Uvaříme těstoviny, na pánvi na prudko osmahneme kuřecí prsa nakrájená na malé kousky ( čím menší tím lepší).Zeleninu nakrájíme.Do velké mísy dáme...
více o Těstovinový salát s kuřecími kousky
Stonky rebarbory oloupejte, omyjte a nakrájejte nadrobno. Meruňky nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli a zázvor nadrobno nasekejte. Papričky...
více o Rebarborové čatní
Na pánvi s kouskem másla krátce osmažíme pokrájené fazolky a šunku, ochutíme solí a pepřem. Necháme trochu zchladnout a nasypeme do dobře vymazané a...
více o Fazolky se šunkou v sýrovém bešamelu
Množství surovin záleží na počtu strávníků
Maso naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při smažení, osolíme, opepříme a osmažíme z obou...
více o Přírodní plátek se šunkou a žampiony
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme...
více o Kynuté knedlíky plněné masem
Rajčátka překrájíme na půlky, vajíčko nakrájíme na osminky, přidáme jogurt a lžičku oleje a promícháme.
Ochutíme pepřem, bazalkou, octem a solí....
více o Salát z cherry rajčátek s vajíčkem
Na trošce oleje osmažíme cibulku, kostičky slaniny a ke konci i nasekaný česnek. Přidáme fazolky, osolíme a opepříme a směs dáme do připravené...
více o Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané
Bílý chřest oloupejte, krátce povařte v osolené vodě s máslem a zchlaďte studenou. Zelený pouze očistěte. Promíchejte s pokrájenou šunkou, přelijte...
více o Chřestový salát dle časopisu F.O.O.D.
Nejprve začneme kváskem - do 2 lžic mléka dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí, necháme vzejít. Mezitím si ohřejeme půl litru jakékoliv tekutiny -...
více o Chleba "Šumava"
Mrkev poduste asi 15 minut na másle s oběma cukry a pepřem (případně rumem) a nechte vychladnout. Do mouky se solí, cukrem a citronovou kůrou...
více o Originální vysočinské mrkvance
Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2 lžícemi...
více o Candát s asijským pestem
Do 100 ml vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Pak přidáme kvásek,...
více o Croissanty s čokoládou
1. Ředkvičky zbavíme natě a kořínků.
2. Ředkvičky nakrájíme na půlkolečka a dáme do misky.
3. Do jiné misky si připravíme zálivku: vodu, cukr, sůl a...
více o Jednoduchý ředkvičkový salát
Propláchnutou rukolu zbavte zbylé vody (třeba v salátové odstředivce), silnější stonky odřízněte. Promíchejte ji s omytými lístky špenátu a bazalky....
více o Letní salát s ovčím sýrem
Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ho necháme okapat a okapaný ho posypeme opraženou strouhankou. Nakonec přelijeme rozpuštěným máslem....
více o Vařený květák se strouhankou
Připravíme si velkou mísu. Buchta velmi dobře kyne. Syrové brambory nastrouhat na jemno, vymačkat a zalít vařícím mlékem, přidáme 2 kostky droždí,...
více o Bramborová buchta slaná
Necháme povolit máslo a utřeme s tuňákem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku a ostatní ingredience. Dosolíme dle chuti a přidáme citronou...
více o Tuňáková pomazánka bez majonézy
V papiňáku na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme vepřovou pečeni (v celku), kterou krátce osmahneme po všech stranách, až maso zbělá; zalijeme...
více o Kapustová kaše s vepřovým masem + polévka
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky, nenaklepané je rozložíme po pekáči, osolíme a poklademe vypeckovanými švestkami. Zalijeme vodou tak, aby bylo...
více o Vepřové na švestkách
Kuře opláchneme a rozdělíme na 4 díly, aby se rychleji propeklo. Vložíme do zapékací mísy a připravíme si směs na kuře. Do misky si připravíme cibuli...
více o Kuře ala Kanada
Ze solamylu, mléka a vejce si uděláme těstíčko (hustší). V něm obalíme nakrájené, osolené a opepřené kuřecí prsa. Necháme chvilku uležet.
Rýžové nudle...
více o Lehce pikantní Kung Pao
Osmažíme cibulku a přidáme na malé kostky nakrájenou bramboru a také lehce osmažíme. Vsypeme kari, mletý koriandr, kurkumu a česnek a kratičce...
více o Čoková polévka - thajská
Omytý a očištěný chřest nakrájejte šikmo na kousky. Důkladně propláchnutý špenát osušte a rozdělte na lístky, větší natrhejte. Oloupaný zázvor...
více o Rigatoni s chřestem
Předehřejte gril v troubě. Sýr nakrájejte na kostičky, rozložte do zapékací formy a posypte nastrouhanou kůrou z citronu a lístky tymiánu, osolte,...
více o Okurkovo-avokádový salát
Očistíme si ledový salát, mrkev, rajčátka a ředkvičky.Dáme si vařit dvě vejce. Salát nakrájíme na nudličky, mrkev a ředvičky na kolečka nebo...
více o Letno-jarní salát
Opereme si sáček s rýží a dáme jej pomalu vařit. Na oleji si osmažíme na nudličky nakrájenou šunku, papriku a čínské zelí, osolíme a opepříme. ...
více o Rychlá pikantní rýže
Připravíme cizrnu dle návodu; pozor musí se máčet cca 10-12 hodin před vařením.
