Z oleje, medu, balzamika a chilli vloček umíchejte zálivku.
Sýr halloumi nakrájejte na plátky o tloušťce asi 5 mm a nasucho ogrilujte z obou stran...
více o Halloumi z grilu na salátu
Očištěné krevety naložte s nasekaným koriandrem, mátou, šťávou z limetky a citronu, chilli papričkou, solí, pepřem a 100 ml olivového oleje.
Mezitím...
více o Krevety na grilu
V hrnci rozehřejte olivový olej, vmíchejte na kostičky nakrájené šalotky a mrkev. Osolte, opepřete a 5 minut restujte.
Přidejte nasekaný česnek,...
více o Toskánská fazolová polévka
Žloutek rozšlehejte s drceným česnekem, citronovou šťávou a solí, poté přidejte olivový olej a vyšlehejte majonézu. Na olivovém oleji orestujte...
více o Rybí krém bourride
Na oleji orestujte nahrubo nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidejte celá kuřecí prsa, citronovou kůru a papriku, zalijte vývarem a...
více o Citronovo-kuřecí polévka
Chřest oloupejte a 4 minuty vařte v osolené vodě. Sceďte, osušte a obalte v mouce, vejcích se smetanou a strouhance.
Rozehřejte máslo s olejem a...
více o Smažený bílý chřest
Nakrájený chřest povařte minutu ve vroucí vodě a prudce ho zchlaďte.
Maso osolte a opepřete, nakrájejte na kousky a na oleji je orestujte dozlatova....
více o Chřestová omeleta
Očištěný chřest nakrájejte na menší kousky. Pár kousků ze špiček 3 minuty blanšírujte ve vroucí osolené vodě, pak prudce zchlaďte a odložte.
Na másle...
více o Chřestová polévka
Na kousku rozpuštěného másla si osmažíme mrkev a pokrájenou uzeninu dorůžova, kterou po osmažení zaprášíme moukou, promícháme a ještě krátce zasmažíme...
více o Chalupářská hrstková polévka
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, protlak či pyré, nasekaná rajčata, bylinky dle chuti a vodu (lze přidat trochu červeného...
více o Bolognese (boloňské) karbanátky
Na rozpuštěném másle necháme osmažit hrubě nastrouhanou mrkev, kterou po osmažení posypeme hrubou moukou a ještě krátce za stálého míchání osmažíme....
více o Květáková polévka s česnekovými výhonky
Rajčata pokrájíme a dáme do mísy, přisypeme okapané fazole, drobně pokrájenou cibuli a okurky. Osolíme, opepříme a zakápneme troškou octa a promícháme...
více o Rajčatový salát s fazolemi
Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a 1,5 litru vody. Přidám...
více o Tradiční bramboračka podle Dity P
Příprava perkeltu: Cibulku oloupejte a nasekejte nadrobno. V hrnci rozpusťte sádlo. Cibulku zpěňte na rozehřátém sádle. Vepřové maso nakrájejte a...
více o Vepřový perkelt s nokedly
Příprava omáčky: Cibuli oloupejte, nakrájejte a rozdělte na dvě poloviny. V hrnci rozehřejte olej. Přidejte jednu polovinu cibule, zpěňte ji a ochuťte...
více o Smetanový hrášek s fašírkou
Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Hlívu pokrájíme na nudličky, nožičky na tenké plátky a přidáme jí k cibuli. Nejprve jí krátce zprudka...
více o Rizoto s hlívou
Rajčata dejte asi na dvacet minut do mrazáku. Pak je nakrájejte na co nejtenčí plátky. Přidejte pokrájený celer a hoblinky parmazánu.
Ve sklenici...
více o Rajčatové carpaccio
Maso nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1,5 cm. Nejprve krájejte takzvaně po vlákně a pak napříč. Pro tuto úpravu, kdy je chuť masa opravdu...
více o Gulášová polévka
Maso rozdělte na 4 díly.
Prošpikujte je slaninou tak, aby byla vidět z obou stran, ochuťte a zprudka opečte na sádle dozlatova.
Cibuli nakrájejte na...
více o Hovězí karabáček na světlém pivu
Maso obalte v tlučeném pepři a zprudka ze všech stran opečte na oleji.
