Uděláme standartní bramborovou kaši. Smícháme s 1/3 sterilované zelí podušeného s cibulkou, narovnáme do zapékací misky, pokryjeme zbývajícím zelím,...
více o Zapečená bramborová kaše se zelím
Římský hrnec namočíme na 10 min. do studené vody. Připravíme si směs ze šťávy s grepu, mandarinek a limetky (citronu) s medem, zázvorem a sójovou...
více o Kuře na zelených fazolkách v římském hrnci
Kyselé zelí zcedíme, překrájíme. Přidáme celé vejce, osolíme a mouku přidáme dle potřeby, promícháme. Rozpálíme olej, lžící tvoříme placičky, které...
více o Zelné placičky jednoduché
Uvařené bramrory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, osolíme, přidáme podravku (nemusíme, ale doporučuji pro lepší chuť). Přisypáváme...
více o Bramborové karbanátky
Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme nebo rozmačkáme. Dáme do misky, zalijeme olivovým olejem a poprášíme paprikou. (V oleji mohou být osmažené...
více o Hummus
Listové těsto na tenko vyválíme a osolíme. Připravíme si směs z rajčatového protlaku, bazalky a česneku podle chuti. Potřeme těsto připravenou směsí a...
více o Chutní šnečci
Kolečka cibule necháme zesklovatět na oleji, osolíme, opepříme, přidáme lžíci másla a až se rozpustí, zaprášíme moukou, promícháme a lehce opražíme....
více o Cibulačka pro přátele
V míse smícháme tvaroh, vejce, mléko, mouku, sůl, bazalku, poté přidáme tofu nakrájené na kostičky, promícháme a nalejeme do nepřilnavé zapékací misky...
více o Tvarohový nákyp s tofu
Na zpěněnou cibulku a česnek dáme koření kari, zamícháme a 3-4 minuty smažíme. Mícháme! Přidáme protlak, nebo nakrájená rajčata (raději bez slupek),...
více o Filé na kari II.
Vypracujeme těsto husté jako na bramborové knedlíky, vyválíme, vykrajujeme kolečka (nebo libovolné tvary) a pečeme na plechu v troubě....
více o Jihočeské zelňáky podle Věry Martinové
Ze všech surovin kromě zeleniny smícháme zálivku, zeleninu dáme do pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme směsí a zapečeme. Nejdříve zprudka a pak...
více o Zapečená zelenina v jogurtu
Z vajec, mléka a hladké mouky si připravíme těstíčko, osolíme a vmícháme jemně nakrájenou cibuli, oprané rozinky a oloupané nadrobno nakrájené mandle....
více o Krůtí řízky v mandlovém těstíčku
Kýtu přes noc necháme vymáčet v mléce, ráno prošpikujeme česnekem, osolíme, opepříme, potřeme tymiánem a zprudka opražíme na oleji. Poté podlijeme...
více o Jehněčí s nivou na bílém víně
Maso, cibuli a česnek umeleme, přidáme koření, vaříme v mikroténovém sáčku (na salámy, tlačenku) dvě hodiny.Před vyndáním propícháme. Můžeme obalit v...
více o Vařená sekaná
Do rozehřátého másla přilijeme pivo, přidáme hořčici a nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud nevznikne hustá krémovitá hmota. Osolíme a mažeme na opečené a...
více o Pivní chlebíčky
Z mouky, soli a nakrájeného másla vytvoříme žmolenku a pomocí vody zpracujeme těsto. Vodu přidáváme postupně. Těsto dáme na 20 minut odpočinout do...
více o Taštičky se sýrem cottage
Nakrájenou cibuli, sůl, papriku a kmín dáme do vývaru a vaříme asi 20 minut. Do polévkové mísy rozdrobíme brynzu a nalámaný chléb a zalejeme horkým...
více o Demikát
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci papriky, mleté maso, opepříme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Vodou podlijeme...
více o Koložvárské zelí
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Na pánvičce rozškvaříme kostičky slaniny, osmahneme cibuli nakrájenou na jemno...
více o Zapečená brokolice se sýrem
Vepřovou kýtu protkněte klínky šunky nebo slaniny a opečte jí na troše tuku. Vydejte a na zbylém tuku opečte nakrájenou zeleninu. Vraťe maso, podlijte...
více o Hamburská vepřová kýta
Z mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky naplněné kouskem tvarůžků a okraje pevně stiskneme. Necháme v...
více o Olomoucké ravioli
Na větší pánvi rozehřejeme tuk na smažení a do růžova na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Stáhneme plamen, vložíme mleté syrové nebo vařené krájené maso...
více o Ivančiny těstoviny
Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit. Přidáme gothaj nakrájený také na kostičky a opečeme. Stejně tak i nakrájené rohlíky, které necháme...
více o Nadívaný bůček pana Brožka
Cibuli nakrájíme na hrubší kostičky a česnek na tenké proužky a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme na drobné kostičky nakrájené kuřecí maso, houby...
více o Masová směs v bramboráku
Očištěné plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe osolenou směsí nudliček brambor, kostiček šunky, okurky a vejce. Hovězí plátky srolujeme...
více o Bavorský závitek
Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mletou papriku, mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Zalijeme vývarem, ochutíme solí a...
více o Jemná papriková polévka s nočky
Kuře osmahneme na oleji na pánvi dozlatova a vložíme do pekáče. Na pánvi ve výpeku osmažíme nakrájené klobásy a přidáme je ke kuřeti. Ve stejném...
více o Selské kuře s kapustou
Očištěné brambory a zeleninu nakrájíme nahrubo. Vše zpěníme na másle, zalijeme vývarem, přidáme předem namočené fazole, kousky zmrzlého špenátu,...
více o Polévka alpských pastevců
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme hrubě nastrouhanou mrkev. Po lehkém opečení přidáme nakrájená rajčata, bobkový list, nové...
více o Rajská polévka s bylinkovými nočky
Na oleji opražíme cibulku, potom přidáme droždí, necháme ho rozpustit a mícháme, dokud nezačne houstnout. Potom do toho vyklepneme dvě vejce a mícháme...
více o Drožďová pomazánka III.
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom těsto krátce vypracujeme,...
více o Bramborové koblížky se salámem
Nakrájejte dýni a cuketu v poměru 2:1 na centimetrové kostky. Přiveďte vývar do varu, přidejte všechny ingredience vyjma smetany, a snižte teplotu tak...
více o Polévka z dýně a cukety
Do mléka rozbijeme vejce a sůl a rozšleháme do pěny. Mouku dáme do velké mísy a promícháme s práškem tak, aby se ingredience pouze spojily. Mícháme ve...
více o Houskové knedlíky v USA
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí nastrouháme. Hermelín, okurky a salám nastrouháme. Všechny přísady promícháme. Já dávám zeleninový salát,...
více o Skvělá chlebíčková pomazánka
Vezme se kastrůlek, může být i mísa z varného skla (je lepší), na dno se dá kousek másla velikosti vlašského ořechu a pokryje se naklepanými,...
více o Kastrůlkové ražniči
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme protlaky, spařená, oloupaná, pokrájená rajčata, 1/2 kostky bujonu, bazalku, trochu podlijeme...
více o Špagety s tuňákem
Maso naklepeme, osolíme, okořeníme, potřeme lisovaným česnekem, olejem a dáme do chladničky alespoň na 24 hodin odležet. Potom na každý plátek...
více o Falešné ražniči
Na oleji zpěníme cibuli přidáme maso nakrájené na malé kostičky a dusíme do poloměkka. Mezitím spaříme, oloupeme a na kostičky nakrájíme rajčata,...
více o Zapečené špagety podle Zdeny
Ramu vyšlehat napřed s Apetitem, nastrouhaným eidamem a postupně přidat všechny suroviny, cibuli nakrájet najemno. Kdo má rád ostřejší, může i...
více o Sýrová pomazánka
Maso naklepeme na tenké plátky, osolíme, kořeníme směsí na kuře a na každý plátek položíme plátek šunky, sýra a jablka. Přeložíme, okraje sepneme a...
více o Kuřecí kapsy pana školníka
Všechny suroviny na těsto zpracujeme, zabalíme do fólie a necháme půl hodiny odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Na oleji zpěníme...
více o Závin po italsku
Želatinu rozpustíme ve vodě a pozvolna zahříváme, až se zcela rozpustí. Odstavíme. Avokádo umícháme s worchest. omáčkou a soli, smetanu s mojonézou a...
více o Avokádová pěna
Zmrzlé surimi vhodíme do misky a zalijeme vařící vodou a necháme 5 minut tak. Pak je vyjmeme, stáhneme fólii a surimi nakrájíme na kostky.
Ve smetaně...
více o Žabinec vodníka Česílka
Nejdříve si oloupeme a nakrájíme cibuli, vepřové maso pokrájíme na kostky. V kastrolu si rozpálíme olej, přidáme cibuli a orestujeme. Poté k ní...
více o Vepřový chilli guláš
Zelí nakrájíme a asi 3 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Vychladlé zelí smícháme s...
více o Zelí na studeno
Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme grilovací koření. Na pánvi si rozehřejeme olej (slunečnicový), do kterého přidáme cibuli na...
více o Kuřecí prsa s nivovou omáčkou
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř, sladkou papriku, zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme...
více o Guláš na druhý den
Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici, vejce a muškátový květ a vypracujeme těsto. Housky a slaninu nakrájíme na kostičky a...
více o Berlínské bramborové knedlíky (špekové)