Nadrobno pokrájenou cibuli necháme dusit na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, nejprve dusíme a po odpaření šťávy smažíme...
více o Cibulačka s toasty
Očištěný chřest vaříme v osolené vodě doměkka. Uvařený chřest nakrájíme na kousky spolu s rajčaty a vejci. Jogurt smícháme se šlehačkou, citronovou...
více o Chřestový salát
Do majolky jemně nastrouháme mrkev, křen a přidáme jemně nasekanou cibulku. Dochutíme hořčicí, citronovou šťávou, solí, pepřem, špetkou cukru a dobře...
více o Mrkvová pomazánka s křenem
Celer nastrouháme na hrubém struhadle, promícháme s majolkou, mlékem, citronovou šťávou, jemně nasekanou cibulí, kostičkami okurek, nahrubo...
více o Celerová pomazánka s vejcem
Do majolky nastrouháme celer, promícháme, přidáme na nudličky nakrájený salám, nastrouhaný sýr, nakrájené okurky a jablka. Osolíme, opepříme a vše...
více o Celerová pomazánka se salámem
Rybičky v tomatě utřeme s majolkou, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, kostičky okurky, drobně nakrájenou papriku a cibuli, sůl pepř a vše promícháme....
více o Tomatová rybí pomazánka
Špagety uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do formy vložíme špagety, posypeme strouhaným...
více o Špagetová bábovka
Maso nakrájíme na malé kousky, osmažíme na oleji, přidáme kolečka cibule a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Osolíme, okořeníme a přidáme...
více o Smetanový guláš
Zelí nakrouháme na jemné nudličky a pokapeme octem. Pak zelí v menším množství vařící vody se solí, octem a kmínem a uvaříme do poloměkka. Scedíme,...
více o Salát z červeného zelí s pomerančem
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,...
více o Dančí guláš
Maso nakrájíme na kostky, opečeme na rozpáleném oleji, vyjmeme, přidáme sójovou omáčku, osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé. Na zbylém oleji...
více o Masové kostky po čínsku
Hovězí maso omyjeme a ostrým nožem rozřízneme, aby vznikl větší plát. Maso naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a pepřem. V misce smícháme hořčici a...
více o Hovězí roláda pikant
Svíčkovou krájíme napříč na 2 cm dlouhé a 0,5 cm silné plátky, přidáme sůl, wej-su, vejce, alkohol, škrob a promícháme. Česnek, zázvor a pórek...
více o Hovězí plátky s ústřicovou omáčkou
Cibuli a česnek nadrobno nasekáme a necháme po dobu asi tří minut zpěnit na oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a ochutíme oreganem a chilli...
více o Zapečené lupínky s rajčaty
Uvaříme kostku masoxu, potom přidáme rozmočené houby, kari, koření, drcený kmín a necháme 20 minut vařit.
Potom přidáme smetanu a vaříme ještě 10...
více o Houbová omáčka s kari
Fazolky omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a necháme okapat. Papriky nakrájíme na kostičky, cuketu na hranolky. Opereme salát, listy...
více o Paprikový salát se slaninou a fazolkami
Slaninu opečeme. Smícháme smetanu s petrželkou, osolíme a opepříme. Opečeme toastový chléb na chléb položíme listy salátu a plátky šunky. Pokapeme...
více o Club sendvič
Očištěnou papriku rozpůlíme a dáme propéct do vyhřáté trouby. Potom lehce sloupneme slupku a lusk pokrájíme. Na 2 lžících másla orestujeme na kousky...
více o Šunkový sendvič s houbami a polníčkem
V misce dobře utřeme sýr s máslem a drobně nakrájenou cibulkou. Přidáme pepř, papriku a pivo. Solíme velmi opatrně - sýry jsou někdy velmi solené....
více o Obatzda
Z melounové dužiny vykrájíme kuličky. Rajčátka rozpůlíme, papriky očistíme a nakrájíme na kolečka, okurku nařežeme podélně na tenké plátky. Avokádo...
více o Pestrý salát s roketou
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na cibuli osmažené dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmažíme. Přisypeme papriku,...
více o Kančí guláš s brusinkami
Brambory nakrájíme na tenké plátky a vaříme v osolené vodě asi 6 minut. Ocet smícháme se třemi lžičkami vody, olejem a hořčicí, osolíme a opepříme....
více o Brambory s parmezánem
Oškrábané brambory nakrájíme na kostky, podlijeme vodou, osolíme, přidáme olej a dusíme doměkka. Na oleji osmažíme kostičky cibule, přidáme špetku...
více o Brambory dušené po cikánsku
Cuketu podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřek, papriku rozpůlíme a očistíme, cibuli rozpůlíme a vydlabeme. Dužiny zeleniny rozmícháme s jemně...
více o Plněná pikantní zelenina
Brambory nastrouháme a slijeme přebytečnou tekutinu. Cibuli také nastrouháme. Osolíme, mírně opepříme, smícháme s macesovou moučkou a žloutky z vajec....
více o Bramborový kugel
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme na kostky nakrájené lehce posolené hovězí a lehce osmahneme. Pak přidáme fazole a vše zalijime...
více o Pravý židovský šoulet
Kuřecí plátky osolíme, opepříme, protkneme stroužky česneku a opečeme na oleji. Maso vyjmeme, výpek zjemníme máslem, přidáme mouku, chilli a kari...
více o Kuřecí steak na víně s mandlemi
Na špejle nebo špízy napichujeme střídavě kousky kapra velké asi jako na ražniči, dílky slaniny a cibule. Špízy osolíme, opepříme, pokapeme citronovou...
více o Rybářský špíz
Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na tenké plátky nakrájené vepřové maso. Osolíme, opepříme a osmahneme. Potom přidáme...
více o Francouzské špagety
Maso na strojku umeleme a podusíme na cibulce zpěněné na oleji. Postupně přidáváme po trošce uvedené koření, zaprášíme moukou a podlijeme vodou....
více o Italská Pastašuta (Pastasciuta)
V pekáčku rozpustíme tuk, vložíme nakrájené žampióny a cibuli, orestujeme, přidáme na kostičky nakrájená rajčata (nejdříve je spaříme a oloupeme), na...
více o Zapečená drůbeží pochoutka
Nejprve nakrájíme hovězí maso na kostky, potom očištíme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Pórek a kedlubny také nakrájíme. Petrželku s pažitkou...
více o Italská minestrone
Slaninu nakrájíme na proužky a rozložíme na dno hluboké pánve. Maso nakrájíme na nudličky, dáme je na slaninu, osolíme a opepříme. Mrkve nakrájíme na...
více o Studentské ragú
Talíř vyložíme listy salátu, na ně poklademe srpečky jablek a fenyklu. Zakapeme připraveným dresinkem a posypeme fenyklovou natí. Tento salát se hodí...
více o Jablko-fenyklový salát
Do měkkého másla vmícháme jemně strouhaný česnek a jemně sekanou petrželku, osolíme. Touto směsí naplníme kuřecí prsa. Důkladně je obalíme v mouce,...
více o Kyjevské kuře s ratatouille
Sýr utřeme se smetanou, nasekanými bylinkami, citrónovou šťávou a ochutíme.
Prsíčka rozřízneme na velké plátky, vložíme na fólii a rozválíme. Alobal...
více o Pastevecká kuřecí roláda
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 5 minut.
Mezitím oloupeme a vyjádříme rajčata, nakrájíme na kostky, vymačkáme česnek a nasekané...
více o Špagety s bazalkou II.
Brambory uvařené ve slupce, ještě teplé nakrájíme na plátky (půlkolečka), dáme do misky nakrájíme cibuli (bílá, červená, zelená), orestujeme na oleji,...
více o Bavorský salát
Zelí a papriku nakrájíme na proužky a podusíme na oleji spolu s kořením. Po chvíli přilijeme bílé víno a dusíme do poloměkka. Pak přidáme neloupaná,...
více o Bílé zelí pro gurmány
Brambory důkladně očistíme kartáčkem a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Necháme vychladnout, opatrně je nařízneme, potřemem máslem a zabalíme do...
více o Vznešené brambory
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájenou uzeninu, okurky, cibuli, hrášek, okořeníme pepřem, osolíme a...
více o Bramborový salát bez brambor
Tavené sýry se šunkou utřeme s máslem, přidáme umletou šunku, na jemném struhadle ustrouhané okurky, jogurt nebo majolenku, hořčici, okořeníme a dobře...
více o Míchaná sýrová pomazánka II.
Houby nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. Připravíme těstíčko - jako na bramborák - nastrouháme bramboru, slijeme vodu z brambory, přidáme hladkou...
více o Smažené houby v těstíčku
Okurkou nastrouháme, osolíme a mícháme. Necháme asi 5 minut odpočinout a tlačíme, aby odtekla šťáva. Necháme dalších 5 minut a opakujeme. Nastrouháme...
více o Tzatziki III.
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky. Cibulku nakrájíme nadrobno, mrkve na kolečka a žampiony na plátky. Všechny přísady důkladně promícháme. Vaříme v...
více o Kuřecí nudličky s tofu
Vše na velmi jemno nakrájíme, smícháme s tatarskou omáčkou, osolíme, opepříme a necháme proležet. Mažeme na plátky veky....
více o Zelný salát s tatarskou omáčkou
Rýži přebereme, propláchneme, přidáme lžíci tuku a vodu (1 díl rýže a 1 1/2 dílu vody), osolíme a dusíme doměkka. Žampiony očistíme, nakrájíme a...
více o Žampionové rizoto