Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme cibuli a ředkvičky na velmi tenké plátky. Nasekáme petrželku a pažitku a vše...
více o Bramborový salát jinak
Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, česnek a párky, přisypeme scezený a proplachnutý hrášek, zalijeme horkou vodou, přidáme 1 kostku zeleninového...
více o Rychlá hrachová polévka
Cibuli pokrájíme nadrobno, salám a okurky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pomazánková másla, sůl, pepř a šleháme. Pokud je pomazánka moc tuhá...
více o Pomazánka ze dvou pomazánkových másel
Ledový salát omyjeme a necháme okapat. Očištěnou šalotku nakrájíme na kolečka. Citron rozkrájíme na 6 kousků. Připravíme si zálivku – v olivovém oleji...
více o Lososový salát s citrónovým sorbetem
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle do růžova, přidáme nadrobno nakrájený salám a taky osmahneme. Potom necháme vychladit.
Mezitím uvaříme...
více o Těstovinový salát s nivou
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme z obou stran. Po jedné straně potřeme rozmačkaným česnekem. Ze zelí vymačkáme přebytečný lák a rozložíme...
více o Plněné pikantní řízečky
Cukinu oloupeme, vybereme jadřinec a nastrouháme na hrubém struhadle. Promícháme se solí, necháme 30 minut odležet a vymačkáme vodu. Z výše uvedených...
více o Naložené cukinové karbanátky
Připravíme si kuřecí prsíčka. Pořádně je opláchneme pod tekoucí vodou a dobře osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Lehounce je naklepeme, potom...
více o Kuřecí rolky se šunkou
Cuketu oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1/2 cm, potřeme solí s rozdrceným česnekem a necháme odležet. Na těstíčko rozmícháme Solamyl, mouku, sůl,...
více o Cuketa v sýrovém těstíčku
Cuketky nakrájíme na kostičky nebo kolečka dle libosti a polovinu dáme na pekáč. Osmažíme cibulku, přidáme mleté maso a opékáme, než se vydusí na tuk....
více o Musaka z cuket
Osmažíme na oleji nakrájenou cibulku, přidáme rýži, osmahneme ji, až zesklovatí, přidáme nakrájená rajčata a koření. Zamícháme a přidáme 4 hrnky vody....
více o Babiččiny plněné papriky na pátek
Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu.
Kousky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby...
více o Kuřecí korma
Rajčata, cibuli a zelí nakrájíme nadrobno, sýr, kabanos a vejce nastrouháme na hrubším struhadle, vmícháme tatarku či jogurt, podle chuti osolíme a...
více o Letní večeře
Krůtí prsa osolit, opepřit, na rozpáleném oleji zprudka osmahnout, odložit do zakryté nádoby (pustí šťávu). Očistit brambory a pokrájet na kolečka....
více o Krůtí prsa na pomerančích
Marináda: česnek, všechno koření, citrónovou šťávu a olej vhodíme do misky. Všechny bylinky drobně posekáme a přisypeme rovněž do misky. Vše řádně...
více o Hejk na grilu
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme na...
více o Králík - slintající soused
Plátky krkovičky nasolíme, opepříme a vložíme do ohnivzdorné skleněné mísy a zalejeme šlehačkou. Pečeme v troubě cca 75 minut při teplotě 220 °C. V...
více o Krkovička na smetaně
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu, česnek i cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Cibuli nekrájíme (případně maximálně čtvrtíme)....
více o Bosenský hrnec
Předem upozorňuji, že když jsem poprvé toto jídlo viděla na talíři u své ostravské pra-tchýně a měla ho ochutnat, připadalo mi ohavné. Ale nenechte se...
více o Kedlubny na smetaně
Na tuku nejprve osmažíme cibuli a přidáme všechnu zeleninu nakrájenou nebo nastrouhanou. Osolíme, chvíli smažíme, pak zalejeme vodou a přidáme rajský...
více o Vegetariánský boršč
Uvaříme a nasekáme na malé kousky zeleninu, kterou chceme použít (např. květák, nebo brokolici, bílé zelí, kapustu, spařené kopřivy, mangold, houby - ...
více o Vegetariánská nádivka
Jourt smícháme s hořcicí, octem, majolkou nebo tatarkou, křenem, solí a pepřem. Uvařenou řepu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s jogurtovou směsí...
více o Salát z červené řepy II.
Hrášek a mrkev nakrájenou na kolečka vaříme asi 15 min. v osolené vodě. Scedíme a vývar dáme stranou. Zvlášť si uvaříme nové brambory (celé). Na...
více o Nové brambory se zeleninou
sýr nastrouháme na struhadle, smícháme s majonézou, přidáme prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem. Rohlík nakrájíme na kolečka, pomažeme...
více o sýrová pomazánka s česnekem IV.
Uvařené těstoviny prolijeme studenou vodou a dáme do mísy.
Zvlášť si připravíme jemně nakrájenou cibulku, rajčata nakrájená na tenké plátky, papriky...
více o Barevný salát z těstovin
Eidam nasypeme do mísy. Vedle si zatím našleháme žloutky s hořčicí, tabaskem, worchestrem a solí. Směs přidáme k sýru a řádně promícháme. Přidáme sníh...
více o Zapečené sýrové suflé
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku rohlíku položíme rozpůlenou...
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Těstoviny uvaříme, scedíme a přidáme hrášek (asi půl plechovky), ananas (celou plechovku), na kostičky nakrájený salám, na kostičky nakrájené okurky ...
více o Těstovinový kari salát
Cukety podélně rozkrojíme na polovinu a vydlabeme semeníky. Opečeme na oleji z obou stran, když zvláční, vyndáme a dáme na vymazaný plech. Na oleji...
více o Cukety plněné mletým masem
Na tuku osmažíme cibulku, přidáme 3 lžičky mouky a až zrůžoví, zalejeme ji vodou a smetanou.
Mícháme než se zavaří, pak přidáme na kostičky nakrájené...
více o Něžná cuketová polévka
Fazole večer namočíme do vody a necháme do druhého dne nabobtnat. Potom vodu slijeme, dáme čistou a fazole dáme vařit. Do vody přidáme sůl. Vaříme do...
více o Fazole na jihoslovanský způsob
Salát očistíme, nakrájíme na kusy a dáme do mísy. Vejce uvaříme na tvrdo, necháme vystydnout a nakrájíme na drobno. Papriku, okurky, cibuli také...
více o Salát tisíce ostrovů
Maso 2x nameleme (poprvé a pak po druhé, aby bylo co nejjemnější). Při druhém mletí, přidáme do mlýnku i šunku. Směs osolíme, opepříme a přidáme...
více o Fantozziho bavorské karbanátky
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím, přidám lžičku marmite, zaliji...
více o Boloňské špagety po anglicku
Kotlety opepříme a osolíme. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Kotlety vložíme do pekáčku a dáme do předehřáté trouby.
Cca...
více o Kotlety ve šlehačce
Fazolky opláchneme, přebereme, dáme do velkého hrnce a zalejem vodou. Dáme vařit spolu s olivovým olejem a ihned přidáváme všechny ostatní ingredience...
více o Letní bulharské fazole
Z mléka, dvou vajec, žloutku a hladké mouky připravíme těstíčko a nepatrně je osolíme. Na rozehřátém oleji děláme na pánvi tenké palačinky.
Zmrazený...
více o Špenátové palačinky
Hovězí maso omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme zeleninu, pepř a sůl, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka.
Mezitím si připravíme...
více o Hovězí polévka s knedlíčky
Do pekáče dáme olej, nasypeme hranolky, pak pokrájené houby, osolíme opepříme a zalijeme šlehačkou. V troubě asi 15 minut zprudka pečeme.
Pak přidáme...
více o Hranolková bašta
Čočku namočíme na 2 hodiny.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhané mrkve a ke konci přidáme nakrájenou papriku.
Potom přidáme čočku...
více o Čočková polévka silvestrovsko-novoroční
Prsíčka si naklepeme, osolíme, opepeříme a rozřízneme tak, aby nám vznikla kapsa. Tuto kapsu vymažeme kečupem a hořčicí a naplníme po jednom plátku...
více o Plněná kuřecí kapsa s broskví
Těstoviny uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody. Měkké propláchneme teplou vodou, abychom vyplavili škrob, a potom scedíme. Hned je...
více o Těstoviny se žampiony II.
Na sádle osmahneme cibulku, přidáme nakrájené zelí, brambory, klobásy a povaříme.
Přídáme masox, papriku, koření a 30 minut povaříme....
více o Jiříkův mls
Kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Jednotlivé díly opékáme dozlatova na oleji ve větším hrnci, lépe ve velké a hluboké pánvi. Když máme opečené...
více o Kuře na oreganu
Těstoviny uvaříme podle návodu. Do misky s uvařenými těstovinami dáme tuňáka, kukuřici bez nálevu, hořčici a jogurt (případně majonézu nebo jinou...
více o Těstovinový salát s tuňákem a kukuřicí
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Na tuku zpěníme cibulku, na ní rozpustíme špenát, přidáme sůl, pepř, česnek, popř. mléko a vajíčko (každý podle...
více o Špagety se špenátem a s nivou