Do nádoby vsypeme mouku a ve středu uděláme jamku. Do jamky rozdrobíme kvasnice, promícháme je s mlékem a z mouky vezmeme tolik, aby vzniklo řídké...
více o Bramborový chlebík
Do 2 dl mléka přidáme špetku cukru, rozdrobené kvasnice a necháme vykynout. Potom zpracujeme na těsto mouku, sůl, cukr, rozpuštěný tuk, kvásek a...
více o Jemné bufetové rohlíky
Husí játra necháme odstát půl hodiny ve studeném mléce, potom je osušíme. Vložíme je do kastrůlku, zalejeme sádlem tak, aby játra byla celá ponořená....
více o Husí játra na studeno
Omytá celá husí játra vložíme na půl hodiny do studeného mléka (zbělí a budou křehčí). Potom je osušíme, a prošpikujeme tenoučkými pásky slaniny,...
více o Husí játra
Ledvinky dobře očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli a klobásu nakrájíme na kolečka, slaninu také na kostky. Na jehly střídavě napichujeme kousek...
více o Šašlik z vepřových ledvinek
Kotlety naklepeme, osolíme a položíme na vymaštěný plech vysypaný strouhankou. Popepříme, poklademe postupně kolečkami cibule, plátkem slaniny a...
více o Farářky
V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny. Ve druhé míse třeme med, olej, džus, vejce, pyré. Vše přidáme k sypkým surovinám a zamícháme jen krátce,...
více o Dýňový perníkový chlebíček
Kuřecí prsíčka osolíme, posypeme tymiánem, osmažíme na oleji a uchováme v teple. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět....
více o Kuřecí prsa s višněmi a tymiánem
Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na másle, zalijeme 1/2l studené vody, přidáme kostku masoxu, lžičku soli, lžičku majoránky a ovesné vločky....
více o Ovesné karbanátky
Na másle osmahneme cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky a opečeme. Potom dáme všechnu zeleninu,kromě hrášku a podlijeme vínem. Dusíme do křehka....
více o Barevný domácí talíř
Chleba potřeme Ramou, dáme kolečko salámu a uzeného, plátek sýra, přidáme na proužky nakrájenou papriku a cibuli a pokapeme prolisovaným česnekem,...
více o Zimní toust
Do kastrolu dáme najemno nakrájenou slaninu, částečně ji vyškvaříme, na ni vložíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa, zprudka osmahneme. Pak...
více o Vepřové plátky na zelenině
Omyjeme lilky a podélně je rozkrojíme. Lžící vydlabeme vnitřky. Dužinu posolíme a necháme odležet. Na kostičky pokrájíme rajčata.
Troubu předehřejeme...
více o Zapečený lilek s nivou
Slaninu nakrájíme na klínky a protkneme jí porce kapra, rybu potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme...
více o Kapr na česneku
Omyté brambory i se slupkou nakrájíme na silnější plátky, stejně tak i cibuli a slaninu. Olej smícháme se solí a kořením. Napichujeme střídavě na...
více o Farmářské brambory II.
Jogurt spolu s kořením, olejem a solí smícháme a do vytvořené marinády namočíme omytá kuřecí křidélka. Dáme do lednice na 24 hodin necháme odležet....
více o Jogurtová křidélka
Krabí tyčinky nakrájíme na kousky, dáme do misky a zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a rozmělníme vidličkou. Vmícháme majonézu (na jedno...
více o Toast s krabími tyčinkami
Na oleji zpěníme cibuli a kuřecí kůže, přidáme polovinu nasekaného česneku, gulášové koření, papriku a mouku. Po chvíli přidáme masox a hned rozředíme...
více o Falešná dršťková
Kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a osmažíme na másle. Když zelenina lehce ztmavne, zalijeme vodou a vložíme syrové filé, osolíme,...
více o Jednoduchá rybí polévka
Lososa osolíme, bohatě okořeníme zázvorem, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli uležet. Obalíme v mouce a na oleji usmažíme.
Podáváme s vařeným...
více o Losos na zázvoru
Maso a eidam nakrájíme na kostky, cibuli a klobásu na kolečka. Vše napichujeme střídavě na špejle. Vytvoříme tak 4 špízy, které posypeme kořením,...
více o Smažené kuřecí špízy
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje necháme zpěnit cibulku,...
více o Hrachová polévka s klobásou
Brokolici uvaříme doměkka v osolené vodě nebo v páře. Přidáme kukuřici a vaříme dokud se neprohřeje. Hotovou zeleninu zcedíme. Těstoviny uvaříme...
více o Brokolicový salát s těstovinami
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme pomleté maso, za stálého míchání chvíli opékáme....
více o Prejt ze zbytků
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Maso osolíme a vložíme do pekáče. Oloupanou cibuli přepůlíme, nakrájíme na nudličky a obložíme jimi maso na pekáči....