Připravte si marinádu z piva, medu a zázvoru. Dochuťte slabě solí (pokud...
více o Zauzená vepřová panenka
Maso osolte, opepřete a zprudka orestujte na másle. Pak ho vložte do vakuových sáčků, každou porci zvlášť.
Do každého sáčku dejte část výpeku...
více o Krůtí prsa s karotkou a fazolkami
Těstoviny uvařte tzv. na skus v dostatečném množství osolené vody, do které je dobré přidat trošku olivového oleje.
Kuřecí maso nakrájejte na kousky a...
více o Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Cibuli a česnek oloupeme. Papriku nakrájím. Přidáme koření a vše společně rozmixujeme v marinádu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky cca 3 cm široké....
více o Kuřecí špízy Jirky Babici
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, až změkne, přidáme 2 lžíce hladké mouky a zalijeme vodou, vsypeme fazole a necháme vařit. Po 30 minutách...
více o Fazolová polévka s domácími flíčky
Řepu očistěte škrabkou a nakrájejte na hodně tenké plátky.
Nastrouhejte a vymačkejte kořen zázvoru (z asi 3cm špalíku).
Ocet svařte s cukrem, přidejte...
více o Carpaccio z červené řepy
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova.
Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel, žloutky a...
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova.
Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel, žloutky a...
více o Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha
Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přidejte jeden oloupaný stroužek česneku a polovinu petržele, opepřete a...
více o Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
Do silnějších plátků libovější krkovičky si opatrně prokrojíme hlubší kapsy a opatrně přes fólii mírně naklepeme. Krkovičku osolíme, opepříme,...
více o Plněná krkovička
Silnější plátky krkovičky lehce naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme, opepříme.
Cibule oloupeme,...
více o Segedínská krkovička
Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +.
Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř...
více o Kološvárské zelí z remosky
Lasagne si vždy předem namočím- ať to jsou jakékoli.
Namelu maso s česnekem osolím, nastrouhám cuketu
namleté maso a cuketu hodím do hrnce osmahnu na...
více o Šťavnaté Lasagne
Vepřové maso zvolíme dle vlastní chuti. Maso dle druhu buď pokrájíme na plátky (ty naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se teplem nekroutily) nebo...
více o Vepřové s pepřovou omáčkou
Fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme a vyměníme za vývar. Fazole uvaříme do měkka.
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem....
více o Trenčanské párky s fazolí
Vývar zvolíme dle vlastní chuti, kdo se spokojí s bujónem, klidně i ten může použít, ale uzený nebo ovarový vývar je nejlepší a hlavně budeme mít do...
více o Česneková polévka (česnečka) s pohankou
Pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dozlatova. Přidáme na plátky pokrájené žampiony a za občasného promíchání smažíme do jejich povadnutí...
více o Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, okurku, kapii a šunku nakrájíme na malé kousky. Vajíčka vyšleháme vidličkou, osolíme a opepříme podle chuti,...
více o Slaný zákusek se šunkou a sýrem
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme na pánvy do zlata. Na pánev dáme na drobno nakrájenou cibuli a...
více o Pikantní kuřecí maso s houbami
Hlávku zelí dáme vařit do osolené vody ve velkém hrnci. Košťál vyřízneme, aby se lépe oddělovaly jednotlivé listy. Necháme vychladnout a překrojíme je...
více o Zelné listy plněné mletým masem v bábovce
Na palačinky smícháme mléko, vajíčka, sůl a mouku a na malém množství oleje smažíme palačinky.
Na masovou směs rozehřejeme na pánvi olej, přidáme na...
více o Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem
Maso omyjeme, osušíme a potřeme olejem a obalíme v koření. Necháme v uzavřené nádobě nejlépe přes noc v lednici. Pekáč si vymažeme sádlem. Maso jen...
více o Krkovice zapečená s cibulí a sýrem
Brambory za pomoci struhadla nakrájíme na tenké plátky. Neloupeme je, jen je omyjeme pod tekoucí vodou a očistíme houbičkou. Plátky pak pokapeme je...
více o Bramborové lupínky
Prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli do zlata, přidáme nakrájené žampiony.
Do orestované zeleniny, přidáme na...
více o Kuřecí prsa na žampionech s rýží