Řízky naklepeme a naložíme do směsi vajec, sójové omáčky, česneku, kečupu, koření a solamylu. Necháme přes noc proležet. Potom opékáme na oleji jako...
více o Řízek s jogurtovou omáčkou
Vykuchané, očištěné a omyté kuře rozdělíme na menší kousky, které osolíme a opepříme.
Na rozhřátém sádle opečeme nakrájenou slaninu, šunku, vložíme...
více o Kuře na pánvi po římsku
Vykuchané očištěné kuře omyjeme a potřeme navrch i uvnitř směsí, kterou jsme připravili z velmi jemně usekané cibule, petrželové natě, soli, pepře a...
více o Ďábelské kuře
Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, až začně zlátnout, přidáme nakrájené paprikové lusky, lilek a rajčata, osolíme a dochutíme vším kořením kromě...
více o Indické lečo
Maso nakrájíme na kostky. Na másle osmažíme nasekanou cibulku, přidáme utřený česnek, ocet a citrónovou šťávu a pražíme.
Po chvilce přidáme maso a...
více o Vepřové kari
Očištěné kuře nakrájíme na kousky a na oleji je prudce osmažíme. Vyjmeme a na témže oleji usmažíme nasekanou cibuli dozlatova.
Přidáme všechno koření...
více o Kuře Malika Káfúra
Očištěné kuře naporcujeme a kůži stáhneme. Česnek, sůl a všechno koření vyjma šafrán důkladně rozetřeme a kuře tím potřeme.
Porce vložíme na rozpálené...
více o Kuře krále Prithvírádže
Očištěnou kančí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem a necháme odležet. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou...
více o Kančí kýta s jalovcem
Očištěné maso nakrájíme na menší kousky. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova, přidáme rajčatový protlak, zasmahneme a zalijeme vodou...
více o Matliarský guláš
Papriky dobře omyjeme, odřízneme vrchní část i se stopkou a semínka vydlabeme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmahneme na sádle.
Mleté maso...
více o Papriky plněné mletým masem
Těsto: vodu,sůl a máslo přivedeme k varu a vsypeme najednou mouku. Kastrol sejmeme z plotny a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane chytat dna a...
více o Slané věnečky
Na oleji rozehřejeme česnek s plátky cibule, přidáme na nudličky nakrájené maso a zprudka osmahneme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, sůl, koření,...
více o Těstoviny s čínskou omáčkou
Nastrouháme kokos, podlejeme ho sklenkou vody a vymačkáváme mléko. Na másle osmažíme utřený česnek, nakrájenou cibuli a zázvor. Přidáme kari koření,...
více o Ryba po orientálsku
Porce kapra osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Poté kapra zprudka opečeme po obou stranách na...
více o Kapr pečený po ďábelsku
Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme.
Z oleje, mouky a části másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji...
více o Vepřové medailonky s rokfórovou omáčkou
Broskve necháme okapat (šťávu z kompotu dáme vychladit) nakrájíme na kostičky, dáme do skleněné mísy na bowli nebo do skleněného džbánu, zasypeme...
více o Blesková bowle
Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na sádle, potom přidáme pokrájené houby, na kostky nakrájenou papriku a stejně tak i salám. Krátce zprudka...
více o Houbový guláš V.
Krabí tyčinky necháme rozmrazit a nakrájíme na půlcentimetrové čtverečky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky pokrájený mírně uvařený celer...
více o Krabí salát IV.
Cibuli a česnek na drobno nakrájíme, rajčata pokrájíme na malé kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Osolené, opepřené a citrónovou šťávou...
více o Losos s rajčaty
Rozkrájeného lososa podkůvky osolíme, opepříme, potřeme olejem a položíme na nemaštěný rošt. Porce obracíme, mastíme olejem a pečeme doměkka. Hotové...
více o Losos na roštu
V míse smícháme olej, víno, zázvor, sójovou omáčku, citrónovou omáčku a Tabasco, osolíme, opepříme. Do marinády vložíme porce lososa a necháme je stát...
více o Marinovaný losos na grilu
Makrely důkladně vykucháme a očistíme. Břišní dutinu posypeme směsí koření (pepř, sladká paprika, kari koření, tymián nebo provensálské koření),...
více o Makrela na soli
Rozehřáté máslo, nasekanou petrželku, oregáno, bazalku a citrónovou šťávu dobře promícháme. Porce lososa osolíme, opepříme a potřeme připravenou směsí...
více o Grilovaný losos II.
