• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Provensálské koření

Provensálské koření

Podobné ingredience

  • Bio atlantské koření
  • Bylinkové koření
  • Černé koření
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Koláč s toustového chleba

Koláč s toustového chleba

Špenát necháme rozmrazit, přebytečnú vodu slijeme. Přimícháme rozetřený česnek, vejce, osolíme, opepříme. Krajíce chleba nasucho opečeme. Dno... více o Koláč s toustového chleba

Vepřová panenka po provensálsku na grilu

Vepřová panenka po provensálsku na…

Na olivovém oleji orestujeme cibulku a sloupnutá pokrájená rajčata, dochutíme solí, pepřem a česnekem. Česneková omáčka na brambory: kelímek zakysané... více o Vepřová panenka po provensálsku na grilu

Zapékané těstoviny s kukuřicí

Zapékané těstoviny s kukuřicí

Těstoviny uvaříme dle návodu, kukuřici na pařáčku rozmrazíme. Smícháme dohromady, okořeníme a osolíme dle potřeby. Na pekáč nalijeme trochu oleje,... více o Zapékané těstoviny s kukuřicí

75 minut
Francouzské brambory trochu jinak

Francouzské brambory trochu jinak

Uvaříme do měkka brambory v celku a ve slupce. Na tuku osmahneme cibulku přidáme na drobno nakrájený párek, maso a zelí, opékáme na pánvičce. Nakonec... více o Francouzské brambory trochu jinak

120 minut
Kuře na mrkvi

Kuře na mrkvi

V pekáčku necháme rozehřát máslo. Kuřecí čtvrtky osolíme ze všech stran, posypeme kořením na kuře a provensálským kořením. Mrkev očistíme a nakrájíme... více o Kuře na mrkvi

Křidélka v pivní omáčce

Křidélka v pivní omáčce

Kuřecí křidélka očistíme, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Česnek a cibuli oloupeme. Půl česneku utřeme, smícháme s trochou olivového oleje... více o Křidélka v pivní omáčce

Králičí jemná paštika

Králičí jemná paštika

400 g pečeného králíka vykostíme a spolu s 1 žemli předem namočenou ve 100 ml smetany umeleme, přidáme 1 vejce, 1 lžičku provensálského koření, 1... více o Králičí jemná paštika

20 minut
Zapečená letní zelenina

Zapečená letní zelenina

Lilek a cuketu nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit", poté plátky orestujeme na pánvi z obou stran. Rajčata a papriky nakrájíme na kostky,... více o Zapečená letní zelenina

Zeleninovo-masovo-houbový koláč

Zeleninovo-masovo-houbový koláč

Nejdřív dáme dusit na olej na malé nudličky nakrájená kuřecí prsa, podlijeme trochou vody a přidáme sojovku a Solčanku. Dusíme pod pokličkou na... více o Zeleninovo-masovo-houbový koláč

Vrtulky s tuňákem a provensálským kořením

Vrtulky s tuňákem a provensálským…

Uvaříme těstoviny dle návodu a vychladlé smícháme s ostatními ingrediencemi. Dáme do ledničky uležet. Lehké, rychlé, voňavé.... více o Vrtulky s tuňákem a provensálským kořením

Fazolový salát III.

Fazolový salát III.

Cibulku nakrájíme na jemno, zamícháme do scezených fazolí, ochutíme a podáváme. Je dobrý i druhý den z lednice.... více o Fazolový salát III.

Kuřecí ruličky

Kuřecí ruličky

Kuřecí plátky osolíme a načesnekujeme, napříč položíme na maso plátek šunky nebo 1-2 kolečka salámu - na prsa salám, na nohy šunku. Do středu položíme... více o Kuřecí ruličky

Pstruh po Jesenicku

Pstruh po Jesenicku

Vykostěné půlky pstruha posypeme kořenim na ryby, provensálským kořením, pokapeme citronovou šťávou, bílým vínem a necháme odležet 10 minut. Potom... více o Pstruh po Jesenicku

Těstovinový salát VII.

Těstovinový salát VII.

Kuřecí řízky nakrájíme na kousíčky a naložíme do směsi z hořčice, sojové omáčky a trochy oleje. Přidáme provensálské a grilovací koření. Dáme asi na... více o Těstovinový salát VII.

Naložený hermelín

Naložený hermelín

Hermelín rozkrojíme, posypeme kořením. Do sklenice střídáme-hermelín-koření atd. Nakonec zalijeme olejem a necháme několik dní uležet.... více o Naložený hermelín

90 minut
Kuřecí nudličky na víně

Kuřecí nudličky na víně

Cibuli nakrájíme na kostičky opečeme do růžova a přidáme kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme, opečené maso podlijeme vínem, přidáme nakrájenou... více o Kuřecí nudličky na víně

Roláda z listového těsta

Roláda z listového těsta

Nejprve připravíme dle návodu polovinu balení špenátu, který následně co nejvíc zcedíme a necháme vychladnout. Dále nakrájíme kuřecí prsíčka na malé... více o Roláda z listového těsta

Lilková omáčka na těstoviny

Lilková omáčka na těstoviny

Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a sůl. Podle potřeby (a konzistence... více o Lilková omáčka na těstoviny

Housky s rajčaty a cibulí

Housky s rajčaty a cibulí

Rajčata nakrájíme na plátky, cibule na kolečka. Housky rozpůlíme, pokapeme olivovým olejem a obložíme rajčaty a cibulí. Osolíme, opepříme, posypeme... více o Housky s rajčaty a cibulí

Kuřecí salát XI.

Kuřecí salát XI.

Čínské zelí nakrájíme na nudličky. Zelenou papriku, rajče, okurek a cibulku nakrájíme nadrobno. Osolíme, opepříme. Necháme odležet. Majonézu smícháme... více o Kuřecí salát XI.

20 minut
Nakládaný hermelín VIII.

Nakládaný hermelín VIII.

Hermelíny podélně rozkrojíme. Jednu polovinu posypeme provensálským kořením, druhou natřeme česnekovou pastou. Na to položíme kolečko cibule a... více o Nakládaný hermelín VIII.

Taštičky se žampiony

Taštičky se žampiony

Nakrájené žampiony na oleji orestujeme a ochutíme solí a provensálským kořením. Necháme vychladnout a přimícháme nastrouhaný eidam a nivu. Touto směsí... více o Taštičky se žampiony

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Kuře oolíme, posypeme trochou provensálského koření. Do pekáčku vložíme kuře přidáme kousek másla, mírně podlijeme a dáme péct. Cibuli nakrájíme na... více o Kuře v zelenině

Houbové rizoto po provensálsku

Houbové rizoto po provensálsku

Rýži propláchneme, osolíme, přidáme tuk a dusíme pod pokličkou doměkka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo a pokrájené... více o Houbové rizoto po provensálsku

Makrela na soli

Makrela na soli

Makrely důkladně vykucháme a očistíme. Břišní dutinu posypeme směsí koření (pepř, sladká paprika, kari koření, tymián nebo provensálské koření),... více o Makrela na soli

Rizoto ala Di Carlo

Rizoto ala Di Carlo

Mraženou zeleninu podusit v osolené vodě, pak osmahnout na pánvi, nejlépe na másle a přidat vegetu. Na pánvi také udělat kuřecí maso nakrájená na... více o Rizoto ala Di Carlo

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

Kuřeci stehna omyjeme ve vlažné vodě, papirovou utěrkou osušíme a osolíme. Stehenní kost vyřízneme a dáme pozor, abychom nerozřezaly kůži, protože ji... více o K - Nadívaná kuřecí stehna

Fazolový salát VII.

Fazolový salát VII.

Vše nakrájíme na stejnoměrné dílky, přidáme fazolové lusky a smícháme. Dochutíme dle chuti.... více o Fazolový salát VII.

Omáčka na těstoviny - žampionová

Omáčka na těstoviny - žampionová

Zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou, vhodíme žampiony, osmažíme, chrstneme červené víno, povaříme, přidáme nasekaná rajčata, olivy a česnek, zbytek... více o Omáčka na těstoviny - žampionová

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Šunku rozkájíme na 24 dílků. Ušleháme žervé se smetanou a okořeníme. Ořechy nasekáme nadrobno, lžíci odložíme, zbylé přidáme do krému. Krém nastříkáme... více o Šunkové kanapky

Paprikový koláč

Paprikový koláč

Z tvarohu, soli, 3 lžic oleje, vejce a mouky uhněteme hladké těsto. Utvoříme bochánek, přikryjeme jej a uložíme asi na 30 minut do chladničky. Rajčata... více o Paprikový koláč

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přichutíme provensálským kořením a pod pokličkou zvolna... více o Kuřecí prsíčka po provensálsku

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Poslední sledované recepty

33
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
16
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…
14
Butter chicken masala
Butter chicken masala
12
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
11
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Nedávno navštívené recepty:

Sýrová pomazánka s česnekem Broskvové řezy s pudinkem Sójové karbanátky
Hamburgery original Italská bábovka II. Hovězí srdce na špeku
Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem Výborný kuřecí salát II. Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou
Banánový chlebíček bez másla - vláčný Šlehačkový dort s banány Hanácké bifteky

Další doporučené ingredience:

Pražma Preclíky Prolisovaný česnek Prosciutto Prosecco
Proso Proteinový prášek Provensálská omáčka Provensálská pasta Provensálské bylinky
Pršut Přesnídávka Přesnídávka jablečná Převařená voda Příchuť
Přírodní bílé víno Pstruh Pstruzi Psyllium Pšenice
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Provensálské koření
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact