Maso rozklepneme do obdélníku, osolíme, opepříme a rozprostřeme na něj světlou náplň - 3 rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do misky, 1 vejce...
více o Kuřecí roláda s dvoubarevnou náplní
Vejce uvaříme na tvrdo a zatím si do mísy nalejeme všechnu tatarku. Poté si na drobno nakrájíme cibulku a vše smícháme dohromady. Na konec dochutíme...
více o Vajíčková pomazánka
Do připraveného římského hrnce dáme na dno pórek nakrájený na kolečka, maso rozporcujeme na menší kousky, posolíme, okořeníme a položíme na pórek....
více o Kuře v římském hrnci
Cibuli nakrájíme na malé kostky, na oleji opražíme do sklovita. Přidáme na větší kusy nakrájenou papriku (my ji přidáváme i s jadérkami a žilkami,...
více o Maďarské lečo
Okurku nakrájíme na malé kostky i s paprikou a dáme do misky. Zalejeme jogurtem, přidáme ostatní ingredience a dobře zamícháme. Dáme do chladničky...
více o Letní polévka tip top
Slepici dáme vařit do přiměřeného množství osolené vody, přidáme zázvor a vaříme, dokud se maso nedá oddělit od kostí. Po dovaření odkostíme a maso...
více o Čínská slepičí polévka
Na talíři zkombinujeme sýr, strouhanku a bylinky. Na druhém talíři smícháme rozšlehané vejce s mlékem a solí. Obalíme lehce v mouce, pak vejcích,...
více o Kuřecí kousky obalené sýrovou strouhankou
Kořenovou zeleninu (jako na svíčkovou) nastrouhám a na másle osmažím. Skleněnou misku Kavalier vymažu máslem, dám vrstvičku zeleniny, na ní osolené...
více o Kapr na zelenině a víně
Mléko smícháte s celými pistáciemi a pozvolna uvedete do varu, mírně bublající mléko s oříšky vaříte přikryté zhruba 5 minut. Odstavíte a necháte...
více o Pravá pistáciová zmrzlina
Na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme, přidáme všechno koření (nesolit!) a nakrájená rajčata. Směs podusíme do změknutí...
více o Kuře podle Floyda
Lasagne uvaříme podle návodu.
Hotové scedíme a důkladně propláchneme studenou vodou.
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji. Přidáme mleté maso, sůl,...
více o Lasagne s rajčaty
Z veky odřízneme jeden konec a dlouhou lžící (pomůžeme si i nožem nebo jiným nástrojem) střídku vydlabeme, aby veka zůstala dutá, jen 1 cm silná....
více o Plněná veka II.
Králičí maso prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme pokrájenou cibulí, pokapeme olejem a necháme v lednici 1-2 dny odležet.
Na oleji orestujeme...
více o Králík na způsob zvěřiny
Z masa, strouhanky, vajíčka, kmínu, koriandru a česneku uděláme těsto.
Osolíme a opepříme, rozdělíme na 12 částí. Z každé části uděláme váleček, který...
více o Hovězí kofta s hummusem
Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme, nebo roztlučeme, olivového oleje přidáme takové množství, které tomu dá kašovitou konzistenci.
Je to...
více o Rozdrcená kořeněná cizrna
Kuřecí játra uvaříme ve vývaru nebo ve vodě doměka (asi 10 min.), scedíme a dáme do mixéru. Přidáme vejce a trochu vývaru a rozmixujeme najemno....
více o Kuřecí játrovka
Maso nakrájíme na kousky a opečeme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájený šunkový salám. Po 5 minutách zaprášíme paprikou, osmahneme...
více o Gulášek jezdců z Georgie
Maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme všechno sypké i tekuté koření, rozšlehaná vejce a asi 2 lžíce pokrájeného pórku.
Vše promícháme a necháme asi...
více o Vepřoví čerti
Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Na oleji osmažíme cibuli, na kolečka nakrájenou klobásu, zasypeme mletou paprikou. Polovinu brambor...
více o Brambory zapečené se zelím II.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli, rozdrobíme v ní měkký tvaroh a těsto zaděláme vejci, rozehřátým máslem a trouchou mléka. Na...
více o Tvarohové knedlíky s ovocem
Uvařené fazole, na kostičky nakrájenou šunku, na menší kostky nakrájené brambory a strouhaný křen smícháme dohromady.
Spojíme majonézou a ochutíme...
více o Fazolový salát s křenem
Brambory ve slupce pečlivě umyjeme, pak nakrájíme na klínky a dáme péct, buď na pečící papír, nebo vymazaný plech. Posypeme majoránkou a rozmačkaným...
více o Stařečkovy škralúpky s česnekem
Z mouky, droždí a ostatních přísad uhněteme těsto, přikryté je necháme kynout 20 minut. 0,75 těsta vyválíme naplech vyloženém papírem na pečení a...
více o Mřížkový koláč s ovocem
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova.
Přidáme pokrájené žampiony, osolíme (případně já tam přidávám i glutasol). Necháme odpařit...
více o Funghi těstoviny
Cuketu oloupeme, nastrouháme na nudličky a promícháme se solí. Necháme hodinku odležet a vymačkáme přebytečnou vodu.
Přidáme strouhaný sýr, vejce,...
více o Cuketové pečenáče
Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme maso a chvíli pražíme. Osolíme, okořeníme a necháme vychladnout.
