Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rukama zpracujeme a necháme asi 20 minut odležet, aby rohlíky byly pořádně nasáté. Poté osolíme ...
více o Karlovarské knedlíky babičky Irenky
Králíka očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. Stroužky česneku si nakrájíme na plátky. V králíkovi uděláme špičatým nožem díry,...
více o Smetanovo-bazalkový králík s česnekem
Do mísy dáme mouku, lžíci krystalového cukru a špetku soli. Suché přísady promícháme. Poté k nim rozklepneme vejce.
Promícháváme budoucí těsto a...
více o Limetkové palačinky
Řízky po obvodu nakrojíme, jemně naklepeme a potřeme marinádou. Jemně rozetřený česnek a drobně nakrájenou cibuli promícháme se sójovou omáčkou,...
více o Marinované řízky v pivním těstíčku
Ze sedmi bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Pak opatrně zašleháme moučkový cukr, poté zlehka vmícháme i kokos a nakonec polohrubou mouku a 1...
více o Nugátové řezy III.
Cibulku nakrájíme na drobno a dozlatova osmažíme. Salámy a sýry nakrájíme na drobné kousky nebo nastrouháme a smícháme s cibulkou, česnekem, pepřem,...
více o Slaný štrůdl "Co dům dal"
Těstoviny uvaříme dle návodu, kukuřici na pařáčku rozmrazíme. Smícháme dohromady, okořeníme a osolíme dle potřeby.
Na pekáč nalijeme trochu oleje,...
více o Zapékané těstoviny s kukuřicí
Bryndzu smícháme s uvařenými prolisovanými brambory, vejcem, posolíme a přidáme drobně nasekaný kopr - asi lžíci. Z mouky, vejce, špetky soli a vody ...
více o Brynzové pirohy II.
Strapačky, které zbyly, opékáme na rozpuštěném sádle za stálého míchání, dokud se dobře neprohřejí. Halušky chytnou o dno hrnce, ale právě to je...
více o Tatínkovy trepanky
Na drobno nakrájenou cibuli opražíme na oleji, přidáme vytlačené jitrnice a promícháme.
Necháme vychladnout.
Chléb nakrájíme na 1 cm silné krajíce a...
více o Jitrnice zapečené s chlebem
Kuřecí prsíčka nakrájet na proužky, na hlubší pánvi zpěnit cibuli, málo osolit, přidat česnek nakrájený na plátečky, přidat koření kari. Když jsou...
více o Kuřecí prsíčka na kari s česnekem
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka na oleji opečeme. Vložíme do pekáčku.
Zpěníme jemně nakrájenou cibuli a podusíme na ní na kostičky...
více o Valašská vepřová pečeně
Suroviny na těstíčko důkladně metlou promícháme. Kousky masa osolíme a v těstíčku obalíme. Smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Příloha: rýže,...
více o Kousky masa v zázvorovém těstíčku
Cibuli, slaninu a tvarůžek pokrájíme na drobné kostičky.
Na pánev, nebo v kastrůlku necháme zpěnit slaninu.
Až hezky pustí tuk, přidáme cibuli. Vše...
více o Vejce na špeku (smraďošky)
Špagety rozlámeme na kousky, vhodíme do vařící vody a uvaříme doměkka. Měkké špagety slijeme a dáme okapat.
Vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, mouku...
více o Špagetové placičky
Nejdříve si uděláme nádivky, které necháme vychladnout.
Zpracujeme těsto, necháme 5 minut odpočinout. Potom rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky....
více o Nekynutý závin
Na alobal rozprostřeme plátky sýra tak, aby se překrývaly.
Poklademe plátky salámu. V misce si utřeme pomazánkové máslo s nastrouhanou nebo na velmi...
více o Sýrová roláda IV.
Výhodou je využít robot, na kterém na jemné nudličky nakrouháme všechnu zeleninu. Potom přidáme podle chuti vinný ocet a koření, v případě potřeby...
více o Jednoduchý zelný salát
Kremrole upečeme, jak je popsáno v receptu Kremrole se šlehačkou. Naplníme je bílkovým sněhem, případně lehounce pocukrujeme.
Náplň: šleháme bílky se...
více o Klasické kremrole
Očištěnou kapustu nakrájíme na nudle a podusíme na tuku s trochou vody doměkka. Mezitím si připravíme klasické palačinkové slané těstíčko, vmícháme...
více o Kapustové palačinky
Mléko ohřejeme, za stálého míchání do něj vsypeme krupici, necháme nabobtnat, uvaříme a necháme vychladnout.
Žemle nakrájíme na kostičky, osmažíme ne...
více o Švestkový knedlík v ubrousku
Všechny ingredience zpracujeme v těsto, o něco řidší než na bramborové knedlíky (dle potřeby přidáme ještě trochu hrubé mouky), tvarujeme placky,...
více o Ročovské bramborové placky
Z mouky, másla, mléka a zbytku surovin připravíme na vále těsto. Rozdělíme na 3 díly a vyválíme z každého dílu placku, kterou potřeme sýrovou náplní....
více o Výborná slaná kolečka
Pórek nakrájíme na kolečka a uvaříme do měkka. Potom ho scedíme a necháme vychladnout. K vychladlému pórku přidáme na kostky nakrájený šunkový salám,...
více o Lahodná pórková pomazanka
Slaninu nakrájenou na kostičky roztavíme a osmahneme na ní cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme oloupané,na tenké plátky nakrájené syrové brambory,...
více o Babiččiny Cumbule
Těstoviny uvaříme, scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat.
Hrášek vložíme do vařící osolené vody a zhruba 5 min. blanšírujeme. I ten necháme...
více o Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
Na kostičky nakrájené brambory a mrkev uvaříme s bobkovým listem a novým kořením do poloměkka, přidáme předem usmaženou jíšku a vegetu a dovaříme do...
více o Polévka s taveným sýrem
Brambory nakrájíme na malé kostky, salám na nudličky a tvrdý sýr nahrubo nastrouháme, přidáme sekanou cibuli, pokrájené kapie a spojíme jogurtem...
více o Orientální salát
Kuřecí prsíčka rozkrájíme na nudličky, přidáme lžíci solamylu, vejce a zamícháme. Tuto směs necháme asi 2 hodiny uležet. Za stálého míchání opékáme na...
více o Kuře královny Kálí Františka Nedvěda
Na oleji orestujeme mleté maso, ochutíme a až trochu pustí štávu, vložíme nastrouhanou mrkev (čím víc tím líp). Znovu orestujeme a pak zalijeme vodou...
více o Dušená mrkev s mletým masem
Kuřecí čtvrty osolíme, vložíme do pekáčku, zalijeme poměrně velkým množstvím vody (tak 1,5 - 2 hrnky) a přidáme také nakrájenou cibuli. Upečeme do...
více o Alenčino rizoto
Do misky dáme med, přidáme olej, rozmačkaný česnek a ostatní koření. Množství neuvádím každý ať si dá podle vlastní chuti. Kuře dáme do pekáče a...
více o Kuře a jablka
Na trošce tuku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli opražíme. Zahustíme ve šťávě rozmíchaným škrobem.
Na vymazanou...
více o Mleté maso na havajský způsob
Filé spolu se slaninou a cibulí umeleme, přidáme namočené a vymačkané rohlíky, vejce, osolíme, ochutíme trochou šťávy.
Dobře promícháme, formujeme...
více o Rybí klopsy
Filé osolíme, opepříme, posypeme vegetou a troškou papriky. Dáme do zapékací misky vymazané olejem, posypeme jemně nakrájenou cibulí a na jemnno...
více o Filé na citronech
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme je z obou stran hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet.
Připravené řízky obalíme ve...
více o Obrácené řízky od babičky
Listy jitrocele kopinatého - ty úzké listy - omyjeme, zbavíme "stopky" a necháme okapat. Vytvoříme těstíčko z mouky, mléka, vajec, prášku do pečiva,...
více o Jitrocelové listy v sýrovém těstíčku
Na rozpečené slanině osmahneme zelí na nudličky, osolíme a podusíme.
Na jiné pánvi opečeme uzeninu a pak vmícháme do zelí.
Na pánvi po buřtech opečeme...
více o Párky St. Louis blues
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka majoránky a zelené petrželky asi...
více o Bramborová roláda od maminky
Vejce rozšleháme s mlékem a solí. Plátky knedlíku rychle omočíme, aby moc nenasákly a opečeme z obou stran na oleji.
Potřeme hořčicí nebo kečupem a...
více o Knedlíkové tousty
Do pekáče nalejeme trochu oleje, maso naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na dno pekáče. Zalejeme zeleninovým lečem a tompou, přidáme 2-3 feferonky....
více o Tompa
Polohrubou mouku, heru, vejce a jogurt zpracujeme v těsto, trochu osolíme a necháme chvilku odpočinout.
Těsto rozválíme, vykrajujeme z něho různé...
více o Šátečky s nádivkou z nivy
Cibuli osmažíme na másle dorůžova, přidáme párky nakrájené na kolečka a osmažíme.
Zvlášť v hrnku rozmícháme kečup, asi 1,5 dl vody, hořčici, koření a...
více o Palhuba
Vařené brambory nastrouháme a smícháme s tvarohem, moukou a vejcem. Osolíme, přimícháme mleté vařené maso a utvoříme malé kulaté knedlíčky, které...
více o Slané tvarohové knedlíky
Buřty nakrájíme na nudličky, přidáme kari koření, worchestrovou a sojovou omáčku, olej a necháme hodinu uležet. Pak přidáme solamyl, vejce a dobře...
více o Čína z buřtů
Na pánvi rozehřejte olej s máslem. Zprudka v něm asi pět minut opékejte nakrájenou cibuli, feferonku i papriku, měly by změknout. Přidejte kukuřici a...
více o Mexická polévka v bochníku chleba