více o Maso v cibuli
Na sádle opečeme nakrájenou vepřovou plec. Přidáme jemně nasekanou cibuli a restujeme, až zezlátne. Zasypeme mletou paprikou a zalijeme vývarem. Měkké...
více o Karnevalový guláš
Na 8 kovových jehel nebo dřevěných špejlí předem na hodinu namočených ve vodě střídavě napichujeme maso, játra a rajčátka se šalvějí. Posypeme...
více o Italský špíz
Rozšleháme vejce s cukrem, přidáme jogurt, ve kterém jsme zamíchali sodu, osolíme, přimícháme mouku a nakonec opatrně sýr. Na pomaštěný plech klademe...
více o Syrenky (tutmanik líné Airan)
Kýtu pečlivě očistíme od tučných částí. Slaninu si nakrájíme na klínky, každý lehce obalíme v mletém rozmarýnu. Maso prošpikujeme takto připravenou...
více o Skopové na víně s rozmarýnem
Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a na každý položíme plátek anglické slaniny. Paprikám odřízneme vršky a vydlabeme semínka. Do každé papriky...
více o Vepřové tajemství
Květák rozebereme na růžičky, uvaříme skoro do měkka, poté scedíme. Rohlíky nakrájíme na plátky, klobásku na kostičky. Do vymazaného pekáče uložíme...
více o Květáková žemlovka
Z mouky, vajec, oleje, soli vymícháme těsto a půl hodiny chladíme v chladničce.
Rozškvaříme na kostky nakrájenou slaninu, opražíme na ní 1 cibuli,...
více o Špenátový závin
Tvarůžky obalíme z obou stran plátky salámu, upevníme párátky. Rozšleháme vejce, sůl, mléko a mouku. Smaženky obalíme v těstíčku a smažíme rychle z...
více o Hanácké smaženky
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme stehýnka a trochu orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, na kostičky rajčata (spařená a...
více o Uzené kuřecí stehýnko se zeleninou
Papriky a houby očistíme, cibuli oloupeme. Maso nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, papriky na čtvrtky a houby na silnější plátky. Střídavě...
více o Houby s uzeným
Celé papriky opečeme na grilu ze všech stran, až slupka zčerná. Ještě horké je vložíme do mikrotenového sáčku a necháme vychladnout. Pak slupku...
více o Grilované papriky s česnekem
Maso smícháme s žemlí namočenou v mléce, se dvěma žloutky, kostičkami hermelínu, škrobovou moučkou, pepřem a solí, nakonec vmícháme sníh z bílků....
více o Hermelínové kuličky
Banán rozčtvrtíme,zabalíme do plátku šunky, namočíme do marinády z koňaku, oleje a koření a nakonec obalíme v sýru. Závitek zabalíme do naklepaného a...
více o Kuřecí řízky po filipínsku
Maso, sýr a játra nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka a střídavě napichujeme na jehly. Špíz potřeme olejem s paprikou a každý zvlášť zabalíme do...
více o Tatranský špíz
Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady. Maso zlehka naklepeme a na 24 hodin naložíme do marinády. Poté grilujeme....
více o Maso na medvěda
Maso nakrájíme na nudličky a společně s nakrájenou cibulí opečeme na oleji. Osolíme, přidáme drcený kmín, nastrouhanou citronovou kůru, zázvor, trochu...
více o Kočičí křik
Množství je na malou nebo dortovou formu.
Smícháme mouku s práškem do pečiva a krupicí. Pomeranče řádně omyjeme a spaříme vřelou vodou. Ostrouháme z...
více o DIA pomerančové kostky
Housky nakrájejte na kostičky, zalijte je mlékem s rozšlehanými vejci a nechte nasáknout. Nakrájenou cibulku s petrželkou spařte máslem a přidejte k...
více o Tyrolské knedlíky
Do masa připraveného na pečení vetřeme rozmarýn, pepř, česnek a trochu oleje (nejlépe olivového). Necháme odležet v chladu. Poté kýtu opečeme, osolíme...
více o Jehněčí pečeně na rozmarýnu
Fazole namočíme do vývaru (alespoň na 4 hodiny) a poté uvaříme s nakrájenými bramborami (vaříme-li pouze ve vodě, přidáme bujón).
Ještě před koncem...
více o Fasolada - řecká fazolová polévka
Tyčinky a arašídy nahrubo nasekáme. Máslo s cukrem, solí a vanilkovým cukrem našleháme, postupně zašleháváme vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva...
více o Snickers muffiny
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme vykostěná a nasolená kuřecí stehna a orestujeme. Potom přidáme najemno nastrouhanou mrkev, petržel...
více o Kuřecí stehna na zelenině
Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách osolíme, z jedné strany hodně posypeme drceným kmínem, trochou vegety a mletého pepře. Plátky zprudka...
více o Vepřové maso "načerveno"