• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Rostlinný olej

Rostlinný olej

Podobné ingredience

  • Červený olej
  • Chilli olej
  • Extra panenský olivový olej
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Tibetská vegetariánská pečeně

Tibetská vegetariánská pečeně

Troubu předehřejeme na 190 °C. Na pekáči rozpálíme olej a 2-3 minuty restujeme pohanku. Přidáme cibuli a houby a restujeme ještě několik minut.... více o Tibetská vegetariánská pečeně

Drožďový eidam

Drožďový eidam

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání smažíme až zrůžoví a voní. Ihned podlijeme mlékem, krátce... více o Drožďový eidam

30 minut
Čočková polévka

Čočková polévka

Čočku propláchneme a den před přípravou polévky ji namočíme. Následující den ji ve vodě, ve které byla namočena, uvaříme doměkka. Z oleje a mouky... více o Čočková polévka

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Tofu rozmačkáme vidličkou. Na rozehřátém másle tofu podusíme společně s vývarem asi 2 minuty. Poté sejeme z plotny. Zeleninu očistíme, jemně... více o Karbanátky z tofu

Krakovské palačinky

Krakovské palačinky

Uvaříme uzené maso. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vsypeme rýži. Za stálého míchání mírně pražíme a pak zalijeme vodou z uzeného masa. Podle... více o Krakovské palačinky

Coq au vin se žampiony

Coq au vin se žampiony

Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Očištěnou šalotku rozčtvrtíme, česnek pokrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše opékáme na... více o Coq au vin se žampiony

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Brambory uvařené ve slupce oloupeme, prolisujeme, zalijeme vývarem a rozmícháme na kaši. Cibuli nasekáme nahrubo. Spařená rajčata zbavíme semen a... více o Zapečená bramborová kaše

Krůtí řízky ála saltimbocca

Krůtí řízky ála saltimbocca

Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na sebe, ovineme plátkem slaniny... více o Krůtí řízky ála saltimbocca

Smažené zeleninové kuličky

Smažené zeleninové kuličky

Očištěný květák rozebereme na růžičky. Brambory omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Obojí vaříme 20 minut v osolené vodě. Horké prolisujeme do mísy.... více o Smažené zeleninové kuličky

Vegetariánský koláč

Vegetariánský koláč

V míse smícháme tvaroh s olejem, přidáme vejce a lžičku soli. Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vypracujeme hladké těsto. Na... více o Vegetariánský koláč

40 minut
Kuřecí prsíčka á la Lada

Kuřecí prsíčka á la Lada

Prsíčka omyjeme, lehce naklepeme a osolíme. Doprostřed masa vložíme plátek sýra a několik koleček klobásy. Svineme a upevníme masovými jehlami. Poté... více o Kuřecí prsíčka á la Lada

20 minut
Opékané brambory

Opékané brambory

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme tuk a plátky brambor na něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Na... více o Opékané brambory

Vepřová kýta Moravanka

Vepřová kýta Moravanka

Maso omyjeme, naklepeme a osolíme. Plátky masa obalíme ve strouhance a vajíčku. Na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Poté maso vložíme do pekáče,... více o Vepřová kýta Moravanka

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Nahrubo nastrouháme sýr, salám a cibuli, přidáme hořčici a jedno vejce. Směsí potřeme plátky veky, přitiskneme druhým plátkem a obalíme ve vejci a... více o Rychlá večeře

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Na rozpáleném oleji opečeme malé kousky krůtího masa, okořeníme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky žampionů. Zvlášť ušleháme vždy dvě... více o Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Mandarinkovou kůru nakrájíme velmi drobounce a v míse smícháme se zázvorem, kmínem a pomerančovou šťávou. Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky a... více o Hovězí maso pěti vůní

Krůtí závin

Krůtí závin

Z mouky, soli, vody a oleje vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočívat. Papriky rozpůlíme, zbavíme jadérek, dáme na plech pod gril, a až... více o Krůtí závin

