Maso si nakrájíme na kousky a dáme do mísy, přidáme sůl, grilovací koření, pepř, kmín, mletou červenou papriku, vegetu, chilli koření a zalijeme...
více o Gemerské tajemství
Kuřecí prsa a stehna nakrájíme přes vlákno na drobnější kousky, lehce ji osmahneme na horkém tuku, zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo a...
více o Kuřecí maso na smetaně se žampiony
Suroviny vložíme do pekárny (tekuté nejdříve, sádlo se počítá mezi tekuté), kvasnice jako poslední, program Kynutí (Těsto).
Poté vytvoříme dalamánky,...
více o Dalamánky IV.
Papriku očistíme a nakrájíme na menší, zhruba 2cm široké a 5cm dlouhé proužky. Na rozpáleném tuku je krátce orestujeme, dokud nezměknou, avšak né...
více o Hermelín pečený s paprikou
V míse smíchejte měkký tvaroh s prosátou moukou se špetkou soli. Přidejte žloutky a nejprve vařečkou a pak ručně zpracujte na hladké a pružné těsto,...
více o Tvarohové knedlíky s jahodami
Velmi drobně nakrájená rajčata promíchejte s limetkovou kůrou, petrželí a mátou. Sýr rozdělte na 16 stejně velkých kousků. Těsto nakrájejte na 16...
více o Balíčky s pikantní náplní
Šunku promíchejte v míse s kůrou a velmi jemně nakrájenou šalvějí. Panenky očistěte a každou rozkrojte napříč na polovinu. Podélně nařízněte asi do...
více o Vepřová panenka po středomořském způsobu
Hrách si přes noc namočíme. Ráno scedíme a pořádně propláchneme, dáme do hrnce, osolíme a vaříme 1 hodinu. Ochutnáme, zda je hrách měkký, pokud není,...
více o Jemná hrachová kaše
Meruňky nakrájejte na velmi malé kostičky. Na 2 lžících rozehřátého oleje poduste oloupanou a pokrájenou cibuli a česnek. Nechte vychladnout. Mleté...
více o Orientální jehněčí kebaby
Brambory důkladně omyjeme, celé se slupkou vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme cca 15 minut. Potom brambory vyjmeme, lehce zmáčkneme aby trochu...
více o Brambory na olivovém oleji
Vepřovou panenku osolíme, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Hodíme na pánev a necháme z obou stran zatáhnout. Potom dáme do zapékací misky...
více o Vepřové medailonky s žampionovým přelivem
Těsto:
1. Do mísy dáme mouku,cukr,sáček droždí a zalejeme teplým mlékem. Necháme chvíli stát.
2. Přidáme zbytek surovin( sůl,máslo,vejce) Vypracujeme...
více o Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Česnek a cibuli nakrájíme na drobno. Kuřecí paličky osolíme a opepříme. Dáme do pánve a ze všech stran dohněda opečeme. Přidáme česnek a cibuli....
více o Kuřecí paličky s oříšky
Pohanku přelijte 300 ml vroucí vody nechte 10 minut bobtnat. Z mangoldu odřízněte řapíky a nakrájejte je nadrobno. Z listů seřízněte silné žebroví a...
více o Mangoldové balíčky se šunkou a pohankou
Čtverce filé rozmrazíme. Rozmražené propláchneme pod tekoucí vodou, abychom se zbavili rybího "pachu". Po obou stranách osolíme.
Připravíme si koření ...
více o Bazalkové filé - treska
Předehřejte troubu na 170°C a připravte si pečící formu (například hřbet). Smíchejte vejce, jogurt, olej a banány (popřípadě vanilkový extrakt)....
více o Výborný banánový chléb
Omyjte a očistěte celer i mrkev a najemno je nastrouhejte do misky. Přidejte sýr Lučina, pár kapek citronové šťávy, dochuťte solí a pepřem a utřete...
více o Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem
Vejce rozšlehejte , přidejte bílý jogurt , žitnou mouku a sůl .
Nechte chvilku odstát.
Poté rozehřejte trošku řepkového oleje na pánvi a omeletu...
více o Omeleta s jahodovou marmeládou
Nakrájíme šunku a papriky na kostky, chilli papričku nakrájíme na malé kousky. Sušené houby dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Na rozpáleném...
více o Špagety z pánve
V misce rozmíchejte kozí sýr s částí najemno nasekané pažitky a dochuťte solí. Vodu s octem přiveďte k varu a opatrně do ní vyklepněte vejce. Vařte 4...
více o Kozí sýr s pažitkou a pošírovaným vejcem
Oloupaný česnek nakrájejte na velmi jemné plátky. Rajčatům nařízněte slupky a spařte je vroucí vodou. Očištěné fazolky podélně rozkrojte na tenké...
více o Těstovinový balíček se zeleninou
Avokádo rozpůlíme, vyjmeme z něj pecku a dužinu nakrájíme na středně velké kostičky. Přidáme k němu stejně nakrájený celer, na silnější kolečka...
více o Americký krabí salát
1. Filé z lososa mírně posolíme, obalíme v bazalce a krátce osmažíme na olivové oleji
2. Na stejné pánvi podusíme pórek, přidáme 2 lžíce mouky...
více o Losos s pórkovým přelivem
Vymažu zapékací misku (pekáč) sádlem. Nakrájím oloupané syrové brambory na plátečky (tenčí plátky) a vsypu je do misky (pekáče). Přidám trochu soli,...
více o Kotlety na šlehačce
Umyjeme filety z lososa a osušíme, pak je z obou stran osolíme a dáme z obou stran koření na ryby.