Těsto vyválíme, rozdělíme na 4...
více o Plněné listové těsto
Brambory uvaříme ve slupce. Na oleji podusíme zeleninu s nadrobno nakrájenou cibulí. Okrouhlou zapékací mísu (může být i dortová forma) vymažeme a...
více o Bramborový dort II.
Na dno malých lahviček dáme lžičku oleje, poskládáme česnek, který prokládáme celým pepřem, bobkovým listem (do 1 lahvičky = 1 menší list), hřebíčkem,...
více o Česnek v pikantním nálevu
Do vymazaného pekáče poklademe plátky brambor, osolíme, opepříme.
Přidáme kolečka cibule, nahrubo nasekaný česnek, uzené na kostky nakrájené, vrstvu...
více o Zapečené brambory po švýcarsku
Fazole necháme přes noc změknout v hrnci s vodou. Vaříme samotné fazole, dokud nebudou poloměkké, posléze přidáme sůl, drcený česnek, plátky (mohou...
více o Kubánské potaje
Předehřát troubu na 220 °C. V misce smícháme smetanu, citronovou šťávu, česnek, polovinu tymiánu, a 2/3 parmesánu, přidáme sůl a pepř a rozmícháme....
více o Zapečené artičoky
Brokolici a mrkev nechám na pařáčku trochu změknout (do vody přidám sůl a trochu prášku do pečiva). Potom na oleji rozpustím nivu, přidám trochu mléka...
více o Tetina zelenina
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu brambor dáme do pekáče na to dáme propláchnutou rýži a osolíme. Potom dáme rajčata nakrájená na...
více o Kuře v jednom hrnci
Cibuli na oleji zesklovatíme, přidáme maso na nudličky a orestujeme. Pak přidáme rozmrazený špenát osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Ke konci dušení...
více o Těstoviny s masem a špenátem
Maso naklepeme, osolíme, okořeníme. Na každý plátek dáme šunku a kolečka banánu. Plátek přeložíme, okraje sklepneme, ještě okořeníme, dáme na plech a...
více o Kuřecí maso plněné banány a šunkou
Houby povaříme ve vodě, lehce nasekáme (pokud jsou to větší kusy), propláchneme, přidáme mléko, krupičku, sádlo. Chvilku povaříme na mírném ohni,...
více o Staročeský kuba
Na pánvi na oleji do zlatova orestujete naplátky nakrájenou cibuli, do té přidáte na kolečka nakrájený česnek. Když chytne lehounce zlatou barvu,...
více o Božské kuře
Z přísad zaděláme těsto na omelety, necháme chvíli odstát a běžným způsobem je usmažíme na oleji. Potom si připravíme tvarohovou náplň: utřeme máslo s...
více o Zapečené omelety
Na dno mísy rozložíme v jedné vrstvě syrové lasagne, rozetřeme polovinu klasicky připraveného špenátu, poklademe kolečky rajčat, osolíme, posypeme 1/3...
více o Lasagne od Jitky
Rozdrobíme droždí s troškou cukru, vlažné mléko, necháme kvásek v hrnku vykynout. Do mísy dáme mouku, sůl, žloutky, rozpuštěné máslo (vlažné), olej,...
více o Koláče z Čejkovické laťky s tvarohem
Dáme vařit těstoviny a mezitím si v kastrůlku rozpustíme máslo s olejem, přidáme drcený česnek, sůl, trošku bazalky a pórek nakrájený na půlkolečka....
více o Pórkové těstoviny
Na hlubší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, potom přidáme utřený česnek a nakonec přidáme koření dle chuti,...
více o Rizoto ze sojového masa
Plátky masa jemně rozklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme dle chuti např. grilovacím kořením a česnekem a poklademe na dno lehce vymaštěného pekáčku...
více o Zapečené kuře s nivou
Brambory nakrájíme na kousky. Pórek na kolečka spaříme ve vroucí vodě, zchladíme a necháme okapat. Vše, kromě těsta smícháme a dochutíme. Těsto...
více o Závin s bramborami
Čekanky očistíme a podélně rozčtvrtíme. Mělkou zapékací nádobu vytřeme olejem, rozložíme čekanku, do mezer rozmístíme koření, přidáme oloupané celé...
více o Čekanka s tymiánem a slaninou
V misce našleháme vidličkou pomazánkové máslo s tuňákem (bez šťávy), přidáme Ramu, sůl, pepř, přidáme kečup. Může být pažitka, cibulka najemno, porek....
více o Rychlá tuňáková pomazánka
Těstoviny uvaříme dle návodu. Nakrájíme slaninu a šunku na kostičky, dáme na pánev a orestujeme přidáme bazalku a utřený česnek, sůl - prohřejeme....
více o Těstoviny se šunkou a slaninou
Zelí bez nálevu a salám nakrájíme na menší kousky.
Vejce uvařená nastouháme, přidáme majolku, smetanu, osolíme a přidáme dle chuti pepř.
Necháme...
více o Zelný salát se salámem
Vypracujeme hladké těsto a necháme jej hodinu odpočinout.
Rozválíme a krájíme na čtverce.
Plníme zavařeninou, nebo povidly, spojujeme protilehlé rohy...
více o Tvarohové "babčičky"