Vepřové dušené v kapustě

Vepřové dušené v kapustě

Maso vykostíme, opereme a nakrájíme na větší kousky.¨ Nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na oleji, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a... více o Vepřové dušené v kapustě

Paella

Paella

Maso, cibuli a česnek nakrájíme a vhodíme na rozpálený olej. Osolíme a okořeníme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a dusíme asi 30 minut. V... více o Paella

Budapešťské kuře

Budapešťské kuře

Papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji orestujeme. Přidáme... více o Budapešťské kuře

Bramborová pizza s tuňákem

Bramborová pizza s tuňákem

Omyté a oloupané brambory rozkrojíme a vaříme 25 minut. Prolisujeme je, vmícháme sůl a olej a necháme vychladnout. Rajčata oloupeme, zbavíme semen a... více o Bramborová pizza s tuňákem

30 minut
Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Řepu důkladně očistíme kartáčem. Vaříme ve vodě zhruba 45 minut doměkka. Oloupeme jablka, rozčtvrtíme je, zbavíme jadřinců a nahrubo nastrouháme. Křen... více o Salát z červené řepy

Rybí rizoto

Rybí rizoto

Rýži uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky, celer a mrkev nahrubo. Zeleninu osmahneme na rozehřátém oleji.... více o Rybí rizoto

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka lehce naklepeme. Karotku očistíme, nakrájíme na plátky, zalijeme červeným vínem a olejem, přidáme sůl, koření a česnek nakrájený na... více o Kuřecí prsíčka na červeném víně

Rožnovské kapsy

Rožnovské kapsy

Maso omyjeme, osušíme, odřízneme tučné kousky a nařízneme kapsy. V misce utřeme máslo se sýrem (můžeme ho nastrouhat), špetkou pepře a usekanou... více o Rožnovské kapsy

Uzená krůtí prsa na zelenině

Uzená krůtí prsa na zelenině

Lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme odvodnit. Poté je osušíme. Papriky podélně nakrájíme na nudličky, cukety na šikmé plátky, cibuli na... více o Uzená krůtí prsa na zelenině

Rajská polévka s masem

Rajská polévka s masem

Maso nakrájíme na plátky a prudce osmažíme na oleji. Posypeme kmínem a odstavíme. Rajčata oloupeme a nakrájíme je na čtvrtky. Ve vývaru je vaříme... více o Rajská polévka s masem

Choriatiki

Choriatiki

Rajčata nakrájíme na čtvrtky, okurku na plátky a papriky na nudličky. Přidáme drobně nasekanou cibuli a vypeckované olivy. V octu a oleji rozmícháme... více o Choriatiki

Smažené banány

Smažené banány

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Banány nakrájíme na špalíky, které namáčíme v připraveném... více o Smažené banány

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Opereme a osušíme tymián. Snítku necháme na ozdobení, zbylý nasekáme. Maso osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme doměkka. Červené zelí... více o Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka v zelném závitku

Kuřecí prsíčka v zelném závitku

Žampiony a cibuli nakrájíme na kostičky a 10 minut opékáme na oleji. Poté vmícháme hořčici, sůl, pepř a jemně nasekanou petrželku. Zelí očistíme a... více o Kuřecí prsíčka v zelném závitku

30 minut
Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Maso omyjeme, naklepeme a poprášíme pepřem a paprikou. Po jedné straně řízky obložíme plátkem sýra a šunky, přeložíme a sepneme. Řízky po obou... více o Cordon bleu se sýrem a šunkou

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Z kuřecích stehen stáhneme kůži a několikrát je nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí. Na marinádu rozetřeme jogurt s... více o Indická kuřecí stehna

Sekané řízky Cordon bleu

Sekané řízky Cordon bleu

Maso rozdělíme na osm porcí a z každé vytvarujeme podlouhlé nízké placky. Na čtyři placky položíme po plátku šunky a sýra. Okraje potřeme rozšlehaným... více o Sekané řízky Cordon bleu

Chilli omeleta

Chilli omeleta

Vařené brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a šunku na kostičky. Vejce, mléko a koření důkladně prošleháme. Na... více o Chilli omeleta