Na troše oleje zpěníme cibulku a přidáme na nudličky nakrájené (příp....
více o Cizrna po boloňsku
Brambory omyjeme (není třeba loupat) a nakrájíme na silnější plátky plátky - pečením se scvrknou. Chipsy rozprostřeme na plech s pečícím papírem,...
více o Brambůrky z trouby
Plátky na krajích nařízneme, aby se nekroutily. Naklepeme, nasolíme a napepříme. Poprášíme je hl. moukou po obou stranách.
Na sádlo si dáme cibulku....
více o Hovězí plátky se žampiony
Jahody omyjeme, necháme dobře okapat a rozkrájíme na čtvrtinky, menší na poloviny.
V míse si smícháme suché ingredience. Zvlášť si rozšleháme vejce s...
více o Jahodové muffiny
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v čočce jen malé množství tekutiny...
více o Pikantní čočka s kuřecím masem
Želatina a agar-agar jsou v molekulární gastronomii základními pomůckami. Potřebný tvar jim dodají „lékařské“ nástroje – injekční stříkačka a gumové...
více o Italská trikolora
Vypeckované a na plátky nakrájené avokádo zakapejte citronovou šťávou, aby nehnědlo. Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete a opečte na rozehřátém...
více o Telecí plátky s avokádem
Kůži na prsíčkách nařízněte šikmými zářezy, prsa osolte a okmínujte. Vložte je do pekáčku a pečte přikrytá při 200 °C asi 15 minut. Podlijte trochou...
více o Kachní prsa s jarním salátem
Brambory si oloupeme,opláchneme a nakrájíme na co nejmenší kolečka ( cca 2 mm). Pokládáme na plech, který je vyložený pečícím papírem, aby se...
více o Pangasius na bramborových plátcích
Troubu předehřejeme na 220 C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je v klidu. Po zhruba 3...
více o Florentský koláč
Na pánvi orestujeme na drobno nakrájenou cibulku a klobásku. Přidáme červené fazole, které slijeme, 3 stroužky česneku, bobkový list a podlijeme malou...
více o Kovbojské fazole podle Markétky
Rozmražený špenát(popřípadě listy vařila jsem jí v zimě a listový špenát nebyl) dáme do hrnce s brambory a zalijeme trochou vody aby brambory byli...
více o Krémová špenátová polévka pro děti
Brokolici uvaříme doměkka (nejlépe na páře, aby si zachovala co nejvíce vitamínů), po vychladnutí ji nakrájíme úplně na drobno, přidáme lučinu nebo...
více o Barevné pomazánky - Brokolicová
Nejdříve si uvaříme těstoviny podle obvyklého návodu (vaříme ve vodě, do které přidáme olej a sůl, dokud těstoviny nezměknou).
Mezitím si dáme...
více o Těstoviny ála Pepek námořník
Prosátou mouku smícháme se sušeným droždím, solí a kmínem, přidáme ocet, vlažnou vodu a zaděláme těsto.
Nebo klasickým způsobem zaděláme kvásek a...
více o Domácí světlý bochník s kmínem
Nejprve si připravíme guacamole, které bude přílohou ke cvrčkům. Avokáda rozpůlte, pecky vyjměte a vydlabejte dužninu. Tu v misce rozmačkejte a...
více o Cvrčci s guacamole
U nás se prodává od jednoho místního prodejce vaječný salát. A nejen po velikonocích přijde vhod takový salát vlastní výroby. Vajíčka pokrájíme na...
více o Vaječný salát s dijonskou hořčicí
Nakrájíme cibuli, česnek, papriku i klobásu, do hrnce si dáme spěnit cibulku, přidáme papriku, klobásu a nakonec česnek, malinko osolíme, opepříme a...
více o Rychlé fazolové lečo
Maso nakrájejte na kostky, osolte je a opepřete. V kastrolu rozehřejte máslo, osmažte cibuli dozlatova, vložte maso, osmažte ze všech stran, podlijte...
více o Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Do půl litru osolené vody s kmínem dejte vařit oškrábané a na kostky nakrájené brambory.
K poloměkkým bramborám přidejte jíšku umíchanou z poloviny...
více o Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci
Cibuli si nasekáme nadrobno. Růžičkovou kapustu zbavíme svrchních zvadlých listů a omyjeme. Plec očistíme a nakrájíme na kostky.
Kapustu uvaříme...
více o Růžičková kapusta po indicku
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Cuketu nakrájíme na kostičky i se slupkou. Cibuli nasekáme nadrobno. Žampiony nakrájíme na plátky.
Na olivovém...
více o Kuskus s mletým masem