Vychlazené hovězí maso důkladně smíchejte v robotu s vejcem, nadrobno nasekaným oreganem, solí a pepřem.
Poté z něj vytvarujte párky nebo klobásky....
více o Mleté v hotdogu
Vychlazené mleté maso v robotu smíchejte s vejcem, paprikou, koriandrem, strouhankou, solí a pepřem.
Z masové směsi vytvarujte menší válečky,...
více o Mleté na špejli
Na sádle orestujte nadrobno nakrájený špek a cibuli. Přidejte maso nakrájené na větší kostky a restujte, dokud nepustí veškerou šťávu.
Osolte a...
více o Rozlítaný ptáček
Na sádle orestujte nadrobno nakrájený špek spolu s nasekanou cibulí, česnekem a kmínem, přidejte hovězí nakrájené na kostičky o hraně asi 1 cm a...
více o Gulášová polévka
Olivový olej smíchejte s drcenými stroužky česneku, hrstí petrželky, tymiánem,
rozmarýnem, špetkou soli a 1 lžičky pepře. Kuřeti na několika místech...
více o Kuře v solné krustě
Troubu rozehřejte na 160 °C. Jednu cuketu nastrouhejte nahrubo, druhé dvě na zkosená kolečka. Z nastrouhané cukety vymačkejte všechnu přebytečnou...
více o Fritatta s cuketou
Dejte vařit těstoviny do osolené vody. Cukety prokrojte a vydlabejte z nich semínka. Naškrábejte je škrabkou na zeleninu julienne nebo nakrájejte na...
více o Špagety s cuketou a olivami
Cuketu nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z ní vodu. Petržel nasekejte nahrubo, česnek utřete, chilli papričku nasekejte na jemno a semínka opražte...
více o Cuketová pomazánka
Do kůže udělejte zářezy a vložte na plátky nakrájený česnek. Osolte, opepřete, potřete medem a olejem, poklaďte tymiánem. Zakryjte a přes noc...
více o Krůtí stehno s okurkami
Kotlety osolte, opepřete a naložte do jogurtu s olejem, drceným česnekem a petrželkou. Marinujte v chladu minimálně 1 hodinu. Maso osušte a z obou...
více o Jehněčí na mangoldu s citronem
Šalvěj a kopr velmi jemně nasekejte. Vychlazenou okurku nastrouhejte, trochu vymačkejte (ale ne moc).
Promíchejte s jogurtem a podle chuti s...
více o Bylinkové tzatziki
Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku. Z fenyklu odřízněte jemnou nať. Bulvy zbavte dvou listů, nakrájejte je na...
více o Fenyklová polévka
Fetu zalijte olejem a octem, vložte snítku tymiánu a nové koření. Uzavřete a dejte odležet do chladu.
Fazole slijte. Přidejte na kousky nakrájenou...
více o Fazolový salát
Kuřecí prsa prokrojíme, ale nedokrojíme. Tím vytvoříme kapsu, kterou naplníme větším hranolkem kozího sýru, sušenými rajčaty a lístky bazalky. Kapsu...
více o Kuřecí kapsy (nejen) s kozím sýrem
Cuketu pokrájíme na plátky, které následně osmažíme na trošce oleje zprudka na skus a dozlatova. K cuketě přidáme krátce osmažit na jemno nasekané dva...
více o Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Vařte těstoviny 12 minut v hrnci ve velkém množství osolené vody. Slijte a vraťte do hrnce.
Mezitím v míse promíchejte citronovou kůru a šťávu spolu s...
více o Citronové těstoviny
Kambalu opláchněte a osušte.
Máslo rozpusťte a vmíchejte do něj strouhanou citronovu kůru, drcený česnek, sůl, špetku pepře a hrst nasekaného tymiánu....
více o Pečená kambala s tymiánem
Na oleji orestujte na větší kousky nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku, papričku jalapeno a rajčata. Orestujte a ochuťte kreolským kořením,...
více o Platýs se zeleninou
Na grilovacím tálu na 2 lžících oleje orestujte 2 nasekané šalotky. Přidejte nakrájené žampiony, osolte, opepřete a ogrilujte.
Mezitím na pánvi...
více o Platýs s čekankovým rizotem
Tvaroh rozmíchejte s pivem, přidejte kmín, papriku, česnek a dochuťte solí s pepřem. Důkladně promíchejte.
Přikryjte fólií a nechte v ledničce uležet...
více o Pivní sýr
Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny.
V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a...
více o Buřty na pivě
Kůži vepřového boku nařízněte do mřížky. Hřebíček spolu se solí smíchejte a nadrťte v hmoždíři a vetřete do kůže.
V troubě rozehřáté na 185 °C pečte v...
více o Pečený bůček
Mouku smíchejte s tymiánem, česnekem, paprikou, solí a pepřem, přidejte pivo a důkladně promíchejte.
Cibule nakrájejte na asi 3 mm silná kolečka a...
více o Cibulové kroužky
Kuřecí maso pokrájíme na menší kostky nebo slabší nudličky, které osolíme a opepříme.