Kotlety po vinařsku

Kotlety po vinařsku

Kotlety jemně naklepeme, mírně odkrojíme od kosti, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Zakápneme olejem a po odležení opečeme na roštu z... více o Kotlety po vinařsku

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme v horkém tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl i pepř a... více o Zapečené filé na špenátě

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Plátky masa mírně naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme, osolíme a okořeníme černým pepřem. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a... více o Dušené hovězí plátky

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme... více o Slepice na smetaně

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Čerstvě utržené květy černého bezu, co nejhustší, omyjeme a necháme okapat. Ušleháme těstíčko z másla, mouky, mléka, soli a vajec. Mléko se při... více o Jihočeské Kosmatice

Papana

Papana

V míse důkladně utřeme tvaroh, žloutky a mouku se špetkou soli a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na oleji smažíme lívanečky po obou stranách. Hotové... více o Papana

Hovězí kari na pórku

Hovězí kari na pórku

Maso nakrájíme na nudličky a v misce zalijeme sójovou omáčkou. Pórek nakrájíme na delší nudličky. Na rozpáleném oleji opražíme maso, až se šťáva... více o Hovězí kari na pórku

Kotlety Tokio

Kotlety Tokio

Kotlety naklepeme, osolíme a potřeme směsí kečupu, sójové omáčky, vína a glutasolu. Necháme asi 1/2 hodiny odležet. Na rozpáleném oleji osmažíme... více o Kotlety Tokio

Mandlová omeleta

Mandlová omeleta

Ušleháme omeletovou směs a na rozpáleném oleji usmažíme 4 omelety. Ozdobíme je nasekanou petrželkou a podáváme.... více o Mandlová omeleta

Karbanátky plněné hermelínem

Karbanátky plněné hermelínem

Žemli namočíme do studené vody. Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji. Do mletého masa vmícháme vejce, cibuli, a vymačkanou žemli. Osolíme,... více o Karbanátky plněné hermelínem

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Cibuli a česnek oloupeme, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme semen. Vše pokrájíme na kostičky. Brokolici rozebereme na růžičky. Maso nakrájíme na... více o Krůtí ragú s brokolicí

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Do kotlet prořízneme kapsy. Šunkou obalíme plátky sýra a zasuneme je do kapes v kotletách a sepneme jehlami. Opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a... více o Kotlety plněné šunkou a sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Smícháme mouku a 1/2 lžičky soli. Do teplého mléka přidáme cukr, rozpustíme v něm droždí a s olejem, vejcem a moukou uhněteme hladké těsto. Přikryjeme... více o Bramborová pizza s dvojím sýrem

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Troubu předehřejeme na 200° C. Stehna omyjeme, osušíme a potřeme solí, pepřem a paprikou. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Zalijeme... více o Krůtí stehna se zeleninou

Bramborák s feferonkami

Bramborák s feferonkami

Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. V míse je promícháme s vejci, moukou, solí a pepřem. Cibuli najemno posekáme. Feferonky... více o Bramborák s feferonkami

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • ...
  • 59
  • Další stránka

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Poslední sledované recepty

12
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
11
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
11
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
11
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
10
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Nedávno navštívené recepty:

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou Polévka z ovesných vloček Cuketová musaka
Rychlé těstoviny s cuketou Vynikající kapr Skvělé kuřecí kousky se šlehačkou
Květákové placičky se šunkou Rychlá uzeninová polévka s rýží Jogurtovo-jablečná bábovka
Pikantní dýňová polévka HOKAIDO se zázvorem Gratinované brambory s hořčicí Melounový nanuk

Další doporučené ingredience:

Režná nit Ricotta Roastbeef Robi maso Rohlík
Roiboos Roketa Rokfór Romadůr Rostlinné máslo
Rostlinný tuk Roštěná Roštěnec Rozinky Rozmarýn
Rozpuštěné máslo Rozšlehané vejce Rucola Rukola Ruměnky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Rostlinný olej
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact