Brambory uvaříme ve slupce do poloměka. Maso nakrájíme na plátky, česnek nastrouháme, cibuli nakrájíme na kolečka. Do pekáčku naskládáme brambory...
více o Kotlety zapečené se zelím
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Uvaříme nudle, propláchneme. Nakrájíme špek na malé kostičky a vhodíme do kastrolu, až...
více o Uhlířina
Do rozpáleného oleje vložíme na kostky nakrájené maso a dobře opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme asi 2 lžičky červené papriky, pepř,...
více o Pikantní segedínek
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nastrouhanou mrkev a trochu osmahneme. Zaprášíme moukou a zalijeme 1 litrem vody, přidáme víno, bobkový list, nové...
více o Vynikající krémová vinná polévka
Očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev podusíme na másle 3-4 minuty, přidáme nakrájenou cibuli a mícháme, až zesklovatí. Zasypeme moukou, trochu...
více o Večeře na zahradě - polévka s pěnou
Nakrájenou cibulku osmažíme spolu s plátky česneku, přidáme čočku, krátce zamícháme a zalejeme 1,2 l horké vody, do které jsme rozdrobili kostku...
více o Večeře na zahradě - čočka z Maroka
Brambory, celer, cibule a oloupaná vejce na kostičky, osolit, ochutit citronovou šťávou a promíchat s majonézou. Možno ozdobit nakrájeným vejcem a...
více o Vaječný salát s celerem
Maso okořeníme, popř. necháme předtím marinovat v oblíbeném koření, a zprudka osmahneme na slanině po obou stranách. Mezitím rozpálíme troubu a...
více o Pikantní vepřové na pivu
Do 1 a půl litru rozpustíme bujón a přidáme mraženou zeleninu. Když voda začne vřít, přidáme instantní polévku a dochutíme pepřem a vegetou. Povaříme,...
více o Rychlá slepičí polévka
Maso nakrájíme na kostky, okořeníme. Sušené švestky obalíme plátkem slaniny a papriku nakrájíme na dílky. Postupně střídavě napichujeme na špejle a...
více o Mňam špíz
Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme si nakrájené papriky, oloupanou a nakrájenou cuketu a houby. Smažíme zhruba 5 minut, dokud nám zelenina...
více o Špenátové Cannelloni
Omyjeme hrozny, kuličky otrháme od stopky a překrojíme napůl. Oloupeme mrkev a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné. V hrnci zahřejeme 1 lžíci oleje,...
více o Mrkvový salát s hrozny
Omyjeme ředkvičky, rajče a pažitku. Ředkvičky pokrájíme na plátky, rajče na kostičky a pažitku nadrobno. Oloupeme a rovněž nadrobno nasekáme cibuli....
více o Sýrový koktejl
Do vajec s kraby opláchneme a nadrobno nasekáme kopr. V pánvi zahřejeme máslo. Vejce rozkvedláme s mlékem, osolíme, opepříme a nalijeme do rozehřátého...
více o Vaječná pomazánka s kraby
Oddělíme jednotlivé plodnice hub, očistíme a odřízneme silné nožičky. Otrháme lístky petrželky a nasekáme spolu s česnekem nadrobno. Potom smícháme s...
více o Houby ve slanině
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v pánvi při střední teplotě....
více o Africká lilková pomazánka
Bramboru uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Smícháme hořčičný prášek s 1 lžící teplé vody a necháme 10 min. odstát. Řepu slijeme, oloupeme...
více o Růžový slanečkový salát
Maso nakrájíme na malé kostičky nebo pomeleme, jak kdo má rád, osolíme, opepříme. Do kastrůlku dáme větší kousek másla a trochu olivového oleje a...
více o Výborná omáčka na špagetky
Maso osolíme, opepříme, okmínujeme. Celý kus masa zabalíme do šunky nebo slaniny ze všech stran a omotáme nití. Položíme na sádlem vymazaný pekáč a...
více o Pečená krkovička "Manželovi s láskou"
Sýr nastrouháme na jemném struhadle, taktéž kdo chce i salám nastrouhat, prolisujeme česnek (kdo kolik snese, víc je lépe), opepříme, přidáme tatarku....
více o Pastýřská pomazánka
Mraženou zeleninu si rozmrazíme v horké vodě. Hladkou mouku smícháme se solí, pepřem, kari, chilli, tymiánem a červenou paprikou (každý podle chuti)....
více o Vaječná omeleta s mraženou zeleninkou
Maso mírně naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme společně s paprikou na kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo a vsypeme do mísy....
více o Prezidentský řízek
Kuře rozsekneme na 4 díly a opečeme na veliké hluboké pánvi na rozehřátém másle dozlatova. Přidáme na silná kolečka nakrájenou cibuli, pokrájený...
