Na oleji prudce opečeme kostky masa, přidáme nakrájenou cibuli, papriky, celé houby (pokud jsou větší, rozkrojíme je na poloviny), kostky ananasu....
více o Dračí oheň
Nakrájíme asi 2 velké cibule na kostičky, vložíme do zapékací mísy, vepřové maso (krček, plecko) osolíme, pokmínujeme, posypeme majoránkou a trochou...
více o Masové rizoto s paprikou
Maso nakrájíme na plátky a ty na kostičky (plátky lze lehce naklepat). Smícháme se solamylem a vejcem nebo bílkem (vejce lze vynechat). Ananas...
více o Sladkokyselé vepřové s ananasem
Vodu s máslem a solí přivedeme do varu, přidáme mouku a mícháme, dokud se těsto nechytá kastrolku - uděláme odpalované těsto.
Necháme vychladnout,...
více o Bochánky do polévky
K tuňákovi přidáme na jemno nakrájenou cibulku s okurkou. Spojíme majonézou a plnotučnou hořčicí, vše důkladně promícháme a ochutíme špetkou soli a...
více o Rybí pomazánka z tuňáka
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu podlejeme a dusíme do měkka. Umyté kroupy opražíme na oleji,...
více o Sedlácké kroupy
Všechny druhy mas nakrájíme na nudličky a dáme každé zvlášť do mísy.
Vepřové nudličky posypeme grilovacím kořením, přidáme 1 na drobno nakrájenou...
více o Trikolóra
Z přísad vypracujeme kynuté těsto a necháme ho kynout. Náplň připravíme smícháním všech přísad. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části, každou vyválíme a...
více o Škvarková roláda
Těsto: do misky dáme mouku, přidáme rozdrobené droždí, vlažné mléko, cukr, rozpuštěné vlažné sádlo, žloutek, sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho na...
více o Zelňáky III.
Do misky dáme tavený sýr, apetito, majolku, scezený tuňák (pokud možno úplně bez oleje), sůl, pepř. Vše vyšleháme robotem nebo rozetřeme vydličkou do...
více o Rychlá tuňáková pomazánka II.
Do mísy nastrouháme na hrubém struhadle herkules nebo jej pomeleme. K tomu přidáme máslo, tavený sýr, majolku, česnek, sůl, pepř. Vyšleháme, aby se...
více o Pomazánka z Herkulesu
Do mísy dáme vepřové maso (snažíme se, abychom maso nabrali bez tuku), k tomu přidáme změklé máslo, majolku hořčici, kečup.
Osolíme, opepříme a...
více o Pomazánka z vepřové konzervy
Dáme vařit brambory ve slupce spolu s mrkví. Mezitím si na pánvi na troše oleje orestujeme mleté maso, které osolíme, opepříme, pak přilejeme vodu a...
více o Mleté maso jinak
Brambory ve slupce pečlivě omyjeme, aby nebyly vidět žádné nečistoty a poté překrojíme na 1/2 nebo 1/4 záleží na velikosti brambor. Takto připravené...
více o Prasečí brambory
Maso nakrájíme na kousky a nejméně 2 hodiny marinujeme ve směsi oleje, koření, mouky a soli. Pak postavíme na oheň a pražíme asi 10 minut. Přidáme...
více o Bombajské masíčko
Rohlík natrháme a namočíme do mléka. Po jeho rozmočení lehce vymačkáme a 2x (!) semeleme na masovém strojku spolu s masem, slaninou a cibulí. Poté...
více o Masové karbanátky
Všechna vejce rozbijeme do hlubší misky a přidáme další ingredience. Promícháme lehce lžící, aby vznikla kašička, ve které mohou zůstat i malé žmolky....
více o Americké bochánky "popovers"
Filé opečeme na oleji, osolíme, pokapeme citronem, opepříme. Přikryjeme pokličkou a chvíli dusíme.
Do zapékací misky dáme vrstvu oloupaných a na...
více o Filé zapečené s brokolicí a bramborem
Uvařené oloupané brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku - vypracujeme bramborové těsto. Z těsta vypracujeme na vále...
více o Peciválky dle tetičky
Připravíme si kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl, vzešlý kvásek, přidáme tvaroh, máslo, vodu a vypracujeme těsto - buď ručně nebo hnětačem. Necháme...
více o Bochánky k zelí
Kuře rozkrájíme na menší kousky, osolíme, opaprikujeme a rozložíme do vymazaného pekáče. Bůček, rohlíky, cibuli a česnek pomeleme, osolíme, přidáme...
více o Kuře pod peřinou
Žemle nakrájíme na kostky, zalejeme horkým mlékem, a zakryté chvíli necháme odstát. Játra, cibuli a česnek umeleme a přidáme k žemlím. Osolíme,...
více o Ztracené kuře
Vodu s octem, solí a kořením 5 minut povaříme, přidáme na nudličky nakrájené papriky a necháme přejít varem. Ihned papriky vyjmeme. Oloupaná vejce...
více o Marinovaná vejce
Zpracujeme těsto jako na klasický bramborák, tj. syrové brambory na jemno nastrouhané osolíme, přidáme trochu mléka, hladké mouky, rozmačkaný česnek...
více o Výborná harula
Máslo, sůl, žloutky (já dávám rovnou celá vejce) a citronovou kůru umícháme. Přidáme tvaroh (pokud nedáme celá vejce, tak sníh), strouhanou housku a...
více o Tvarohové knedlíky podle tetičky
Suroviny na marinádu smícháme a uložíme do ní na kousky nakrájené maso, minimálně 2 hodiny předem. Zeleninu nakrájíme na menší kousky a zprudka...
více o Křupané těstoviny
Z 3/4 vlahého mléka, droždí, cukru a lžičky mouky uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, zbytek mléka, rozpuštěné a schladlé sádlo, na kostičky...
více o Houstičky s uzeným masem
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli...
více o Karbanátky z ovesných vloček
Z přísad vypracujeme kynuté těsto, dáme ho vykynout. Potom těsto vyválíme 1 cm silné a sklenicí povykrajujeme bochníčky (asi 5 cm průměr) a uložíme na...
více o Brynzovníky
Kuře osolíme a uvnitř i opepříme. Do kuřete vložíme plátek másla. 2 cibule rozkrájíme na drobno a smícháme s hořčicí. Touto směsí naplníme kuře. Zbylé...
více o Kuře na studentský způsob
Nejdříve nameleme svíčkovou nebo naškrábeme - podle možností, nicméně platí zde, čím jemnější, tím lepší. Cibuli nakrájíme co možná nejvíce najemno a...
více o Tatarský Biftek - pravý
Mouku s práškem do pečiva a solí promícháme v míse. Podmáslí rozšleháme s vejcem a spojíme s moukou. Vymícháme těsto, do kterého zašleháme rozpuštěné...
více o Lívance s borůvkami a medovou omáčkou
Čtvrky kuřete stáhneme z kůže, osolíme a obalíme v trojobalu. Pekáč vymažeme změklým máslem a naskládáme do něj obalené čtvrtky. Zalijeme šlehačkou ...
více o Kuře po Farsku
Filety necháme polorozmrznout, brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, kterými vyložíme pekáč. Zalijeme vínem a trochou vody. Brambory...
více o Pečené rybí filety na bramborách
Zelí zcedíme a necháme okapat, vejce uvařená na tvrdo a salám postrouháme na hrubo, okapané zelí překrájíme na drobno přidáme majolku. Dobře...
více o Pomazánka z červeného zelí
Uděláme standartní bramborovou kaši. Smícháme s 1/3 sterilované zelí podušeného s cibulkou, narovnáme do zapékací misky, pokryjeme zbývajícím zelím,...
více o Zapečená bramborová kaše se zelím
Římský hrnec namočíme na 10 min. do studené vody. Připravíme si směs ze šťávy s grepu, mandarinek a limetky (citronu) s medem, zázvorem a sójovou...
více o Kuře na zelených fazolkách v římském hrnci
Kyselé zelí zcedíme, překrájíme. Přidáme celé vejce, osolíme a mouku přidáme dle potřeby, promícháme. Rozpálíme olej, lžící tvoříme placičky, které...
více o Zelné placičky jednoduché
Uvařené bramrory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, osolíme, přidáme podravku (nemusíme, ale doporučuji pro lepší chuť). Přisypáváme...
více o Bramborové karbanátky
Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme nebo rozmačkáme. Dáme do misky, zalijeme olivovým olejem a poprášíme paprikou. (V oleji mohou být osmažené...
více o Hummus
Listové těsto na tenko vyválíme a osolíme. Připravíme si směs z rajčatového protlaku, bazalky a česneku podle chuti. Potřeme těsto připravenou směsí a...
více o Chutní šnečci
Kolečka cibule necháme zesklovatět na oleji, osolíme, opepříme, přidáme lžíci másla a až se rozpustí, zaprášíme moukou, promícháme a lehce opražíme....
více o Cibulačka pro přátele
V míse smícháme tvaroh, vejce, mléko, mouku, sůl, bazalku, poté přidáme tofu nakrájené na kostičky, promícháme a nalejeme do nepřilnavé zapékací misky...
více o Tvarohový nákyp s tofu
Na zpěněnou cibulku a česnek dáme koření kari, zamícháme a 3-4 minuty smažíme. Mícháme! Přidáme protlak, nebo nakrájená rajčata (raději bez slupek),...
více o Filé na kari II.
Vypracujeme těsto husté jako na bramborové knedlíky, vyválíme, vykrajujeme kolečka (nebo libovolné tvary) a pečeme na plechu v troubě....
více o Jihočeské zelňáky podle Věry Martinové
Ze všech surovin kromě zeleniny smícháme zálivku, zeleninu dáme do pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme směsí a zapečeme. Nejdříve zprudka a pak...
více o Zapečená zelenina v jogurtu
Z vajec, mléka a hladké mouky si připravíme těstíčko, osolíme a vmícháme jemně nakrájenou cibuli, oprané rozinky a oloupané nadrobno nakrájené mandle....
více o Krůtí řízky v mandlovém těstíčku
Kýtu přes noc necháme vymáčet v mléce, ráno prošpikujeme česnekem, osolíme, opepříme, potřeme tymiánem a zprudka opražíme na oleji. Poté podlijeme...
více o Jehněčí s nivou na bílém víně