V pánvi s troškou rozpáleného oleje osmažíme za občasného...
více o Tortilla s kuřecím masem a špenátem
Kuřecí maso potřete prolisovaným česnekem, pořádně z obou stran osolte a opepřete. V pánvi s kovovou rukojetí zahřejte olej a kuřecí maso na něm z...
více o Salát frisée s fenyklem a kuřetem
Brambory omyjte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Vodu osolte, přiveďte k varu a brambory vařte téměř doměkka, asi 20 minut.
Karotky zatím...
více o Rukolový salát s novými bramborami
V široké míse rozložte filety kapra kůží dolů, zalijte je zahřátým octem se solí a nechte 20 minut odležet.
Brambory oloupejte, ale nechte je v celku....
více o Kapr namodro s bramborami
Na másle orestujte očištěnou a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, poté přidejte houby spařené v horké vodě a zalijte vývarem.
Vařte do změknutí...
více o Jihočeská „pucková“ polévka
Na másle orestujte dozlatova nadrobno nasekanou cibuli. Zalijte ji vínem, přidejte šafrán a nechte zredukovat.
Poté vmíchejte nadrobno nakrájené houby...
více o Houbová paštika
Na velké pánvi s troškou oleje dáme smažit zprudka nejprve pokrájenou cuketu (i se slupkou) a papriku. Po osmažení přidáme pokrájený pórek a žampiony...
více o Kuřecí směs se šunkovou klobásou
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Cibuli osmažíme dosklovata a na ní dáme...
více o Krkovička na hrášku
Šalotky nasekejte najemno, česnek na plátky. Zpěňte na olivovém oleji a přidejte chilli s paprikou. Restujte, dokud šalotka nezměkne. Podlijte vínem a...
více o Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Krekry namelte na mouku. Podle slanosti přidejte špetku soli a pepř.
Sardinky omyjte, osušte a zbavte hlav. Pak je podélně rozřízněte a vykostěte –...
více o Sardinkové escabeche
Troubu zapněte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem.
Filety osolte, opepřete a rozložte na plech. Zakápněte je olejem. Bylinky nasekejte a...
více o Terina ze sardinek a paprik
Umíchejte hladký dip a uložte ho do ledničky.
Rybu z obou stran osolte, naložte do jogurtu a nechte alespoň 1 hodinu odpočinout v ledničce.
Mezitím...
více o Smažená treska v bylinkách s chipsy
Brambory důkladně očistěte a uvařte ve slupce. Slijte, osušte, podle velikosti rozčtvrťte nebo rozpulte. Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte...
více o Losos a krémové citronové brambory
Brambory oloupejte a v cedníku propláchněte studenou vodou. Osušte je a nakrájejte na silnější hranolky. Smažte je postupně ve vysoké vrstvě pořádně...
více o Fish and chips
Troubu předehřejte na 180 °C, zapékací mísu vymažte kouskem másla.
Kedlubny oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Z kapusty vyřízněte stonky a...
více o Gratinované kedlubny s kapustou
Kedlubny a jablko oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, zakapejte pomerančem.
Fenykl nakrájejte natenko (jemné lístky odložte na zálivku). Ředkvičky...
více o Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubny oloupejte, nakrájejte na kostičky. Na másle zpěňte šalotku a kedlubnu, 2 minuty restujte. Přilijte vývar a při nižší teplotě poduste do...
více o Pizza s kedlubnou a chřestem
Jáhly uvařte podle návodu na obalu. Z kedluben odkrojte vršek s lístky, zbytek oloupejte a 15 minut je povařte v osolené vodě.
Vyjměte a vnitřek...
více o Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Středně velké vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupeme, můžeme je přepůlit nebo rozčtvrtit a pokrájíme je na slabé plátky, které dáme do mísy,...
více o Bramborový salát s okurkou a koprem
Podle návodu na obalu uvařte rýži a načechrejte ji vidličkou. Vejce uvařte natvrdo. Překrájené fazolky uvařte v osolené vodě doměkka, slijte je a...
více o Salát Nicoise s rýží
Troubu rozehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Pečivo nakrájejte na větší kousky, zastříkněte olejem, osolte a ze všech stran opečte, asi...
více o Salát Caesar
Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na něm orestujte nahrubo nasekaný česnek. Hned přidejte kuřecí maso nakrájené na menší kousky, dostatečně...
více o Španělská paella krok za krokem
Do kůže očištěné pražmy udělejte lehké zářezy tak, aby se pod ni dostala sůl, pepř i vůně kouře.
Ryby potřete olivovým olejem s nadrceným česnekem,...
více o Pražma na grilu se zeleninou
2 lžíce olivového oleje sůl a pepř 100 ml oleje smíchejte s rozmarýnem, tymiánem, nadrceným česnekem, citronovou kůrou, solí a pepřem.
Kotlety vložte...
více o Jehněčí kotlety na bylinkách