více o Alkoholik kuře aneb Marengo
(všechny váhy jsou jen přibližné - dělám to odhadem, nikdy jsem to nevážil, je to třeba zkusit)
Do papiňáku s vodou dáme vařit maso s kostma, petržel,...
více o Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Rozehřejeme si troubu na 180 °C. Připravíme si 4 malé ohnivzdorné misky a vytřeme je máslem. Dno trochu osolíme a opepříme. Opatrně rozbijeme vejce do...
více o Vejce En Cocotte
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2 hodiny. Vymažeme pekáček a...
více o Kotletky v hořčicové majdě
Zelí "vyždímáme" (neproplachujeme) a šťávu vypijeme, abychom neměli červíky :-). Zelí překrájíme na menší kousky, přidáme na jemno nakrájený salám...
více o Salát z kysaného zelí se salámem
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedem do...
více o Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Zeleninu nastrouháme na slzičkovém struhadle. V kastrolku necháme rozpustit máslo a přidáme zeleninu a osmahneme. Játra odblaníme a nasekáme na menší...
více o Játrová omáčka s kořenovou zeleninou
Uvařená vajíčka rozšleháme s majonézou (šlehám v robotu), přidáme sůl a pepř. Do vzniklé pěny přidám na jemno nasekanou jarní cibulku a na jemno...
více o Jarní vajíčková pomazánka
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo smetanou a okořeníme. Dávám...
více o Těstovinový salát s tuňákem III.
Játra namočíme přes noc v mléce nebo podmáslí. Druhý den otřeme do sucha. Do rozpáleného sádla přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek, oregáno,...
více o Husí játra jako předkrm
Marináda přes noc: Thajská omáčka, soja, med, pepř, kuřecí prsa nakrájená na kostky 4x4x4 cm. Druhý den kuřecí kostky vyndáme z marinády a obalíme v...
více o Thajské kuře na kokosu
Kotlety naklepeme, opepříme dáme na plech nebo pekáček, posypeme pokrájenou cibulí na kolečka, která jsme rozdělili na jednotlivé kroužky. Zasypeme...
více o Zapečené kotlety se sýrem
Špagety uvaříme a scedíme. V pánvi wok osmahneme zeleninu, aby změkla a zároveň zůstala křupavá. Dáme stranou a zpudka osmahneme na nudličky nakrájené...
více o Čínské nudle po česku
Maso nakrájet na proužky, opepřit a zaprášit moukou. Pórek nakrájet na kolečka, žampiony na tenké plátky. Na pánvi rozpálit olej, maso zprudka opéct....
více o Řízečky s pórkem a žampiony
Housku nakrájet na kostičky, namočit do vody. Papriku, houby, cibuli a petrželku nakrájet na drobno. Housku vymačkat, promíchat s mletým masem, vejcem...
více o Karbanátky s paprikou a houbami
Vařené oloupané brambory, očištěné ředkvičky a oloupaná vejce nakrájíme na kolečka, cibulku drobně nasekáme. Vše dáme do mísy. V hrnku si rozmícháme...
více o Bramborový salát s ředkvičkami
Mrkev a petržel si najemno nastrouháme, kopřivy spaříme a jemně pokrájíme. Na másle orestujeme mrkev s petrželí, podlijeme bílým vínem, přidáme trochu...
více o Jarní makaróny s rybou a kopřivami
Uvaříme těstovinovou rýži. Do vychladlé přidáme nakrájené mandarinky, na drobné proužky nakrájenou bílou část pórku, na malé kostičky nakrájenou šunku...
více o Těstovinový salát s mandarinkami II.
Z krůty vyjmeme drůbky (jatýrka, žaludek, srdíčko a krk) necháme na polévku. Krůtu umyjeme a vysušíme papírovou utěrkou. Cibuli, celer a polovinu...
více o Pečená krůta podle kanadského receptu
Makrely nakrájíme jako kotletky a poskládáme spolu s brambory do vymazaných hliněných misek nebo pekáčku. Máslo rozehřejeme, osmažíme na něm 10 vteřin...
více o Smutná makrela
Maso nakrájíme na plátky které dost naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme uležet (nejlépe přes noc). Plátky potřeme nebo posypeme...
více o Křenové závitky
Nejdříve namočíme chléb do vývaru, necháme pořádně nasáknout, pak přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme ostatní ingredience a spojíme v těsto jako na...
více o Bramborák z chleba
Klobásu nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Přidáme ostatní ingredience a vytvořenou směsí potřeme stehýnka. Necháme min. 3 hodiny odpočinout....
více o Baruščino fikané kuře
Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali,...
více o Zapékané medailónky s omáčkou
Řízky naklepeme, obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na polovině másla a oleje. Potom je osolíme, opepříme, zalijeme vínem a necháme...
více o Braunovy řízky s vekou