Bůček uvaříme v papiňáku spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem, solí a pepřem. Uvařený, ještě dost teplý bůček potřeme pikantní směsí,...
více o Studený pikantní bůček
Uvaříme si vajíčka na tvrdo, brambory ve slupce a uchováme na teplém místě. Třeba v předehřáté troubě. V hrnci ohřejeme mléko a rozpustíme v něm...
více o Nové brambory s lehkou bylinkovou omáčkou
Kotlety vykostíme, naklepeme, mírně osolíme a na 1-2 dny necháme naložené v marinádě. Potom je zprudka opečeme po obou stranách, dolijeme zbytek...
více o Vepřoví žraloci
Dáme si vařit rýži v osolené vodě. Na cibulce osmahneme maso, osolíme a opepříme, dokud nezhnědne a rozdrobí se.
Květák rozdělíme na růžice a povaříme...
více o Zapékaný květák s rýží
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo. V misce smícháme dijonskou...
více o Dijonské cibulové řízky
V první řadě dáme římský hrnec namočit dle návodu k použití. Než se hrnec řádně namočí, tak jednotlivá stehna opláchneme a v kloubu rozpůlíme. Cibuli...
více o Kuře na cibuli v římském hrnci
Na oleji orestujeme cibuli společně s ředkvičkami nakrájenými na tenké plátky, zalijeme vejci, která jsme trochu osolili, opepřili, přidáme česnek a...
více o Ředkvičková topinka
Řízky pokrájíme na malé kousky a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova - nesolíme! Na litinové plotýnce necháme přepálit 4 lžičky mletého pepře (moc...
více o Kuře „pepř a sůl“
Na pánvi zprudka opečeme osolené a opepřené plátky masa, ty vyjmeme a osmahneme 2 cibule, přidáme nakrájené 2 papriky, po chvíli přidáme předem...
více o Zapečené brambory s masem
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme špenát, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Tvoříme malé karbanátky, které...
více o Špenátové placičky
Na pánev dáme maso, nakrájenou cibuli, česnek, na kostičky nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut. Rajčata zbavíme semen, nakrájíme na kostičky,...
více o Chilli placky
Přísady na marinádu smícháme. Řízky naklepeme a vložíme do marinády. Necháme v chladničce odležet 1-2 dny. Občas překládáme, aby všude byla marináda....
více o Mňam, mňam masko
Na trošce oleje podusíme špenát, dokud se nevydusí voda. Přidáme prolisovaný česnek, semena, smetanu, pepř a nakrájenou Nivu. Mícháme na slabém ohni,...
více o Špenátový závin II.
Smícháme koření s 1 lžící oleje, přidáme maso, pořádně promícháme a odstavíme na pár hodin do lednice. Pak na zbylém oleji zasmažíme cibulku, zalejeme...
více o Zapékané šopské špízy
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nahrubo nastrouhané kedlubny, okořeníme a dusíme, můžeme trochu podlít. Zahustíme troškou mouky, přidáme drcený...
více o Kedlubnová dobrota
Rajčata nakrájíme na menší dílky, šalotku nadrobno, sýr na kostičky, bazalku natrháme, jemně vše promícháme a vmícháme smetanu s pepřem, necháme...
více o Rajčatový salát s fetou
Hovězí uvaříme do měkka (z vývaru uděláme polévku). Vychladlá vejce jemně nastrouháme a zamícháme do nich ocet a cukr, aby z toho byla kašička, kterou...
více o Hovězí s vaječnou omáčkou
4 plátky krkovice lehce poklepeme, velmi málo osolíme a opepříme, protože směsi koření už sůl a pepř obsahují. Marináda: v misce smícháme grilovaní...
více o Grilovaná krkovice s česnekovou omáčkou
Na pánvi rozpálíme olej, orestujeme cukínu a salám nakrájené na kousky a zalijeme vejci, ve kterých jsme rozmělnili tavený sýr, přidali trochu sladké...
více o Omeletka pro dva
Lilky oloupeme, nakrájíme nastojato na 10-12 plátků velikosti plátků masa na ptáčky. Plátky z prvních řezů nakrájíme na kostičky a použijeme ji na...
více o Kebab v baklažánech
Z magi, worchestru a kari uděláme marinádu, do které naložíme kuřecí maso (nejlépe přes noc). Na troše oleje a cibulce maso udusíme, zvlášť na sádle...
více o Babiččin mls
Salám a párky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, česnek, housky rozmočené v mléce. Dále přidáme hořčici, chilli...
více o Falešná sekaná
Filé uvaříme v osolené vodě, s přidáním octa a bobkového listu 10 minut. Necháme vychladnout. Pak vidličkou rozmačkáme, přidáme nastrouhanou syrovou...
více o Pomazánka z rybího filé
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky. Až se maso zatáhne, opepříme, osolíme, okmínujeme a podlejeme vodou a dusíme....
více o Hovězí s kedlubny
Bůček pomeleme, přidáme vegetu, kari koření, trochu soli a pepře, vpracujeme šlehačku.