Do pečící mísy dáme olej, tak půl cm, na to...
více o Losos na medu s brambory
Těstoviny dám vařit, maso (nakrájené na kostky) lehce posypané grilovacím kořením obdělám na olivovém oleji. Když je zatáhlé, přidám klobásu, za...
více o Těstoviny - co dům dá II
Brambory opláchneme, abychom je zbavili škrobu. Osmažíme na tuku a přidáme k nim sušené houby (kdo nechce, tak nemusí). Po chvilce přidáme vodu,...
více o Bramboračka naší babičky
V silnostěnném hrnci rozehřejte olej, přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pak přidejte nadrobno nakrájenou zelenou papriku. Vše...
více o Chilli s čokoládou
Chřest:
Oloupeme (bílý až k vrcholu, zelený - spodní 1/3), oddělíme horní část a dáme je do kastrůlku. Zbylé části nahrubo nakrájíme a přidáme k...
více o Chřestové rizoto s krevetami
Krůtí prsíčka, nejlépe jen napůl rozmražená (není podmínkou, ale lépe se krájí), nakrájíme na tenké plátky (tak asi 3mm). Na tvaru a ploše plátečku v...
více o Krůtí plátky podle zetě
Do kastrolu dáme vodu. Zapneme plotnu a dáme vodu vařit. Vodu osolíme a nalijeme do ní troška oleje. Až se voda začne vařit přidáme vrtule. Mezitím...
více o Vrtule s tuňákem
Z pohanky a čočky uvařte v zeleninovém vývaru hustou kaši. Nechte ji vychladnout a zatím si na pánvičce osmažte najemno pokrájenou červenou cibuli s...
více o Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve
Zeleninu a brambory pokrájíme na kostky, cibuli nahrubo a česnek na kolečka, vše vložíme do olivovým olejem vymazaného pekáčku. Trochu posolíme.
Maso...
více o Maso v pekáčku se zeleninou
Pohanku propláchneme studenou vodou a dáme vařit /stačí 3 minuty varu a následně 30min nechat pod pokličkou stát.
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme...
více o Pohankový nákyp s nivou a skořicí
Kuskus promícháme s olejem a zalejeme horkou vodou (cca 1-2 cm nad), necháme 10 minut odstát. Mezitím si nakrájíme na malé kostičky šunku, papriku,...
více o Kuskus salát
Dáme si předehřát troubu (na max. výkon).
Cukety a lilky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vnitřky vydlabeme (tak, aby nám zůstal tak 1-1,5 cm okraje)...
více o Plněná cuketa a lilek
Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran
horčicí. Na sádle zprudka opečeme maso a vyndáme. Najemno nakrájenou 1...
více o Hovězí roštěnka
Okurku a ředkev omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Lístky špenátu dobře opláchněte a vytřepejte z nich vodu. Chřestu odlomte nebo odřízněte spodní...
více o Křupavý jarní salát
Pokrm můžete podávat samostatně jako lehký vegetariánský oběd, jako přílohu ke grilovaným jídlům nebo jako salát. Jíst se dá teplý, vychlazený nebo...
více o Kuskus s citronem a čerstvou majoránkou
Zeleninu nakrájíme na kousky (velikost dle libosti) a z ostatních ingrediencí připravíme zálivku, kterou dochucujeme dle vlastní chuti. Pozor na sůl,...
více o Jarní salát s jogurtovou zálivkou
Smetanový sýr jednoduše smícháme s parikovým kořením a špetkou soli. Papriku zbavte semínek a rozkrájejte ji na asi 1 cm velké proužky. Smetanový sýr...
více o Paprikový wrap
Veškeré ingredience na litou buchtu, kromě ovoce, smícháme hromady a vypracujeme na tekuté těsto, které nalijeme do vymazaného pekáče. Povrch buchty...
více o Litá buchta
Mleté maso si vyndáme do větší misky. Přidáme obě celá vějce a řádně promícháme. Poté přidáme veškeré koření a petrželovou nať a opět pěkně...
více o Karbanátky se sýrem
V míse promíchejte čočku, bulgur a pokrájené bylinky. Nasekaný špenát osmažte na oleji, vmíchejte nakrájená rajčata a protlak, přidejte k čočce a...
více o Bat, salát ze zelené čočky
Vývar prohřejte v hrnci. Vejce dobře promíchejte s moukou, citron vymačkejte a mátu nasekejte nadrobno. Koření promíchejte s olejem. Vejce s moukou...
více o Dügün corbasi, svatební polévka
Z mouky, 1 lžičky soli a 100 ml vody uhněťte hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odpočívat. Propláchnutý a okapaný špenát nahrubo nasekejte,...
více o Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostičky. Fazolky nechte trochu povolit, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, 1 papričku na kolečka. V...
více o Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf