Uvaříme těstoviny, až vychladnou, tak je smícháme s omytou a odkapanou rucolou, rajčátky a tuňákem, podle chuti můžeme dosolit. Podáváme s dresingem,...
více o Salát Těrutu
Těstoviny uvaříme dle návodu, vajíčka natvrdo. Omyjeme a nakrájíme čínské zelí, které dáme do talíře, na něj pak vychladlé těstoviny, kousky tuňáka,...
více o Salát od Veru
1. Z tuku, mouky a jedné nadrobno nakrájené cibule připravíme jíšku. Zředíme ji vývarem a za občasného míchání povaříme asi 10 min. Přidáme na čtvrtky...
více o Tortellini s omáčkou
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky podle své libosti a vložíme do misky, přidáme olej, med, koření a rukama promícháme. Přikryjeme folií nebo víkem a...
více o Kuřecí kousky v medu
Očištěné pastináky oloupejte a nakrájejte na kousky. Jednu oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky, druhou na kroužky. Mango také oloupejte, dužninu...
více o Kuře s pastinákovým pyré
Omyté topinambury oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rajčata rozpulte, oloupaný česnek nasekejte. Vejce rozšlehejte, osolte a opepřete. V pánvi...
více o Omeleta s topinambury
Kdoule rozkrojte na čtvrtky a vykrojte jaderník. Jednu kdouli nakrájejte na tenké plátky a ponechte stranou. Zbylé kdoule nakrájejte na menší kousky....
více o Kdoulová polévka s kokosem
Nejdříve si připravíme maso. Smícháme všechny ingredience (BBQ omáčku si dělám vlastní přidávám cca 1-2 lžíce) a necháme maso odpočinout v ledničce...
více o Pikantní burger
Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 5 cm (jako na guláš). Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli a česnek na plátky....
více o Dušené jehněčí na limetkách
Rajčata opereme a spolu s mozzarellou je nakrájíme na tenší plátka. Vejce si vyklepneme do hrnku (nebo mističky) a vydličkou trochu rozšleháme....
více o Rychlá omeleta s mozzarellou a rajčaty
Z cizrny slijeme nálev a propláchneme ji v čisté vodě. Smícháme s na kostičky nakrájenými rajčaty a sýrem (nezapomeneme z něj ostranit povoskovaný...
více o Rajčatový salát s cizrnou a sýrem
Na oleji si osmahneme do hněda cibulku, poté zalejeme vlažnou vodou aby jsme nemuseli dlouho čekat než se začne provařovat. Přidáme: bobkový list, sůl...
více o Cibulková omáčka
Plátky masa omyjte a osušte, pak je nakrájejte na kousky. Nudle uvařte asi 8 minut ve slané vodě, aby zůstaly pevné na skus. Ve slané vodě krátce...
více o Krůtí ragú se šafránovými nudlemi
V hrnci rozehřejeme olej, a dáme na něj osmažit cibulku do zlatova, přidáme nakrájenou šunku a orestujeme. Datlová rajčátka nakrajíme a přidáme a...
více o Omáčka k těstovinám
Na omáčku přiveďte v menším kastrůlku k varu med a vařte 7 až 8 minut, až začne karamelizovat. Odstraňte z ohně, opatrně (směs může prskat) vmíchejte...
více o Kachní prsa na fících
Maso rozklepejte, osolte a opepřete. Vývar uveďte do varu, promíchejte s rajčatovým pyré a směsí zalijte kuskus v misce. Nechte asi 10 minut nasáknout...
více o Plněná krůtí prsa s kuskusem
1. Polovinu másla rozpusťte v pánvi. Přidejte cibuli a za občasného míchání opékejte patnáct až dvacet minut, dokud nebude cibule zcela měkká a krasně...
více o Kuřecí jatýrka s kaší
Tento recept mám od Zdendy Polreicha a je to opravdu mňamka. Není náročný ani drahý. Na začátku je víc práce, ale pak už ne. Ingredience jsem odhadl,...
více o Pastýřský koláč - Páj
Ve slupce vařené brambory rozkrojíme a vydlabeme. Na olivovém oleji si připravíme hrášek a nakrájenou rucolu. Půlky brambor touto směsí naplníme,...
více o Pečené brambory plněné hráškem a rucolou
Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronem a necháme odležet. Na rozpáleném pleji ho zprudka opečeme. Jeden pomeranč nakrájíme na...
více o Pomerančový losos s medovou krustou
Nejprve si připravíme těsto na palačinky, ze kterých budou jako příloha nudle. Mouku, mléko, vejce a sůl smícháme a necháme půl hodiny těsto...
více o Vepřové se špenátem
Dáme vařit rýži.
Nakrájíme maso na menší kostičky či nudličky a orestujeme.
Mezitím co restujeme si nakrájíme cibuli a jablka na kostičky.
Až bude...
více o Kari rizoto
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do nich vejce, dle chuti majoránku, sůl, pepř a rozetřený česnek. Vše dobře promícháme a...
více o Bramboráčky se zelím a slaninou
Maso nakrájíme na kostky a smícháme se sterilovanou zeleninou, kolečky šalotky, rýží, cherry rajčátka a olivami, nakonec přidáme nasekané bylinky....
více o Salát tuňákový
Očištěné fazolky překrájíme na menší kousky, dáme krátce povařit do osolené vody (na skus), scedíme. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo, přidáme...
více o Fazolky se šunkou a sýrem
Fazolky očistíme, případně překrájíme a dáme krátce povařit do osolené vody na skus. Scedíme a přidáme je na rozpuštěné máslo s nasekaným česnekem,...
více o Česnekové fazolky s parmezánem
Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší nudličky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme cibuli. Přidáme játra, opepříme, okořeníme...
více o Játra v rajčatové omáčce s hranolkama
Troubu předehřejte na 190 °C. Pomocí škrabky na zeleninu oloupejte lilek a rozkrojte ho na tři špalíčky. Každý položte na čtverec pečicího papíru....
více o Pečený lilek v balíčku
Oloupanou sladkou bramboru nakrájejte na plátky a povařte asi 10 minut v osolené vodě, aby plátky zůstaly pevnější. Opláchnuté jarní cibulky...
více o Teplý čočkový salát
Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24 hodin. Možno marinovat i kratší...
více o Nakládané maso
Couscous si připravíme dle návodu, kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky a necháme 30 min. marinovat v gyrosovém koření. Mezitím nadrobno nakrajíme...
více o Couscous s kuřecím masem
Listové těsto vyválíme, vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech, potřeme vejcem a poklademe slabými plátky zeleniny dle vlastního výběru....
více o Koláčky s tuňákem
Hrách uvaříme doměkka(solit až po uvaření). Osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a na ní osmahneme na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme uvařený...
více o Explozivní směs aneb hrách s tvarůžky
Kotlety na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme a zprudka v kastrolku na oleji opečeme. Potom je vyndáme, na tuk rozložíme na silnější...
více o Labužnické vepřové kotlety
Nastrouháme syrové i vařené brambory, tvarůžky, přidáme vejce a hrubou mouku, osolíme a vypracujeme těsto.
Než se začne vařit voda na knedlíky, na...
více o Chlupaté knedlíky s tvarůžky a houbami
Hovězí oháňku vložit do 2 – 3 l studené vody s očištěnou kořenovou zeleninou, kořením, solí a pepřem a nechat asi 2 hodiny pomalu vařit.Maso musí jít...
více o Polévka z hovězí oháňky
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko, které ochutíme dle vlastní...
více o Bramborovo-sýrové lívance
Maso opláchneme, nakrájíme na větší kostky(4cm), dobře osolíme, opepříme a dáme na chladné místo na 24 hodin proležet.
Kostky masa pak dáme do pekáčku...
více o Výpečky na víně
Na slanině osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, sůl a uvaříme doměkka. přidáme pepř,...
více o Loštická česnečka
K přípravě se hodí větší žampiony, počítáme nejméně 3 na osobu. Dobře je opereme a očistíme, odřízneme nožičky, které povaříme doměkka ve vývaru z...
více o Plněné žampiony od Stelly Zázvorkové
Tuňáka slijeme, důkladně promícháme s ricottou, parmezánem, vejcem a trochou čerstvě nasekané petrželky, zahustíme troškou strouhanky, osolíme a...
více o Báječné tuňákové placičky s ricottou
Cuketu pokrájíme na plátky, papriku na proužky a na malém množství oleje orestujeme, ke konci přidáme plátky česneku. Osolíme a opepříme, ochutíme...
více o Kroupový salát s tuňákem
Z mouky, vajec, vody a soli vymícháme v misce hladké těsto. Z těsta zavařujeme přes síto na noky do mírně vroucí osolené vody špecle. Jakmile vyplavou...
více o Špecle se žampiony a ementálem
Křídla očistíme, nasolíme a dáme péct na olejem vymaštěný plech. Pečeme doměkka, zhruba 10 minut před dopečením je vyndáme z trouby a naneseme na ně...
více o Achillova pikantní křidýlka
Brambory pokrájíme na malé kostičky a na rozpálené teflonové pánvi s trochou oleje je osmažíme dorůžova. Pak přidáme orestovat kostičky šunky a plátky...
více o Bramborová omeleta se šunkou a žampiony
Troubu předehřejte na 200 °C. Oloupané šalotky rozkrojte na čtvrtky. Dýni zbavenou měkké části se semínky nakrájejte i se slupkou na slabé klínky....
více o Pečená zelenina s kuskusem
Oloupaný česnek a šalotku nakrájejte na kostičky. Opláchnutá rajčata rozpulte, oloupané brambory nakrájejte na kostky. Rybu osolte, opepřete a...
více o Zeleninový vývar s rybou
Maso:
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na tenké kousky,osolíme a opepříme.Na rozpálené pánvi zprudka osmažíme.
Zelenina:
Zelí nastrouháme,zbytek...
více o Tortilly s kuřecím masem a zeleninou
Máslo a rybu používáme zhruba v množství 100g másla na 150g rybího masa.
Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli oloupeme a obojí dáme do mixeru....
více o Máslová pěna s uzenou rybou