Maso nakrájejte na kostky, osolte je a opepřete. V kastrolu rozehřejte máslo, osmažte cibuli dozlatova, vložte maso, osmažte ze všech stran, podlijte...
více o Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Cuketu nakrájíme na kostičky i se slupkou. Cibuli nasekáme nadrobno. Žampiony nakrájíme na plátky.
Na olivovém...
více o Kuskus s mletým masem
Maso pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme kari koření, přisypeme zeleninu a krátce restujeme. V hrnku si...
více o Masovo-zeleninová rýže
Červenou řepu uvaříme ve slupce (asi tak, aby bylo možné píchnout do půlky vidličkou), po vychladnutí ji oloupeme a na struhadle nastrouháme na jemno....
více o Barevné pomazánky - z červené řepy
Rybu nakrájejte na kostičky a rozložte na talíři tak, aby se jednotlivé kousky nepřekrývaly. Vše zalijte čerstvě vymačkanou šťávou z limetek. Osolte,...
více o Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji, přidejte brambory a nechte 20 minut vařit. Na poslední 4 minuty přidejte rovněž fazolky. Pak společně...
více o Fazolový salát s vejci
Omyté brambory ve slupce povařte asi 15 minut. Slijte a nechte trochu vychladnout. Očištěné fazolky povařte 8 až 10 minut ve vroucí osolené vodě, hned...
více o Jarní salát s vajíčky nahniličko
Zpěnit cibulku a zázvor na mírném plameni, do změknutí, ne do hněda. Přidat mrkev, med a citronovou štávu. Pomíchat. Přidat vodu. Ochutit solí a...
více o Mrkvová polévka s medem
Rukolu propláchněte a osušte, odřízněte tuhé stonky a lístky nakrájejte na menší. Mango oloupejte, vyjměte pecku a dužninu nakrájejte na malé kousky....
více o Salát z rukoly a manga s pikantní zálivkou
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Očištěnou papriku nakrájejte na proužky, pórek na kolečka. Na velké pánvi rozehřejte olej a asi 10...
více o Tortilla s paprikou a pórkem
Mouku, sůl a máslo spolu propracujte v míse na drobenku. Vlijte žloutek rozmíchaný se 3 lžícemi studené vody a vidličkou rychle spojte do těsta,...
více o Torta di spinaci
Napřed si namočíme luštěniny podle návodu na balení (cca 4 hod. fazole, 2 hod. čočku, hrách žlutý nenamáčíme). V té samé vodě dáme vařit do většího...
více o Hrstková polévka zdravě
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se...
více o Brokolicová (květáková) roláda
Semolinové těstoviny uvaříme dle návodu ve slané vodě, scedíme a necháme zchladnout.
Do větší mísy dáme na drobno pokrájené okurky, cibuli, sýr,...
více o Surimi salát se semolinovými těstovinami
Pečivo (nejlépe den staré) nakrájíme na kostičky a přelijeme vlažným mlékem. Kopřivy spaříme vařící vodou, nesekáme na malé kousky, smícháme s...
více o Jarní nádivka z kopřiv
Namočené housky zlehka vymačkejte a přimíchejte do nich osmaženou cibuli, žloutky, uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a muškátový oříšek. Vše dobře...
více o Kuře s kopřivovou nádivkou
Cuketu oloupeme a nastrouháme. Nastrouhanou cuketu posolíme a necháme jí vyloučit vodu. Poté cuketu co nejvíc vymačkáme aby v ní bylo co nejméně vody,...
více o Cuketové placičky se sýrem
Troubu rozehřejte na 180 °C i s pekáčem, položeným na druhé příčce odspodu. Maso nařízněte u kostí do hloubky asi 3 cm, případnou tukovou vrstvičku na...
více o Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Brambory předvaříme ve slupce. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vyskládáváme zapékací mísu bramborami,osolíme,opepříme. Na brambory...
více o Brambory po farmářsku
Orestujeme medailonky na oleji, přebytečný olej odlijeme , stačí trochu ať to není moc mastné s výpekem, tak 1 polívková lžíce.
Pak do pánvičky s...
více o Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou
Kuřecí prsíčka naklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme a odložíme na talíř.
Šunku a salám nakrájíme na malé kostičky a mírně osmáhneme na trošce...
více o Zapečená kuřecí rolka II.
Do mísy k mletému masu dáme jedno celé vejce, na drobno nakrájenou cibuli a koření dle chuti. Vše dobře smícháme, tvoříme "řízky" velké dle vlastního...
více o Zapečené řízky z mletého masa
Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobno. Fenykl a mrkev omyjeme, osušíme, oloupeme a nakrájíme na malé tyčinky. Připravíme si zeleninový vývar a...
více o Pangasius s fenyklem a mrkví
1. Špenát nechat roztát a ochutit solí a pepřem. Lososa pokapat 2 lžícemi citronové šťávy, osolit, opepřit a nechat 10 minut v této marinádě.
2....
více o Lasagne s lososem a špenátem
Namočíme žampiony ve vodě a necháme je přibližně hodinu máčet. Poté je scedíme a do použité vody dáme rozmočit rohlík, budeme mít víc houbové chuti....
více o Sekaná s houbami
Párky, cibuli a chleba nakrájíme na zhruba stejné kousky, vložíme do pekáče.
V misce smíchám kečup, hořčici, pepř, sůl a sojovou omáčku, pokud mám,...
více o Pečená párková směs
Rýži si podle návodu na obalu uvaříme, mezitím si na pánvičce podusíme zeleninku na trošce oleji (!!! nezapomeňte - má to být dietní !!!).
Když je...
více o Dietní rýže s zeleninou nasladko
Na másle orestujeme nakrájené žampiony. Po změknutí zalejeme horkou vodou, přidáme zeleninový bujón a pepř. Vaříme asi 10-15 minut. Tyčovým mixérem...
více o Žampionová omáčka
Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku (já mám ráda když je trochu do hněda), přidáme pokrájenou vysočinu a necháme jí chvíli opékat. Poté přidáme...
více o Lečo s brokolicí
Maso opláchněte, osušte, nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete. Na rozehřátém oleji v kastrolu krátce, asi 5 minut, orestujte nakrájenou...
více o Krůtí guláš s těstovinami
Mouku promíchejte s 1 lžičkou soli. Smíchejte droždí, cukr a 100 ml vlažné vody a směs přilijte k mouce. Zpracujte na hladké těsto a nechte asi 30...
více o Zeleninová pizza s kozím sýrem
Hrášek propláchněte, z citronů ostrouhejte kůru, 1 citron vymačkejte. Na velké pánvi rozehřejte máslo, osmažte v něm citronovou kůru. Vmíchejte vývar...
více o Těstoviny s lososem na citronu
Maso promíchejte s jemně nasekanou cibulkou a česnekem. Přidejte další ingredience a vytvořte dobře tvarovatelnou směs. Je-li potřeba, přisypte více...
více o Masové knedlíčky v rajské omáčce
Na omáčku rozehřejte máslo v kastrůlku, poprašte moukou, osolte, opepřete, po 2 minutách zašlehejte vývar, přidejte bylinky a koření a za občasného...
více o Ryba na estragonu z Provence
Maso uvařte ve větším množství osolené vody se zázvorem a ostatním kořením, asi hodinu až hodinu a půl nebo až bude zcela měkké. Vývar pak přeceďte a...
více o Badyánová polévka z Vietnamu
Tuňák (v plechovce, naložený ve vodě) smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí, majonézou, trochou octa nebo citronu a mletým pepřem. Salátem pokryjte...
více o Tuňákový salát s jablky
Prsa si pokrájíme na kostky, mrkev na kolečka, cibuli najemno.
Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět cibuli, na ní orestujeme osolené a opepřené...
více o Prsa v mrkvi
Plátek masa naklepeme, osolíme, opepříme a položíme do středu pomaštěného plátu alobalu.
Zeleninu očistíme a pokrájíme na středně silné hranolky....
více o Maso z alobalu s kořenovou zeleninou
Očištěná srdce dáme uvařit doměkka společně s bujonem, nejlépe v tlakovém hrnci(20minut), výrazně nám to ušetří čas. Po uvaření je pokrájíme na slabé...
více o Srdce na paprice
Maso pokrájíme na plátky, naklepeme a strany nakrojíme, aby se nekroutily při smažení. Připravené plátky osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji...
více o Medailonky s čínským zelím - minutka
Na rozpuštěném másle orestujeme očištěnou nastrouhanou mrkev s petrželí(nebo celerem) dorůžova. Po orestování zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce...
více o Brokolicovo-houbová polévka
Uděláte klasický bramborový salát tužší konzistence, aby se vám dort po sejmutí formy nerozjel. To docílíte nejlépe tím, že uvařenou kořenovou...
více o Dort pro Káju
Porce ryby potřete solí a pepřem a zakapejte citronovou šťávou. Nechte chvilku odležet.
Mezitím prohřejte v másle lístky šalvěje či rozmarýnu....
více o Cejn na bylinkách