Uděláme dvě šišky a necháme do druhého dne v lednici.
Šišky...
více o Kořeněný bůček
Očištěnou mrkev nastrouháme najemno, osolíme, opepříme, přidáme drcený česnek, nemusíme šetřit... (nebo ho můžeme také nastrouhat) a nakonec majonézu....
více o Mrkvičková pomazánka
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na drobné růžičky rozebraný květák, podlejeme trochou vody a podusíme. Vydusíme na tuk, přidáme mouku a...
více o Lasagne s květákem a nivou
Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s rozšlehanými vejci, na kostičky nakrájeným masem a nakrájenými bylinkami. Osolíme a...
více o Výborná nádivka
Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, nakrájené vařené maso, koření, sůl a nakonec vmícháme sníh z bílků....
více o Nádivka se sýrem
Salát opereme, necháme okapat a rozdělíme na čtvrtky. Smetanu promícháme s hořčicí, solí a kořením, salát přelijeme zálivkou, posypeme nadrobno...
více o Hlávkový salát s vejci II.
Zatvrdlé rohlíky nakrájíme na středně velké kostky a vložíme do hlubší mísy. Lehce pokapeme mlékem, přidáme vejce, najemno nakrájenou libovou slaninu...
více o Kuře s jarní nádivkou
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do rozpáleného oleje na pánev. Brambory smažíme ponořené v oleji, asi 20 minut, přidáme na momentík na...
více o Tortilla se šunkou a cibulí
Krkovičku lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme. Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, plátek šunky a lžíci...
více o Tatranské kotlety
Na olivovém oleji orestujeme cibulku a sloupnutá pokrájená rajčata, dochutíme solí, pepřem a česnekem.
Česneková omáčka na brambory: kelímek zakysané...
více o Vepřová panenka po provensálsku na grilu
Kapra bez šupin páteře zbavíme: na hřbetě ho podle hřbetní ploutve od hlavy k ocasu nakrojíme a páteř vyřízneme. Otvorem pak rybu vykucháme, uvnitř...
více o Nadívaný kapr - na pečení a grilování
Do pánve dejte 2 lžíce másla, cibuli nakrájenou na jemno, osmažte, přidejte mouku s kari rozmíchanou v troše studené vody, zalijte vlažným vývarem,...
více o Kuřecí prsa na kari
Čekanku nakrájíme na proužky, prudce opečeme na grilu a naložíme do marinády připravené z výše uvedených ingrediencí. Na špíz napícháme střídavě...
více o Špíz z kachních prsíček na grilu
Uzené maso nakrájíme podle žeber, ale kosti od sebe neoddělíme. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, které protáhneme slaninou, osolíme, opepříme,...
více o Slavnostní uzená pečeně
Rýži uvaříme na skus, houby namočíme do vody, klobásu oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na cibulce, cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo....
více o Zapečená cuketová mísa
Houby udusíme na oleji, dáme do pekáče na vrstvu alespoň 2 cm vysokou.
Osolené a opepřené porce kapra obalíme v polohrubé mouce, do které jsme...
více o Kapr na houbách - lze péct nebo grilovat
Dáme vařit špagety a přidámedo nich sůl. Na pánvi osmahneme česnek do hněda, potom přidáme: rajčata, papriku, chilli papriku, žampióny a ochutíme solí...
více o Špagety happy pikant
Špegety uvaříme dle návodu na obalu. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme do zlatova přidáme očištěná a na kousíčky nakrájená kuřecí játra,...
více o Lupičské špagety
Do zapékací mísky vložíme lžíci másla a plátky rajčete tak, aby pokryly dno, osolíme a opepříme. Na rajčata rozprostřeme 1/2 sýru a znovu dáme vrstvu...
více o Sýr zapékaný s rajčaty
Tuňáka (může být i s olejem) rozmícháme s tvarohem, přidáme hořčici a nakrájenou cibuli. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Můžeme podávat...
více o Tvarohová pomazánka s tuňákem
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opečeme.
Do vymazaného pekáče rozložíme polovinu na kolečka nakrájených brambor, osolíme,...
více o Zapečené brambory II.
Roštěnky naklepeme, posolíme, svineme a omotáme nití. Závitky potřeme olejem, obalíme v pepři, který jsme nahrubo namleli, a na pánvi na oleji ze...
více o Závitky na pepři
Med rozmícháme v mléce, přidáme solamyl a sójovou omáčku a do tohoto nálevu vložíme naklepaná prsa. Necháme 1-2 dny odležet v chladničce. Potom na...
více o Naložená kuřecí prsa
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme, zalejeme vodou, přidáme...
více o Polévka z hlívy ústřičné
Připravíme si obdélníky z listového těsta, které poklademe osoleným a opepřeným listovým špenátem, položíme nožku párku, posypeme nasekaným česnekem,...
více o Párky se špenátem v listovém těstě