Makrelu omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle po obou stranách. Pak ji přendáme do zapékací nádoby lehce vymaštěné...
více o Zapečená makrela
Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Druhý den vaříme zvolna (v té samé vodě) asi 1-2 hodiny. Nakrájíme papriku a...
více o Debrecínská fazolová polévka
Listy všech bylin vypereme, natrháme a smícháme s nasekanou pažitkou, petrželkou a posypeme květy měsíčků. Smícháme prášek hořčice s medem do hladké...
více o Bylinkový salát
Směs mořských plodů podusíme na másle, přidáme sůl, pepř, 3 stroužky česneku, trošku žampionů.Podlijeme a chvíli dusíme.Přidáme drobně sekanou pažitku...
více o Směs mořských plodů s bramborem
2 mrkve,2 cibule, kousek celeru,1/2 lžíce majoránky, petržel…..,1 lžíci tomato omáčky,to vše nakrájet na drobno a opéct, zvlášť opéct mleté maso ...
více o Koláč s masem
Kuřecí packy osolíme, opepříme a osmahneme na másle se žampiony. Podlijeme whisky, necháme oflambovat. Dále dusíme až je kuře hotové. Pak kuře vyjmeme...
více o Kuře na whisky
Hermelín rozmixujeme s máslem, hořčicí a pivem na hladký krém, okořeníme, přidáme sekanou cibuli, pažitku a promícháme. Mažeme na očesnekované topinky...
více o Hermelínka
Tvarůžky rozstrouháme nebo rozmixujeme, přidáme tuk, mléko a tvaroh. Vše dobře promícháme, přidáme jemně nasekanou cibulku, pepř a mletou papriku.
Po...
více o Tvarůžková pěna
Na kousky nakrájíme salám, papriku, okurky a oloupaná jablka.
Zakapeme citronovou šťávou, zalijeme zálivkou, promícháme, necháme proležet v lednici a...
více o Salát z drůbežího salámu
Maso umeleme, přidáme lžíci vegety, sůl, pepř, mléko, promícháme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme...
více o Mletá roláda
Telecí maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáčku a osolíme, opepříme a okmínujeme, posypeme zázvorem. Takto připravené maso podlijeme bílím vínem a...
více o Telecí na víně
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a promícháme s moukou. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a feferonky, přidáme...
více o Džuveč
Sýr rozmačkáme nebo nastrouháme, přidáme mouku, šlehačku, tuk, sůl, pepř a zpracujeme hladké těsto. Těsto dáme do chladna odpočinout. Potom vyválíme...
více o Pikantní pečivo k vínu
Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme. Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu, a nakonec majonézu...
více o Sloní mlsanec
Řízky mírně naklepeme, osolíme a okořeníme. Vložíme do olejem velmi slabě vytřeného pekáčku, na každý řízek položíme asi 3 kolečka salámu, 2 plátky...
více o Kuřecí řízky v hermelínu
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve strouhance. Strouhanku rukou...
více o Obrácené řízky
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Játra také nakrájíme na plátky opepříme, ale nesolíme. Cibuli a...
více o Zbojnická pečínka
Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Čekanku pokapeme citronovou šťávou, rozložíme ji na plátky masa, které svineme a sepneme jehlami. Kořenovou...
více o Hovězí závitky s čekankou
Stehna omyjeme, v kloubu rozdělíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Na dvou lžících oleje kuře ze všech stran opečeme. Vyjmeme a uložíme do...
více o Kuřecí Cala rajada
Kuřecí prsíčka nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Jablka zbavíme jádřinců a...
více o Pikantní kuřecí prsa s křenem
Očištěné a omyté kuře osolíme, potřeme máslem a podlijeme trochou vody. Přidáme překrojenou cibuli a v předehřáté troubě upečeme dočervena, za...
více o Kuře na víně
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji prudce orestujeme. Mezi plátky masa vložíme kornout ze...
více o Berounská roštěnka
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, drcený česnek a drcenou zázvorovou hlízu. Přidáme na kousky posekané kuře. (Kousky jsou asi velikosti palce...
více o Kuřecí polévka se zázvorem
Krabí tyčinky najemno nakrájíme, cibuli nakrájíme na kostičky a vše smícháme se sýrem a tatarkou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Necháme...
více o Krabí pomazánka
Vepřovou kýtu při naklepáni potírame olejem. Do mísy dáme všechny indegrience, ale solamylu tolik, aby byla středně řídká jako je na řidké těstíčko....
více o Vepřový Mates
Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka.
Česnek oloupeme a pokrajíme na nudličky nebo plátky. Vše dáme orestovat na olej. Pozor musíme hlídat aby nám...
více o Turecký salát