, mléko, přidáme zbytek česneku, 1 lžičku soli, 1/2...
více o Smetanovo-česnekové brambůrky
Chléb nakrájíme na plátky (celé, ne půlky) v chlebu vyřízneme střed, na který namažeme játrovou paštiku v silné vrstvě.
Okraj - kůrku opečeme na oleji...
více o Topinka Arnošta z Pardubic
Mléko, sůl, vejce a hladkou mouku smícháme - těsto je podobné palačinkovému a vlijeme ho do kastrolu na rozpálené máslo.
Necháme chvilku opékat, pak...
více o Šmorna z vajec
Maso,kapustu,cibuli,česnek umeleme a přidáme vejce,strouhanku a koření.Vše dobře prohněteme.Do pekáče nalijeme trochu oleje a vložíme jednu polovinu...
více o Strašně dobrá sekaná
Nejprve nakrájíme rajčata na osminky, papriku na menší proužky, žampiony na plátky a olivy na kolečka. Vsypeme tuňáka z konzervy, osolíme, opepříme a...
více o Těstovinový salát s tuňákem II.
Kvásek: droždí mícháme s cukrem dokud se směs nelije, pak přidáme vodu, mouku, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Těsto: do vykynutého...
více o Cibulové dalamánky
Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme brambory nakrájené na kostičky a nadrobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme plamen a...
více o Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Cibule oloupeme, odřízneme spodek tak, aby vzniklo rovné dno. Na horním konci cibule uděláme 2 hlubší zářezy ve tvaru kříže (pozor, abychom cibule...
více o Červená cibule pečená s tymiánem a máslem
Těsto propracujeme a rozprostřeme na plech (v tenké vrstvě). Na 30 minut dáme do lednice. Nakrájíme rajče, pórek a tuňáka na malé kousky, přidáme...
více o Slaný koláč s tuňákem a pórkem
Z mléka, mouky, vajec a soli si připravíme palačinkové těsto a uděláme palačinky. Na oleji zpěníme cibuli a přihodíme maso, které jsme nakrájeli na...
více o Palačinky s masovou směsí
Předem namočený hrách uvaříme v osolené vodě do měkka.
Slaninu nakrájíme na kostky, opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Vmícháme protlak,...
více o Hrách na maďarský způsob
Brambory a kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle a s moukou, solí, na drobno nasekanou cibulí a vejcem dobře promícháme. Na pánvi na trošce oleje...
více o Bramborovo-kedlubnové placky
Brambory nastrouháme na jemno (jako na bramboráky), přidáme na kostky nakrájené rohlíky, uzeninu, škvarky, vejce a ochutíme prolisovaným česnekem ...
více o Gemerské koule
Maso dáme na pánev na olej a osmahneme a vyndáme, přidáme cibuli.
Nakrájíme nadrobno na kostičky a zeleninu, zalijeme vývarem okořeníme a vmícháme...
více o Dušená vepřová pečeně se sýrem a slaninou
V kastrolu (papiňáku) rozpustíme špek a opražíme plátky zeleniny. Vyndáme, opečeme maso, přidáme zeleninu, koření, plátky citrónu (nebo jenom kůru),...
více o Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
Celer okrájíme, rozkrojíme a asi 4 min. povaříme s trochou citronové šťávy. Potom nastrouháme spolu s mrkví a jablkem na hrubém struhadle.
Cibuli...
více o Salát s celerem
Ovesné vločky pomeleme na masové mlýnku, přidáme Heru, hladkou mouku, najemno nastrouhaný tvrdý sýr, špetku soli, špetku prášku do pečiva a začneme...
více o Tyčinky z ovesných vloček
Zelí nastrouháme na jemném struhadle, spaříme a necháme dobře okapat. Do mouky prolisujeme brambory, přidáme žloutky, máslo, vykynutý kvásek (droždí,...
více o Smažené zelné pagáčiky
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik vývaru, aby vznikla středně hustá...
více o Paprikové brambory s okurkami
Slaninu nakrájíme na kostky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a opražíme. Přidáme nať, trošku kmínu, ocet a prolisovaný česnek.
Potom vložíme...
více o Brambory s vejci na slanině
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a z obou stran a opečeme na horkém oleji. Pak je přeložíme do vymazané zapékací mísy (nebo pekáčku), potřeme lehce...
více o Zapečený kuřecí steak se šunkou a broskví
Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme strouhaným křenem (nebo potřeme krenexem). Jablka rozkrojíme na...
více o Kuřecí závitky s rozinkovou omáčkou
V míse pečlivě promícháme všechny suroviny, podle chuti přidáme tabasco, sůl a pepř. Salát dáme rozležet do chladničky....
více o Salát z černých fazolí a avokáda
Těstoviny uvaříme. Papriku, pórek, rajčata i okurku nakrájíme na plátky, nudličky apod. a smícháme s těstovinami. Zalijeme zálivkou....
více o Těstovinový salát dietní
Salát omyjeme, natrháme na menší kousky. Plátky žampionů pokapeme citrónovou šťávou a krátce osmahneme. Vejce rozpůlíme, žloutky prolisujeme,...
více o Salát s nudličkami z krůtích prsou
Troubu rozehřejeme na 150 °C. Rozpustíme čokoládu a polovinu másla ve vodní lázni. Mezitím rozmixujeme cukr se zbytkem másla a postupně pak přidáme...
více o Brownies
Na 24 hodin naložíme maso do připravené marinády. Na oleji podusíme pórek a papriku asi 2 minuty, přidáme maso a restujeme....
více o Vepřové kostky s pórkem a paprikou
Do připravené marinády naložíme kousky kuřecího masa a necháme uležet 24 hodin. Poté orestujeme na oleji, přidáme hrášek a kukuřici....
více o Pochoutka z kuřecího masa
Brambory nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme nadrobno a vejce rozšleháme v misce. Pak nakrájíme špenát a šunku na tenké proužky.
Cibuli...
více o Rychlá španělská omeleta
Ve slupce uvařené brambory nastrouháme a s moukou, solí a 1 vejcem vypracujeme bramborové těsto.
Těsto rozválíme na silný plát, do středu dáme nejprve...
více o Klobása v bramborovém těstě
Brambory nastrouháme nahrubo, salám a cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme k nastrouhaným bramborám, přidáme ostatní ingredience. Na větším pekáčku...
více o Pizza z bramborového těsta
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje...
více o Pizza těsto z pizzerie
Na oleji (olivovém) osmažíme oloupané, celé cibulky, vyjmeme a dáme stranou. Ve stejném kastrole osmažíme kostky kuřete, zalijeme vývarem a vínem....
více o Kuře na cibulkách
Kousky tresky a jater napícháme na špíz. Posypeme mandlemi, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a osmažíme.
Křen smícháme se zakysanou smetanou,...
více o Rybí špíz s kuřecími játry